• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın sesini duymaya dayanamıyorum

Araya mesafe koymak lazım başka türlü olmuyor...

Derincim seni vaj... sayfasındanda takip ediyorum...umarım ağrın geçmiştir..derin ismi çok hoşuma gitti ya.. bi kızım olursa düşünebilirm adını biliyomusun..bilidiğimizden başka bi anlamı varmı isminin,yani daha derin bi anlam..:1rolleyes:

ne yazıkkı evlenirken sadece eşlerımızle değil bütün sülalesiyle evlendik..
yada ben öyle yaptım..
kayınvalıde olacağımı bıldiğimden mı yoksa ona alıştığımdan mı bılmem es gecıyorum patavatsızlıkları yanlısları...
sözlerı batmıyomu batıyo ama kaıleye almıyorum heralde ne bılıyım..
sizde deneyın işe yarıyo ..
artı sevmesek bile saygı göstermek zorundayız sonuçta eşinin annesi atsan atamazsın satsan satamazsın...

nasıl başarıyosunuz,yapamıyorum ben.illaki kafama takılıyo..halbuki uğraşacak o kadar yoğun bi işim varki..neden yapıyo diyorum neden böyle..bazen üzülüyorum ona yazıkk..eşim diyoki annemde yaşlandıkça bi tuhaf olmaya başladıı..bizdemi yaşlanıp oğlumuzu evlendirince böyle olucaz..ama sanmıyorum..
senin gibi insanlara imreniyorum gerçektenn..doğru söylüyosun aslında ..amaan ne söylerse söylesin boşveerrr dedim hep ama baktımki ardı arkası kesilmiyo artıyoo.daha nereye kadar gidecek merak ediyorum..

ne yazıkkı evlenirken sadece eşlerımızle değil bütün sülalesiyle evlendik..
yada ben öyle yaptım..
kayınvalıde olacağımı bıldiğimden mı yoksa ona alıştığımdan mı bılmem es gecıyorum patavatsızlıkları yanlısları...
sözlerı batmıyomu batıyo ama kaıleye almıyorum heralde ne bılıyım..
sizde deneyın işe yarıyo ..
artı sevmesek bile saygı göstermek zorundayız sonuçta eşinin annesi atsan atamazsın satsan satamazsın...

En iyisinin bunun olduğunu biliyorumda, uygulamaya da çalışıyorum , yeri geldiğinde eşime hiçbirşey demiyorum, taki artık beni çatlatana kadar. Benim içimde çöplük değil ki, illa biryerde paylaşıyorum eşimle. Ve sadece beklediğim, biraz yanımda olması ve anlaması. O böyle yapsa belki de hiç kimseyi takmayacağım, konuşsun dursun. Bazı arkadaşların yazdığı gibi eşimle hiç sorunum olmamasına rağmen, eşimden soğuyorum. Böyle olunca ve huzurum kaçınca daha da kızıyorum bu sefer kaynanama.

Ben istiyorum ki benim gösterdiğim saygıyı onlar da bana göstersin. Ben kimsenin hayatında söz sahibi değilim, onlarda herşeye karışmasın. Biz daha yeni evliyiz, alışma süremiz var, birbirimizi anlama süremiz var, bir de dert yaratmasınlar bize istiyorum.Yani ne gereği var ki, laf söylemenin, noluyor birşey mi kazandı. Sevgimi kaybetti, elbette saygım var ama zorla.

Arkamdan iş çevrilmesine hele hiç dayanamıyorum. Keşke yüzüme söylense.

Ama tarzım değişti artık açıkçası, cevabını gerektiği yerde verdiğimde daha iyi anlaşacağız heralde.

BENDE KÜSÜM KAYNANA ıLE AMA ONUNLA KÜS OLMAMA SEBEB YıNE EŞıM

ANNESıNıN YAPTIĞI HER TÜRLÜ DAVRANIŞI ONAYLADI ZAMANINDA EZDıDE ONU KIRMAMAK ADINA AMA ŞıMDı BEN KÜSÜM ıKıSıNıDE BEN EZıYORUM

BEN SıZ OLUN DıYORUM

BENDE KAYıF ÇATIYORUM ARTIK YETTı DEDıM EŞıME CEZA ıKıMıZı

ıDARE EDEMEDı DAHA DOGRUSU ANNESıNı OKADAR ŞIMARTTI Kı TEPEME ÇIKTI

AŞAĞIDA ıNDıRMEK YıNE BANA DÜŞTÜ

BÖYLE ÇOKKKKKKKKKKKKK ıYı ıNAN Kı SON SÖZÜN EŞıME ANNENıN NE BANA NEDE SANA SAYGISI VAR

BU DURUMA GELMEMıZDE EN BÜYÜK ETKEN BU OLDU

AMA ZAMANINDA ANNESıNıN GÖZÜNÜ KORKUTSAYDI BÖYLE OLMAZDI

ÇOK YÜZ VERDı:kahve

arkadaslar benım kayınvalıdemlede aram cok kotuydu yanı ugramadıgım haksızlık laf kaladı esımde her seferınden anem dusunememıstır annem ıyı nıyetlıdır demelerıyle benım sınırım kadına karsı ıyıce arttı. ama so zamanlarda sunu yapıyorum. Kıme kızgınım ,kaynanmama, o zaman kaynanama soyleuorum lafımı, kıme kızdım eltıme , eltımle gorusuyormutum hayır kıme soyleyecegım lafımı kımseye cunku ona soyleyecegım lafları duymak zorunda olan esım degıl. ben esımı anladım bazen sınırlendıgımız olayları oyle bır anlatıyoruzkı adam evet haklısın dese bıcagı alıp cıkacaz dısarı zannedıyor aslında adamlarda korkuyorlar bızım tepkılerımızden. kaynanandanmı sogudun , mıymıy konus gec,

valla bende annemle konuş diye karısını zorlayan erkekleri anlamıyorum, bırak kardeşim kadını içinden geliyosa konuşur gelmiyosa konuşmaz, neyin zorlaması bu, küçükken babalarımız bize öp amcanın elini derdi ya o hesap
bence bu tip zorlamalar kadınları kaynanadan iyice soğutuyor, kaş yapayım derken göz çıkarıyor bu tip erkekler
:hulya:

valla bende annemle konuş diye karısını zorlayan erkekleri anlamıyorum, bırak kardeşim kadını içinden geliyosa konuşur gelmiyosa konuşmaz, neyin zorlaması bu, küçükken babalarımız bize öp amcanın elini derdi ya o hesap
bence bu tip zorlamalar kadınları kaynanadan iyice soğutuyor, kaş yapayım derken göz çıkarıyor bu tip erkekler

Eşim vermese de , kaynana illa her aradığında benle de konuşacak. 2 gün aramasan, sesiniz çıkmıyor, oğlumuz , gelinimiz bizi aramıyor oluyor. Tamam onlar buna alışmışta, çok fazla telefon muhabbetleri var, ama malesef ben buna alışık değilim. Ve her gün malesef hayatımda anlatacak kadar olağanüstü şeyler olmuyor.

İşin ilginç tarafıda benim eşim annemi 2 haftada bir bile aramaz, annem birkere bile sitem etmemiştir. İşlerine gelince de , iki tarafta bizim annemiz. Ama kendi annesine gelince hiç unutmuyor aramayı. Sağolsun kaynananamda unutturmuyor zaten.

valla canım 2 günde bir ne konuşcaksın ki zaten, iş, eee daha daha nasılsınız boyutuna gelince kiminle konuşuyorsan konuş sıkıcı olur zaten
bence ufaktan hissettir, ee anne 2 gün önce konuşmuştuk zaten bi değişiklik yok aynı işte falan de.
yada eşin annesini iş yerinden arasın hergün, böylece seni telefona isteyemez

merhabalar ben ne cektim kaynanadan bi bilseniz herseye burnunu soktu huzur bırakmadı. Aynen diger arkadasların söyledigi gibi onun yüzünden esime sevgim azaldı.bin yıl görmesem aramam kaynanamı:sm_cool:

merhabalar ben ne cektim kaynanadan bi bilseniz herseye burnunu soktu huzur bırakmadı. Aynen diger arkadasların söyledigi gibi onun yüzünden esime sevgim azaldı.bin yıl görmesem aramam kaynanamı:sm_cool:

eşine ailesi hakkında laf söylemyeceksin...

gerçekleri o görmeli...

ne zaman görecek dersen bende bilemiyorum, ama o görmeli, sen söyledikçe o yanlış anlar... kötü olan sen olursun...

telefonda konuş, seviyeli ol, eşine şu imajı ver" sen istediğin için konuştum bitanem, sana olan saygımdan" ...

zamanla bakacak ve görecekki, aslında haklı olan sensin...

ama senin söylemenle onların haksızlığını anlamaz emin ol... birde sen fesat olursun üstüne..

vallahi doğru söze ne denirvereliniortak

aynen katılıyorum..sesini duymayınca daha huzurluyum..:delphin::içelim:
hergün aramasını istiyor eşimin..sen niye beni aramıyosun der durur eşime..bende kızarım hergünmü konuşacaz diye.'.ben bile annemle hergün konuşmuyorum sen erkek evladı olarak ne konuşcan ya annenle,baban annesini hergün arıyomuydu' diyorum,bunu söyleyin bence kızlar işe yarıyo..yerimseniben

valla bende duymak istemiyorum sesini.kadının gelinlerine garezi var.bizimkinin ayrımı yok eltimede banada aynı davranıyor.birde başkalarının yanında canım cicim tek kalınca sıralıyor lafları.eh böyle olunca birine anlattığında şahit olmuyor.madem beni sevmiyosun o zaman neden milletin yanında iyi oluyosun tamamen politika.birde bence aile ortamı yetiştiğin yer nereli olduğu fln çok önemli karşındakinin.o kadar çok isterdimki ortak bi noktaız olsun alayım kaynanamı gezmeye dışarıya gideyim.ama benimki hayatta o ortamların insanı değil.anca eleştiri milleti haa birde dedikodumuz var bizim aman ya allah herkese kolaylık versin.

birde benim eim anlattığımda beni dinler kim haklıysa ona hak verir bak sende urada yanlış yapmışsın tamam annem haklı değil ama sende takmasaydın kafana kadının huyu bu değişmiyor sen üzülme ben cevabını veririm der.zaten ben asla cevap verebilen bi yapıda değilim sinirden kaskatı kesilip kalıyorum.oda lafını söyleyip gitmiş oluyor.öyle işte

daha evlenmeden (hatta nişan söz bile olmadan HATTA TANIŞTIRILMADAN) sevgilimin annesiyle küsüz. :/
kendisinin benimle ne alıp veremediği var bilmiyorum bana da çok büyük kötülük etti üstelik ama ağzımı açıp tek kelime etmem sevgilime. Allaha havale ettim. Çünkü ben bir şey söylersem sevgılım benim haklı olduğumu bilse bile annesini savunma ihtiyacı hissedecektir. Annesi sonuçta. Ben de aynı durumda olsam ben de annemi babamı savunurum....

bu yüzden bence siz hanımefendilik yapın ve asla eşinizle annesini şikayet edecek ya da kötüleyecek davranışlarda bulunmayın.. Aileler yüzünden tartışmak bir tek ikinizi ve evliliğinizi yıpratır..
Boyun eğin demiyorum. Ama durabildiğiniz kadar uzak durun.. Eşinize de ailesiyle biraz daha resmi olmak istediğinizi belirtin. Yine de siz kibarlığınızdan ve terbiyenizden ödün vermeyin..

(evli değilim evlenmedim, sizin açınızdan bakamıyor olabilirim.. o yüzden dikkate alır mısınız bilmem)

Bu duygudan nefret ediyorum ama biraz önce konuştuk kayınvalidemle ve ben sesini duymaya bile dayanamıyorum artık. Söyledikleri şeyler ve en önemlisi eşimin her yaptıklarına sesini çıkarmayıp, bir de ben onla paylaştığımda hep onların haklı ve iyi niyetli olmalarından çok yoruldum. Bu durumda herşeyi yanlış anlayan salak ve kötü niyetli kişi ben oluyorum galiba .Ve eşimle tartışmaktan yoruldum. Daha birgün önce çok şiddetli kavga etmemize rağmen şimdi geçmiş karşıma hiçbirşey olmamış gibi telefon edip ,laylamlom yapmasına ve telefonu bana vermesine deli oluyorum. Sesini bile duyduğumda sanki herşeyi yeniden yaşıyorum. Bu duygudan nasıl kurtulacağım:çok üzgünüm:

ıyyy aynısının tıpkısı bendede var herseye maydonoz bi kaynana dün bende şidddetli derecede kavga ettim 1,5 yıllıkta evliyim benden aldığı lafı oğluna yetiştirmesi artık son nokta oldu doldum ne ararım ne sorarım dedim kocama baya bozuldu hala bozukta bana nese ooo gecer sanırım bende kurtuldum şu kaynana musubetinden darısı tüm çekenlere

ıyyy aynısının tıpkısı bendede var herseye maydonoz bi kaynana dün bende şidddetli derecede kavga ettim 1,5 yıllıkta evliyim benden aldığı lafı oğluna yetiştirmesi artık son nokta oldu doldum ne ararım ne sorarım dedim kocama baya bozuldu hala bozukta bana nese ooo gecer sanırım bende kurtuldum şu kaynana musubetinden darısı tüm çekenlere

ohh ne güzel ya bende kurtuldum zannediyordum ama nerde aynı binadayız yine yapıyor geri kalmıyor yapacagından huzurumu kacırdı artık can cıkar huy cıkmaz demiş atalarımız bosuna degil.kaydirigubbakcemile4

Back
X