Kaynanamin yaptigi is mi?

Kayınvalidelinizin yerin de olsam ben de sizin yüzünüze kapıyı kapatırdım.
Kimin gücü kime yeterse.
Heyhat , eşinin yetim yiğenini uslansın , terbiye olsun diye odaya kitleyip üstelik tehdit edip ayrıca bunu marifetmiş gibi geniş geniş anlatabileni de gördük .

Son düzenleme:
kardeşler arasında bile kıskançlıklar kavgalar itişmeler yaşanırken 5 yaşındaki görümceniz çocuğunun yaptığına mı bu kadar hiddetleniyorsunuz? yoksa ''görümce''nizin çocuğu olduğu için mi bu kadar tepki?
nihayetinde o da bir çocuk ayrıca 5 yaşında bir çocuğu kovmanız sizinde o çocuktan farklı olmadığınızı gösteriyor ben şahsen tepkinizi abartılı ve kaba buldum kayınvalidenizde görümcenizde sizle konuşmasa haklılar yani:26:
benim oğlumda abimin kızıyla sürekli uğraşır öpeceğim diye ağlatır ama gelinimiz Allah var bir gün surat asıp laf söylememiştir ben kızarım oğluma yapma diye gelinimiz kızma o da çocuk der...

Adı üzerinde. ÇOCUK..
kadın naapsın ?
Çocuk laftan anlar mı?
dövse çocuğunu, kızsa bağırsa rahat mı? edeceksin..
Çocuklarınızı birbiriyle oynatmayınız o halde..
yan yana gelmesinler düşe kalka büyücekler..

yorumlarinizin hepsini tek tek okudum.

1)o anlik panikle yapabilecegim ilk sey o olay oldu.

2)olay zaten gozumun onunde oldu.

3)ne kadar uzaktutsanizda sonucta diyorsunuz ya kuzen....

4)kiza oglumun canini yaktiginda hadi evine git desem bana "banane gitmeyecegim" der.yani zorla kovarsan gider ki bende bu zamana kadar o gidene kadar kovmadim ta kii bu olay yasaninca...

5)gorumcem esinden ayri kocasi olmus degil ki.

6)walla arkadaslar asil eltimle beni istemez gorumcem.kv lere cikariz surat bes karis.
mutfaktan bisey aliriz g.buyuk kizi ne aramistiniz der.
kp eve herkesin yemesi icin biseyler alir gorumce hemen saklar.

kvler koyden gelir biseyler getirir bir kere goruruz sonra yemeden icmeden yer yarilir icine girer.

kocasindan ayri para alir iki iste calisir kv ve o esimden ve kaynimdan para ister ki kirada ki dairenin parasini dahi alir.

gecen kv lerdeyiz.gorumcem artik oglanlarin evlerde oturdugu yeter ya kira verin yada kiraya gidin dedi.

yine kv nin bilezikleri var."annem olunce bileziklerii benim her yerden de hak sahibiyim "der kv evet der.

kaynim kirada olan daireyi bakkal yapalim dedi. kv "asla orasi kizlarimin kimse dokunamaz dedi."

7)bi arkadas yazmis 5 yasinda cocuk var 5 yasinda cocuk....

teyzemin torunu 5 yasinda asla kucuk cocuklara zarar vermez.kizdik mi bi koseye cekilir sessizce oturur.

ama g.kizi .kizsaniz"sen kimsin heheeer kimsr bana karisamaz salaklar.a..... s.....larim"der.bana"senin oglun cok gerizekali ayni sana cekmis der.
eltime"sende kizinda ayisiniz"der.

daha neler neler de....

elhasil atalarimiz dpgru soylemis dindizin hakkindan imansiz gelir.

ne gorumcem ne de g.kizi artik ogluma zarar vermiyor.kvde de
oglumu inciltmeden seviyor.

bir musibet bin nasihatten iyitmis...

valla canım çoğu arkadaş çok insancıl yaklaşmış :37:
anlattıklarına bakılırsa terbiyesizce yetiştirilen bi çocuk ,kimi çocuklar kim ne derse desin şeytan bence ,şeytan olmasına sebepte ailelerin bu tutumu, boşverin bence iyi olmuş göz dağı olmuş tabrınızı sabit tutarsanız bidaha ayaklarını denk alırlar bidaha kapınıza gelirsede geri yollayın bişey derlersede oynayamıyolar birlikte sorun çıkıyo de

Son düzenleme:
bence kaynananızın değil de sizin yaptığınız iş mi?
insan el kadar cocuğu neden evden kovar ki?
görümceye neden kapı çarptınız?
sonra da kocamı dolduruyolar diye yazacaksınız ama bence zaten haklılar.

Sanırım biraz kıssadan hisse gibi olacak ama, çocuk aklımla o zaman kafama kazınan birşeyi paylaşmak istiyorum:

"Halam sağolsun çok alıngan bir insandır.5 yaş küçüğüm olan kuzenim yaramazlık yapıyor ve durmamacasına aynı şeyleri tekrarlıyordu. Ben de usulca yapmamasını söyledim. Halam aylarca benimle konuşmadı.

Annem ne sabırlı insanmış ki, lafı geldiğinde sadece "abla neden böyle yapıyorsun" diye sordu. O da "ama senin kızın da böyle böyle dedi benim oğluma" dediğinde annemin cevabı şu olmuştu: "Onların arasında 5 yaş var, ama seninle kızım arasında 35 yaş!" Bu cümleden sonra bir daha asla böyle bir durumla karşılaşılmadı."

Demek istediğim, çocuklar kendi problemlerini kendi aralarında hallederler. Şayet senin çocuğunun başına geldiği gibi bir davranış ufukta görünüyorsa, o zaman sen görümcen ve kayınvalidene bunu söylemelisin. Bardak taşmadan, sabır taşı çatlamadan, dönüşü olmayan kırgınlıklar yaşanmadan çözülmeli herşey. Sen meramını anlatırsın, kayınvaliden ve görümcen alınganlık göstermeden durumu anlarlarsa ne ala! Anlamazlarsa da yapacak birşey yok zaten... O zaman sen kendini geri çekebilirsin. Haklıyken haksız konuma düşmemiş olursun böylelikle...

çocuğun başka çocuklarla oynarken incinecek ve kendini koruyamayacak kadar küçükse yanından bir dakika bile ayrılmayacaksın ve bu tip olayları daha gerçekleşmeden önleyeceksin. benimde komşumun oğlu çok hırçın bir çocuk, bir kere cenazeleri var diye bana bıraktılar çocuğu hemen bir tanıdığımızı çağırdım yardıma. çünkü o çocuk oğlumun yanındayken bir saniye bile gözümü ayırmıyorum üzerlerinden.
ayrıca eşinin yeğenine bağırman, kovalaman ve görümcenin suratına kapı çarpman kv denin surat asması için yeterli, ortada garip bir durum yok yani. aynı şeyi görümcenin senin çocuğuna ve sana yaptığını düşününürsen şu an herkesin ne hissettiğini ve neden öyle davrandığını daha iyi anlayabilirsin.

Back
X