Kaynanamin yaptigi is mi?

arkadasim ben anlatma ozurlumuyum anlamadim gitti.kizi zaten ogluma huzur vermiyor.o gunde kac kez ikaz etmeme ragmen oglumu rahatsiz etti.diyorsunuz ya o cocuk...ben de goz yumdum bisey demedim am oglumun kafasini carpip bayilmasi....

bu arada kizi evlatta oglu neeee????
kizi kac kez oglumu sesinden rahatsiz oluyorum diye kv lerden isimin gucumun arasinda getirdi....
ya anlatsam cok sey var ama...

ne yapayim o anda.kizi mi doveyim anlamadim gitti.ya da canim benim olur boyle seyler benin oglum bayilsa da senin psikolojin daha onemli gorumceme de kapida ya abla kusura bakma ozur dilerim cocugum baygin ama bi anlik ofkeyle oldu ben affetmen icin ne yapmaliyim mi deseydim.ewet yine senin kizin hakli nasil affedebilirsim beni diye yalvarsamiydim.

bebeğiniz görümcenin kızı tarafından zarar görüyor ve sen iş yapmak için bebeğini nasıl oraya bırakabiliyorsun.çocuklar senin sorumluluğundayken böyle davranıyorsun,Allah korusun ya bu kafa çarpma olayı kaynanan da olsa neler yapardın:50:

bak canım ne yap et,görümcenin kızı kaynanandayken oğlunu kaynanana bırakma.hem işini yap,hem bebeğine bak:34:

Valla arkadaşım sen yine sabırlıymışsın . Benim çocuğum itilip kakılacak , ben uyardıkça görümce sırıtıp duracak ; tepki verince de , analı kızlı bana ve çocuğuma tavır alacak , taş üstünde taş bırakmam !

5 yaşındaymış , çocukmuş vs vs anlamam arkadaş . Çocuğu aile yetiştirir , küstahlık öğretirsen böyle olur ; ama birileri
illaki haddini bildirir . Yolarım o çocuk denilen yaratığın saçlarını , veririm anasıyla anneanesinin eline ...

Öyle sırıtılmaz böyle sırıtılır der , kahkahalar atarım :47:

Valla arkadaşım sen yine sabırlıymışsın . Benim çocuğum itilip kakılacak , ben uyardıkça görümce sırıtıp duracak ; tepki verince de , analı kızlı bana ve çocuğuma tavır alacak , taş üstünde taş bırakmam !

5 yaşındaymış , çocukmuş vs vs anlamam arkadaş . Çocuğu aile yetiştirir , küstahlık öğretirsen böyle olur ; ama birileri
illaki haddini bildirir . Yolarım o çocuk denilen yaratığın saçlarını , veririm anasıyla anneanesinin eline ...

ooo buda çok oldu sanki ya 5 yaşında çocuğun saçını başını yolmak.

ayni benim kafadaymissin tebrik ettim :)

tüm yorumlari okudum ve agzim acik kaldi resmen. konu sahibini hem haksiz ettiniz hemde özür dilemesini söylediniz ya daha ne diyim.....

az bile yapmissin konu sahibi! benim evladimi o duruma getirecek o cocuk bende bisey söylemiycem öylemi?? tuttugum gibi firlatirdim kapidan valla! 5 yasinda cocuk her bi halttan anlar valla. burda 3 yasinda krese 5 yasinda okul öncesi okula gidiyor cocuklar. hertürlü sorumlulugunda bilincindeler. hem öyle olmasa bile giderken cocugunu yine dövücem diyebiliyorsa demekki bilincli bi sekilde yapmis ve kin ve nefret duyuyor bebege karsi. cocuk mocuk dinlemem bu durumda. ha cocugun bi sucu olmayabilir yetistiren ana böyle simartmistir ama kusura bakmasin o sorumsuz ananin yetistirdigi evladin benim cocuguma zarar vermesinede göz yumamam!!

görümcende ruh hastasi galiba? senin cocugun sürünürken kizinin ayagindan gecti diye ellerini kizartiyor!!! ben olsam o anda alir cocugumu ondan bende ona patlatirdim bitane! ne demek ya 1 yasindaki cocuga vurmak?? hemde cani cigeri abisinin oglu?? istedigi kadar surat yapsin o tip insanla görüsmemem görüsmemden daha iyidir her konuda! kayinvalidemde ne var alissin dedi demissin. onada bak kizina patlattim bitane az önce canin yanmadimi? beni anlaman icin bu gerekliydi derdim!!

biriside yazmis ya bende cocugu önce aglatir sonra severim diye... en nefret ettigim seydir bu. bizdede var böyle biri.... önce cocugun suratini sikar kizartir agzina agzina vurur hüngür hüngür aglatir sonrada bagrina basar sikica sever. bu nedir yaaaaaa????? uyuz olurum. adam gibi sevsene gidikla güldür ne bileyim güzelce sev iste cocuk gülsün sen sevin demi ama ??? ne anliyorsun onu önce aglatmaktan?? bekarken biri bi cocugu böyle sevdiginde elinden koparip alirdim kimin cocugu olursa olsun.. simdi kendi cocugum var ve henüz kimse böyle sevmeye kalkismadi kalkismasinda zaten .. kendi iyiligi icin :D

herneyse cok uzattim.. konusahibi bence sen haklisin zaten cocugu hemen doktora da götürmüssn yapmam gerekeni yapmissin.. kayinvalidene gelince defol denip kovulan torunmu daha degerli ve mazlum gözünde yoksa bayginlik geciren torunmu? bunun cevabini almissin iste bi güzel.. ona göre davranirsin artik..

ve son bi not hicbirzaman yalniz birakma oglunla o kizi. gerekirse gir odaya onlarla beraber oyun oyna yada bebegini yanina al indirme kucagindan.

5 yaşında ki çocukdan canavar gibi bahsedilmiş komik geldi bana açıkcası :27:

kisisel algilamayin lütfen ama bunun neresi komik ? benim cocugumu bilerek itip kafasini sisiren onu baygin hale koyan bununlada yetinmeyip yine dövücem cocugunu diyen annesinden ve anneannesinden aldigi destekle her cocugun hasatini cikaran cocuk ister 5 yasinda olsun ister 10 yasinda benim icin özel üretim bir canavardir.

ayrica bu cocuk daha 5 yasinda, bu kizin psikolojisi ne olacak diyenler... konusahibinin cocugunda kalici bi hasar kalsaydi (ALLAH korusun) olsun yinede kovmamaliydin yinede annesinden özür dilemeliydin cocuga cikolata vermeliydin diyebileceklermiydi?

benim aklim mantigim bunlari almiyor maalesef...

ha kizina böyle davranilmasi hosuna gitmedimi? göndermesin bi zahmet konusahibinin evine... o zaman ne kizi kovulur ne konusahibinin cocugu zarar görür!!

Ya hani bildiğimiz 5 yaşında ki çocuktan bahsediyoruz değil mi ?
Hani daha ana kuzusu olan , bilinç diye birşeyi oluşmamış , söylenenleri zar zor algılayabilen , kendi hayal dünyası olan , ona göre yaşayan bir minikten.
Neresi komik biliyor musunuz ? 5 yaşındaki bebeğin görümce olarak algılanıp yorumlar yapılması .
1 yaşında ki bebekse bana göre 5 yaşında ki de öyledir.
Neresi komik biliyor musunuz ? 5 yaşındaki çocuğu tutup dışarı fırlatmayı düşünmek komik mesela.
1 yaşında ki çocuğun eline vurmayı yanlış deyip 5 yaşında ki miniği kolundan tutup dışarı atabiliyorsunuz ? 5-10 aynı değil işte. 10 yaşında ki farklı duygularla yaparken 5 yaşında ki farklı duygular içerisindedir.
Çocuk o ya kıskanıyordur , benim teyzemin 5 yaşında oğlu birde 2 yaşında oğlu var yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Anlamaz zarar verebilir çünkü. Kıskançlıklar olabiliyor. Bu normal birşey.
O 5 yaşında ki bir canavar değil , görümce de değil .
Küçücük bir çoocuk :)
Neresi komik anlatabilmişimdir heralde..

düsüncelerimi özetleyecek olursam:

1. evet 5 yasindaki de cocuk ama 1 yasindaki cocuktan az cok daha gelismistir beyni
2. evet 5 yasindaki de cocuk ama kovulurken bile yine dövücem cocugunu diyebiliyorsa benim cocugum icin tehlike arz ediyordur
3. evet 5 yasindaki de cocuk ama annesinin onu bir canavar gibi yetistirmis olmasi benim sorunum degil ve bu ona benim cocuguma zarar verme hakkini vermez

haklisiniz burda tepki cogunlukla görümceye olmaliydi ama allah askina cocugun o durumdayken ah canim sen daha 5 yasindasin sen bir meleksin daha ne yaptigindan haberin yok sana hic kizmadim diyebilirmiydiniz? konusahibide sadece defol demis ve kiz kapiyi acamayinca kapiyi acip göndermis. tekme tokat dalmamis yani.

yine söylüyorum o kizla konusahibinin cocugu biraraya gelmemeli! eger mecburiyetten dolayi biraraya gelirlerse ve kiz yine cocuga zarar verirse bende bi tokati hak ediyor! en azindan anlar o cocugun sahipsiz olmadigini ve ona zarar verince bunun cocugun annesi tarafindan da olsa bi geridönüsü olacagini!

Ya hani bildiğimiz 5 yaşında ki çocuktan bahsediyoruz değil mi ?
Hani daha ana kuzusu olan , bilinç diye birşeyi oluşmamış , söylenenleri zar zor algılayabilen , kendi hayal dünyası olan , ona göre yaşayan bir minikten.
Neresi komik biliyor musunuz ? 5 yaşındaki bebeğin görümce olarak algılanıp yorumlar yapılması .
1 yaşında ki bebekse bana göre 5 yaşında ki de öyledir.
Neresi komik biliyor musunuz ? 5 yaşındaki çocuğu tutup dışarı fırlatmayı düşünmek komik mesela.
1 yaşında ki çocuğun eline vurmayı yanlış deyip 5 yaşında ki miniği kolundan tutup dışarı atabiliyorsunuz ? 5-10 aynı değil işte. 10 yaşında ki farklı duygularla yaparken 5 yaşında ki farklı duygular içerisindedir.
Çocuk o ya kıskanıyordur , benim teyzemin 5 yaşında oğlu birde 2 yaşında oğlu var yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Anlamaz zarar verebilir çünkü. Kıskançlıklar olabiliyor. Bu normal birşey.
O 5 yaşında ki bir canavar değil , görümce de değil .
Küçücük bir çoocuk :)
Neresi komik anlatabilmişimdir heralde..
Cok guzel anlattiniz tebrik ederim.
5 yasindaki cocuga sacini basini yolarim mi demeyen kaldi kapi disari atarim mi...
Insanlar bir cocugu nasil bir ruh hastasina ceviriyo anlamis oldum.
Cocugun oldugu yerde meleklerde vardir. Cocuga kalkan her elde lanet edermis melekler.
Tamam konu sahibinin cani evladi ici gitti anliyorum ama tatli dille belki gorumcesinin kizini kazanabilirdi.
Simdi o cocugu kovdu bence o cocuk bundan kinlendi. Daha cok ustune gidecek konu sahibinin cocugunun.

boşvern....
kv.zi siz çocuğunuza bakın... o çocuğa birşey olsa sizden başka canı yanan olmaz...
bunu unutmayın.... kimseden de hoşgörü beklemeyin... bekleme içeri girerseniz hep alttan alan taraf olursunuz... olan yavrunuza olur :34:
ne kv nede görümce bırakın surat assınlar az görüşün

Kesinlikle katılıyorum doğru mantık budur..Aynen böyle yapın..Bu konununda sağlıklı olan ana fikri budur...

düsüncelerimi özetleyecek olursam:

1. evet 5 yasindaki de cocuk ama 1 yasindaki cocuktan az cok daha gelismistir beyni
2. evet 5 yasindaki de cocuk ama kovulurken bile yine dövücem cocugunu diyebiliyorsa benim cocugum icin tehlike arz ediyordur
3. evet 5 yasindaki de cocuk ama annesinin onu bir canavar gibi yetistirmis olmasi benim sorunum degil ve bu ona benim cocuguma zarar verme hakkini vermez

haklisiniz burda tepki cogunlukla görümceye olmaliydi ama allah askina cocugun o durumdayken ah canim sen daha 5 yasindasin sen bir meleksin daha ne yaptigindan haberin yok sana hic kizmadim diyebilirmiydiniz? konusahibide sadece defol demis ve kiz kapiyi acamayinca kapiyi acip göndermis. tekme tokat dalmamis yani.

yine söylüyorum o kizla konusahibinin cocugu biraraya gelmemeli! eger mecburiyetten dolayi biraraya gelirlerse ve kiz yine cocuga zarar verirse bende bi tokati hak ediyor! en azindan anlar o cocugun sahipsiz olmadigini ve ona zarar verince bunun cocugun annesi tarafindan da olsa bi geridönüsü olacagini!

Yes canım doğru düşünce valla herkes kendı kendının psıkoloğu olacak yok öyle kendı çocuğumun canı yanacak şoka girecem bıde kalkıp... gerisi o onun sorunu görümcenın ...ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar ..

ayni benim kafadaymissin tebrik ettim :)

tüm yorumlari okudum ve agzim acik kaldi resmen. konu sahibini hem haksiz ettiniz hemde özür dilemesini söylediniz ya daha ne diyim.....

az bile yapmissin konu sahibi! benim evladimi o duruma getirecek o cocuk bende bisey söylemiycem öylemi?? tuttugum gibi firlatirdim kapidan valla! 5 yasinda cocuk her bi halttan anlar valla. burda 3 yasinda krese 5 yasinda okul öncesi okula gidiyor cocuklar. hertürlü sorumlulugunda bilincindeler. hem öyle olmasa bile giderken cocugunu yine dövücem diyebiliyorsa demekki bilincli bi sekilde yapmis ve kin ve nefret duyuyor bebege karsi. cocuk mocuk dinlemem bu durumda. ha cocugun bi sucu olmayabilir yetistiren ana böyle simartmistir ama kusura bakmasin o sorumsuz ananin yetistirdigi evladin benim cocuguma zarar vermesinede göz yumamam!!

.

Yazınızı okuyunca 20 yaşında bir gençten bahsediyorsunuz sandım.
5 yaşında bir çocuk henüz daha melektir,Allah katında bile yaptıklarından mesul tutulmayan bir ana kuzusu bahsettiğiniz canavar.Konu sahibinin bebeğini kıskanıyor demekki,çocukça,basit bir kıskançlık....
Allah korumuş bebeği,çok geçmiş olsun.Daha kötü sonuçlarla da karşılaşılabilirdi.Yapılması gereken tek şey,bu çocukla bebeğinizi birarada bırakmayın sevgili konu sahibi.Mecbur birarada olduğunuz durumlardada bebeğinizi kucağınızdan indirmeyin.

Buradaki çoğu fikir çok benciiii .
Görümce elti çocuğuna bile düşman çoğu kişi.
Şahısları geçtim o sebilerin günahı ne.
Onlar kardeş çocukları-onlar kardeşler ya.
Kardeşler hiç mi kavga etmiyor. Of ben abimle nasıl kavgalar ettim , abim amcamın oğullarıyla . Küçükken oluyor böyle şeyler.
Çocukları düşman etmeyin bence. Siz kardeşsiniz böyle yapmayın demek varken.
Görümceniz kadar sizinde tavrınız yanlış.
Bide şu var burda çocuğunun eline vuran hiç mi anne yok ? Yada yiğeninin poposuna bir şaplak atan. (Bunun doğruluğundan değil gerçekliğinden bahsediyorum yanlış anlaşılma olmasın)
Herkes melek mubarek. Burda ki yorumlar bazen çok ütopik oluyor.
Mantık çerçevesinde düşünemiyoruz konu ''ben'' olunca.
Oyüzden herkes benci ( L yok evet :27:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes kendi çocuğuna vursun başkasınınkine değil kendi çocuğuna kıyamayan , terbiye veremeyen insanların başkalarınınkine gelince bol keseden atması hoş değil. Yeğenim 4 yaşında annesi hamile diye ona iş yaptırmıyor, ona bunu öğreten yok üstelik . Hamile onu yormayın diyor. Beş yaşındaki çocuk melektir ama onu şımarık, bencil, kavgacı yetiştiren anne canavarın tekidir.

ooo buda çok oldu sanki ya 5 yaşında çocuğun saçını başını yolmak.

Küstah , terbiyesiz ve ukala yetiştirilen bir çocuk başka dilden anlamaz . Bunun sebebi annesidir ! O çocuğunun yaptığına
gülüp geçiyor , onu uyarmaya gerek bile görmüyorsa ; 5 yaşında diye ( güya melekmiş , melek görmesek de yutsak bari )
yaptığı hatanın ceremesini benim çocuğum değil kendileri çekecektir .

Gözümden sakındığım çocuğumu , uyarmama rağmen sinir sinir gülüp bir şey yokmuş gibi davranan hatun da , kızı da yolunmayı hak eder .

Bazı arkadaşlar ; sebebin görümce vs olduğunu vurgulamış . Şahsen ; tüm uyarılarıma rağmen bu şekilde davranan görümce değil , kendi ablam da olsa aynı tepkiyi veririm . Benim yorumum alınan tavıra , kişiye değil !

Yazık ki , o kızla evlenecek olan erkeğe ve ailesine ... Büyüyünce çok başlarını ağrıtır annesiyle anneannesinin . Ağaç yaşken eğilir !

Küstah , terbiyesiz ve ukala yetiştirilen bir çocuk başka dilden anlamaz . Bunun sebebi annesidir ! O çocuğunun yaptığına
gülüp geçiyor , onu uyarmaya gerek bile görmüyorsa ; 5 yaşında diye ( güya melekmiş , melek görmesek de yutsak bari )
yaptığı hatanın ceremesini benim çocuğum değil kendileri çekecektir .

Gözümden sakındığım çocuğumu , uyarmama rağmen sinir sinir gülüp bir şey yokmuş gibi davranan hatun da , kızı da yolunmayı hak eder .

Bazı arkadaşlar ; sebebin görümce vs olduğunu vurgulamış . Şahsen ; tüm uyarılarıma rağmen bu şekilde davranan görümce değil , kendi ablam da olsa aynı tepkiyi veririm . Benim yorumum alınan tavıra , kişiye değil !

Yazık ki , o kızla evlenecek olan erkeğe ve ailesine ... Büyüyünce çok başlarını ağrıtır annesiyle anneannesinin . Ağaç yaşken eğilir !

çok ilginç,5 yaşındaki bir çocuğun geleceğini görüverdiniz.:1:

o çocuk ileride yengesini öyle utandıracak ki:34:

üstelik konu sahibinin bebeği de 5 yaşına gelecek,o yaş sendromlarını konu sahibi de görecek:34:

üstelik annesi babası ayrı bir çocukmuş,tüm bu hırçınlıkları birazda bu yüzden.nedense konu sahibi burada anlatırken bu konuyu es geçmiş.:26:

konu sahibi çocuğunu kendisi koruyacak.iş yaparken de çocuğunu kaynanasına bırakmayak ki çocuğu zarar görmesin.:34:

cocugu olan bunu daha ıyı anlar bence cocugun canı yansa annenınde yanar bukadar buyuk tepkı vermezdınız belkıde cocugun solugu kesılınce bole bı tepkı vermıssınız bence haklısınızz herkesın cocugu kendıne tatlı..

Valla gazetelerin 3. sayfa haberlerine yada tv lerdeki şiddet haberlerine "hadi ya bu derece mi olduk" derdim.

Hiç mi insanlığımız kalmadı, ne günlere geldik diye hayret ederim, etmemek lazımmış.

Yok ya insanlığımız falan kalmamış.

Hadi konu sahibinin hıncı var. Çünkü o çocuk görümcesinin kızı, kayınvalidesinin torunu.

Ya diğerleri sizin o çocuğa ne hıncınız var ? Sadece bir gelin tarafından mı konu yazılıyor diye bu kininiz ?

Sizlerin çocuğu mu yok yada 5 yaşına gelmedi mi ?

Eğer 5 yaşında bir çocuğa bu tür yakıştırmalar yapıyorsanız ve anneyseniz vay ki vay derim.

Anne olmak sadece kendi çocuğunu değil, evrendeki tüm çocukları sevmek, tüm çocukları sarmaktır. Benimki iyi olsun, öbürü ne olursa olsun demek değildir.

Anne olmak demek sadece medyaya çıktı diye Zeynep'e ağlamak değil, diğer burnunda sümük, gözünde çapak, ayağı kir pas içinde bütün çocukları sevmektir.

..............

Annelik anlaşılandan çok farklıdır. Büyümektir, olgunlaşmaktır, hayata farklı bakabilmektir, empati kurabilmektir kısaca adam olmaktır. Ama olabilene.

Yok bir yaşındaki çocuğu bilinçli itmişmiş te mış mış mış ta... İter tabi... Kıskanır iter, elindeki oyuncağını ister iter, canı acısın diye iter. Çocuk o çocuk.

Kendi çocuğundan gözünü ayırsan başına geleceklere razı olacaksın, yok eğer gözünün önünde cereyan ediyorsa demek ki çocuğuna sahip olmayı becerememişsin demektir.

Sadece çocuk doğurmayın hanımlar , anne olun anne. Tüm çocukları sarmalayan sevgi dolu kollarınız olsun.

Sziler sevgi dolu olursanız, çocuklarınıza sevgi dolu dünya bırakabilirsiniz.

Konu sahibi arkadasim
5 yil sonra eger bir cocugunuz daha olur da
su an bir yasindaki oglunuz kardesine zarar verdiginde bunlari hatirlayip
onu da kapi disariyi etmeyi unutmayin...

Back
X