Kaynanamin yaptigi is mi?

herşeyi anladım da olay yine nasıl k.valideye patladı onu anlamadım?

bence kızını şiddet eğilimli yetiştiren ve umursamayan görümcenin ve olayı bu kadar büyütüp 5 yaşındaki bir çocuğun ödünü koparıp görümcesinin suratına kapıyı kapatan bir annenin yaptığı iş mi olmalıydı konu.

ah canim..iki gun once eltimin kizinin elindeki oyuncagi alacam diye dusup burnunu sisirdi.gorumcem eltimi arayip kizini ilk gordugu yerde dovecegini soyluyor.aksam abisiyle kv gilde gorumcemin kizi annesine .... yi doveyimmi diyince annesi yok yalnizken doveceksin diyor ve kvde de tik yok..nihayetinde eltimin kizi iyi bi falakdan geciyor.

Ailecek bi enteresanlık mevcut
Çocuk yahu bu onun çocuğu bunun çocuğu denilende hep yeğenleriniz oluyor
Nedir bu benim ki onunkini dövsün ama onlarınkiler benimkine dokunmasın

Benim 3 ablam var, bir araya gelince çocukları kavga ediyor evet
Ama ablamın oğlu haklı ise bile ablam kendi oğluna kızar, onlar senin kardeşin teyzenin çocukları der mesela..
Anneler bence birbirine hınçlı olmasa çocuklarına da doğruyu öğretir..

Kaldı ki ben komşu çocuğuna bile kıyamam..

Son düzenleme:
Mutlaka öyledir de kovmussunuz neticede kayınvalidenizin tepkisini abartı bulmanız da yersiz.
kv demin yaninda oglumu ve eltimin cocuklarini defalarca dile fetiren gorumcem kv evdeyken oglumun aglamasindan rahatsiz olup benim bi dunya isim varken susam kv de....

Peki diger cocuk da sizin cocugunuz olsaydi
yani kardes olsalardi yine evden mi kovardiniz?

Kusura bakmayin cok abartmissiniz

ben cocuguma vurup kirmayi ogretmezdim.sonucta bilerek yapilan bir olay.gorumcem simdiden ogluma anne pis.anneye ak et(anneye vur) gibi seyler ogretiir ama ben ogluma kiziyorum ve 1 yasinda da olsa anliyor .
Olay olduğunda önce cocuğun sağlını kontrol edip sonra cocuğun elinden tutup annesine götütüp durumu anlatırdım ve lütfen tekrarı olmasın derdim. Olacaksa da lütfen oynamasınlar gibi.

Kadını kapıda görüyor, suratına kapatıyor, 5 yaşındaki sübyanı kolundan tutup fırlatıyor.

Hepimiz cocuk olduk abartmayın, hepimizin kuzenlerimizin sacını yolduk, dayak yedik.

canim benim nerden cikardik kolundan tutup firlattigmi.bagirdim defol dedim kapiyi acamayinca da ben actim bi baktim gorumcem o sinirle kapiyi kapattim ve oglumu suya tuttum.
bu aac yolmaya dayak yemeyebenzemiyor.

annesine duymu anlatsan sadece guler ve kizina canim kizim der...

çok değişik bir aile..sanki herkez kinini çocuklarından alıyor gibi..o onu sevmiyor çocğundan alıyor gibi..
hiç hış değil..
4-5 yaşlarındaki çocuklar birbirlerine oyun zannedip zarar verebiliyorlar..bunun eğitiminide anne bana verecelti..ne zararlı ne değil öğreteceklerdir..
ama çocuğa bağırarak kağı kapatarak bir harekette bulunursan o çocuk dahada kinleşir hırçınlaşır..çok yalnış

Abartmışsınız biraz. Kendi çocuğunuzun canı yanabilir evet ama yakan da kendini bilmeyen bir çocuk. Annesi zaten uyarırdı diye düşünüyorum. Ayrıca çocuk onlar bugün vurup kırarlar yarın omuz omuza olurlar.

annesi hep kizim vur taraftari.kendi kizinin cani yanoinca benim yaptigim devede kulak kalir karsisindaki cocuga vuran bir sahsiyet.
oglum gecende kizin ayaginda suruklenmis kizi bi agliyor ki feryat fugan.gorumcemde gelip oglumin ellerini kizarincaya kadar vuuyor.bu ne oluyor ya....

siz kızın oğlumu dövmek istiyor deiğinizde hoşuna gidiyor demek ki güldüğüne göre.
inşallah biz çocujklarımızı öyle arsız yetiştirmeyiz :50:
amin ins. ben ogluma elimden geldigince anneye ah yapilmaz.ona ah yapilmaz diyorum.
valla ben konu sahibine hak veriyorum yasamayan bilemez benim kizlarim 2,5 yas arayla dogdular ben onlari daima yavrum kimseye vurmayin kendinizden kucuklere sakin vurmayin kimsenin canini yakmayin vs ilkeleriyle buyutmeye calisirken ne oldu biliyor musunuz yari yasinda cocuklardan dayak yediler o kadar uzuluyorsunuz ki kalkip mudahale etseniz olmaz bu cocuklarin anneleri inanin zerre kadar umursamiyor ve hatta memnun bile oluyorlar zaten anne oyle olmasa cocuk o davranisi yapmaz ki....uzun lafin kisasi keske bende zamaninda oyle bir tepki verseydim cok cani yandi yavrularimin cunku:( sonunda bende patladim hemde cok fena ve olan oldu....keske en bastan olsaymis o yuzden konu sahibi hiic uzulmesin ha birde 5 yasinda diyorsunuz ya karsisindakinin canini yakmayi biliyorsa 5 degil 3 yasinda da olsa uyarilmali bence hatta 1 yasinda bile uyrailmali ben hep oyle yetistirdim hamdolsun

5 yasundaki cocuk herseyin farkinda zaten ve bile bile yapior

herşeyi anladım da olay yine nasıl k.valideye patladı onu anlamadım?

bence kızını şiddet eğilimli yetiştiren ve umursamayan görümcenin ve olayı bu kadar büyütüp 5 yaşındaki bir çocuğun ödünü koparıp görümcesinin suratına kapıyı kapatan bir annenin yaptığı iş mi olmalıydı konu.

neden mi.gorumcemin her yaptigina goz yumup ona ve kizlarina toz kondurmayan benim cocugumu gorumcem sesinden rahatsiz oluyorum deyip isimin gucumun arasinda yanima getiren oglum yanlislikla kizinin ayaginda surunmesiyle oglmun elini tavuk gibi kizarten kizina laf yok soz yok ben bi kizinin kizini evden kovdum die surat 5 karisve yazmayi unuttum oglunu arayip ogluna da zilgit cwkip dun tqrtismamiza neden olan kv deeeee

eğer görümcen çocuğuna şiddeti öğretiyorsa hiç kızmıyorsa uyarmıyorsa çocuğu evine hiç alma.böylelikle kimseyle kötü olmamış olursun.sonuçta 5 yaşındaki çocuğu evden kovmak görümcenin yüzüne kapı çarpmak hoş değil.bunun yerine en baştan çocuğun benim çocuğa zarar veriyor sürekli dövüyor beraber oynamalarını istemiyorum demen daha kibarca olur:31:

çok değişik bir aile..sanki herkez kinini çocuklarından alıyor gibi..o onu sevmiyor çocğundan alıyor gibi..
hiç hış değil..
4-5 yaşlarındaki çocuklar birbirlerine oyun zannedip zarar verebiliyorlar..bunun eğitiminide anne bana verecelti..ne zararlı ne değil öğreteceklerdir..
ama çocuğa bağırarak kağı kapatarak bir harekette bulunursan o çocuk dahada kinleşir hırçınlaşır..çok yalnış

sen ne yapardin cok merak ettim.cocugub baygin bir halde ellerinde....

bence çok ama çok abartmışssınız.

madem görümceniz kızına bu terbiyeyi vermiyor. siz de bu konuya vakıfsınız. o zaman tatlı dille annesine diyeceksiniz 'kızını oynamaya göndermeyecek". sizde bu durumla yüze kalmayacaksınız.

nasıl olurda iki tane çoçuk arasına koskoca kadın girerseniz. sizinki çoçukta o değilmi. ne istersiniz 5 yaşındaki çoçuktan da kapıya koyarsınız.
ha bu arada eltiniz yada görümcenizin suratına kapı çarpmakta ne oluyor. vallahi tamamen siz hatalısınız.

dediğim gibi edepe ve terbiyesi sizin çoçuğunuz ile oynamaya uygun değilse hiç evinize almayacaksınız.
ben kaynananızın yerinde olsam sizi burakın surat asmayı eve bile almam...

çoçuk arasına girilmez.

eğer görümcen çocuğuna şiddeti öğretiyorsa hiç kızmıyorsa uyarmıyorsa çocuğu evine hiç alma.böylelikle kimseyle kötü olmamış olursun.sonuçta 5 yaşındaki çocuğu evden kovmak görümcenin yüzüne kapı çarpmak hoş değil.bunun yerine en baştan çocuğun benim çocuğa zarar veriyor sürekli dövüyor beraber oynamalarını istemiyorum demen daha kibarca olur:31:

evine alma demek kolay....
kv lere ciktigimizda ne olacak?
hem gorumcemi cook uyardim sonrasinda aldi kizina iki terlik vurdu ve soyledii sizin cocuklariniz yuzunden benim cocuum uzulemez dayak yiyemez(sanki cocugunu dov diyen var sadece kizm yapma etme)ama onu demek yerine kizim dovvvvvvv
kv de sadece izler bisey demez.biz dersek kizilca kiyamet kpparrr

Son düzenleme:
Selam kizlar.
Dun gorumcemin 5 yasindaki kizi bize geldi oglumla oynarken surekli canini yakiyor.ben tatli dille de soylesem kizsamda yapacagini yapiyor.bardagi tasiran noktaysa kiz oglumu itikledi ve basi masanin kenarina vurdu.bi baktim oglumdan ses soluk cikmiyor.bu kizi bagirarak kovdum bi baktim kapinin onunde gorumcem kapiyi carptim yuzune oglumda kucagimda zavallim.aldim suya tuttum kendine geldi.baltim basi sis. buz frlan tuttum.aradan zaman gecti kv nin yanina ciktim.surat bes karis.neyin suratini yapiyorsa hic cocuuda sormadi.bende indim eve.

anlayamadigim ne var simdi bundaaa

sinirle bir tepki vermişsiniz doğal tabiki kim çocuğunun başka bir çocuk tarafından ezilmesini isterki.. sürekli görüşüyorsanız, o çocukla çocuğunuzun oynamasını engelleyin, oynamanız yasak çünkü kavga ediyorsunuz deyin, karşı taraf da alınmamış olur, çocuğunuz yakınınızda olsun kendi oyuncaklarıyla oynsın, yaklaştırmayın o kızı valla ben sinir oldum, 5 yaşındaki çocuk gayet bilerek zarar verebilir

bence çok ama çok abartmışssınız.

madem görümceniz kızına bu terbiyeyi vermiyor. siz de bu konuya vakıfsınız. o zaman tatlı dille annesine diyeceksiniz 'kızını oynamaya göndermeyecek". sizde bu durumla yüze kalmayacaksınız.

nasıl olurda iki tane çoçuk arasına koskoca kadın girerseniz. sizinki çoçukta o değilmi. ne istersiniz 5 yaşındaki çoçuktan da kapıya koyarsınız.
ha bu arada eltiniz yada görümcenizin suratına kapı çarpmakta ne oluyor. vallahi tamamen siz hatalısınız.

dediğim gibi edepe ve terbiyesi sizin çoçuğunuz ile oynamaya uygun değilse hiç evinize almayacaksınız.
ben kaynananızın yerinde olsam sizi burakın surat asmayı eve bile almam...

çoçuk arasına girilmez.

diger yazdiklarimi okuduktan sonra yenide cevap yazarsan sevinirim.

sinirle bir tepki vermişsiniz doğal tabiki kim çocuğunun başka bir çocuk tarafından ezilmesini isterki.. sürekli görüşüyorsanız, o çocukla çocuğunuzun oynamasını engelleyin, oynamanız yasak çünkü kavga ediyorsunuz deyin, karşı taraf da alınmamış olur, çocuğunuz yakınınızda olsun kendi oyuncaklarıyla oynsın, yaklaştırmayın o kızı valla ben sinir oldum, 5 yaşındaki çocuk gayet bilerek zarar verebilir

olmuyor olmuyor....
kiz cok arsiz.x sen odanda oyna desem sanane sen kimsin sen alda oglunu git.der.gorumcem ve kv de guler...daha cok sey var da ....

Çocugun canı yanarsa annenin gözü hic birşeyi görmez
Tepkiyi az bile buluyorum.
Görümcede bi çocuguna yapma etme diyemiyor mu?

e zaten kendin söylüyorsun. anası edepsizse armut dibine düşür, kızından niye bu kadar terbiye bekliyorsun.

görüşmeni minumuma indireceksin. kız madem yaramaz. başında bizzat oturup koruyup kollayacaksın. ama ne olursa olsun o kızı kolundan tutup kapıya koymayacaksın. nedenmi kızın suçu yok o daha erişkin değil. sorununu annesiyle çözeceksin. baktın ki olmuyor. minumum seviyede tutacaksın ilişkini.

bu türlü davranışlar ve çıkışlar seni haklı iken haksız durama düşürüz. tekrar sölerim. çoçukların arasına girilmez.

bende bir kız, bir erkek çoçuk var... bunu çok kalabalık bir ailede kuzen, çoluk çombalak olarak yaşana kişi olarak söylüyorum.
gün gelir, bir gün oğlun istemeden de olsa karşısındakine zarar verebilir. çoçuk adı üstünde.

olmuyor olmuyor....
kiz cok arsiz.x sen odanda oyna desem sanane sen kimsin sen alda oglunu git.der.gorumcem ve kv de guler...daha cok sey var da ....

valla canım çocuğunu yanından ayırmayacaksın, oynamayacak onunla, çocuk ne derse desin tepki verme, eşine de söyle durumu amcası olarak yeri gelince uyarsın, sadece çocuğunu korumalısın

Ailecek bi enteresanlık mevcut
Çocuk yahu bu onun çocuğu bunun çocuğu denilende hep yeğenleriniz oluyor
Nedir bu benim ki onunkini dövsün ama onlarınkiler benimkine dokunmasın

Benim 3 ablam var, bir araya gelince çocukları kavga ediyor evet
Ama ablamın oğlu haklı ise bile ablam kendi oğluna kızar, onlar senin kardeşin teyzenin çocukları der mesela..
Anneler bence birbirine hınçlı olmasa çocuklarına da doğruyu öğretir..

Kaldı ki ben komşu çocuğuna bile kıyamam..

walla canim benim bizde tek hakli varsa gorumcem ve kizlari....
1 yasindaki cocuktan bahsediyorum ya....5 yasindaki cocuk herseyin farkinda.kiyaslanamaz bir durum.
kp ve kv ye goee kizlar hersekilde hakli ezilen gelinler yasasin gorumceler....

olmuyor olmuyor....

Bu laflara kayınvalideniz ve görümceniz gülüyorsa ilişkinizi resmileştirmelisiniz.Kayınvalideye çıktığım zaman ne olacak demişsiniz.Eğer diğer torunu ordaysa siz çıkmayacaksınız bu kadar basit.5 yaşındaki çocuğu kovup,görümcenize kapıyı kapatmakla hiçbir şey düzelmez.
Birde tepkinizi bende fazla buldum.Ben küçükken kuzenim benim saçlarımı yolardı ve çok döverdi ama biz büyüdüğümüz zaman bana en çok destek olan ve hatta tek görüştüğüm kuzenim kendisidir.
Çocuklarınızı birbirine düşman yetiştirmeyin,onlar kardeş sayılırlar.Bir arkadaşımızında dediği gibi bunu yapan kardeşi olsaydı büyük çocuğunuzuda kapı dışarı mı edecektiniz?
Diğer çocuğa hoşgörüyle yaklaşıp siz kardeşsiniz,büyüyünce birbirinize destek olacaksınız diye yaklaşmayı denemediğinizi düşünüyorum çünkü böyle yaklaşan insan bir sinir anında çocuğu azarlayıp kapı dışarı etmezdi.

Siz görümcenizin karşısına geçip çocuğun çocuğumla oynamayacak diyemiyorsanız sızlanmayacaksınız.

valla canım çocuğunu yanından ayırmayacaksın, oynamayacak onunla, çocuk ne derse desin tepki verme, eşine de söyle durumu amcası olarak yeri gelince uyarsın, sadece çocuğunu korumalısın

dun oyle yaptim.diger gorumcem gelmisti.herkes yukardaydi.cocugumu yanimdan hic ayirmadim.kaynim birak gitsin vocuklarin yanina dedi ama gondermedim.

Back
X