kaynanamla başım dertte...

sonem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
84
0
86
39
İçel Mersin
kaynanam iyi kadın akıllı kadın kızım bir yaşında ve ben ona çok bğlıyım benden başka kimse sevmesin istiyorum o benim canım amaaaa kaynanamın bazı hareketleri canımı sıkıyor size bir danışayım yoksa ben mi büyütüyorum bilmiyorum kızım kucağımda kaynanam geliyo hoppp kızımı alıyo kucağımdan kendi kucağına yada yerde oynuyoruz hoopppp alıyor kendisi başlıyor oynamaya gel kızım bana diye diye bide ben kızımı nasıl sevsem ve seslensem hooop aynısı ama en siniirime dokunan ise sabah yatakta kızımla uyanıyorum oynuyoruz kapı çalınıyor hopppp kaynanam alıyor kızımı kendi yataklarına götürüyor tabiatı gereği sessiz bir insanım saygımdan bişey de diyemiyorum sizce ne yapmalıyım fazlamı abartıyorum işin kötütü 4 ay aynı evde kalacaz yok kızıma o yemek yapacakmış yok böle yapacakmış ben eşşek başıyım ya offfff

canım abartmıyorsun. ben yeni hamileyim ama seni az çok anlıyorum. ben de bu tarz şeylere tahammül edemezdim.

eşine söyledin mi? annesiyle konuşsun ya da sizde kaynvalideniz napıyorsa aynısını ona yapın.

canım ne güzel ilgieniyor seviyor. senin gibi davranmaya çalışıyor. mutlu olmalısın.

zaten az kalmış 4 ay çabucak geçer.

üzülme hiç iyi yanlarını görmelisin.

ya sevmeyip hep iteleseydi... ne güzel işte gözü gibi bakıyor abartsa bile boşver. sonuçta o senin bebeğin.

ben kayınvalidelerin bu kadar karışmasına çok karşıyım

benim mantığıma göre anneanne ve babaanne bu çocukların onların "torunu" olduğunu anlamalı, kendi çocukları sanmamaları gerekiyor. bazıları çok sahipleniyor anneden daha etkin bir rol üstleniyor çocuğun hayatında. işte ben buna dayanamazdım.

o yüzden senin anlattıkların direk tüylerimi diken diken etti, ben asla bu kadar sahiplenmesine izin vermezdim.

eğer sen de rahatsız oluyorsan bunu uygun bir şekilde çözmelisin. eğer laf etmez susarsan sadece kendi canını sıktığınla kalırsın. onu kırmadan kendi çocuğunu sahiplen.

herkesin kendi bileceği iş tabii, ben kendi düşüncelerimi yazdım.

canım ben lohusalık deprosyonu geçirmiş biriyim:( o zaman kayınvalidemi boğabilirdim ki o kadar da iyi bir insandır...bebişim kucağına vermedm bahanem kucağa alışmasındı...gece ağlardı hooop kayınvaldem kapıda ben ağlardım eşimde annesine sen git diye kızardı:( benim kucağımda hooooop:) alınır kendi kucağına ...ben nasıl seviyorsam o da başladı öyle sevmeye yani yaşadıklarında yalnız değilsin...annem alırdı ondan alırdı kimseye vermiyordu bana çok battı başlarda...ama şimdi o kadar rahatım ki sonuçta babanne boşver diyorum kendine o da onun canının canı kötü olmasını ister m hiç?veryorum baksın çıkıyorum gezmeye takmıyorum kafam o kadar rahat ki ohhhh valla niye kasmışım kendimi...sonuçta ben anneyim benim yerimi alamaz hevesli ilk torun tadını çıkarsın bende kafamı dinleyim :)) ALLAH razı olsun ya sevmeseydi ya istemeseydi bide böyle düşün nasıl kendi annem sevince hoşuma gdiyorsa o da eşimin annesi...eşimi seviyorsam annesine saygı göstermem lazım...velhasıl ben kendim rahatladım yoksa hayatım zindan olmuştu...boşver takma o da öyle seviyor de öyle kabul et bu yaştan sonra onlar değşmez:))

benimde k.validem iyidir genel olarak. yeni işe başladım kızıma o bakıyor. dün yaptığı hareket gözümün önünden gitmiyor. kızım mesela ben yere uzansam oda karnımla oynar. karnıma ağzına dayar ses çıkarır bayılıyor buna. dunde babannesine gitti. ben ağzını dayayıp ses çıkartmayı sevıyor dedım. o da gitti göğsünü çıkartıp kızıma gösterdi tabi çocuk ne görse eller, sevinir, çığlık atar. kızımda aynısı yaptı birde bana aaa merve bak bak ne yapıyor dedi. üzüne bakmadan odadan fırladım. Tüm gece o çirkin görüntü gözümün önüne geldi. Hiç hoşlanmam böyle şeylerden. VE ne yazıkkı bende çok sessizim hiç bir şey diyemedim. Mutfakta görümceme söyledim oda kızdı. Benden sonra o söylemiştir konuşmuştur. ay aklıma geldikçe sinir oluyorum.

keşke bizimkilerde aynı olsa 2 sokak ötedeler ama hiç biri gelmaz sevmeye kızım şimdi bir yaşında ve neredeyse kimseye gitmiyor akşama kadar görsen çok yoruyor beni baksınlar boşver sonuçta onun annesi sensin canım bebeğinde bunun farkında büyütmüyorsun yaşadığın gayet doğal biraz zaman geçsin çok sevinirsin sevmelerine ben bazen çarşıya pazara gidicek oluyorum ama gidemiyorum kızım duran bir çocuk değil ah ah eşinlede fazla çekişme bu konuda bence çünkü çok arada kalıyorlar nacizene fikrim canım ben bu yüzden çok yıprandım çünkü ailenle mutlu huzurlu yaşaman dileğiyle:70:

belki aynı evde yaşadıgınız icin bu kadar rahatsiz oluyorsundur. Ben cok mutlu oluyorum baskası kızımla oturup oynadıgı zaman. sabah biri gelse alsa kızımı onu oyalamak icin ben sevinirdim. tamam hepimiz cok baglıyız cocuklarımıza ama hep seninle olamaz ki cocuk. artık bir yasına gelmis yavas yavas sosyalesicek bebeklerimiz. hep anneye baglı bir sekillde büyütemeyiz ki. tabiki bazi konularda sende sözünü gecirceksin. bence bunu direk konuşabilirsin eşini karştırmaya gerek yok iki bayan konuşarak anlaşabilirsiniz. dersin yemeklerini ben hazırlamak istiyorum, bazi günler işim olur o zaman bana yardımcı olursan sevinirim gibi. veya birsey oynuyorsan o an dersin suan ben onunla oynuyordum, sende sonra oynarsın tamam mı. bence mutlu olabilirsin böyle ilgili bir kayınvalde icin. tadını cıkar ve dinlen bu ara biraz

valla tadını cıkar derim ben ,

benim kızım sürekli eteğimde hiç bir işimi yapamıyorum. kaynanan çocugu aldıgında işllerine bak, çık gez dolaş, kaynana sonuçta bu, gezdiğini tozduğunu cekemeyecek ve kızınla ilgilenmen için sana fırsat verecek. tabi böyle yapacağını önceden eşin bilsin. yanlış anlamalara sebep olmasın.

kaynanan çocuğunla ilgilenmen için sana fırsat vermiyorsa buna dur demelisin bence, yazdıklarından ben bunu anladım, babannesidir elbette sever oynar ama her seferinde sen çocuğunla vakit geçirmeye başlamışken alıyorsa çocuğu ben art niyet ararım:81:

bence kafana çok takma arkadaşların dediği gibi sende bu sürede kendine zaman ayır ne güzel gözün arkadada kalmaz.zaten geçici bir süreymiş
ben şahsen kayınvalidemlere gittiğim zaman hiç karışmam istedikleri gibi sevsinler nasılsa sonra oğluşumla baş başa kalıyorum seninkide böyle bir süreç geçer ssonra ilerde biri ilgilense keşke dersin.

Bende çalışmamdan dolayı ilk çocuğumda 5-6 ay kayınvalidemle aynı evde kaldım.Kuzucuğum iki aylıkken çalışmaya başladım.Okuldan geldikten sonra hep onunla olmaya çalıştım.Kayınvalidem çocukları çok sever bir de ilk torunu olunca her işini kendi yapmak istedi.belki de ilk çocuğu bilmez düşüncesiyle kendisi yapmaya çalıştı.Ben ise Ona yapabileceğimi ifade ettim.Soğuk rüzgarlar esti birazcık.Çünkü akşam olduğunda yapacak bir şey bulamadı.olsun yine olsa kendisine de dedim aynı şekilde davranırdım.Şimdi daha rahatım.Çünkü özbakım gerektiren işlerde annem yaparım desede kızım ısrarla beni çağırıyor,kızım benim dediklerimi yapıyor benden izin istiyor ve artık çocuğumla ilgili bazı konularda bana sorarak iş yapıyor.Canının istediği gibi hareket etmiyor yani.

Sizi çok iyi anlıyorum.Bugünler geçecek...Duygularınızın çok fazla esiri olmadan kırmadan bazı şeyleri ifade edin.Ben böyle yaptım.Söylemeseydim depresyona girebilirdim.Herkes kendini sizde dahil biraz yeni duruma adapte etmelisiniz.

canım valla abartmıyosun ben sevmem öle şeyi sen anlarsın bi terslik olduğunu zaten Allah sabır versin benim çocuğumsa ben ilgilenirim onu doğurduysam az gezerim gerekirse gezmem alır onuda götürürüm o kadar hem vıcık vıcık sevince mi bakacak işim olunca bakmayıversin zaten benim ki bakmaz da

benim kızımd aaglar anne diye beni istıyor dıye kucagına alır..sürekli kendilerinin sevilmesini istiyor..bence send ecaktırmadan onlar oynarken hoooppp kucagına alıver

kaynanam iyi kadın akıllı kadın kızım bir yaşında ve ben ona çok bğlıyım benden başka kimse sevmesin istiyorum o benim canım amaaaa kaynanamın bazı hareketleri canımı sıkıyor size bir danışayım yoksa ben mi büyütüyorum bilmiyorum kızım kucağımda kaynanam geliyo hoppp kızımı alıyo kucağımdan kendi kucağına yada yerde oynuyoruz hoopppp alıyor kendisi başlıyor oynamaya gel kızım bana diye diye bide ben kızımı nasıl sevsem ve seslensem hooop aynısı ama en siniirime dokunan ise sabah yatakta kızımla uyanıyorum oynuyoruz kapı çalınıyor hopppp kaynanam alıyor kızımı kendi yataklarına götürüyor tabiatı gereği sessiz bir insanım saygımdan bişey de diyemiyorum sizce ne yapmalıyım fazlamı abartıyorum işin kötütü 4 ay aynı evde kalacaz yok kızıma o yemek yapacakmış yok böle yapacakmış ben eşşek başıyım ya offfff

valla haklısın insan paylaşamıyor yavrusunu

canım ben lohusalık deprosyonu geçirmiş biriyim:( o zaman kayınvalidemi boğabilirdim ki o kadar da iyi bir insandır...bebişim kucağına vermedm bahanem kucağa alışmasındı...gece ağlardı hooop kayınvaldem kapıda ben ağlardım eşimde annesine sen git diye kızardı:( benim kucağımda hooooop:) alınır kendi kucağına ...ben nasıl seviyorsam o da başladı öyle sevmeye yani yaşadıklarında yalnız değilsin...annem alırdı ondan alırdı kimseye vermiyordu bana çok battı başlarda...ama şimdi o kadar rahatım ki sonuçta babanne boşver diyorum kendine o da onun canının canı kötü olmasını ister m hiç?veryorum baksın çıkıyorum gezmeye takmıyorum kafam o kadar rahat ki ohhhh valla niye kasmışım kendimi...sonuçta ben anneyim benim yerimi alamaz hevesli ilk torun tadını çıkarsın bende kafamı dinleyim :)) ALLAH razı olsun ya sevmeseydi ya istemeseydi bide böyle düşün nasıl kendi annem sevince hoşuma gdiyorsa o da eşimin annesi...eşimi seviyorsam annesine saygı göstermem lazım...velhasıl ben kendim rahatladım yoksa hayatım zindan olmuştu...boşver takma o da öyle seviyor de öyle kabul et bu yaştan sonra onlar değşmez:))

neden bunların hepsi aynı model yaa tıpatıp ikiz gibiler :))))

Benim kayinvalidem hamile oldugumu duydugunda bile sevinmedi..dunyaya gelse ne olur hic dusunemiyorum.. hic takma arkadasim kafana yinede sansli sayilirsin..

Back
X