• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla başım dertte

Ciddi bir rahatsizlik olsa tamamda evinizi acar bakarsiziz, eside sag kp.niz.
Bu durumda oturmaya gelir haftada birkez tamam ama kalmasina gerek yok.
Sizin ozelinize kadar bilip, konusmasi hic hos degil.
Sizin anneniz gelse kalsa esiniz rahatsiz olurdu.
Esinizle konusun, gelsin otursun ama arabasi varmis aksam evine donsun.
Ancak esiniz bu durumun onune gecebilir yoksa siz kotu olursunuz.

kayınvalidem hastaneye benimle aynı mesafede oturuyor.elbette hastane meselesi önemli bir mesele bir rahatsızlık olsa başım gözüm üstüne alayım bakayım.Hiçbir rahatsızlığı yok sürekli her hafta bir yerim ağrıyor diye bahane uydurup gelip kalıyor ayda bir gelse razıyım bu kadar rahatsız olmam ki kaynanamın arabası da var kendi gidip gelebilir.Ben 3 aylık evliyim 3 yıllık değil bana biraz fazla yüklendiğini düşünüyorum kayınvalidemin bilmiyorum haksızmıyım siz oğlunuz balayından geldikten 1 hafta sonra evine gider kalır mısınız?bundan sonra da 7 günde bir gider kalır mısınız?

araba falan kullandığına göre genç bir kadın,sürekli bir rahatsızlığı da yoksa haklısınız.ben yaşlı başlı,hasta bir kadın zannettim.
dediğim gibi ben asla kalmam.(herşeyden önce ben rahat edemem ki)anlayışsız insanları sevmem,ister kayınvalide ister gelin olsun.kayınvalideniz anlayışsız bir insanmış,allah yardımcınız olsun

Bak canim daha cok yeni evlisin bastan sessiz kalirsan taviz vermis olursun sonra senden bi omur susman beklenir kadin belli ki huy edinip kafasina gore sizin eve girip cikmak istiyo rahatsiz oldugunu belirt esinle konus yani tepkisiz kalma

Bak canim daha cok yeni evlisin bastan sessiz kalirsan taviz vermis olursun sonra senden bi omur susman beklenir kadin belli ki huy edinip kafasina gore sizin eve girip cikmak istiyo rahatsiz oldugunu belirt esinle konus yani tepkisiz kalma
Haklısınız bende böyle düşünüyorum.Şehir dışında kalmaya gittikleri yere bu yüzden gitmedim zaten hergün görüyorum.bi de oralarda hiç gerek yok biraz burda sinir stres atiyim en azından geldiğinde sinirli davranmam.İnanın gittiğinden beri eşimle ikinci balayındayız çok mutluyuz.Ben ttepkimi koydum aslında bunları neden yaptıklarını da tahmin ediyorum.Evlenmeden önce bir ara aynı evde oturalım gibi bi konu açtılar benim ailem kesinlikle böyle birşey olamaz böyle birşey düşünüyorsanız bu kapıdan kız mız alamazsınız dediler.Evlendikten sonra kendilerine alıştırıp böyle bir teklif yapmayı düşünüyorlar sanıyorum.Bilmiyorum belki çok paranoyakça ama içimde böyle bir his var.

Güldüm ya :D
Yani oğlu varken gelme çabalarını anlarım, özlemiştir derim ama evde kimse yokken kalıp ne yapmış kıyafetlerini mi koklamış:D
Kayınvalideniz "bir evim de burası" mantığında, o yüzden rahat. Anahtar vermişsiniz sanırım, anahtarı alın veya kilidi değişip söyleyin.

Kaynanan korunmadığını nerden biliyor?kaynananda evinin anahtarı ne arıyor..?..

P
Güldüm ya :D
Yani oğlu varken gelme çabalarını anlarım, özlemiştir derim ama evde kimse yokken kalıp ne yapmış kıyafetlerini mi koklamış:D
Kayınvalideniz "bir evim de burası" mantığında, o yüzden rahat. Anahtar vermişsiniz sanırım, anahtarı alın veya kilidi değişip söyleyin.
Prezervatif aramış bulamayınca korunmuyorlar diyebiliyor işte ne yapsın daha tövbe tovbe

şimdi çiçeği burnunda bir kayınvalide olarak yorum yapayım.
hastane için hafta birgün sizde kalması,eğer ki siz hastaneye yakın oturuyorsanız ve sabah erken gitmesi gerekiyorsa,normal gibi geldi.gerçi ben ne olursa olsun 2 saat yol giderdim,yine de gidip kalmazdım ama şöyle düşünün aynı durumda,kendi anneniz olsa,gözünüze batar mıydı.?
ama siz evde yokken gelip kalmasına ve izin almamasına şaşırdım.yapmaması gerekir evet ama demek ki rahat bir kadın.
sabun konusu hiç büyütülecek bir şey değil,nedir ki,nihayetinde süs sabunuda olsa maddesel bir şey.bu kadar anlam yüklemeyin eşyalara.yenisini alırsınız.üstelik kadın,temizlik de yapmış.hiç bir şey yapmadan,kalıp gidebilirdi.biraz annenizin yerine koyun,çok zor olmasa gerek.
Olaya objektifte bakıyorum aynı şeyi annemde yapsa tepkim aynı olurdu.
Ayrıca her hafta doktora gittiği için bayanda kalmıyormuş eşiyle tartışıp geliyormuş, bu yeni evli çifte kötü bir örnektir daha önce kavga edince nereye gidiyormuş acaba.
Ben evimin anahtarının kendi annemdede eşimin annesindede olmasının doğru olduğunu düşünmüyorum ev iki kişinindir ve pansiyon gibi anahtarı ev dışındaki kişilerde olmamalı.
Ve gelinden habersiz o eve gelmesi dahada çirkin o ev kendisine ait değil, şahsi şeyleride olabilir banyosunda yada evinin içinde, arkamdan birimi eve girer diye yaşanmaz hiç kabul edilebilir değil.
Evi temizlemek evin hanımının düşüneceği birşey okadar kirletmişmi ki temizleme gereği duymuş.
Bu ve benzeri olayların % 99 unu neden hep kaynanalar için duyuyoruz?
Ben evli değilim ancak herzaman anneme söylerim hiçte alınacak gücenecek birşey yok bunda, evimin anahtarını kimseye vermem..Eşimin de buna saygı göstermemesi sorun olur benim için.

Simdi ben de bir kaynanazede olarak tabiki size hak veriyorum arabasi varsa ve hastaligida yoksa sizde gelip kalmasi tamamen bile bile yaptigi bir hareket ve cok itici! Ayrica iyi niyetinizle ona ozelinizi anlatmissiniz guvenmissiniz o da kalkmis kuaforde birsuru yabanci icinde korunmadiginizi soylemis! Bu ne simdi yani nekadar patavatsizca ve dusuncesizce! Kp de ayri bir vaka. Mor cati mi sizin eviniz kavga edince gelip kaliyo falan tamam gelir de el insaf siz 3 aylik cicegi burnunda bir gelinsiniz yahu! K.v sizi kafeslemeye calisiyor bence boyle alistirayim boyle gitsin dusuncesinde. Esiniz de size yikmasin bunu kacar gibi kendisinin konusmasi lazim kesinlikle. Kayinvalidenizin kendine gelmesi ve evliliginize saygi duymasi lazim esiniz bunh belirtsin ve siz de mesafeli davranin derim ben. Aman ya allah bize sabir versin ah kaynanalar ah..

Kaynanan korunmadığını nerden biliyor?kaynananda evinin anahtarı ne arıyor..?..
birgün sohbet ederken konuyu buraya getirdi ve sordu ben önce şaşırdım tabi ama anne gibi gördüğüm için boş bulundum anlattım.Evin anahtarını da biz giderken eşim birşey olursa hırsız vs gibi anahtar bulunsun diye vermiş ama eşime bundan sonra vermemesi konusunda konuştum.o mesele kapandı allahtan

birgün sohbet ederken konuyu buraya getirdi ve sordu ben önce şaşırdım tabi ama anne gibi gördüğüm için boş bulundum anlattım.Evin anahtarını da biz giderken eşim birşey olursa hırsız vs gibi anahtar bulunsun diye vermiş ama eşime bundan sonra vermemesi konusunda konuştum.o mesele kapandı allahtan
Tabi eşiniz geri alabilirse ve size sormadan vermesi çok çirkin belkide taaa en baştan vardır anahtar onlarda.ilk taktik budur oğlum bizim evin anahtarı dursun sende ölürüz kalırız, sizinde bizde dursun bişey olur nasıl açarız kapıyı cevap:al annem al doğru diyorsun ev hepimizin zaten sizinde eviniz.
Sen tabi ohoooooo bunu belki ne zaman duyarsın kimbilir.
Kaynana hiçbir zaman anne değildir olamaz bak görmüşsün daha dikkatli olursun artık.
Elti görümce kaynana ancak mesafeli akrabalık yapman gereken yakınlardır.
Bu konularda çok kuralcıyım, usturubuyla gelsinler evimdeki taşı bile aş yaparım ama sınırlar belli olmalı çünkü iyi niyetin suistimal edildiği en büyük yer erkek tarafı oluyor

Simdi ben de bir kaynanazede olarak tabiki size hak veriyorum arabasi varsa ve hastaligida yoksa sizde gelip kalmasi tamamen bile bile yaptigi bir hareket ve cok itici! Ayrica iyi niyetinizle ona ozelinizi anlatmissiniz guvenmissiniz o da kalkmis kuaforde birsuru yabanci icinde korunmadiginizi soylemis! Bu ne simdi yani nekadar patavatsizca ve dusuncesizce! Kp de ayri bir vaka. Mor cati mi sizin eviniz kavga edince gelip kaliyo falan tamam gelir de el insaf siz 3 aylik cicegi burnunda bir gelinsiniz yahu! K.v sizi kafeslemeye calisiyor bence boyle alistirayim boyle gitsin dusuncesinde. Esiniz de size yikmasin bunu kacar gibi kendisinin konusmasi lazim kesinlikle. Kayinvalidenizin kendine gelmesi ve evliliginize saygi duymasi lazim esiniz bunh belirtsin ve siz de mesafeli davranin derim ben. Aman ya allah bize sabir versin ah kaynanalar ah..
bende alıştırmaya çalıştığını düşünüyorum.ayrıca evime gelen misafire karışmaya çalışıyor bunu gitmeden önce kibar bir yolla benim evime gelen misafire kimse karışamaz şeklinde ilettim umarım etkili olur ben bu aymazlığa dayanamıyorum.Herkese gelip kalmasın diye kusur bul kendin gel yat gitmek bilme bütün komşularıma gelip laf sok.zaten yeni çevre ediniyorum.etrafımda insan bırakmamaya çalışıyor resmen biliyorum tüm bunları yapabilirse gelip eve yerleşme derdinde

bende alıştırmaya çalıştığını düşünüyorum.ayrıca evime gelen misafire karışmaya çalışıyor bunu gitmeden önce kibar bir yolla benim evime gelen misafire kimse karışamaz şeklinde ilettim umarım etkili olur ben bu aymazlığa dayanamıyorum.Herkese gelip kalmasın diye kusur bul kendin gel yat gitmek bilme bütün komşularıma gelip laf sok.zaten yeni çevre ediniyorum.etrafımda insan bırakmamaya çalışıyor resmen biliyorum tüm bunları yapabilirse gelip eve yerleşme derdinde
Ben bu gidiasati hic de iyi gormuyorum mefret ederim bu tip insanlardan siz kukla misiniz canim nedir bu boyle! Esinizi bunlardan haberdar edin derhal konussun eger konusmazsa siz konusun esiniz birsey derse de ben sana konus dedigimde konussaydin madem gormuyo musun nasil bunaltti beni deyin. Kayinvalide cok yuz bulmus sizden hemen tersini yapin yoksa yakinda yatak odaniza da karisir!

Bence abartmiyorsunuz, haklisiniz. Bu kaynanalar, oglumun evi degil mi benim dr evim sayilir istedigimi yaparin mantiginda. Torunlara da ayni mantik. Kendi cocugu gibi. Ama gelin kimin umrunda. Inan samimi oldugunu iyi niyetli oldugunu anlasam gelsin kalsin. Ama sizin fikrinizi onemsememesi hos degil. Yarin bir gun cocuk olcak, o zaman daha cok karisir. Sinirlarini ogretmen lazim. Bir an once.

Normal değil,
Bir süre sonra hevesi geçer diye düşünüyorum ama bilemedim yinede.
Ama bence siz eşinizle değil kayınvalidenizle halletmeye çalışın bu meseleyi Kaş yapayım derken göz çıkarmayın :KK50:

Merhaba arkadaşlar ben 3 aylık evliyim ve kayınvalidemle ilgili daha önceden hiçbir problemim olmamasına rağmen evlendiğimin ertesi günü problemler başladı.Balayına gittim geldim ve bir hafta sonra kaynanam hastaneye gideceğim sizin ordaki hastane iyidir diye bize geldi ve kaldı 2gün buraya kadar herşey normaldi hiç yadırgamadım.ama şuan kayın validem her hafta geliyor ve en az bir gün kalmadan gitmiyor.1 ay önce bizi kendi kız kardeşinin yazlığına gönderdi oradayken telefonla konuşuyorduk ve eşimin bana soylediğini zannederek ağızından kaçırdı.hastaneye gideceğim bahanesiyle gitmiş bizim evimizde kalıyormuş.Şok oldum.birşey demedim.İki gün sonra tekrar aradı temizlik yapmış evde sabun bulamamış ve benim süs sabunlarımı kullanmış yine önemli değil dedim vs.tatilden geldiğimizden beri kayınvalidem haftada bir gelmeye devam ediyordu.Birlikte mahalle kuaförüme gittik.biraz başım döndü üzerine vazife olmayan kadınlardan biri aaa hamilemisin gibi birşey söyledi yok artık dedim ve konuyu kapadım bunun üzerine kv gerçi korunmuyolar ama bilmem gibi saçma sapan bir yorum yaptı ve sinirlerim acayip bozuldu.bundan sonra biraz tavır yaptım tepkimi belli etmek için ne kadar işe yaradı bilmiyorum.Şuan bayram için şehir dışına akrabaya gittiler 15 gün kadar kalacaklardı.Bizim de gelip beraber kalmamızı istiyorlardı.Ben eşime artık gitmek istemiyorum evimizde duralım iş güç var vs dedim.Annesinin yaptıklarını ve bu durumdan rahatsız olduğumu yeni evli insanın evine sürekli kalmaya gelmemesini araya mesafe koymamız gerektiğini anlattım.Eşim ne diyim annemi kovayımmı diyor.sizce ne yapmalıyım ya da ben mi abartıyorum bu normal mi lütfen objektif yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Süs sabunlarını yeniden alırsın. Kadının sana yaptığı bir kötülük yok fesatlık arıyosun

Back
X