Kaynanamla kavga ettikk!

canım kayınvalıdenle beraber oturmamanı anlıyorum

bu cok dogal bır durum ama ,soyledıgım cumle cok yanlıs

kavgaya davet resmen :D "aman anne yok kalsın "derken

sankı ; "aman anne allah yazdıysa bozsun "der gıbı yaka sılker

gıbı olmus :27: pat dıye soylemıssın sozu,sen uzulursun cnm

o yuzden dedım ,bıraz daha ınce cumleler secıp soylesen

daha ıyı olurdu tatlım

Baksana arkadaşlar beni suçluyor şu anda ne suçum var çözemedim :15:

bazı şeyler vardır ki haklı olsanda haksız duruma düşersin senin ki de o hesap olmuş
evet haklısın ama herşeyin bi üslubu olmalı o senin kayınvaliden bu şekilde inatlaşarak en çok böyle kavga edersiniz

7 aylık evlisiniz ama konuşma şeklinize bak sen ona laf söylüyorsun o senin annene laf söylüyor hoş şeyler değil
her ikiniz içinde diyorum eşin bugün yanında olur yarın yanında olur sonra bıkar laf dalaşınızdan

he de geç nasılsa eşinde yanında zaten 3 aylık süreçte bıktırmış sizi ee araya mesafe koyun sizin için daha iyi işte

Baksana arkadaşlar beni suçluyor şu anda ne suçum var çözemedim :15:

sanırım evlendikten sonra yuzunu gostermis kayınvalide surekli ailenle ilgili igneliyici laflarıda olmus senin bu cumlen uzerine o iyimser bir cumle kursaydı hep gelinlerden beklerler nedense altan almayı.. deseydi kızım niye boyle diyorsun rahatsızmıydın bizimle diye eminim sen zaten kotu hissedecektin kendini ama yok o konuyu yine annene getirmis demekki kafasında hep bunlar dolanıyordu oda icindekileri kusmak icin fısat bekliyomus

Zamanla sen de öğrenirsin her aklına geleni söylememeyi. Bu gibi durumlarda bırak eşin konuşsun. Yok o beceremiyor, daha farklı bir üslupla sen anlatırsın. Tatlı dille, yumuşakbaşlılıkla...

Kızlar merhaba şimdi eve geldik okadar sinirliyimki ya kaynanam cadısıyla kavga ettik.Bize gelmek istiyolardı bu hafta benimde misafirim vardı dedim gelemediler bari bugun yemeğe gidelim dedik.Giittik surat beş karış hadi dedim neyse.Bunların evi müstakil evi mütahite vermeyi düşünüyolar bizim yanımızda oturursunuz felan diyolar.Bende aman anne yok uzak olsun en az 1 vesait dedim demez olaydım konuyu anneme getirdi.Benim kızım gitse ben karışmam diye.Dedim annem bana karışmıyo bana bi laflar.Bende kavga etmiyim diye had gidelim dedim eşime kapıya çıktım.Çünkü durursam çenemi tutamazdım.Kadın gitmiş içerde hala konuşuyo.Kapıya geldi bana gene laf yapıyo.Hiç bişey demedim çıktım.Çok büyük yemin ettim gitmicem diye.Ama çok sinirlerim bozuk.Bundan sonra konuşmamayı düşünüyorum.Ne yapmam lazım...İstemiyorum yani.Bende sus sus daha 7 aylık evliyim bıktım çenesinden.
:47:

biraz ters bi üslüpla ifade etmişsin kendini
daha sakin ve akıllıca tepkini koysaydın
böyle hep haklıyken haksız olursun

sen de az değilmişsin ha,senin gibi gelinim olsun istemezdim.sen kendin gibi gelinin olsun ister miydin?

Ya varya tutamadım kendimi ne kadar seviyesizce bir yorumdur bu ya. Allah bilir gelinlerin senin gibi bir kaynana istermiydi acaba ya sen istermiydin gibi olmalıydı bu soru bence. Her zaman söylerim kötü gelin yoktur kötü kaynana vardır.

madem e$in senin yaninda
eve gelince diyecekdin ona annnenin dedigi i$ olmaz diye
senin demen ters olmu$,

ama altdan alanlar pek yaranamazlar kimseye oda var
olan olmu$ , laf agizdan bi kere çikar
7 aylik evlilikde gitmem diye yemin etmek biraz agir oluyor
sakin ve akilli davran
unutma kocan senin yanindayken kimse istemedigin bi$ey yapamaz yaptiramaz
kocani kaybetmemek içinde daha planli programli olmalisin

Çok iyi yapmışsın en doğrusu bu sus sus nereye kadar. Birde yeni evlisin ne işin var onların yanında. İnsan biraz utanır çekinir biizmle kalırsınız demeye. ONlar utanmıyorsa sen en doğrusunu yapmışsın hem ben söylediğin ters birşeyde göremedim. Gayet kibarca espiriye vurarak söylemişsin. Eşinin şuan bu duruma tepkisi nedir?

Eşimde anne sus diyo kadın dır dır hala.Boşver takma kafana diyo ne desin onuda iki arada bi derede bırakmak istemiyorum ailesi sonuçta.o görüşsün de beni bulaştırmasın

Arkadaşlar konu benim onu demem değil zaten kavga ordan çıkmadıki.Benim kızım kayannasıyla oturmaya gitse ben git otur derim dedi karışmam hatta dedi.bende dedimki anne annemler zaten karışmıyo olurmu öyle şey dedim.ondan sonra patladı tabii öyle zaten size ölene kadar ev felan yok dedi.Yani mevzu benım oturmamdan çıkmadı.Konuyu nerden enreye getiriyo.Bende eşime hadi kalkalım dedim iş dahada büyüycek aslında oraya kadar kavgamız yok.Ben kapıya çıktım anda içerde kyınpederime görümceme beni kötülüyor bende duyuyorum.eşime hadi artık diye bağırdım geldi kapıya bana laf sayıyo hiç cevap vermedim.sorun ev değil yani.bende tamam verme anne dedim sonuçta ev sadece sizde değil benimde annemde ev var.hem uzun ömürler versin allah daha yeni konuşuyoruz dedim.oooo senin annen daha çok yaşar diyo bana bakarmısın.ben anlatamadım galiba olayı.

Arkadaşlar konu benim onu demem değil zaten kavga ordan çıkmadıki.Benim kızım kayannasıyla oturmaya gitse ben git otur derim dedi karışmam hatta dedi.bende dedimki anne annemler zaten karışmıyo olurmu öyle şey dedim.ondan sonra patladı tabii öyle zaten size ölene kadar ev felan yok dedi.Yani mevzu benım oturmamdan çıkmadı.Konuyu nerden enreye getiriyo.Bende eşime hadi kalkalım dedim iş dahada büyüycek aslında oraya kadar kavgamız yok.Ben kapıya çıktım anda içerde kyınpederime görümceme beni kötülüyor bende duyuyorum.eşime hadi artık diye bağırdım geldi kapıya bana laf sayıyo hiç cevap vermedim.sorun ev değil yani.bende tamam verme anne dedim sonuçta ev sadece sizde değil benimde annemde ev var.hem uzun ömürler versin allah daha yeni konuşuyoruz dedim.oooo senin annen daha çok yaşar diyo bana bakarmısın.ben anlatamadım galiba olayı.

ay ben okurken şiştim allah yardmcın olsun. eşinin tutumu ne oldu?

7 aylık evliliğinin 3 ayını onlarla geçirmişsin ve belliki olmamış evleri ayırmışsınız daha hala bunu gündeme getirmesini çok gereksiz buldum, pat diye söylenirmi alıştırarak söyleseydin gibi yorumlara saygı duyarım ama sanki kadının yüreğine inecek bi laf söylemiş konu sahibi, bence çok gerekli ve yerinde bi laf söylemişsin, hatta sabrını zorlayacak şekilde susmuşsun bile, konu benim anneme gelse ben susmazdım sanırım,alttan alta diyoki annen seni dolduruyo, çok ayıp

Fazla mı açık sözlüsünüz , kelimelerinizi mi seçemiyorsunuz bilemiyorum ama şaşırdım

Hem o cümleye hemde 7 aylık evli olmanıza

1 yıllık evliyim , daha 'siz' den öteye gitmedim.. Gereken cevabı da eşim verir ' biz iyiyiz böyle ' diye.. Ki zaten o ne derse yanlış anlaşılmaz, oğulları sonuçta :34: Ama ben gelin olduğumdan yerimi bilirim, ona göre davranırım...

Bence kayınvalideniz kızmakta haklı

Ona 'uzak olsun en az 1 vesait ' diyorsunuz.. Siz istemeyince o da tamam size ev filan vermem diyor..

Sizde ' verme, annemde de ev var ' diyorsunuz :53: Nispet eder gibi..

Ne bu şimdi ? Senden uzak anneme yakın olalım demişsiniz resmen.. Tabi kızar.. Sizin ki anne de, eşinizin ki anne değil mi ?:19:

Her ikinize de orta mesafede oturmak en iyisi vs. deseydiniz daha mantıklı olurdu..

Son düzenleme:

Bence kayınvalideniz kızmakta haklı

Ona 'uzak olsun en az 1 vesait ' diyorsunuz.. Siz istemeyince o da tamam size ev filan vermem diyor..

Sizde ' verme, annemde de ev var ' diyorsunuz :53: Nispet eder gibi..

Ne bu şimdi ? Senden uzak anneme yakın olalım demişsiniz resmen.. Tabi kızar.. Sizin ki anne de, eşinizin ki anne değil mi ?:19:

Her ikinize de orta mesafede oturmak en iyisi vs. deseydiniz daha mantıklı olurdu..

konu sahibesi annesine yakın olmak istese zaten o civardan ev tutardı diye düşünüyorum, bence iki taraftanda uzakta eşiyle mutlu yaşamak istiyo, açıkçası bende sinirlenirim kv'nin o lafına, yaramaz çocuklara denirya sana çikolata yok falan diye, nedir yani bu tavır, bana muhtaçsınız gibi eda sezdim, konu sahibeside ev sadece sende yok demiş, biz cadıyız heralde :1:

Fazla mı açık sözlüsünüz , kelimelerinizi mi seçemiyorsunuz bilemiyorum ama şaşırdım

Hem o cümleye hemde 7 aylık evli olmanıza

1 yıllık evliyim , daha 'siz' den öteye gitmedim.. Gereken cevabı da eşim verir ' biz iyiyiz böyle ' diye.. Ki zaten o ne derse yanlış anlaşılmaz, oğulları sonuçta :34: Ama ben gelin olduğumdan yerimi bilirim, ona göre davranırım...

tatlım sen şanslı olan azınlıktasın demek ki, eşin sana fırsat kalmadan gerekeni söylüyo ki olması gerekende bu, ben eşimede diyorum beni kendimi savunmak zorunda bırakma çünkü benim ayarım yok diye, benim ailemle bi sıkıntı olursa bırak ben halledeyim sizinkilerle bi sıkıntı olursa sen hallet, ama erkekler o sinyali alamıyolar her zaman, kv bana sana katlanıyorum dedi, ortamda annemde var eşimde var, bekledimki anne sen ne diyosun desin, ama demedi, bende katlanmayın o zaman taktığımız bi yüzük çıkartıveririz içiniz rahat olur dedim,yapcak bişeyim yoktu başka annemin yanında kimse bana defolu mal muamelesi yapamaz

kv ne söylediğin söz ağır olmuş.keşke ona bişe demeseydin sonra eşine deseydin ben yaşayamam istemem rahat edemem kv ile deseydin hem onlara da gelecek bir kapı olur evimiz felan deyip onun konuyu kayınpederinle konuşmasını sağlasaydın.oğulları söyleyince laf söyleyemiyolar çünkü ama gelinler her zaman kötü niyetli oluyor.

Kızlar merhaba şimdi eve geldik okadar sinirliyimki ya kaynanam cadısıyla kavga ettik.Bize gelmek istiyolardı bu hafta benimde misafirim vardı dedim gelemediler bari bugun yemeğe gidelim dedik.Giittik surat beş karış hadi dedim neyse.Bunların evi müstakil evi mütahite vermeyi düşünüyolar bizim yanımızda oturursunuz felan diyolar.Bende aman anne yok uzak olsun en az 1 vesait dedim demez olaydım konuyu anneme getirdi.Benim kızım gitse ben karışmam diye.Dedim annem bana karışmıyo bana bi laflar.Bende kavga etmiyim diye had gidelim dedim eşime kapıya çıktım.Çünkü durursam çenemi tutamazdım.Kadın gitmiş içerde hala konuşuyo.Kapıya geldi bana gene laf yapıyo.Hiç bişey demedim çıktım.Çok büyük yemin ettim gitmicem diye.Ama çok sinirlerim bozuk.Bundan sonra konuşmamayı düşünüyorum.Ne yapmam lazım...İstemiyorum yani.Bende sus sus daha 7 aylık evliyim bıktım çenesinden.
:47:

7 ayda bu hale geldiyseniz 7 yılda ne olur düşündün mü hiç? kayınvalıden klasık kayınvalıde sendromlarına girmiş sende saygısızlık etmişsin cevabın usturuplu olsaydı emın ol olay bu noktaya gelmezdı ne kadar yemın edersen et kayınvalıden esının annesı bu gercegı degıstıremezsın bugun konusmazsan yarın mutlaka konusmak durumunda kalıcaksın bence özür dilemen gerek

Peki şöyle söylim evlendim 3 ay beraber oturdum
Anneme gittim laf yaptı.
Arabayı eşim aldı onun arabası onu kullandık laf yaptı.
Arabayı satalım dedi eşim onun olduğu halde satmadıla.
Babası hasta oldu babam koştu.
Benim babam trafik kazası geçirdi aramadılar.
Bayramlarda annem aradı bidaha onlar aramadılar.
Ayrı eve çıktı geçinemedik aklınıza giriyolar dediler ailemi suçladılar.
Ayrı eve çıktı misafir gelcek bana onu duydular onlar gelemiyor diye surat yaptılar.
Ev mutahite verilecekti benle oturursunuz dedi bende birinde siz oturrusunuz diğerini kiraya veririz onla bitane daha ev alırız dedimEvet arkadaşım böyle bir gelinim olucaksa olsun.Hiç sorun değil şimdi benmi suçlıyım.Lütfen düşünmeden cevaplamayın.Diğer konularımada bakın...!

Bakın bu kadar sorun yaşamışsınız,resmen yaka silkiyorsunuz kayınvalidenizden.Enaz bir vesait uzakta olalım deyip sonrada evin birinde siz oturursunuz,diğerini kiraya verip yeni ev alırız diyorsunuz.Tavrınız sanki arsa size aitte,kayınvalidenize ikram eder tarzda.Madem sizden uzak olsunlar istiyorsunuz evide kabul etmezsizniz.
Kırmızı ile işaretlediğim cümleyi eşiniz kursa annesine hiçbir problem olmazdı,ama sizin söylemeniz kadını gıcık kaptırmıştır.Ben olsam sinirlenirdim bu cümleye.

Back
X