Kaynananin eski püskü evini aliyoruz

Ayy ben yanlis anladigimdan emindim aslinda ama baya dogru anlamisim:KK57:
Insan evladina malini mulkunu parayla satar mi zaten senindir der.
Konu sahibinin kocasi tek cocuk mu ama bu da var.
Orada genclikleri gecen insanlar bile oturmak istemiyor da konu sahibinin kocasi dokulen evde gidip oturcak.
Ne mana hic anlamadim gercekten:KK64:

O zaten ayri bir hikaye. Insan evladina evini satar mi yahu, gel otur dersin yani.

eğer başka çıkar yolum yok eşim asla vazgeçmez diyorsanız; tamam alalım ama orada oturmayalım içine biraz bakım yapıp kiraya verelim diyebilirsiniz..
kira geliri ile de aynı semtte daha düzgün bir eve çıkarsınız..
hem ev satılmamış olur hemde siz orada oturmamış olursunuz

Simdi babasi ogluna o eski evi satarsa ilerde esinin kardesleri isterse mahkemeye basvurup hak talep edebiliyorlar cnm.Aradaki para alisverisini kanitlamaniz gerekiyor ilerde mahkemede yoksa baba ogluna ev devredemez evlat ayrimi gibi algilaniyor bir tanidigimin başına geldi.Her acidan mantikli degil esinin karari..

Bu hikaye bi yerden tanıdık geliyor.Zamanında dedem tarla satıyormuş babam da kıyamamış almış tabi babası ya tapuyu bugün vericek yarın vericek babam demiş baba ver artık tapuyu..
Dedem:Ama oğlum siz 9 kardeşsiniz nasıl vereyim ki???
Sonra ne mi oldu dedem vefat eder etmez kardeşleri mahkemeye verdi mal paylaşımı için..
Ne yapın edin o evi almayın aileyle alım satım işi olmaz !!!!

Simdi babasi ogluna o eski evi satarsa ilerde esinin kardesleri isterse mahkemeye basvurup hak talep edebiliyorlar cnm.Aradaki para alisverisini kanitlamaniz gerekiyor ilerde mahkemede yoksa baba ogluna ev devredemez evlat ayrimi gibi algilaniyor bir tanidigimin başına geldi.Her acidan mantikli degil esinin karari..
Kesinlikle katılıyorum

Eski püskü bir eve kredi çekip borca harca girmek hiç akıl karı değil. Hele de evi 10 yıl sonra zaten miras alacaksan....bence hır gür çıkarmaya değer. Paraya yazık. Üstelik bu kadın hayatboyu sevmediği eve mahkum olacak.
Aynen eski pusku kaynana eskisi ec icin niye kredi çekiyorum kocam anlamyor iste. Alin oturun deseler gider seve seve otururum kiradan kurtuluyorum eski meski ama 4 5 sene kredi odeyecez dokulen bi ev icin saka gibi

Erkeklerden bu konuda nefret ediyorum. Kadının yeri kocasının yanı kafasında hepsi o yüzden yaşanılacak yerlere karar verme hakkını kendilerinde görüyorlar. Çok sinir oldum kocana. Ben de şu an istemediğim bir evde kiradayım tutma dememe rağmen gidip anlaşmayı imzaladı eşim neymiş efendim başka ev bulamamışız. 4 gün gezdik 2 gün daha gezer bulurduk

eğer başka çıkar yolum yok eşim asla vazgeçmez diyorsanız; tamam alalım ama orada oturmayalım içine biraz bakım yapıp kiraya verelim diyebilirsiniz..
kira geliri ile de aynı semtte daha düzgün bir eve çıkarsınız..
hem ev satılmamış olur hemde siz orada oturmamış olursunuz
Dogru cok mantikli teşekkürler. O kadar sinirliyimki mantikli hicbisey dusunemiyorum

konunun eşinle alakası yok. kaynanan ve kayınpederin emretmişler, o da emirlerini yerine getiriyor. sen boşa kocanla kavga etme, emri veren yer belli. ayrıca seni hiçe sayması, değer vermemesi ne kötü. bu adamla bir ömür geçireceksin.
Bende oyle dedim emir buyuk yerden tabi dedim ben sundum bu fikri diyor ne diyecek oyle diyecek tabi. Her defasinda diyorum bana deger vermiyorsun biktim diye umrunda değil

Bu hikaye bi yerden tanıdık geliyor.Zamanında dedem tarla satıyormuş babam da kıyamamış almış tabi babası ya tapuyu bugün vericek yarın vericek babam demiş baba ver artık tapuyu..
Dedem:Ama oğlum siz 9 kardeşsiniz nasıl vereyim ki???
Sonra ne mi oldu dedem vefat eder etmez kardeşleri mahkemeye verdi mal paylaşımı için..
Ne yapın edin o evi almayın aileyle alım satım işi olmaz !!!!

işte sonra da baba hakkı, baba sözü falan de gel.. teşekkürler Hibele, bu gece de sinir olacak bir mesaj okudum kk da :)

Ben anlamadim simdi.
Cocuklugundaki evi kocaniz sattirmam demis eski puskuymus fln, sonra siz demissiniz ki kaynananin eski pusku evini biz alcaz.
Ev zaten kaynananin veya kayinpederin degil mi, anasindan babasindan mi satin alcak kocaniz evi?
Aynen öyle canim bize evlerini satiyolar ustelikte oyle az bi miktara degil bizden nerdeyse 150bin para cikacak

Ayy ben yanlis anladigimdan emindim aslinda ama baya dogru anlamisim:KK57:
Insan evladina malini mulkunu parayla satar mi zaten senindir der.
Konu sahibinin kocasi tek cocuk mu ama bu da var.
Orada genclikleri gecen insanlar bile oturmak istemiyor da konu sahibinin kocasi dokulen evde gidip oturcak.
Ne mana hic anlamadim gercekten:KK64:
Tek cocuk degil 4 kardesler yyarin birgun bunlara bisey olsa bu sefer o evde bizimde hakkimiz var diyecekler adim gibi eminim

valla bana şöyle geldi
sen başka ev alıp gitsinler senle aynı apartmanda oturmasınlar diye onlara akıl verirken asıl tuzağa sen düşmüşsün
trajik olmuş biraz.
artık alıp tamir ettirceniz :/
benim babamın da doğduğum ev takıntısı vardı
20 sene uğraştı bizi o döküntü eve taşımak için
ama annem asla istemiyorum diyince hedefine ulaşamadı.

Tek cocuk degil 4 kardesler yyarin birgun bunlara bisey olsa bu sefer o evde bizimde hakkimiz var diyecekler adim gibi eminim
Kocana anlaysan bunları "benim kardeşlerim yapmaz" moduna girer. Siz altınları bir kasaya koyun, kocanıza da vermeyin. Hiç değilse onları kurtarın.

Back
X