Kaynananın hediyesi...

Kızlar kaynanamla küstüm konuşmuyordum.Neyse bir aydır 3ncüye geldi güya torununu sevmeye geliyor ikimiz konuşmuyoruz son gel geldiğinde kızıma küpe almış dedi ki ilk küpesi benden olsun iyi gerek yoktu daha erken ama Teşekkürler dedim yine de sonra kaynanam gitti.Küpeye baktım kulak takma yerinde kullanılmış gibiydi biraz daha dikkat ettim tek taşı da düşmüş ama iyice bakmadan anlaşılmıyor görümcemden de bir kız torunu var onun olduğunu düşünüyorum o kullandı onu benim bebeğime getirdi ona muhtemelen yenisini alır ama benim çok sinirim bozuldu neden kullanılmış küpeyi getiriyor ya da hadi getiriyor neden ona aldım vs diye yalan söylüyor zaten gelmesinin tek nedeni de bayram yaklaşıyor ona gidelim diye çünkü onun için akrabaları çok önemli niye gelmediler dicekler diye bizle arayı yapmaya çalışıyor ben bıktım artık söylesem mi birdaha gelince anladığımı ?

Not: Kesinlikle derdim küpe değil.Sadece Bebeğimi böyle kullanması ve diğer torununun eskilerine layık görmesi beni sinir ediyor.
Esiniz bayramda gidelim diyorsa zaten bi yarim saat 1 saatligine ugrarsiniz o gelse de gelmesede. Ama muhakkak soyleyin. Hatta esinizin yaninda soyleyin. Aldiginiz yere gidelimde degustirelim bunu tasi dusuk diyin. Ben giderim falan derse de beraber gidelim modellere de bakariz diyin. Ama kullanilmisi katmayin bence. Siz kucuk dusersiniz cok belli olur. Kimse kimseye hediye almadi ayiplamaz. Ama kupe gibi hijyen gerektiren seylerde gereksiz bir yalan olmus.

keşke o anda farketseydin de söyleseydin...bir dahaki sefere mutlaka söyle..hatta herkesin içinde aldığı yeri sor taşı düşmüş sanki kullanılmış gibi gidip değiştireyim falan de bakalım ne diyecek...

O kadar niye incelediğinizi ben anlamadım yani alınan bir hediyeyi ben o kadar incelemem yok taşı düşmüş yok kullanılmış gibiymiş zaten çocuk küpesinin taşından ne olur. Hem görümcen neden kendi çocuğunun küpesini ona versin ki kaynanan da ne arasın tutup görümcene ver de öbür toruna takayım dese görümcen vermez bile çocuğunun küpesini bana mantıksız geldi açıkçası. Kullanmak istemiyorsanız kullanmazsınız olur biter ama açıkça kullanılmış küpe getirmişsin falan demek olmaz ayrıca yok erkendi küpe için demenizde enteresan uygun yaşa gelince takar

gözünüzle görmeden nasıl bu kadar emin olabildiniz görümcenizin kızının olduğuna.Birde onunkini bize getirdi kesin ona yenisini alacak demişsiniz.Ben olsam bu kadar emin konuşmadan anne taşı düsmus aldıgın yere götürelim derdim.Emin olur öyle buraya konu açardım şahsen.Çünkü bazen kuyumculardada gercekten olabiliyor böyle şeyler.Annem ben bekarken bana hediye bileklik almıştı.Gidip gercekten aldıgınada eminim yani.annem farketmemis ama bariz kullanılmistı bileklik.belkide k.v basinada boyle bisey gelmistir

Ben olsam kupeyi satar yenisini alirim
Sordugunda da eskiydi ben satip yenisini aldim derim

Abartmayın yaa kıyafet mi bu eskisin...altının kullanıldıkça eskir mi Kadin düşünmüş getirmiş sizin çocuğunuzsa onunda torunu...iki kızınız olsaydı büyük kızınızın küpesini küçük kızınıza takmayıp aaa bu eski tamam mı dicektiniz....söylemeye çekinmis olabilir belki onu soylicek samimiyeti sizden göremiyordu. ..

Hiç kv kullanılmış , diğer torunundan mı getirdin falan demeyin . Yeni aldım demiş ya anne nerden aldıysanız geri götürün bunu kuyumcuya taşı falan düşmüş bunun 2. El gibi kandırmışlar mı seni vs söyleyin

Kızlar kaynanamla küstüm konuşmuyordum.Neyse bir aydır 3ncüye geldi güya torununu sevmeye geliyor ikimiz konuşmuyoruz son gel geldiğinde kızıma küpe almış dedi ki ilk küpesi benden olsun iyi gerek yoktu daha erken ama Teşekkürler dedim yine de sonra kaynanam gitti.Küpeye baktım kulak takma yerinde kullanılmış gibiydi biraz daha dikkat ettim tek taşı da düşmüş ama iyice bakmadan anlaşılmıyor görümcemden de bir kız torunu var onun olduğunu düşünüyorum o kullandı onu benim bebeğime getirdi ona muhtemelen yenisini alır ama benim çok sinirim bozuldu neden kullanılmış küpeyi getiriyor ya da hadi getiriyor neden ona aldım vs diye yalan söylüyor zaten gelmesinin tek nedeni de bayram yaklaşıyor ona gidelim diye çünkü onun için akrabaları çok önemli niye gelmediler dicekler diye bizle arayı yapmaya çalışıyor ben bıktım artık söylesem mi birdaha gelince anladığımı ?

Not: Kesinlikle derdim küpe değil.Sadece Bebeğimi böyle kullanması ve diğer torununun eskilerine layık görmesi beni sinir ediyor.
Ya şu koca koca anane babane olmuş kadınlar yalan söylüyor ya sinir tepeme çıkıyor. Kesinlikle ima et kullanilmis olduğunu anladigini. Nereden aldiysan iz söyleyin değiştirelim kullanilmis satmislar diyeblrsn.

anlaştığınız bir kayınvalideniz olsaydı anne taşı düşmüş bunun günler geçmeden değiştirelim denirdi.Ama aranızda sorun olan bir kayınvalideniz var.öyle yada böyle birşey getirmiş.kullanılmış yada yeni....içinize sinmediyse kullanmazsınız. Hdiye adı altında gelen birşey üzerine konuşmak çok güzel birşey değil.

Kızınızın kulağına takılcak bir şeyi tabi ki de inceleyeceksiniz. Hijyen bu. Kıyafeti bile aldıktan sonra bakıp yıkayıp ütüleyip öyle giydiriyoruz, insanlar ne garip. Neden inceledin demişler ben de bu kadar hastalıklı çocuk nereden çıkıyor diyorum demek bu tip insanların çocukları yazık üzüldüm.
Dikkatli kullanılmadıysa bir ziynetin kullanılıp kullanılmadığı kesinlikle belli olur, siz dikkatlisiniz diye suçlu mu olacaksınız daha neler. Domatesi seçen insanlar neden inceliyosun diyo pes. Eskiyle yeniyi ayırt edemeyecek değilsiniz herhalde. Görümcenizin kızının mıdır kimindir bilemem ama kesinlikle takmayın ve aldığı yerden değiştirmesini talep edin. Hatta mümkünse birlikte gitmeyi teklif edin.

Ben de cok seyi yuttum sonra lohusayken bir patladım benim bebeğime de ilk torun olmasına rağmen en az 25yılık leş gibi rutubet içinde bir bebek yastığını eşimden kalan leke içinde eski bir bebek battaniyesini elime tutuşturmuştu kv al bunları kullanırsın diye.Annem hevesle neler hazırladı neler aldı üstelik bizim tarafın 3. torunu kızım. Kv bu tavrı beni cok kırıp üzmüştü ama şimdi gülüyorum çünkü onları tanıdım.Siz de alışırsınız size ya da bebeğinize bir tavır değil bu aslında kendilerine saygısı olmayan insanların bize saygısını bekleyemeyiz.O zaman demiştim keşke pazardan 5 liraya temiz bir yastık alsaydın da bunu bana vermeseydin diye olay maddiyat olayı değil sizi cok iyi anlıyorum değer verilmediğini düşünüyorsunuz.

B

Bozdur daha güzelini al,geldiginde elbet fark edecektir kulağında ve kesin sorar işte tam o anda öldürücü darbeyi indir :KK11:senin aldığın kullanılmış kupeydi :bicak:icime sinmedi artikci gibi de:KK14:ay bu kv niye hep böyle ya bir elden eğitilmiş gibi

Bence bu noktaya gelmişsin artık muhatap olma, küpe fln karıştırma.

Kızınızın kulağına takılcak bir şeyi tabi ki de inceleyeceksiniz. Hijyen bu. Kıyafeti bile aldıktan sonra bakıp yıkayıp ütüleyip öyle giydiriyoruz, insanlar ne garip. Neden inceledin demişler ben de bu kadar hastalıklı çocuk nereden çıkıyor diyorum demek bu tip insanların çocukları yazık üzüldüm.
Dikkatli kullanılmadıysa bir ziynetin kullanılıp kullanılmadığı kesinlikle belli olur, siz dikkatlisiniz diye suçlu mu olacaksınız daha neler. Domatesi seçen insanlar neden inceliyosun diyo pes. Eskiyle yeniyi ayırt edemeyecek değilsiniz herhalde. Görümcenizin kızının mıdır kimindir bilemem ama kesinlikle takmayın ve aldığı yerden değiştirmesini talep edin. Hatta mümkünse birlikte gitmeyi teklif edin.

Pardon da ben yeni sandığım bir şeyi incelemem konu sahibi heme nasıl şüphelenmiş 2. el olduğundan da incelemiş ona takıldım ve muhatabım konu sahibi. Ayrıca domates seçmekle aynı kefeye koymanız gerçekten çok ilginç gülüyorum. Konu sahibi resmen bir açık yakalamak için bakmış. Terbiyenizi takının hastalıklı falan haddiniz değil sizin bunu söylemek. Bne bebek bakıcılığı da yaptım hanımefendi gayette güzel baktım. Kuyumcudan yeni alındığı sanılan bir takı niye o kadar incelensin ve hemen de takmayacakmış çocuğa zaten koyarım bir kenara. Taşı düşmüş madem görümcesi anne bunun taşı düşük bir tanesinin anlar demez mi, kaynanın küçük çocuğu da yok görümce neden versin küpeyi ona araları da kötü kızının altın küpesini geline neden versin mantıksız değil mi. İstemiyorsa takmaz bu kadar basit. Bana laf sokacağınıza konuya yorum yapın bilmiş hanımefendi

O kadar niye incelediğinizi ben anlamadım yani alınan bir hediyeyi ben o kadar incelemem yok taşı düşmüş yok kullanılmış gibiymiş zaten çocuk küpesinin taşından ne olur. Hem görümcen neden kendi çocuğunun küpesini ona versin ki kaynanan da ne arasın tutup görümcene ver de öbür toruna takayım dese görümcen vermez bile çocuğunun küpesini bana mantıksız geldi açıkçası. Kullanmak istemiyorsanız kullanmazsınız olur biter ama açıkça kullanılmış küpe getirmişsin falan demek olmaz ayrıca yok erkendi küpe için demenizde enteresan uygun yaşa gelince takar[/QUOTE]
Çünkü onun kızıma gidip hususi küpe almıycagını bilecek kadar tanıyorum hani böyle anlarsınız ya bu insan bunu yapmaz kesin altında birsey var diye aynen öyle bu mevzu.Ayrıca görümcemi de tanıyorum annesi altın vs almadım dediyse der bunları götür alacağını benimkine alırız diye çünkü hamileliğimde çok kötüydüm ve bebegime son 15 güne kadar bir hazırlık yapamamıştım annemler de uzaktı o ara anlıycagınız etrafımda onlardan başka kimse yoktu eşimden kendine harçlık isterdi ama kızıma tek bir şey almamıştı bana da erken doğarsa torununkiler var ya ondan ayarlarız demişti tabi ben şükür rabbime bebeğim doğana kadar herşeyini yaptım sonra böyle insanlar çünkü kusmaktan ağrıdan içim dışıma çıkıyordu sulu yemek gözümde tütüyordu bana gelip yaptığı yemekleri anlatıp sonra da hamile kadınsın canın çeker söyledim ama derdi o yüzden onlardan herseyi bekliyorum.

Pardon da ben yeni sandığım bir şeyi incelemem konu sahibi heme nasıl şüphelenmiş 2. el olduğundan da incelemiş ona takıldım ve muhatabım konu sahibi. Ayrıca domates seçmekle aynı kefeye koymanız gerçekten çok ilginç gülüyorum. Konu sahibi resmen bir açık yakalamak için bakmış. Terbiyenizi takının hastalıklı falan haddiniz değil sizin bunu söylemek. Bne bebek bakıcılığı da yaptım hanımefendi gayette güzel baktım. Kuyumcudan yeni alındığı sanılan bir takı niye o kadar incelensin ve hemen de takmayacakmış çocuğa zaten koyarım bir kenara. Taşı düşmüş madem görümcesi anne bunun taşı düşük bir tanesinin anlar demez mi, kaynanın küçük çocuğu da yok görümce neden versin küpeyi ona araları da kötü kızının altın küpesini geline neden versin mantıksız değil mi. İstemiyorsa takmaz bu kadar basit. Bana laf sokacağınıza konuya yorum yapın bilmiş hanımefendi
Taş öyle bir yerden düşmüş ki ilk baktığımda zaten ben bile o kadar incelememe rağmen anlamadım kutusuna koydum sonra farkettim muhtemelen onlarda öyle fark etmediler bir yandan haklısınız şüphelenmiycegim biri olsa bende didik didik incelemem koyarım kenara ama dedim ya güveniyorum onlara o yüzden inceledim ve tahmin ettiğim gibi de çıktı.

Ben de cok seyi yuttum sonra lohusayken bir patladım benim bebeğime de ilk torun olmasına rağmen en az 25yılık leş gibi rutubet içinde bir bebek yastığını eşimden kalan leke içinde eski bir bebek battaniyesini elime tutuşturmuştu kv al bunları kullanırsın diye.Annem hevesle neler hazırladı neler aldı üstelik bizim tarafın 3. torunu kızım. Kv bu tavrı beni cok kırıp üzmüştü ama şimdi gülüyorum çünkü onları tanıdım.Siz de alışırsınız size ya da bebeğinize bir tavır değil bu aslında kendilerine saygısı olmayan insanların bize saygısını bekleyemeyiz.O zaman demiştim keşke pazardan 5 liraya temiz bir yastık alsaydın da bunu bana vermeseydin diye olay maddiyat olayı değil sizi cok iyi anlıyorum değer verilmediğini düşünüyorsunuz.
Kesinlikle işte değer niye verilmiyor sabinin suçu ne neden diğerinin eskisini kullansın alt tarafı küpe ya hiç alma ya da alıyorsan gerçekten içinden gelerek al getir ama hep niyetleri farklı gerçekten bu durum çok canımı sıkıyor.

Bende açıkça söylerim ne varsa , kiminse bunu geri ver bir daha da bana elalemin eşyasını sakın getirme gibi :p

Bence polemige girmeyin hakliykrn haksiz duruma düşersiniz. Elli tane laf soyler durduk yere gerilime gerek yok. Sonuna kadar haklısın elbette ama yine de fevri davranma. Küpeyi de kullanmazsin hic bir zaman. Sorarsa ileride niye takmiyorsun diye. Taktim ama cocugun kulagi mikrop kapti bende anlamadim de :sopa:

Back
X