Kaynananız eşinizi ne sıklıkta arıyor???

Ben burda sorun edilecek birsey goremiyorum. Anne aradigina memnun, oglu arandigina memnun. Yani alan razi satan razi size ne oluyor? Size dokunan laflar edilmedigi surece mudahale etme hakkiniz yok bence buna. Yemegin ortasinda ariyormus, kadin nereden bilsin ki sizin yemekte oldugunuzu? Ha rahatsiz bile olsa oglu ona yemekte oldugunu, biraz sonra arayabilecegini soyleyebilir dimi, zorla telefonda tutmaz kadin onu...

Kaynana-gelin sorunlarinin altinda hep kaynana suclu olmuyormus iste, bazen gelinler anlayissiz oluyor. Iste bir ornek daha.

Katılmamak elde degil ..:1closedeyes:

bana katılanda oldu katılmayanda.ama ben yınede rahatsız oluyorum ve olucamda.cunku benım kocamdan ayrı bı oglu daha var onu nıye araqmaz yada aramaya cekınır.bu evlı oldugu ıcınmı yoksa esımın yuzu yumusak dıyemı.yazın koye gıttık bekar kaynım bı ay boyunca bıkere annesını aramadı sayet oda o bıay boyunca ucbes kere aramıstır oglunu.eee bu ne pekı evlatsa oda evlat.sız olaya genel acıdan bakıyosunuz ama detaylarını bılen benım arkadaslar..

sorun yapılacak bir sey göremiyorum nedenseCADIARZU
aanne değil mi istediği zaman arar oğlunu
doğurmus büyütmüş beslemiş okutmus adam etmiş
istediği zaman arar
böyle ufak seyleri problem etmemek lazım

hepsi dengesiz bu kaynanaların demekki :)))))))))) benimkide diğer çocukalrına bişey diyemezdi eşimi arayıp sinirini çıkartırdı. ama en sonunda eşimde patladı yeter artık bana böyle davranacaksan ne gel ne tel et dedi bitirdi. o gündür arayamıyor :)))) saplantılı kişiler bunlar akılları neye eserse öyle davranıyorlar sen ne dersen ne yaparsan yap aynı davranışı hatta inadına fazlalaştırarak devam edecektir. kendi haline bırak boşver sıçramasın sana.

bana katılanda oldu katılmayanda.ama ben yınede rahatsız oluyorum ve olucamda.cunku benım kocamdan ayrı bı oglu daha var onu nıye araqmaz yada aramaya cekınır.bu evlı oldugu ıcınmı yoksa esımın yuzu yumusak dıyemı.yazın koye gıttık bekar kaynım bı ay boyunca bıkere annesını aramadı sayet oda o bıay boyunca ucbes kere aramıstır oglunu.eee bu ne pekı evlatsa oda evlat.sız olaya genel acıdan bakıyosunuz ama detaylarını bılen benım arkadaslar..

Ya olabilir arkadasım esini arıyor diye kaynını'da aynı sekilde aramak zorundamı? Yani altında birsey aramaya gerek yok hem siz neden rahatsız olup üstünüze alıyorsunuz ki size yöneltilen birsey yokki .. Esiniz daha bir ön planda tutuyor demekki annesini kardesine göre .. Bes parmagın besi bir degil ki, ben kardeslerimle aynı sevgiyi alarak büyüdüm ne eksik ne fazla ama kardesim daha katı ve merhametsizdir mesela aileme görede öyle ..

Kaynınızın yaptığı doğru bir şey değil ki. Kadıncağız belkide zamanında arıyordu ama kaynınızın soğukluğu karşısında vazgeçti. Eşiniz bu durumdan rahatsız değilse bırakın arasın, konuşsun.
Ayrıca detayları bilen benim demişsin, tabiki siz bileceksiniz, anlatmazsanız biz ne yapalım.
Siz ne dediyseniz bizde ona göre yorumumuzu yaptık.
Kayınvalideniz eşinizi arayınca sizi kötülüyor mu? Aile yapınızı bozacak fitne sokuyor mu? Önce bunlara bir açıklık getirin. Eğer her telefon sizi, aile yapınızı zedeliyorsa o zaman konu ve olay değişir ama yok sorun sık sık araması ise bırakın arasın. Annedir aramaya hakkı vardır.

Canım kanayan yaramı deştin vallahi :)
Benim kaynanam da öyle. Her gün mutlaka arar. Bir defayı da geçtim kaynanam bazen abartıp her gün iki defa bile arar ne alakaysa...
Bir de ne zaman akşam yemeğine otursak o saatte arar ve benim tepem atar yemek yemeden kalkarım sofradan...

bende hergün konuşurum kayınvalidemle oğlundan çokda beni arar hiç rahatsız olmadım bundan ne var rahatsız olcak kadın çocuğum nasıl diye merak ediyorum bu kadar pes vallahi sorun yap♂ığınız konuya şaştım doğrusu siz çocuklarınızı aramayın o rahatsız olmasın pes yaaaaaaaa....

sanırım kendimizi boşuna yoruyoruz,bazı arkadaşlar da " kaynana"takıntısı var.kadın aramasaydı bu kez de hiç arayıp sormaz diye yorum yaparlardı.
daha önceki yazımda da dediğim gibi olay kaynana veya gelin değil,
nasıl ki burada konu açıp,eşinin ailesiyle görüştürmediği gelinlere hak veriyorsak,aynı şey erkek içinde geçerli.

her iki tarafında birbirine böyle bir olayda zorlama ve baskı yapmasını kabul edemem.

Konu uçlara çekildiği sürece bence sıkıntı var. Ne hiç aranmasın, nede bütün gün aransın ,diye bakamıyorum ben. Eğer ki gelin yada eşlerden biri, annen niye arayıp duruyor diyorsa evet orada sıkıntı var. Ama şöyle düşünüyorum ve yaşadığımda rahatsız oluyorum malesef, benim eşimi kayınvalidem günde kaç kere ararsa arar, benim haberim bile olmaz, ama eve geldiğinde , yuvasına ayıracağı kısıtlı zamanıda devamlı telefonda annesiyle görüşmesi beni rahatsız ediyor.Ki Allahtan böyle değil. Elbette gün içinde arasın duysun sesini, içi rahatlasın, buna kim ne diyebilir de, biraz sınırı olmasıda neden olmasın ki. Hertürlü kısıtlamaya bende karşıyım, o kadar arayacaksın, bu kadar arayacaksın, ama bizimde bir hayatımız var. Mesela gecenin bir körü arayıp, '' baban arama şimdi yatmışlardır, rahatsız etme dedi ama ,ben yatmamışlardır dedim, aradım'' demenin anlamı yok bana göre. Bu rahatsızlıktan başka birşey değildir. Yoksa içi rahat etsin gün içinde arasın evladının sesini duysun.

Ben burda sorun edilecek birsey goremiyorum. Anne aradigina memnun, oglu arandigina memnun. Yani alan razi satan razi size ne oluyor? Size dokunan laflar edilmedigi surece mudahale etme hakkiniz yok bence buna. Yemegin ortasinda ariyormus, kadin nereden bilsin ki sizin yemekte oldugunuzu? Ha rahatsiz bile olsa oglu ona yemekte oldugunu, biraz sonra arayabilecegini soyleyebilir dimi, zorla telefonda tutmaz kadin onu...

Kaynana-gelin sorunlarinin altinda hep kaynana suclu olmuyormus iste, bazen gelinler anlayissiz oluyor. Iste bir ornek daha.

arkadaşım yazdıklarımı iyi okuyamadın galiba.
yemekteyiz dememize rağmen konuşmaya devam ediyo diyorum.
bende hergün annemin sesini duymak istiyorum tabii annesi konuşacak bende konuşacağım ama herşeyin bir sınırı olmalı. oğullarının artık evlendiklerini ve kendi evleri olduğunu kabul etmeleri gerekmekte. bunu etmedikleri sürece bu sorunlar çıkacaktır.

ayrıca günde on sefer arayıp beni hiçe sayarak ne sorması ne telefona istememeside ayrı tartışılacak bir konu. ben yaşadıklarımı katlandığıum zorlukları bilirim. insan olana bende insanlığımı yapar değer veririm amaaaaa beni hiçe sayacak kurduğum yuvayı hiçe sayacak orada da olaya müdahale etmekte benim hakkımdır. bende anne kuzusuyum gelinim diye çıkıpta günün birinde üzerimde hiçbir hakkı olmayan biri beni üzemez bana her istediğini yapamaz.

ben eşim annesiyle konuşuyo diye kızmıyorum.akşam birlikte vakit geçirdiğimiz saat zaten kısıtlı bu saatin tamamındada bi kapatıp sonra tekrar tekrar yine arıyorsa bizim birbirimize ayıracağımız zzamanı kalitesizleştiriyorsa ve bunu sürekli bile bile yapıyorsa kızarımda gerekeni söylerimde. konuyu saptırmayın normal aramaya kim neden kızsın ruh hastasımı insanlar böyle bi durumdan rahatsız olsunlar.

hergün aramaz.Ama bizim durum biraz farklı.
Eşim başka bir şehirde çalışıyor.Kayınvalidemle aynı ildeyiz biz.
Haftada bir arar.
Ama eşim buraya geldiğinde hergün arıyolar.
Hoş 2 günlüğüne geliyo ama sabah ararlar hadi kahvaltıya diye.
Zaten akşam 12 den önce gelmemeiş oluyoruz orda.
Hiç mi düşünmezler özel bişeyler yapaarlar diye.
Bizde kaynımdan sıkılırız habire arar.
Ve nasıl denk getirir anlamam uygun olmayan zamanlarda arar.
Ya kardeşim arama işte.
Zaten 15 günde 2 gecemiz var.
Yani canım anlatmak zor en iyisi boşvermek....

Haaa birde geçenlerde eşimi sıkan bir durum vardı.
Kayınvalidemi arayıp dedimki,
Çok sıkılıyor sizde arayanın enazından 2 günde bir diye.
Teşekkür etti bana ama sadece 2 kez aramış.
Bizimkide enteresan.
Aramaz ama canı isterse rahatsız etmeyi bilir.
Gerçi yeni evlendiğimizde arayıp sıkardı bizi.
Sonra azalttı.Şimdide iklgisizliğe doğru ilerliyor :)

vereliniortak
bence eğer oğlunu evlendrmişse ki biliyor yanında eşi günde 10 kerede aranmaz ki 30 yaşındaki adama eşin n yemek yaptı güzel oldu mu benimkinden güzel mi yo ksenin kötü geliyo kesin hastasın sana kimse bakmaz bu konuşmaya yapana kadar evimize gelse yani araçla 7 dakka da olur zaten benimkiler bide ben telefonu açtığımda direk eşimi isterler duşta yada markete gitti dediğimdede inanmazlar madem oğlundan kopamayacaksın evlendirme arkdaşım otursun yanında bende bi annenin evladıyımaynı şehide biledeğiliz rahatsız olmasınlar diye çok sık aramaz bile.....bence çoğu kayınvalindenin yaptığı iktidar kavgası bak ben oğlumu daha çok düşünyorum sen sonradan geldin ilgilenmezsin....

vereliniortak

hepsi dengesiz bu kaynanaların demekki :)))))))))) benimkide diğer çocukalrına bişey diyemezdi eşimi arayıp sinirini çıkartırdı. ama en sonunda eşimde patladı yeter artık bana böyle davranacaksan ne gel ne tel et dedi bitirdi. o gündür arayamıyor :)))) saplantılı kişiler bunlar akılları neye eserse öyle davranıyorlar sen ne dersen ne yaparsan yap aynı davranışı hatta inadına fazlalaştırarak devam edecektir. kendi haline bırak boşver sıçramasın sana.

ayy malesef canım ya.hayır baska zaman kaynımdan ıyısı yok o bıseyı yapıyosa dogru ondan cok saygı goren yok.ıs meraga gelınce hemen bızımkısı aranıp teftıs edlıyo sırket ıcındekı gunluk rapor ondan alınıyo.cunku cekınıyo kaynımla kayınpederımı aramaya.bunu esımede soluyom bıse dıyemıyo cunku dogru.sımdı burda ole bole yazanlar oldu ben anlatamadım yacda onlar anlıyamadılar.islerıne geldıgı gıbı yazdılar neyse benı anlıyan oldu sorun deıl.her anne arıyabılır ama meragını dogru yerlere kullansın.askerdeyken aramayan kadın adam geldı gunde ıkı uckere arar sırkette kocası dıger oglu napıyo cıktılarmı morallerı nası bızımkını arayıp rapor alıyo.ben buna sınır oluyom.

Sanırım siz kendinize dert bulamadığınız
için yoktan dert yaratıyormuşunuz gibi geliyor..
Annesi tabikide arıyacak oğlunu
Konunun açılması , bu konuya yorum yapmak bile bana saçma geldi..

4 yılda ilkez dün arayıp beni istedi.oğlunuda ayda yılda ararmı bilmem ben pek rastalamadım.

Allah Allaaahhhh yahu şimdide oğlunu arıyor diye mi takıldı kaynanalara.
Evlendi diye oğlunuda mı arayamayacak. İyi bari zincire vurun birde olup bitsin.
Kadın arayıp oğlunun halini hatrını soruyor, yoksa oğlum karın şöyledir böyledir deyip ara katıştırmıyormuş ki.
Valla ben oğlumu arıcam diye gelin söylenecek olursa veririm ağzının payını, doğurup büyütsün sonra araması bile sorun olsun. Yok artık.

Pardon ama beni de annem hergün arar hatta bazen sabah ayrı akşam ayrı arar....
Ne yani benim koca da benim anneme mi gıcık olsun, meraklı kadın desin...

Siz kendi annelerinizle konuşmuyomusunuz???
Bazan kendi kendime insanlar dertsiz başlarına neden dert ararlar acaba diye sormaktan alıkoyamıyorum

bugüne kadar,kk de ki konularda hiç bir zamanpolemiğe girmedim.sadece yorrumlarımı yazdım ve çekildim.ama bu konuda çok hassasım.

benim çocuğum bizimle yaşamıyor.aynı şehirde olmamıza rağmen öğrencilik nedeniyle ayrı eve çıktılar.
(okulla ev uzak diye)ve ben onu günde en az iki kez ararım.
bazen otururken içim sıkılır,onun sesini duymak anne iyiyim demesi.benim gecemi rahat geçirmemi
sağlar.günüme neşe katar.
sıkıntılarımı söylemem,hastalığımı anlatmam(gerekirse onlarda paylaşılabilir)ama sesini duymak isterim.
evlenince ne sıklıkta ararım,şimdiden bir şey söyleyemem ama oğlumu aramama kimse mani olamaz.
he bunun için tatsızlık çıkaracak,oğlumu mutsuz edecekse bizim aileye uygun değildir derim.
bizim aile yapımızda,bu tür kısıtlamalara yer yoktur.bu bana gelinin her gittiği yere karışan kayınvalidelerle,eşi izin vermeden annesine gidemeyen,alışverişe bile izin alarak giden zavallı gelinleri hatırlatır.
hiç kimse kusura bakmasın,bu tür dayatmalara asla gelemem.yok oğlun evlendi arama,yok kızın evlendi
sık gitme,anneni,babanı haftada bir gör..
ne gelinimi kısıtlarım ne de kendimi...

Henüz evli değiller ama evlide olsalar canım istediği zaman ararım oğlanlarımı opuyorumnanaktan
Erkek çocuğu olduğu için değil bu tavrım,kızımda olsa ararım.
Ben anneysem ve canım çocuğumla konuşmak istiyorsa,kimse kusura bakmayacak arar dilediğim kadarda konuşurum.
Bunun hesabınıda kimseye vermem.:jeyyar:

Bu kadar yorum arasından benim lafımı çekip almanız ilginç.
Evet benim doğurup büyüttüğüm evladımı aradım diye söylenecek gelinin ağzının payını veririm kimsede bu konuda elime su dökemez.
Evladımı aradım diye kimseye hesap vermem. Oğlum 50 tane eş bulur ama 1 anne daha bulamaz değil mi?
Evlat evlattır, kızı erkeği yoktur bu işin. Bir anne 50 yaşınada gelse evladını çocuk gibi görür.

vereliniortak alkisalkisalkis vereliniortak

ellerinize sağlık
galıba bızı toplum olarak kaygıya dusuren de bu
genelde kız annelerı aman kızıma laf gelmesın ama huzurunu bozmayım dıye gerı cekıyor kendını
ben una daha cok kızıyorum
benım annem de dıyor, kayınvalıdem bıraz mesafelı, ve bız evlenınce nısanlımın ısı geregı tayıncı olacagız hep ole sık sık gelemem der annem
ne demek dıye de kızarık hep, ben esımın aılesının gelmesıne de bır sey demem kı benım aılem gelınce arayınca kızsın
bılemıyorum fazla ince düşünmemek lazım bu konularda
bı ıcımızden geldıgı gıbı davranamayacakmıyız anamıza babamıza evlatlarınıza ya

Konu sahibi arkadaşım sen eğer kayınvalidenin eşini sık da olsa aramasına kızıyorsan buna hiç hakkın yok çünkü anne-evlat arasındaki muhabbete kimse karışamaz benimde oğlum var kızım var canım ne zaman isterse ararım yarın evlendiklerinde de ne gelinden izin alırım ne damattan kimse benim evlatlarımı aramama engel olamaz laf da edemez herkes yerini bilecek tabi o da ayrı bir mevzu.

Ama sanırım senin sorunun eşinin annesi tarafından sık sık aranması değil, kayınvalidenin eşini şirketteki durumlar ve şirketteki kendi eşi ve diğer oğlu ile ilgili raporları almak için kullanması yani bir nevi eşinin iyiniyetini kullanması bir diğeride akşam kısıtlı olan vaktinizden çalması ki bu konularda sana hak veririm. Gündüz işyerinden aradığı ve görüştüğü oğlunu neden akşam evinden de arar ve saatlerce konuşur anlamadım birde hergün hergün adam bıkar yani.

Bu konuyu eşinle konuş bence gündüz yeterince annesiyle konuşuyor akşamları da görüşmeyiversinler.

Back
X