Kaynananız eşinizi ne sıklıkta arıyor???

bızdede tam tersı ,kayınvalıdem bır ısı oldugu surece arar ,rahatsız etmıyım oglum der hep ,bızde onu cok sık aramayız .

ama benım annem hergun arar ,hatta abartır gunde 3 sefer bıle arar ,

ne yanı sımdı esım sıkayet mı etmelı kayınvalıdem hergun arıyor dıye kaydirigubbakcemile3

Konu başka yere kaymış.
Bir anne evli oğlunu günde 4 kez ne yaptın diye arıyorsa bence bir gariplik vardır bu durumda..
Üstelik mesafe olarak da yakınlar..
Bence saçma..
Ne konuşurlar hem..?
Her gün ne konuşulur,yemeğini yedin mi işten geldin mi banyo yaptın mı karnın ağrıyordu geçti mi..?
Erkekler zaten çok konuşmayan varlıklar,bir erkek hergün annesiyle ne paylaşır ..?
Annellik kutsal muhteşem birşey ama çocuğun hayatını zora sokuyrosa huzurunu bozuyorsa sorun var demektir.

Benim kayinvalidem,kayinpederim cok ender arar..Biz yurt disindayiz genelde 10 gunde bir ailelerimizi arariz ekstra bir durum olmadigi surece.

biz iki üç günde bir görüşürüz
anladığım kadaryla seni rahatsız eden durum çok araması değil de senin adına karar vermeleri ve hayatına müdahale ettiklerini düşünüyor olman
yaptıkları doğru değil ama inan o insanlar böle davrandıklarını senin rahatsız olduğunun farkında değillerdir
içlerinde kötü bişi oldugunu düşünmüyorum cnm onlar iyilik ettiklerini düşünüyorlardır emin ol huzursuz olduğunu anlarlarsa cok üzülürler
boşver bırak arasınlar eşinle aran iyi mi buna baksen
hai derler ya gülü seven dikenine katlanr doğru tabir olmayacak ama bu durumdan rahatsızolmamaya calış

benimkide başlarda zırt pırt arar laf arardı...şimdi baktı bizden laf çıkacaı yok..tel faturası çok geliyo diye aramıyo...

bence de konu sahibi arkadaşın yazdıkları çarptırılmış.... Annesi aramasın falan demiyorki.. Bir erkeğin annesine vefalı olması şarttır olmalıdır da ama annesiyle zırt pırt konuşmak her adımını rapor vermek bence erkeklere yakışmıyor..

Benim durum konu sahibi arkadaşın tam tersi
Benim kaygana hiç aramaz
Okuma yazma bilmediği için arayamıyor gibi görünse de
Evinde iki oğlu kocası var aramak isteyen çevirin şu numarayı diyebilir
Hatta şuan eşim yoğun bakımda ölümlerden döndü
Bırakın gelmeyi daha bi arayıp oğlum nasıl demedi
Eşim arasa konuşur canım oğlum olur
Ama kendinde bi icraat yok

bence büyüklerimizin bi elinin sürekli üzerimizde olması gerek. ben evlenince benim annemin de eşimin annesinin de aramasını sormasını isterim. aramazlarsa o zaman dert ederim. evlendi diye oğluna olan düşkünlüğünden ödün vermesi veya rahatsız oluruz diye aramaktan çekinmesi beni üzer. Allah ikimizin de ailesini başımızdan eksik etmesin. ben de bi derdim olduğunda annemden sonra arayabileceğim bir kayınvalidem olmasını isterim. ya da bizi merak eden nasıl olduğumuzu soran bi kayınvalidem olmasını isterim. asıl ilgisiz olursa üzülürüm ben. oğlunu gelinini merak etmese dert ederim.

bi de ne konuşurlar ki bu kadar falan denmiş. neden anne oğul çok güzel sohbet edebilir 2 arkadaş gibi sohbet edebilir. bu beni çok mutlu eder. benim sevgilim annesini göremiyor annesi bebek bakmaya gidiyor erkenden ve geç geliyor. sevgilim de sırf annesiyle sohbet edebilsin diye bazen sabah 5 te uyanıp annesiyle kahvaltı ediyor sohbet ediyor yoksa hayatta içi rahat etmez. ben çook mutlu oluyorum onların bu sevgisini görünce. ana oğul resmen aşıklar birbirlerine allah bozmasın. abimle annem de öyle. saatlerce msn de konusurlar annem her derdini abime anlatır içini döker. yengem kalksa benim kocamla bu kadar konusacak ne buluyo ya da neden dertleriyle kocamı üzüyo dese çook ayip etmiş olur.. allahtan pırlantalar gibi bi yengem var. annemle abim msn de konusurken o da gelir abimin yanında oturur annem başlar tabi hadi öp karını göreyim. öp kızımı şööle mis gibi der gülüşürler. annem 3 gün aramasın 4. gün yengem arar annecim bişey mi oldu aramadın hiç der. ohh kaynanam aramıyo çok şükür demez. tam tersi aramayınca "siz bize üvey evlat muamelesi yapiyosunuz " derler küserler. ha arasa oğlunun yuvasını bozmaya çalışsa öyle cahil bi kadın olsa tamam derim ama arayip oğluyla dertleşebilir. bazen anneler eşlerine anlatamadıklarını evlatlarıyla paylaşır. benim sevgilimin annesi de öyle. her konuyu sevgilime danışır eşinden önce. ondan fikir alır. evlenince de böyle olur umarım. bi keresinde evlendiğiniz zaman öyle sık sık aramam gelmem rahatsızlık vermek istemem demişti. olur mu öyle şey annenin varliği bi eve huzur verir iki annenin de bi eli o yuvanın üzerinde olacak ki o yuva daha bi sevgiyle dolsun demiştim. ben öyle dedikten sonra evlenince sizin reçelinizi ben yaparım, salçanızı ben yaparım, sen çalışırsın zaten benim bi elim hep senin üzerinde olur allah bana sağlık versin yeter ki senin en büyük desteğin olurum annenden sonra demeye başladı. allah onları başımızdan eksik etmesin. onların tecrübelerine çook ihtiyacım olacak. kendi anneciğim de her daim gölge gibi arkamda olsun eşimin annesi de..

Burcu haklısın ama sanırım şikayet edilen kaynana tipi senin sözettiğin değil
Aile hayatına müdahale eden özele girmeye çalışan
Mahrem konularda laf almaya yönelik konuşan kaynanalardan rahatsızlık duyuluyor

Yok arkadasım arkadas sirket ici raporu esimden alıyor kaynımı ,kayınpederimi aramaya cekiniyor demis .. Yani aile hayatına müdahele yok .. Yapısı böyledir endiseli bir insan demekki .. Hem rapor vermekten de bayanın esi rahatsız olmuyor demekki .. Demekki diger oglu ters bir insan ne kadar evlatta olsalar anneye veya babaya en yakın olan daha cok iletisimde tutulur ..

Mesela benim kardesim annem babam gelince dısarıdan odasına kacar onlarla hic oturmaz ama ben her telden calarım annemle babamla yani diyalogları benimle daha iyidir .. Birsey olsa hemen bana anlatırlar .. Kendimden örnek vermemin sebebi kayınvalidenin bayanın esini aramasının sebebi aralarındaki iletisimden kaynaklandıgı ..

Ama yemek yerken araması uzatması hos degil tabiki onuda endisesine baglıyorum yani kötü bir amaclı merak etmiyordur bence .. Gerci pesin hüküm lü konusmak istemem tanımıyorum burdaki yorumlara göre yazıyorum ama arkadasın yazdıklarından bu anlamı cıkardım ..

Sahrud Allah sizide o anneye muhtaç etmesin.
Dengeleri yok ya bunların.Canının parçası ölümlerden dönüyo
ama onun umrunda değil.Yazık.

Burcu bencede sen başka boyuttan bakıyorsun.Haksız değilsin tabiki ama
bu annelerin oğulları evlendikten sonra, nevrleri dönüyor.
Saçma sapan herşeyi yapıyorlar.Bekarlıktaki candan annenin yerine acı veren anne geliyor.
Nasıl mı? Gelinlerinin canlarının nasıl yakacaklarını çok iyi biliyorlar.
Ama unuttukları şey şu ki: aslında gelinlerinin değil oğuullarının canlarını yakıyolr
Oğullarını mutsuz ediyolar.
Denmişki bende annemle çok konuşurum.Ama bir kız anneye herzaman ihtiyaç duyar.
Alışverişte,yemekte, çocuk bakımında.
Kadınların çok konuşmaları normal.
Bence telefon görüşmesi çok yapılıyorsa eşler tarafından babyla olması daha mantıklı gelir.
Aynı dilden konuşup aynı yoldan geçtikleri için.

Valla ben kız gibi oğlum olsun istemem.Günlük saatlik aramaya lüzum yok yani.
Şahsi fikrim.

OoOoO bu kaynana aşmış
Şirket raporları falan işi büyütmüş
Desenize en iyi kaygana bu konuda benimki
10 aydır evliyim 1 kere aramadı
Neymiş efendim okuma yazması yokmuş telefonla nasıl arasınmış
Oğlu şuan yoğun bakımda olduğu halde bile aramıyor
İlgisiz mi derseniz değil eşim aradığında ne yediğine kadar sorar
Ama kolaycı sanırım oğlu arasın yedirsin içirsin oğlu gelsin
Bana gelince üç kelime ederse ikisi iğnedir
Bende çuvaldızı ona batırırım susar

evet sahrud haklısın. şimdi evlendiğimde kayınvalidem eşimi arayıp beni telefona istemese ya da kızım nasıl selamımı söyle demese çok bozulurdum. yani ben yokmuşum gibi davranılsa ben de negatif duygular beslerdim. ama benim bahsettiğim kayınvalide tipi sadece oğlunu arayan oğluyla ilgilenen biri değil oğlunun artık bir eşi olduğunu bilen ve ikisini de evladı olarak görüp ayrım yapmadan ikisine birden kol kanat geren bir kayınvalide. annem de abimi aramaz yengemi arar. yani yengemi yok saymadiğini göstermek onu sevdiğini hissettirmek için abimin numarasını değil yengemin numarasını çevirir önce yengemle konusur sonra abimi ister bazen istemez bile hadi kızım kocan sana emanet öp kocanı benim yerime der. herşey karşılıklıdır. sevgilimin annesinin oğluna olan düşkünlüğünden bahsettim ya. mesela geçen gün balık yiyoruz oğlunun balıklarının kılçıklarını temizledi sonra benim balıklarımınkini temizledi. yani daha sevgili olduğumuz halde bana "seni de evladım gibi görüyorum ayrım yapmıyorum" msjını veriyor. bahsederken siz diye bahseder. dişarda olalım mesela arar "oğlum napiyosunuz nerdesiniz burcuya söyle işi yoksa gelsin akşama şu yemek var" der. ben gidemeyecek olsam bile davet eder. böylelerine can kurban hayatım. ama ben gözümün içine baka baka "oğlum aç mısın ne pişireyim sana" diyen kayınvalide de gördüm. eski nişanlımın annesi onlara gittiğimizde hep "aç mısın oğlum" derdi. çok zoruma giderdi. ben neciyim. aç mısınız demek çok mu zor. hiç unutmam bi keresinde nişanlımla oturuyoruz meyveli yoğurt getirdi bi tane, oğluna verdi al oğlum ye dedi. anne burcuya neden getirmedin dedi. alsın oğlum kendi dedi. nişanlım onu bana verdi kendine gitti başka getirdi. yemedim. yemem sağ olun sevmem zaten dedim. böyleleri de yok değil hani. hepsi kanatsız melek değil. gene de şikayet etmedim. kabullenemedi beni. hiç "siz" demedi. oğlum nereye gidiyosun dedi dişari çıkacağımız zaman. yani nereye gidiyosunuz demezdi. bana hitap ederken kızım dediğini hatırlamam. adımı da söylemezdi. yüzüme bakmaz yok sayardı. adımı zikretme gereği duyacaği zaman "şey" derdi. "şeyy, sen de gidecek misin, şeyy oğlum acıkmıştır patatez kızart, şeyy oğlum gece çok öksürdü dün gece dişarda mı gezdiniz..." ben burcu değil şey'dim yani. ama annemin yanında kızım benim çok severim derdi. ama ben tekken hiç bi değerim yoktu. sahrudcuğum belki de ben kötüyü gördüğüm için şimdi iyiyi fark edebiliyorum. sevgilimin annesinin bana her kızım yavrum bebeğim dediğinde mutlu oluyorum. çok pozitifim ona karşı. bi de bana sevgilim burç diye hitap eder. annesi de burç diyor =) şey demiyo kimse artık bana. allah hepimizi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın canım öpüyorum..bu arada eşine geçmiş olsun. allah sana bağişlasın. sen de yuvana bak hiç bişeyi dert etme. kötü niyetli bi kayınvalide hiç bi zaman kendisini anne gibi gören bi geline sahip olamaz. her şey karşılıklıdır.

Sahrud Allah sizide o anneye muhtaç etmesin.
Dengeleri yok ya bunların.Canının parçası ölümlerden dönüyo
ama onun umrunda değil.Yazık.

Allahın izniyle ben ona muhtaç olmam
Ama inşallah o bana muhtaç olmaz
Çünkü o zaman arkamı dönsem bana yakışmaz
Elinden tutsam içim kaldırmaz

Allahın izniyle ben ona muhtaç olmam
Ama inşallah o bana muhtaç olmaz
Çünkü o zaman arkamı dönsem bana yakışmaz
Elinden tutsam içim kaldırmaz

amin canım.
Ne seni ona, nede ona san muhtaç etmesin rabbim.
Allah hepimizin huzurunu bol versin inş...

evet sahrud haklısın. şimdi evlendiğimde kayınvalidem eşimi arayıp beni telefona istemese ya da kızım nasıl selamımı söyle demese çok bozulurdum. yani ben yokmuşum gibi davranılsa ben de negatif duygular beslerdim. ama benim bahsettiğim kayınvalide tipi sadece oğlunu arayan oğluyla ilgilenen biri değil oğlunun artık bir eşi olduğunu bilen ve ikisini de evladı olarak görüp ayrım yapmadan ikisine birden kol kanat geren bir kayınvalide. annem de abimi aramaz yengemi arar. yani yengemi yok saymadiğini göstermek onu sevdiğini hissettirmek için abimin numarasını değil yengemin numarasını çevirir önce yengemle konusur sonra abimi ister bazen istemez bile hadi kızım kocan sana emanet öp kocanı benim yerime der. herşey karşılıklıdır. sevgilimin annesinin oğluna olan düşkünlüğünden bahsettim ya. mesela geçen gün balık yiyoruz oğlunun balıklarının kılçıklarını temizledi sonra benim balıklarımınkini temizledi. yani daha sevgili olduğumuz halde bana "seni de evladım gibi görüyorum ayrım yapmıyorum" msjını veriyor. bahsederken siz diye bahseder. dişarda olalım mesela arar "oğlum napiyosunuz nerdesiniz burcuya söyle işi yoksa gelsin akşama şu yemek var" der. ben gidemeyecek olsam bile davet eder. böylelerine can kurban hayatım. ama ben gözümün içine baka baka "oğlum aç mısın ne pişireyim sana" diyen kayınvalide de gördüm. eski nişanlımın annesi onlara gittiğimizde hep "aç mısın oğlum" derdi. çok zoruma giderdi. ben neciyim. aç mısınız demek çok mu zor. hiç unutmam bi keresinde nişanlımla oturuyoruz meyveli yoğurt getirdi bi tane, oğluna verdi al oğlum ye dedi. anne burcuya neden getirmedin dedi. alsın oğlum kendi dedi. nişanlım onu bana verdi kendine gitti başka getirdi. yemedim. yemem sağ olun sevmem zaten dedim. böyleleri de yok değil hani. hepsi kanatsız melek değil. gene de şikayet etmedim. kabullenemedi beni. hiç "siz" demedi. oğlum nereye gidiyosun dedi dişari çıkacağımız zaman. yani nereye gidiyosunuz demezdi. bana hitap ederken kızım dediğini hatırlamam. adımı da söylemezdi. yüzüme bakmaz yok sayardı. adımı zikretme gereği duyacaği zaman "şey" derdi. "şeyy, sen de gidecek misin, şeyy oğlum acıkmıştır patatez kızart, şeyy oğlum gece çok öksürdü dün gece dişarda mı gezdiniz..." ben burcu değil şey'dim yani. ama annemin yanında kızım benim çok severim derdi. ama ben tekken hiç bi değerim yoktu. sahrudcuğum belki de ben kötüyü gördüğüm için şimdi iyiyi fark edebiliyorum. sevgilimin annesinin bana her kızım yavrum bebeğim dediğinde mutlu oluyorum. çok pozitifim ona karşı. bi de bana sevgilim burç diye hitap eder. annesi de burç diyor =) şey demiyo kimse artık bana. allah hepimizi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın canım öpüyorum..bu arada eşine geçmiş olsun. allah sana bağişlasın. sen de yuvana bak hiç bişeyi dert etme. kötü niyetli bi kayınvalide hiç bi zaman kendisini anne gibi gören bi geline sahip olamaz. her şey karşılıklıdır.

Canım bende sevgilimin ailesiyle tanıstım benim karsı cins arkadaslıgımdan ilk tanıstıgım insanlar .. O kadar iyiler ki annesi ve babası köyde yasıyor mesela istanbula seneden seneye 10-15 günlügüne gelirler .. Daha gelir gelmez nil gelecek mi ? Ne zaman gelecek diye sorar .. Gittigim de gözümün icine bakar ,lokmalarımı sayar getirdigi yiyeceklerden 2 tane koymustu önüme görünüsü aynıydı hamur isiydi. Ben yedim dedim yoookk bundan yemedin ki ben gördüm dedi ..naniknanik

İlk gelin olacak olsam anlayacagım 4.gelin olacagım .. delikafadulden Babası'da senin ufaklık der mesela böyle espirili üslup hosuma gidiyor nedense .. Yengesi fındık farem der.Annesi cakır gözlü gelinim der yada fındıgım der .. Her telefonla konustuklarında beni sorar mutlaka .. Güzel birsey gercekten seni cok iyi anlıyorum yani ..

Konuyu acan arkadasıma ise eger kayınvalidesi yoksayıyorsa kendisini hic muhatap olmasın ona bir zararı yoksa olur olmaz saatlerde rahatsız ediyorsa 'da bir sekilde konussun .. Malesef baska diyecek birsey bulamıyorum .. :bbo:

bence de konu sahibi arkadaşın yazdıkları çarptırılmış.... Annesi aramasın falan demiyorki.. Bir erkeğin annesine vefalı olması şarttır olmalıdır da ama annesiyle zırt pırt konuşmak her adımını rapor vermek bence erkeklere yakışmıyor..

ayy nıhayet benı anlayabılen bırı cıktı.cok saol arkadasım fıkırlerımı anladıgın ıcın:Saruboceq:

anladığım kadaryla içişlerine müdahale edilemsinde hoşlanmıyor
valla haklı
bende cok kızarım
ama onlar farkın da oluymro malesef

canım benım sana daha oncede yazmıstım actıgın konuda ALLAH yardımcın olsun ALLAH kocanı sana bagıslasın.evt aynen ole sımdı bekara karı bosamak kolay dıye bı laf var.arkadasta bekar ya daha kaynana gormemıs.hele bı olsun kı demıyorum herkes aynı ozmn onunda alınıp kırılacagı ıllakı bıse cıkar.hergun oglunu arayan kadın gunlerdır gelınını bıkere bıle aramadı.suraya gıdelım buraya gıdelım demeye gelınce arar ama..

Back
X