Kaynananız yanınızda bilmediğiniz bir dil konuşsa? Ne yapardınız...

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
Evet kaynananız sizin yanınızda mesela görümcenizle veya başka biriyle bilmediğiniz yabancı bir dil konuşsa durup dururken ve ara ara ne yapardınız...

benim kaynanam akrabalarıyla telde konuşurken yada görümcem ben kaynanam odada 3ümüz otururken lafların arasına arapça konuşmalar sokuyor..belki alışkanlık ama orda o dili bilmeyen bir tek ben varım...ve bu davranışından hiç hoşlanmıyorum...geçen gün annem oturmaya ona gittiğinde bile yaptı bunu bi komşusu geldi aynı memleketli onunla..

ne kadar doğru şimdi bu...türkçe konuşunda bende anlayayım demek istiyorum bigün pat diye..kötükedihüso

Canım benim anannem selanik göcmeni ve pomaktır türkceyi de bilir ama pomakca daha cok konusur hatta bazen türkce baslar pomakca bitirir. :)

Dedemle kavga ettiklerinde ikisi de pomakca birbirlerine bagırmaya baslarlar. Yengemler de anannemle yasıyo ama rahatsız oldugunu hic duymadım. Yani türkceyi az bilen biriyse yanımda konusmasına kızmazdım.

Kaynananıza gelince düsünememis olabilir. fisfisfis

yok cnm ya türkçeyi çok iyi biliyo tamam kavga ettiklerinde duymamı istemiyosa konussun arapça bişe demem..ama durup dururken lafların arasına katıyo sanki aradaki lafları duymayayım diye..
hadi bana yaptın anneme bari yapma ikisi konusuyo orda annemle ben sap gibi bakıyozz buna sinir oluyorum ben..

sinirlenmekde haklısın ama neden şimdiye kadar bu şikayetini dile getirmedin ki? özellikle kalabalık ortamlarda kulakdan kulağa fısıldamalar ve anlatığın şeyler hiç hoş olmuyor özellikle başka bir dil
hele bir de anlamayan tek sensen ...

Anladım canım böylesi de hos degil tabiki. bilmiyorumkismile

belkide dalgınlığına gelip öyle konuşuyordur. .Benim kayınvalidemde konuşuyor Ama ben tabiki anlıyorum.
Ama benimde toplum içinde bu şekilde konuşulması hoşuma gitmiyor.Bence bir dahaki konuşmalarında Şaka yollu " dedikodumumu yapıyorsunuz anne " diye laf at :) Rahatsız olduğunu anlar ozamn

benim kaynanamda aynısı malesef birisi geldğinde yani kendi akrabasından falan benim anlamadıgım bir dilde konuşuolalr bazen düşünüorum benim hakkımdamı konuşuolar die söylüorum hemen ben ya siz ikinci kanala geçtiniz ben kaçar deyip ya mutfağa gidiorum yada türkçe konuşunda bende anlayım diorum bunun başka yolu yok malesef

bende kocamla onların yanında ingilizce konuşurum şakkıdı
şaka bir yana, ben; kaynana-kayınpeder-görümce şeytan üçlüsünü hiç kafama takmam,konuşursa konuşsunn ben lay lay lom takılmaya devam ederim.
birde belki sizinkilerin alışkanlığıdır, takmayın bence

Onların anadili Türkçe değil,bu nedenle istem dışı olarak anadillerini konuşuyorlar.Sizin yanınızda oabildiğince dikkat etmeleri gerektiği konusunda sizinle hemfikirim.Tatlı dille uyarsanız,ben anlamıyorum,kendimi dışlanmış gibi hissediyorum,dilinize saygım var,ama Türkçe konuşursanız benim yanımda çok mutlu olurum ,deyin.zemuszemus

dogru bir davranis olmaya bilir
ama insan kendine hakim olamaz bazen
ille siz anlamayasinizdir diye degil
o dil daha kolayina kactigi icindir diye düsünüyorum

benim kaynanam muhacir bazen kelimenin arasında bir laf söyler bende .... o nedir yaa derim şaşkın şaşkın açıklama yapmak zorunda kalırlar mecburiyetten

ya bu alışkanlık ve kendini nasıl diyeyim anlattığı şeyi daha iyi anlatabilmek için yapılan birşey içgüdüsel olarak yani...
benim annemde arada kürtçe konuşur biz hayatta anlamayızda ne diyo ama bazen bize bile bişey anlatırken duygularını daha iyi ifade etmek için kirtçe bi iki cümle söyler tabi biz tepkisiz annem daha iyi tarfi etmek için bunu yapmış ama daha kızları bile anlamamış oluyor kaydirigubbakcemile3

bazen eşimin yanında da bunu yapıolar ama eşimde hiç yadırgamıyor diyo anlamadım ne dedin falan diyo ondan sonra annem çeviri yapıor.
haa annemde türkçeyi çok iyi konuşur ama işte içgüdüsel bunlar. emin ol bilerek yapmıyor bu küçüklükten gelen bir alışkanlık. mesela annem birine kızdığında küfür falan ederken direk kürtçe eder hiç türkçe ettiğini duymadım edemez alışmış sinirlendiğinde sinirini o şekilde aktarmayasempatiksalakcinni

bence eşinize söyleyin ve onu tembihleyin mesela durduk yere annesine demesin eşim dışlanıyor türkçe konuşun diye onlar anladığım kadarıyla sürekli konuşuyo boyle eşinizin yanında da aynı durum olursa o uyarsın yoksa bu seferde size negatif duygular besleyebilir oğlumu dolduruyo diye

Benim kayınvalidem ve eşimin ailesinde tüm bireyler zaman zaman farklı dille konuşurlar aralarında
Ben oradayken bunu yapmalarından hiç hoşlanmıyorum, rahatsız oluyorum
Ve bunu her yaptıklarında tatlı dille eşime "ama ben anlamıyorum ne konuştuklarını ne dediler" falan diyorum bazen geçiştirilir bazende soruma cevap verilir, alışamadım hala bu duruma

biz selenik göçmeniyiz
benim annem bababam amcalarım annenem vs. böyle devam eder kendi aralarında hep macirce konuşurlar (muhacirce) biz onlar gibi cümle kuramıyız kelime kelime ama çok net anlarız. bizim aslımız olduğu için bana tuaf gelmiyor ama
dışardan gelen ve bu dili bilmeyen gelinlerimiz var hep derler benim yanımda böyle şeyler konuşmayın anlamıyorum benim hakkımda konuştuğunuzu düşünürüm derler.
benimde başıma gelseydi bende öyle düşünürdüm valla :) hakkı kıs

Benim nişanlımın ailesi kürt ve biz onlara gittiğimizde yada oonlar bize geldiğinde arada konuşurken kürtçeye çeviriyor lafı annem hoşgörüyor ama babam çok kızıyor sonuçta anlamıyoruz die.kaynanama sölediğimiz zaman kusura bakmayın alışkanlık dio nişanlımda kızılyor ama dinlemiyorlar bende çok rahatsız oluyorum ama yapacak birşey yok aldırmayın bence ben öyle yapmaya çalışıyorum

Benim nişanlımın ailesi kürt o yüzden benimde başıma sık geliyor ama sölesende değişen bişi yok o yüzden aldırmayın bence

Başıma gelse hayırdır hemşerim derim herhalde şakkıdı

kasten yapıyorsa kötü ama belki alışkanlığın getirdiği birşeydir.

hoş bi durum olmuyor. ben de yaşıyorum ve her seferinde rahatsızlığımı dile getiririm. alışkanlıkda olsa bence yanında o dili bilmeyen biri oldu mu daha dikkatlı olacak, bazen eşimle konuşuyor, ben öyle dinliyorum sinirli bakışlarla, hiç hoş olmuyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…