Kaynanası ile arasına mesafe koyanlar ne olur yardım

Bence herşey este bitiyor ya bende rahatsizdim hareketlerinden falan eşime söyledim hem esimin konuşması daha iyi oldu daha çok bozuldu sende öyle yap al karşına konuş esinle bitecek yoksa falan de gözü korkar
anlatmaya çalışıyorum esime ama benimle kavga ediyor ailesine laf söyletmiyor

Gözünüzde büyütmeyin sabırlı olacak bir şey yok. Kulakları biraz kapamak iyidir.

Elbiseye mi laf ediyor.
Düğüne kadar çok var anne bakarız de.

Gittiğin yere mi karışıyor,
Merak etme anne eşimin haberi var de.
Yada sana oradan çok selam getirdim de
Yada bir dahakine birlikte gideriz sikildiysan de,
Yada hmm tamam de

Yemeğini mi begenmedi
Zamanla olur de
Baharatlarla aram iyi değil de
Olur insallah bir gün de
Böyle de güzel de.

Kısacası ikinci bi cevap verilmeyecek cümleler kurmak sabır istemez. Gülümse ve konuşmayı bitirecek cümle kur. Bu kadar basit. Saygısızlık etmeden hatta çoğu zaman karsindakini yucelterek. O da hem cevap veremez hem de ne yaptığını anlar hemde seni suclayacak bir şey bulamaz. Kalır öyle. Zamanla da susar zaten.

aynen bende böyle yapa yapa mesafe koydum. ve defalarca ayni olayi anlatir ayni espiriyi yapar onlara gülmemeye hmm demeye basladiktan sonrada cekti kendini.
aslinda bazen aciyorum böyle olmak istemiyorum ama ben biraz yumsadigim zaman kayinvalidem hayatimiza müdahale etmeye haftasonu planlari yapmaya calisiyoru..hooop orda durduruyorum. bakariz duruma göre müsait olursak diyerek durduruyorum. yoksa ohooo günde 15 kere arayip yattiniz mi kalktiniz mi demezse adim gelincik88 degil...

Slm ben daha önceleri de konu açmistim benim kaynanam dan ben bıktım araya mesafe koymak istiyorum yoksa eşimden boşanıcam biz karı koca başbaşa ne zaman kalmak istesek rahatsız ediyor bizi nereye gitsek yanlız gidemiyoruz eşimle başka şehirde yaşamak istiyoruz karışıyor bıktırdı bugünde eşimin kuzeninin düğünü var yaza kaynanam eşin masraf yapmasın da nişanlıgını giy diyo bende oglundan elbise isteyen yok dedim kimseden elbise istemiyorum dedim hic birsey diyemedi ne yapmaliyim eşime anlatsam benden tarafta olmaz
Bence ne Can'ınızı sıkın nede eşinize anlatın Çunki sizden yana değil ise boşuna eşinlede Aran'ı bozma derim Çunki bende sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum bence mesafeyi koyun yoksa benim gibi üzülen hep siz olursunuz benim eşimden bana hayır gelmez sizin ki Nasıl bilmiyorum ama eşiniz sizden taraf değilse sizin yapacağınız kaynananıza yuz vermeyin derim Çunki siz hep iyi davranırsanız benim gibi bi yere varamazsınız çile çekersiniz ne evliliğinizden nede hayattan bişey anlamazsınız benim kaynAna baba boyle davrandıkça bende eşime karşı dahada soğuyorum benden yanada da olmadığı için

Yuz vermiyorum laftan anlamıyor hala çağırır evine yok haftasonu erken gelin kahvaltı yapalim falan filan eşime kac defa anlattim rahatsiz oluyorum sadece ikimizin hayati bu hayat diye ama anlamiyor çocuksun daha diyor eşim ben eşimden çok soğudum hemde inanılmaz şekilde

Slm ben daha önceleri de konu açmistim benim kaynanam dan ben bıktım araya mesafe koymak istiyorum yoksa eşimden boşanıcam biz karı koca başbaşa ne zaman kalmak istesek rahatsız ediyor bizi nereye gitsek yanlız gidemiyoruz eşimle başka şehirde yaşamak istiyoruz karışıyor bıktırdı bugünde eşimin kuzeninin düğünü var yaza kaynanam eşin masraf yapmasın da nişanlıgını giy diyo bende oglundan elbise isteyen yok dedim kimseden elbise istemiyorum dedim hic birsey diyemedi ne yapmaliyim eşime anlatsam benden tarafta olmaz

Mesafeli bir gelinin bu durumda vereceği bir cevap örneği:

- Anne tavsiyen için teşekkür ederim ama biz bunu artık X ile bir değerlendirip karar veririz.

Yani öncelikle soktuğu lafı anlamazdan gelecek ama püskürteceksiniz de. Tavsiye vermiş gibi gerçekten, bunu ondan önce siz dillendirecek ve teşekkür edeceksiniz ki sonra "Ben tavsiye verdim, ben sizin bütçenizi düşünüyorum, ama benden kötüsü yok," lafını etmesin eşinize. Tavsiye teşekkürünün ardından hemen o bizim bileceğimiz işi "yumuşakça" söyleyeceksiniz ki o sınırı hissedecek. Tekrar yoklarsa da, benzer nitelikte ve asla laf sokmadan ve kabalaşmadan, nazik ama katı ya da kararlı yanıtlarla geçiştireceksiniz kvnin sınırı geçme girişimlerini:KK39:

Bu defa patlamışsınız, tamam ama bu şekilde eşinizle de huzurunuz bozulur. Mesafe iyidir, yüz göz olmak ise çok sakıncalı. Bundan sonra fevri davranmayın ve bu olayı da eşinize yansıtmayın derim :KK51:

8 aylık evliyim canım hergün arar acmassam da açana kadar bıktırır
Acil olarak mesafe şart. Her gün ben kendi annemle konuşsam, konuşacak konu bulamam :KK51:
Mesela arayınca arada telefonu açıp nasılsın kısmını geçer geçmez hemen, "Anne acil bir şey yoksa şimdi biraz işim var, yarın ararım ben seni," gibi bir şeyler diyip hemen kapamaya bakın sakince. Böyle böyle arayı açmaya bakın. Arada da, bıktırına kadar arasa dahi, açmayın. Baktınız çok ısrarcı, bu defa açar açmaz, "Anne acil bir şey yoksa sonra arayım seni ben, işim var şimdi biraz," diyip kapatın mesela. Sonradan, ertesi gün falan sorarsa da geçiştirin, "Hatırlamıyorum ki ters bir ana denk geldi herhalde ki öyle dedim, dün işim çoktu da," gibi... Çok ayrıntı vermeden geçiştirmek önemli...
Arayı açmayı başardığınızda, atık hiç telefonlarıma çıkmıyorsun, konuşamıyoruz gibi serzenişlerde bulunursa da, "Yok canım, olur mu hiç anne, hem daha üç gün önce konuşmadık mı?" diyin mesela gülümseyerek, o üç gün konuşmamanın tuhaf olmadığını, sizin bir art niyetinizin olmadığını, normali yaptığınızı bu şekilde hissettirin.
Eşinize şikayet ederse ve eşiniz size annemin telefonlarına çıkmıyor musun falan derse tatlılıkla, "Yo, biz konuşuyoruz hayatım, bir sorun yok ki aramızda, ararım yarın öbür gün bir ara yine," diyin mesela. O zaman bir daha ki sefere size sormak yerine muhtemelen kv'ye "Anne konuşuyorsunuz ya sık sık zaten, sen de çok sıkboğaz etme," gibi bir şey diyecektir bence..

Umarım bu mesafe işini en kısa sürede başarırsınız :KK66:

Ben kaynana ile hiç yüz göz olmadim hiç laf sokmuyorum onun okadar kışkırtması ne rağmen halada umursamsm.bu da onu c ildirtir zaten ayda bir kere gider gelirizitti.esinde düşkün değil dir anasına çok şükür 3 tane daha oğlu var ve coookk mesafeliyim sogugum meraba meraba en güzeli valla kafam rahat.yalaka olamadim ben diğerleri gibi olamsmda biz çok mutluyuz darisi sizlere...

Allah yardımcınolsun bacım o zaman sen tatlı dille biseyler yapacan yada bu böyle gidecek bacım

QUOTE="Cmreasl01, post: 46876191, member: 738712"]Slm ben daha önceleri de konu açmistim benim kaynanam dan ben bıktım araya mesafe koymak istiyorum yoksa eşimden boşanıcam biz karı koca başbaşa ne zaman kalmak istesek rahatsız ediyor bizi nereye gitsek yanlız gidemiyoruz eşimle başka şehirde yaşamak istiyoruz karışıyor bıktırdı bugünde eşimin kuzeninin düğünü var yaza kaynanam eşin masraf yapmasın da nişanlıgını giy diyo bende oglundan elbise isteyen yok dedim kimseden elbise istemiyorum dedim hic birsey diyemedi ne yapmaliyim eşime anlatsam benden tarafta olmaz[/QUOTE]

senden taraf olmayacagı kesin , görüşmelereiniz ne sıklıkta bilemiyoruz
ama yalnız kaldıgınız zamanlarda tlf sesini kıs duymayın hatta esinden habersiz kıs ben görmedim ben yapmadım de
oğlunun bilerek açadıgını düşünür belki

onu muattap alıp senin hakkında yorum yapmasına izin vermeyeceksin. mesela elbise konusu açıldı mı, sen o zaman gelsin bakarız daha karar vermedim dicen sonra kendi kafana göre istediğini giyeceksin. hem muhalefet olmuyosun hem de istediğini yapıyosun bu durumda eşin de anneme böyle dedin diye kafanı ütüleyemez

Evleneli cok olmadiysa yavastan gorusmemeye bak.
Mesafe oyle laf sokmayla falan olmaz... hic konusmaman gerek ya da soguk olcaksn,az oz konuscaksin..

Ben altli ustlu oturuyorum
Mesafemizde iyidir çok şükür :nazar:
Ne ben evine gider yayilirim isten geldim yorgunum diyip ne de o cat kapı gelmez..

Neden bunlar hepEn Büyük KK

Başta yorgunum annemde yiyelim deseydim
Sonu gelemeyecekti işin kk dan öğrendim.

Bir de iyi bi kv var seviyorum. O da beni
Hatta oglumdan çok seviyorum der esimin yanında maksat benim gönlüm olsun ben öyle istiyorum diye ama amac gönül alma

Ona fazla yuklenseler is güç savunurum hemen annem hasta olcak yapmayın diye.
Kek yaparım götürürüm o da ayni şekilde. .
Kahveye giderim.
Ama işim varsa anne bulasigim camasirim birikti der kalkarım.
Bazen yogunluktan gidemem kp yol kisaldi mesafe artti der
Baba ben beni görmüyorum ki sen goresin derim :):KK24:
Benim sorunum olursa eşimle olur kısacası o da normal alışmak zaman istiyor.

Bir de eşiniz siddet uygulamaya kalktigi için söylüyorum bence çalışmıyorsanız çalışın bi guvenceniz olsun. Bir de ozguveninizi kiramasin
Inşallah mutlu olursunuz
aynisini yaşiyorum neredeyse:)
hiç saygıda kusur etmem de ortalğı karıştıracak görümcem var bizde:KK70:
hep abisinden bişey isteyen görümce modeli bizimki.. ben izin vermiyorum ki yüz bulmasin abisinden.

Kaynanan oyle dediyse sende tamam anne almayiz zaten elbise deyip en aalasini al catlasin dursun uyuz kari kendine neyse luzumsuz ..niye burnunu sokarlar lan kocaman adam oglun evlenmis barklanmis senin aklinlamibyasayacak :63:

Kaynanan oyle dediyse sende tamam anne almayiz zaten elbise deyip en aalasini al catlasin dursun uyuz kari kendine neyse luzumsuz ..niye burnunu sokarlar lan kocaman adam oglun evlenmis barklanmis senin aklinlamibyasayacak :63:
gercekten ya anlamiyorum madem oģullarının evliliklerine karissacaklar evlenmesin madem ogullari anlamiyorum mesafe koymaya calisiyorum ama biktirana kadar arar

Çok yüz göz olmak istemiyosan yoksayıcaksın bunun engüzel yolu bu.

Onane senin elbisenden önce özel konulara yani sadece seni ve evini ilgilendiren şeyleri konuşmayarak başla.

Kvsini çok aramış çok gitmiş çok bıkmış biri olarak yazıyorum ...

Bu hayat senin beden senin elbisene karışıyosa tersini yapıcaksın.

Görümcem evlenirken eşimin halası prenses ne giyiceksin dedi bana kv ayy nişanındaki elbisen çok kısaydı öyle olmasın dedi.

Yeni elbise almış olmama rağmen nişan elbisemi giydim .

Evime ayakkabılık almamı istemedi kardeşinin eşi küçük tuvalete koyuyomış sende öyle yapıcaksın dedi . Ay anne nealemsin dedim enpahalısını aldım inattan.

Kahvaltı akşam yemeği sülalecek sinema cümbür cemaat tatillerin zamanım elvermediği için birtanesine katılamadım " ama sizde hiçbişeye katılmıyosunuz oğlunu çaldı diyolar dedi "
Sabah çok erken kalkamıyorum çok yoğun ve yorgunum dedim " o benim problemim değil dedi "
O da benim problemim değil dedim ve öutfağa gidip sigara yaktım.

Çok uzattım o konuşsun sen bildiğini yap kolundan sürüklemiyosa gitme
almak istiyosan al

Mesafe koymak yüz göz olmamakla oluyor..En güzel mesafe onlarla muhatap bile olmamak hiçbir konuda. Lafını bile esirgemek.

Çok yüz göz olmak istemiyosan yoksayıcaksın bunun engüzel yolu bu.

Onane senin elbisenden önce özel konulara yani sadece seni ve evini ilgilendiren şeyleri konuşmayarak başla.

Kvsini çok aramış çok gitmiş çok bıkmış biri olarak yazıyorum ...

Bu hayat senin beden senin elbisene karışıyosa tersini yapıcaksın.

Görümcem evlenirken eşimin halası prenses ne giyiceksin dedi bana kv ayy nişanındaki elbisen çok kısaydı öyle olmasın dedi.

Yeni elbise almış olmama rağmen nişan elbisemi giydim .

Evime ayakkabılık almamı istemedi kardeşinin eşi küçük tuvalete koyuyomış sende öyle yapıcaksın dedi . Ay anne nealemsin dedim enpahalısını aldım inattan.

Kahvaltı akşam yemeği sülalecek sinema cümbür cemaat tatillerin zamanım elvermediği için birtanesine katılamadım " ama sizde hiçbişeye katılmıyosunuz oğlunu çaldı diyolar dedi "
Sabah çok erken kalkamıyorum çok yoğun ve yorgunum dedim " o benim problemim değil dedi "
O da benim problemim değil dedim ve öutfağa gidip sigara yaktım.

Çok uzattım o konuşsun sen bildiğini yap kolundan sürüklemiyosa gitme
almak istiyosan al

ben bunları hiç uygulamadım şimdiye kadar ama bundan sonra kesinlikle uygulucam yeterki rahat huzurlu bi evliliğim olsun

Back
X