Kaynanasına yakın oturanlar

kesinlikle aynı apartmanda oturmayı kaldırabilecek yapıda bi insansınız. zaten şu tepkiyi koyabileceğini düşünmüyorsa bi insan, hiç yakın oturma işlerine kalkışmasın. Ama yok ben boyle bas ederim diyosa o ayrı

Benim esimin ailesi de köyde oturuyor onlar da bi degisik temizlik hastasi, gelin her islerini yapmalı bunun icin gelin geliyor kafasinda insanlar. Ilk zamanlar surekli beni yatili olarak cagirirlardi. Esimle giderdik surekli bana sen burda kal diyip dururlardi. Bi kac defa kaldim hayir diyemedigimden. Ve tabi esim de onlarla ayni düşündüğünden beni cok baskiliyodu.
Ama bi baktim ki elini veren kolunu kaptırıyor. Hicbiseyden memnun olmuyorlar tek dertleri hizmet ettirmek. Tesekkur edecekleri yere yaptigimi begenmeyip elestirirler, yapmadigima kirk laf sayarlar. Sanki gundelige gitmisim oraya, bi yevmiyeni keseriz demedikleri kalirdi. Surekli laf sokmalar. Hayalimdeki evlilik asla bu degildi.
Eltim de sizin elti gibi evlendiginden beri kendi hayatini birakmis onlarin hayatini yaşıyor. Surekli onlarla. Evinde 3 gun ust uste oturamıyor. Beni de oyle yapmak istediler ama olmadi.
Ilk senem onlara bisey çaktırmayıp esimle kavga ederek gecti. Cok mücadele ettim artik çenemden yıldı resmen.
Esim inadını kırınca mesafemi koydum, artik kalsin dediklerinde hep esim bisey uyduruyodu yok isi var yok hastaneye gidecek cart curt.

E ben buna da sinir oluyodum. Neden bahane uyduruyosun be adam açık açık ne münasebet desene! Bi kere ver laflarini bi daha konusamasinlar iste.

Sonra baktim esimde is yok ben verdim cevaplarini. Önceden duymazdan geldigim laf sokmalarına dönüp cevap vermeye baslayinca cirkeflesip benle tartisti kv ile gorumce. O tartismalar esnasinda da agzima geleni söyledim. Sizinle kalmak icin mi evlendim benim bi evim var duzenim var dedim. Nikah memuruna evet deyince o imzayi atinca devlet bizi eş ailesine hizmetçi olarak mi atıyor da o dakikadan sonra boyle beklentilere giriyosunuz mecbur muyum dedim.
Gorumcem nişanlı ona da döndüm sen x in ailesinin evine zirt pirt gidip yatili kalir islerini yapar misin dedim. Surekli elinde bavulla yasamak ister misin surekli acaba ariycaklar mi çağıracaklar mı diye kendi evinde diken ustunde oturmak ister misin dedim.

3 sene sonunda artik cok şükür liona burda kalsin demeyi biraktilar artik. Aramiyorum da. Kendileri ne zaman sehre gelirlerse geliyolar bize de oturmaya. Onun dışında da esimle ayda bir gidip 2 gun kalip dönüyoruz. Son 3 aydir da hic gitmedim.
Böyleleri cemkirmekten anliyolar yapacak bisey yok :)

Kv niz cok yaşlı ve muhtac durumda mi? Kendi işini kendisi göremeyecek düzeyi mi var? Neden sizden iş beklentisi var anlayamadim.Eğer öyleyse başka kardeşleri varsa eşinizin ortak bir cözüm bulabilirsiniz.Yok bunlar degilse ,mutlaka ya kurslara gidin ,ya calisin ya da evde bi hobby edinip bunlara ayirin zamaninizi .Ki onlar da zaman icinde bunu benimser sizden beklentiyi keserler.

Uzakta oldukları zaman tatıllerde hep orada olacakmısız..ben cahıl esım kendını begendırmek ıcın gıdılır tabıkı..cocugumuz oldu..hopp bunlar gelmeye basladı..habersız surprız ...1 2 1 2 ben sınır ol ol dur...
Yakına tasındılar. Sürekli gelın biz gelelımm
....mısafir geldı gelınnn..süreçler de bittii
Hep gelın baskı yıyen taraf..
Bır küslük oldu hıç sevınecegım aklıma gelmezdi ....sımdı ne telefon ne gitme hıcbırsey kalmadı ohhhh misss
Eltım hıc pabuç bırakmadı ...istedıgı gıbı dönduruyor..
Bana ne cektırdıyseler sımdı eltım paylarını verıyor..
Boyle olunsun güzel mı bence de degıl ..kotu nıyetlı ınsanlarla ancak evliyalar anlasabılır ..

anne her gün gelecek olsam neden evimi ayırayım de.

bu konuları okuyunca hayatıma şükrediyorum ya. kayınvalidemin evine gittiğimde bulaşık makinesinin kapağını açsam olay oluyor, asla istemiyor.

Ya esasında keşke bunlar hiç olmasa. Birbirimizi sevsek, sık sık görüşsek, insan gibi muhabbet etsek. Ama olmuyor işte. Taraflardan biri "benim istediğim gibi davranacak ve yaşayacaksın" deme hadsizliğini yapıyor ise, diğer taraf gardını almak zorunda kalıyor. Yoksa nefret ederim kırmaktan, kavgadan. Lakin başka dilden anlamıyorlar.

Benim eltim geçen bayram, büyük bayram temizliği için sevgili kayınvalidesine gitti mesela. Benim haberim yok temizlikten falan. Başka bir şey için yukarı çıktım. Bir baktım canım eltim ve iki görümcem harıl harıl temizlik yapıyor. Suratlar beş karış. Hiç umursamayıp aşağıya indim. Ancak biliyorum sonraki gelişmeleri ahsjsjs.

Ertesi gün eltim "insanda vicdan olacak işte. Ben çok merhametli olduğumdan kaybediyorum. Gördün ve yardıma gelmedin" dedi. Ben de ona "birincisi benim temizlik yapılacağından haberim yoktu. Tüm vaktimi acaba kayınvalidem ne yapacak ve ben buna nasıl katkıda bulunurum diye düşünerek geçirmiyorum. Hatta hiç düşünmüyorum" dedim. Bunun üstüne o "kusura bakma ben yapıyorsam sen de yapacaksın. Ben enayi miyim yapayım tek başıma" dedi. Ben de "enayi olup olmamak senin tercihin. Senin kendine layık gördüğün sıfatlar hakkında ben yorum yapamam. Ben hiçbir şey yapmak zorunda değilim. Herkes kendinden sorumlu. Sen eğer iş yapmak istemiyor isen beni karıştırmadan derdini söyleyecek zekaya ve olgunluğa sahipsindir diye düşünüyorum. Yok ben söyleyemem sen yapacaksın diyorsan da, emrivaki karşısında ne kadar çirkef olabileceğimi görmek bile istemezsin" dedim. Sonra tabi kayınvalide ve görümce tribi başladı. Onlara da "bir temizlik yapılacak ise ve yardımımı istiyorsanız bir gün önceden bana söyleyin. İşim yoksa seve seve yardım ederim. Ancak haberimin olmaıdığı bir girişimi gördüğümde aman ayıp olmasın işimi gücümü bırakıp ben de girişeyim demem bilginiz olsun. He bence siz de kendinizi bu kadar yormayın. Bu kadar Geliriniz varken temizlikçi alabilirsiniz" dedim.

On beş gün, tam on beş gün hiçbiri konuşmadı benimle ajjaskms. Eltim ona enayi ve ezik dediğimi, onu hor gördüğümü iddia etti ki öyle bir şey yok. Hatta ben kültürlü ve tahsilli olduğumu söyleyip onu ezmişim ki asla yapmam öyle bir şey.

On beş günün sonunda kendi kendilerine barıştılar. Hiç barışmasalar da umurumda olmazdı zira ben kötü bir şey yapmamıştım. Sadece sınırlarımı oluşturmaya çalışıyordum. Bunun gibi onlarca mevzu, tartışma anlatabilirim. Bazen basit bir sınır belirleme Bile çok sancılı olabiliyor. Ancak beni etkilemiyor. Zira olmadığım biri gibi davranmak, istemediğim şeyleri yapmak bana daha çok zarar veriyor.

Şimdi ise ne yapıp yapmayacağımı, bana nasıl bir üslup kullanmaları gerektiğini, hadsizce bana karışıp laf sokamayacaklarını gayet iyi biliyorlar. Hele mevzu oğlum ise, onun zarar göreceği herhangi bir durumda adeta bir canavar olduğumu çok iyi biliyorlar.

anne her gün gelecek olsam neden evimi ayırayım de.

bu konuları okuyunca hayatıma şükrediyorum ya. kayınvalidemin evine gittiğimde bulaşık makinesinin kapağını açsam olay oluyor, asla istemiyor.

Bu büyük ölçüde yetiştiği kültürle alakalı. Bazı aileler gelinin onlara hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Hatta saygıyı, iyiliği ve merhameti buna bağlıyorlar. Mesela ne kadar çok temizliğine ve evine yardım edersen o kadar merhametlisindir. İyi gelinsindir.

Şu noktada hak veririm. Maddi gücü yoktur ve bakıma muhtaçtır. Elbette insanlık gereği yardım edilir. Ben ederim. Ancak maddi gücü var ise, destek alabiliyor ise, kendi öz kızları yardım edecek güce sahipse yardım etmem. Etmiyorum. Merhametsiz olduğumu düşünmelerini de umursamıyorum.

Benim için eş ailesi ile aranda mutlaka olması gereken tek unsur saygıdır. Hürmettir. Bunlar sağlanıyor ise geriye kalan tüm talepler hadsizliktir. 6 yıllık evliyim bir kez bile eşime "annen bunu yaptı beni savun. Ara annene şunu söyle" gibi saçma sapan söylemlerde bulunmadım. Ne derdim varsa ben çözdüm. Eşim olur da müdahale ediyorsa da susturdum. Ve hatta sakın benim için annene saygısızlık yapma. O senin annen, benim için kötü olma dedim.

Kadınlar bunu başarırsa büyük ölçüde çözülür sorunlar. Tabi eşleri adam ise, kadın mevzularına girmeye hevesli değilse.

Valla eşin senden yanaysa sürekli plan yap eşinle. Gezin tozun vs. Sen plan yaptıkça alışacaklar. Uzun sürecek ama sonuçta iyi olacak

benim kayınvalidem kolundan rahatsız. detaylı temizlik yapamıyor. ona rağmen asla talep etmedi. hatta ben eşime demiştim bir gün gidelim yapalım beraber diye. ona bile eşim razı gelmedi.

dediğim gibi yemeğe gidince bile bulaşığı dizmemi bile istemiyor kayınvalidem. zorla yapıyoruz resmen. hatta ben bazen içeride çay içiyorum kalkıp eşim topluyor. dediğiniz gibi yetiştirilme ile alakalı.

merhametsizlik de değil bu. kimsenin temizliği kimsenin üzerine yük olmamalı. ben kendi annemin evine de gitmem temizliğe, gerek yok çünkü yapabiliyorken.

Kıyamam öyle kadına seve seve yardım ederim ben zaten. Yapsan kıymet bilir, teşekkür etme nezaketi gösterir çünkü. Görevin gibi görmediği sürece yardım edilir.

İnsanların yıllardır inandıkları, doğru buldukları kültürü değiştiremezsin. Senin gibi düşünmelerini bekleyemezsin. Yapılması gereken kendi sınırını belirlemek. Zira değişmezler :)

Yaşı 50 ama sorsan yapamıyo. Kızları çalışıyo kıyamıyo ona yaptırmaya. Yapıyo iş ondan sonra kalkıp ay elim uyuşuyo ay kalbim sıkışıyo. İş yapamıyorum artık diye kendini acındırıyo. İlk evimi ayırdığımda her akşam yrmek saati arayıp gel yemek ye diyodu. Alıştırıdm artık aramıyo. Böyle ditek diyemiyo alttan alttan söylüyo

Cok haklisin hayir yani sana da tuhaf gelmiyor mu sirf adamin biriyle evlendiğin icin tanimak zorunda oldugun, normalde o gune kadar hayatında bile olmayan insanlarin birdenbire senden bu derece beklentiye girmesi. Ben utanirim bi insana gel evimi temizle demeye. Ciddi ciddi utanirim bence cok utanc verici. Gel pisligimi temizle diyosun resmen karşı tarafı küçük görmek bu. Ve bu insanin oglunun esi olmasi durumu değiştirmiyor. O kadar basit o kadar igrenc bi zihniyet ki.

Daha cok gencmis kv niz.Tabii eger herhangi ciddi bir rahatsizligi yoksa.Varsa da zaten ,carsi ,pazar bile cikamaz Allah korusun.Hem de kızlari var.Įşte konu yine calismaya geliyor.Siz siz olun evde oturmayin.Mutlaka calisin ya da her gününüzü bir kurs olur,atölye calismasi olur ne bileyim okul aile birliginde görev alma olur ( cocugunuz varsa ) bu sekilde gecirin.Bana inanin zaman icinde alisacaktir.Nasil ki kizlarina kiyamiyor siz de ayni konumda olunca onun gözünde eşit olucaksiniz.Dedigim gibi zaten herhangi ciddi bir saglik durumunda tüm kardeslerin is bölümü gerekir.

Ben bu söylediğinize katılmıyorum. Biz kadınlar bu söylemlere sahip olursak ve en önemlisi buna inanırsak, insanların talepte bulunması da normalleşiyor işte.

Evet çalışmıyor konu sahibi. Ev hanımı. Öyle olmak zorunda ya da kendi isteğiyle evde bulunuyor. Hür iradesi ile :) canı öyle istediği için de kayınvalidesine gitmek istemiyor. Evde oturup leblebi tozu yutarak Yusuf demeye çalışıyor, boş duvarları izleyip hayal kuruyor diyelim. Özetle canı ne istiyorsa onu yapıyor. Eee, bu durumda başkaları "madem çalışmıyorsun o zaman bizim istediklerimizi yap" deme hakkına mı sahip oluyor? Böyle böyle delirtiyorlar insanı işte. Çalışan kadına ne biçim annesin ne biçim ev kadınsın diyerek, ev hanımı olana madem çalışmıyorsun o zaman değersizsin emirlerimizi yerine getir diyerek. Hayır yahu, hayır. İnanın çok basit hayır demek. Hayır istemiyorum. Konumum, gelirim, eğitimim, yaşam tarzım ne olursa olsun hayır. Bu kadar. Açıklamaya, bahane bulmaya, kendini aklamaya ve hatta kendini kanıtlamaya gerek yok. Hayır.

Lütfen, kendi değerinizi kendiniz belirleyin. Birilerinin zorbalığı ile kendinize değer biçmeyin. Ev hanımıyım, öyle olmasını istiyorum ve kendi kararlarımı kendim veriyorum. Çalışıyorum, nasıl anne ya da ev kadını olduğum sizi İlgilendirmez. Bu kadar.

Muhtemelen kötü niyetle söylemiyorsunuz bu sözleri ama sözler hayatı değiştirir. Çalışsan öyle Olmaz, evde durmazsan öyle olmaz gibi öneriler geçici çözümlerdir. Muhatap olunan kişiler mevcut duruma göre değerlendirmeye devam ederler. Çünkü zihinlerinde oluşan tablo "bahane üretiyor, kendine iş çıkarıyor görüşmemek için" olur. Net olunursa, bahaneye sığınmadan fikirler dile getirilir ise kalıcı çözüm olur.

Tabi ki haklisiniz ,cani nasil isterse öyle yasar ama benim burda tek demek istedigim o da degil! Ben bir kadinin ,durumu iyi olsun olmasin her sekilde calismasi ,rutin hayatinin dişında bir seylerle mutlaka ilgilenmesi gerektigine son derecede inaniyorum.Buradaki konu sahibi en basindan ayni eve evlenerek zaten 1_0 yenik baslamis.Karsi taraf da zaman icinde bu duruma alismis ,konu sahibi de alistirmis ve bu kozu vermis diyelim.Sonra hır _ gür çıkıp ayrı eve de cikinca (ki hic sasirmadim) karsi taraf halen beklenti icinde .Birden alistirinca bicak gibi keserse yok canim istemiyor,gelmiycem gibi tavirlar takinirsa( ki yapabilir hakkı) bu sefer iş küslüğe kadar uzayacak,eşi ile arasi acılacak vs.Calisir yahut herhangi bagimli olacagi bir etkinligin icinde olursa arada olumsuz durumlar olusmayacak ve karsi taraf zaman icinde de olsa kabullenecektir.Sizin görüşünüze saygi duyuyorum ,benimki de böyle.Cok gözlemci bir insanim ,yillardir gözlemledigim şu ki; bir insani neye alistirirsan o senin görevin olur.Umarim her sey konu sahibinin istegi gibi olur .Bu konular eşler arasina yansiyabiliyor cogunlukla ve huzurlar kaciyor keskin ,net tavirlarda .

sen neden yapıyorsun ki kaynananın evinin işini yatalak olur tek evladı da eşinizdir mecbur değilsiniz ama hadi yine neyse derim iki günde bir süpürge yaparsın iki kap yemek götürürsün derim. ama seninde evin var seninde evinin işi var.

Yazdığınız her cümle sonunda işte bu! Dedim :) keşke herkes böyle düşünse... Olması gerektiği gibi.

Ben artık böyleyim. Biri bir şey dediğinde istemiyorsam bahane aramıyorum. Canım istemiyor... bitti. Çünkü her seferinde bahane bulmak, istemiyorum demekten daha zor ve inandırıcılığını yitiriyor. Neden sonunda kendi mutsuz olacağım şeyi başkası mutlu olacak dşye yapayım

:) ulen ya ne güldürdün Allah razı olsun :))

o değil de elti ne yapıyor? kafayı taşlara vurmuyor mu bi şu gelin kadar olamadım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…