yaaa valla şoklardayım sen birde diyorsunki biz yardım etmezsek zor durumda kalacaklar diye valla zor durumda kalacak insan 9000 tl diş yaptırmaz şimdi daha çok sinir oldum gerçekten bunlar zorunlu yada ihtiyaçtan dolayı borç değil bildiğin lüks için harcanmış paralar bak canım bu söylediğime kesinlikle inan siz zor durumda kalsanız herkes sırtını döner emin ol bu kadar borcu kocana güvenipmi yapmışlar bak şimdi işsiz kalabilir diyorsun o zaman ne yapacaklar
Haklısın tatlım.Eşim onlara çektiği kredi yüzünden bedelli için kredi çekemedi.Banka sürekli verecek değil ya.İlk taksit olan 15000in 5000 kadarını çekebildi sadece.Biz zor duruma düştük.Askere gitse kira,kredi,faturalar devam edecek gelir yok,iştende istifa etse birdaha aynı işede giremeyecek.Mecbur bedelli parasınıda göze aldık.Döndük yine benim aileme.10000 ailemden aldık.Kardeşlerimden biri verdi ama verirken de "Bu adamdaki ne şanstır,evlenmeye kalktı düğünü sen yaptın eşyayı,sen annem babam aldı,askere gidecek parayı biz veriyoruz.İnsan bunun için mi evlendi diye düşünmeye başlıyor"dedi.Aslında bu yüzden evlenmediğini oda biliyor ama bende üzüldüm kardeşimin bunu söylemesine.Ben bile kendimi enayi gibi hissederken ailem nasıl hissetmesin.Bu yüzden de nefret ediyorum ya ailesinden.Ben 10 yıldır ayakları üzerinde duran evin küçüğü birden aileme muhtaç duruma düştüm.Herkes için ailesine karşı "bakın ben hayata karşı başarılıyım,siz okuttunuz yaşamımı artık ben kazanıyorum" demek önemlidir.Ben düğün yapacağım diye 10 yılda zorla biriktirdiğim herşey gitti.Kaldı ki özelde çalıştım 3 kuruşa devletteki öğretmenlerin 3 katı fazla mesai yaparak.11 saat ayakta durmaktan şimdi ileri seviye fıtığım var ayakta duramıyorum.Elime geçende bu oldu.Bu yüzden de çok üzülüyorum.Kin doluyorum eşimin ailesine.Tüm bunların üstüne bari el üstünde tutsalardı.Kaç kere aptalca laflar işittim.En basitinden kayınvalidem en az 5 kere "Düğün neden sizin memlekette oldu "dedi.Bir sus,iki sus sonunda "Burada düğün yapacaktınızda kolunuzdan mı tuttum?yapsaydınız,paranız mı vardı?"dedim.Herşeyi ben ödeyeceğim kendi memleketimde değilde hanımın 10 kişilik çevresine,onun memleketinde düğün yapacaktım herhalde.1 kişide düğün tebriğine gelmemiş kayınvalideme.Ne bir akraba,ne bir komşu,nede çevreleri var.Böyle garip bir aile.Benim memleketimde salon doldu,salon sahibi tanıdıkdı,1000L fark olmasına rağmen aynı paraya büyük salonu açtı düğün akşamı bize hediye olarak.Benim ailem yaz aylarında günde 2-3 düğüne gittikleri olur ve bu işler karşılıklı gidene gelirler.Buna rağmen kadın bana tavrını yaptı 3 ay susmadı.O yüzden saçmalılıklarına da şaşmamaya çalışıyorum.Elbette dişler lüks.Benim 1 implant yaptırmam lazımdı 1000L fiyatı diye yaptıramadım ki kazanıyordum o parayı.Karşılığı olmadan bu kadar masraf yapılır mı?İnsanın aklı almıyor.Diyorum ya nişanlım sinir hapları kullandı o dönem.Şimdi haliyle bende evde eşime patlıyorum yeri geliyor.Ağır konuşuyorum kızdığımda.Kendi içimden bile bir çocuğum olurda onlara çekerse diye ödüm patlamıyor değil:18: :18: :18: