Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

kaynanaların çoğu aynı galiba.benim kayınvalidem rahmetli oldu kötü bir kadın değildi.evime pek gelip gitmezdi işimize karışmazdı ama sürekli onlarda olalım heryere beraber gidelim isterdi evlerine her misafir geldiğinde bizi de çağırırdı.aslında şimdi olsa belki bu konuları çok sorun etmem ama yeni evliyken bende bu durumdan çok bunalıyordum eşimde ana kuzusudur beni hiç anlamazdı her konuşmamız tartışmaya dönüşüyordu.sen yine şanslısın en azından eşin sana hak veriyor.yinede zor bir durum bu durumda olanlara Allah yardım etsin.bence kimse kayınvalideye yakın oturmamalı:KK31:
Okurken yaşanılanların tekil olmadığını anladım.Benimkide hep kanatları altında olalım,her şeyimizi kontrol altında tutsun ister,hep onlarda olalım her yere beraber gidelim ve tabi ki altlı üstlü oturalım(buna müsade etmedim :KK12:) eşimde tek çocuk,beni hiç anlamaz,onun ailesiyle ilgili bi sıkıntımı söyleyemem hemen tartışırız,ah eş çok önemli ah,yanında duruyosa ne mutlu,yok hemen karşında duruyosa çekilir gibi değil

Kardeş huzur batmasın :D ne şanslısın valla.. çok isterdim öyle bi kv olsun.. kendi anam gibi benimserdim..

Benim de müstakbel kaynanam cok oyi biri ama beni begenmiyor sanırım. Sürekli kimse yokken oglumu daha güzel buluyotlar ama senin içini cok seviyoruz dedi. Çirkin diye sevdi (güya ) agirima gidiyor güzel bir kizimdir herkes begenir ama artık kendime guvenim kalmadi kendimi cok çirkin hissediyorum. Kimseye de soylemiyorum utanıyorum. Sevgilime iltifat edesim bile gelmiyo. Kendimi çirkin hissettirmeye başladı off :KK43:( kendi dünya güzeli yaa.... bi de işin garip tarafi kaynanamla beni benzetenler bile oluyo ne yapsam kii acaba :KK43:
Istemsizce güldüm canim..acaba sen bizim gelin olabilir misin:KK200:
benim anneme herkes senin oglan cok guzelmis ,allah mutlu etsin diyor...
e kadin ister istemez etkileniyor..tabi annem agzini tutuyor...
ins gelin sıcakkanli olur kendini sevdirir

Benim şapşik kvde de oğlun boylu poslu bula bula bunu mu bulmuş demişler.. kvde de geldi bunu bana anlattı.. bi de diyo ki biz ne güzeller gördük insanın içi iyi olsun benim gelinim iyi dedim susturdum onları diyo.. ama her fırsatta laf arasında sokuyodu bunu kadını dişiyle saçı gösterirmiş o da biz de yok falan.. sen derdine yan bende var çok şükür dedim.. ama görümcemi öve öve bitiremez.. bi de yeni evlendiğimizde ay gelinin su gibiymiş çok güzelmiş maşallah derlerdi kv he he derdi görümce tırnaklarını yerdi istisnasız..
Nişanlık bile alırken o kadar giyindim gık demediler görümcem kardeşim giyinsin bi de onu görün manken gibi yakışıklı kardeşim benim dedi.. ben sesimi çıkarmayınca beni giydiren kadın sağolsun "sen hiç aynaya bakmıyo musun fıstık gibi kızsın susmasana.. kardeşin yakışıklıysa bu kız da çok güzel kıskançlıktan görmüyon galiba" falan dedi.. görümcem de ben onun güzelliğine bi şey demedim ki zaten dedi.. kadın da buraya günde kaç aile geliyo sizin gibi bu kız inanır belki sana ama bana yutturamazsın demişti.. sonra bana döndü bidaha çağırma çarşıya giderken hata sende hiç görümce çağırılır mı dedi. Kv ve eşimden çıt çıkmadı görümcem de epey bozulmuştu.

öyle kıskanıyo ki beni birebir zıt olan giyim tarzını bile değiştirdi benim gibi giyiniyo falan..
Gerçi evlenince bunların devede kulak kaldığını gördüm.. :D
Yazsam roman olur cinsinden.. tüm fesatların köküne kibrit suyu..

Merhabaaa tesadüfen girdim kk ya Wè mesajiniza denk geldim ewet kV hâlâ bizle Wè ölene kadar da böyle olcak bu. Bu arada bende anne oldum 4 aylık dünyalar güzeli bir kızım oldu çok şükür kv miiiii hala ayni dawranislar dewam ben artık kendimi kizima adadim inanki umrumda değil artik
Allahım kızına uzun Ömürler versin sanada hayırlı evlat etsin amin .Kv ye gelince bazen tutarsız hareketlerini duymayacak bazen görmezden gel Allah yar yardımcın olsun canım amin

Benim kayinvalidem dengesizdir.. Bir iyiyiz bir kotu. Simdi oglum dogdugundan beri iyiyiz odu kopuyo ters dusucez de torunu gostermicem diye.. Cok nefret ettigim de oldu, sevdigim de oldu ama genel olarak mesafeli davraniyorum eskiden yaptiklarindan dolayi. Buyuk kaynimla karisinin bebekleri olmuyodu esimin ikizi de bekar o yuzden rotayi bize cevirmisti torun hasreti yuzunden. Ne bileyim oyle garip dengesiz bi kadin iste..

canım ya çok üzmeyin canınızı vardır elbette bi çıkış yolu aradan epey bi zaman geçmiş kv hala aynımı sizinlemi birlikte yaşıyor ?
ah yaşadıklarının buyuk kısmı bana benzıyor ne yanşlısı basta yapanlardanım aynı evde yasayarak:KK43: bnde bıcokkez bosanma asamsına geldım kıme anlatıysam esın aılesını bırakmaz dıyor bnde 1.5 seneleık evlıyım 15 senelık evli gıbı yıprandım aynı evde yasama dısında esımle hıcbı sorunum yok senın gene kp emelklılgı var benımkıde o da yok köylerınde ev var ama hala yanımızda yasamak ıcın dırenıyolar kv cok kurnazdır akıllı kadındır bunu sadece bn bılıyorum tabı malesef :KK43:velhasıl bnde beklemedeyım tek carem rabbım hep dua edıyorum bı cıkıs yolu ver allahım dıe artık savasmaktanda cok yoruldum :KK43:

Yani herkes kv sinden dert yanmis ama birde kv leri dinlemek lazim. Misal bazen bazi gelinler ne denli saygisiz oldugunun farkina varamadan kv sine gorumcesine sallama merakinda. Ben bunada karsiyim. Kotu insanin etiketi olmaz kv gorumce elti kayin bilmem ne diye. Kotu insan kotu insandir.

Yani herkes kv sinden dert yanmis ama birde kv leri dinlemek lazim. Misal bazen bazi gelinler ne denli saygisiz oldugunun farkina varamadan kv sine gorumcesine sallama merakinda. Ben bunada karsiyim. Kotu insanin etiketi olmaz kv gorumce elti kayin bilmem ne diye. Kotu insan kotu insandir.
Evet çok haklısınız.. kv min taşındığı yerde samimi oldukları vardı. taşınma olayından bi zaman sonra alıştınız mı yokluğuna özlüyosunuzdur falan diye bi muhabbet dönmüş.. gidip geldiği kadınlar demiş ki aman ne özlemesi ohhhh çok şükür gitti.. bugünü de gördük çok şükür muhabbetleri dönmüş.. yaka silkiyolardı kadından.. en çok da edepsiz dedikoducu kendini kusursuz gösteriyodu evinde yiyip içtiği canım cicim dediğinin arkasından atıp tutuyo.. bi de milletin karısına ya da kocasına o adam bu kadını aldatıyo ya da bu kadın kocasını aldatıyo.. o çocuk bu adamdan değil bilmem ne diye sallamalarıyla kendinden tiksindirmiş..

benimki tam bir yalancı ve siyasetçi

insanı suya götürür susuz getirir

ona olan nefretim sonsuz:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Benim kaynanamla hikayem ilk tanismam da başladı.
Bize ilk tanışmaya geldikleri akşam eşime "bu kız güzel ama çok kilolu, zayıflasin biraz demiş !" Kayinpeder de bunların aynısını demiş. (Kayananm bana kilolu diyor ama kendi aşırı kilolu ve 4 cocugu da kilolu artı eşimde kilolu)
Neyse eşim de annesine abartma o kadar da değil. Hem ne olmuş ki kilo dur verilir demiş. Eee haliyle de moreli de bozulmuş.
Bana anlattı böyle böyle dediler dedi (aslında anlatmayacakti ama ben ısrar ettim)
Bana bunları anlattı ya ben şok oldum resmen çok ağırıma gitti günlerce ağladım. Anneme söyledim annem de çok üzüldü hatta annem istemeye filan gelmesinler vermiyorum dedi aricam şimdi bi sürü laf etcem dedi. İzin vermedim anneme.
Neyse biz herşeye rağmen söz Nisan evlendik ama kalbim kırıldı ya benm yakın olamadım bidaha onlara . Mesafeliyim uzagim. Çok yakın oturuyoruz ama pek gidip gelmem hicbirsey anlatmam birkaç yıldır evliyiz çocuğumuz yok korunmuyoruz daha henüz olmadi . düğünden 1 hafta snra çocuk nezaman yapacaksınız dedi bana ben şok tabi hicbirsey demedim.
Sürekli çocuk çocuk diye soruyor. Geçen akşam gene sordu sert bir dille sürekli sorup durma dedim. Benm kendi ailen sormuyor sen niye soruyorsun dedim rahatsız oluyorum dedim. Sanki bir problemim var da igneyeleci bi şekilde soruyorsun dedim. Baya bi bozuldu tamam sormucam dedi. 2 haftadr sormuyor bakalım inşallah hiç sormaz. Böyle işte herkesin derdi farklı farklı

Vay vayy ben bu konuya ne için geldim şimdi bambaşka düşünmeye başladım.
Ayy valla okudukça kaynanamı melek ilan ettim. :21:Görümcem de öyle. (maşallah) :nazar:
Kaynanamın düğünde taktığı bilezikler dışında maddi hiçbir desteği olmadı ama bana zararı da yoktur (maddi anlamda)ve ayrıca yardım edilecek işten kaçmaz elinden geleni yapar. Kaynanam ve görümcem annemin yakınına oturmamı istediler ve anneme çok yakınım. Kaynanama da yakınım ama annemle aynı sitedeyim yani onlara daha uzağım yine de. Yani bebeğime de bakmaya meraklıdır işin varsa bırak der hep. Gittiğimiz zaman kalkarken üzülür gitmeyin kalın bi daha gelin diye sürekli tekrarlar fakat sonrasında her gün arayıp bugün gel diye zorlayan biri değildir. Ayrıca her gün bana gelip rahatsız eden biri hiç değildir. Gelmeyi düşünürlerse arar önceden müsait misin diye sorar. Ben on günde bir görüşmemize rağmen evimize giderken gitmeyin bi daha gelin falan demesine sinir oluyordum ya oysa ne kadar boş yere yıpratmışım kendimi. Tamam kadın sürekli görüşmek istiyor olabilir ama hergün arayıp gelsene yada ben geleyim diye sürekli rahatsız etmez. Ne yaparsam yapayım hiç surat asmadı. Bir kere yufka açmıştı bende yazık yoruldu diye bulaşıklarını yıkadım sonra annem geldi anneme beni öve öve bitiremedi. Sürekli benden iş bekleyen biri asla değildir, yemeği birlikte yapar birlikte kaldırırız. Sadece bir kere çok yorgun olduğu için kızım çayı getirebilir misin demiştir. Ailemi sever her gittiğimde sorar bana geldiğinde annenleri de çağırsana birlikte oturalım der. Cahildir ama kötülük yapayım diye düşüncesi yoktur. Bazen bazı şeyleri unutur hatırlatmak zorunda kalırım bebeğime şunu verme yiyemiyor gibi ama onlar da fasa fiso yani. Kaynanamı çekiştirmeye geldim bu konuya ama okudukça kaynanamı daha çok sevdim tövbe yarabbim. :KK70::KK70:
Ayrıca eşim ana kuzusu değildir. Şimdiye kadar hadi annemlere gidelim demedi hep ben demişimdir öyle gitmişizdir.

Kaynanam evine gittiğimde kendi evime dönerken bi daha gelin arada bebeği öğlenleri getir falan diyor diye kafaya takmıştım ama yazılanları okudukça çok basit bi konu olduğunu düşündüm. Ama yarın gitsem ve kaynanam yine dese yine sinir olurum herhalde.:110:

Ayy dert mi bunlar Ne var ayrıca sana Bi zararı yoksa Ne güzel valla ben kayınvalideme yakın ev seçtim bilerek ayy ben daha nişanlıyım her gün kayınvalideme fotoğraf atıyorum 5 kere yazıyorum günde konuşuyoruz hep evlenince de sürekli görüşelim istiyorum ne güzel işte yanı bana Bi zararı yoksa Ne var Kı bunda güzelim ayyy bence sevinmelisin

L
Benim gorumcem yok bu birincisi 3 tane kaynim var. Ikincisi anneniz agzini tutuyorsa nasil benim olduğumu dusunuyorsunuz. Ucuncusu sizin gelin olunca bunu komik mi buluyorsunuz? Bugün kardesiniz hakkinda böyle konusanlar yarın sizin hakkinizda ne derler kismet inşallah yakışıklı bir esiniz olur

ha ha ,,, açamadım,,
2 haftalık lohusayken geldiler,,, az kaldılar,,, perşembe geldiler, salı gittiler,,,,
ve aynen burada yazdığım gibi bütün işler bana kaldı,,,, kp bir kanepede yattı, kv bir kanepede yatıı bende sandalyenin tepesinde bekledim,,,
haftasonu zehirlendim,,, Kv tutturdu sinirden oldu bu diye,,, eşimin rengi attı,,, tabiii gıda zehirlenmesi ikna etmek zorunda kaldım,,, neyse ogün eşim pişirdi yemeği,,, normalde bütün yemekleri, misafir geleceğinde temizliği v.s. ben yaptım,,, * bu arada ben güzel yemek yaparım,, ama yaptığım yemeklerin hepsi o kadar kötü oldu ki,,, gerçekden kasıt yokdu*

bu arada KP sürekli yatak odama daldı bebeği emzirirken,, bebek acıkdığında adam meme istiyor meme diyor,,, ben utanıyorum,, sütüm azaldı,,,,
birde kv bebeğime tarçın vermek istedi oğlu hayır deyince bozuldu,,, ama salladı oğlumu,, uğaraşamadım,,,,,
o zaman ki yorgunluğumu kelimelerle anlatamam,,,,
bizde bir laf vardır lohusanın elinden yemek haramdır diye,,,,,,,, bu kadının kanaması olduğu için değil,, o 40 gün kadının anca kendine yeticek enerjisi dermanı vardır diye,,,
ne diyeyim,,, neyse ki az kaldılar,,, sütüm yerie geldi çok şükür,,,,

Beninkilerin bir versiyonu bunların yanında bekar kaynim da geldi düşün artik durumu.her ise eşim koşturdu ben yatamadim dikişler atti.10 gün kaldılar.

Benim kaynamamda ilk zamanlar bu şekildeydi, biz uzun zamandir taniyoruz birbirimizi ama bu kadar Şeytan olduğunu bilmezdim, ılk evlendiğimiz zaman 1 ay yaninda kalmak zorunda kaldik ama , ne 1 ay sanki 1 asır geldi bana. Kayinpederime keti'nin cani et cekmiş ruyasinda gormuş alsana der. Ama ben bu sekilde asla bir şey söylemem, her şeye bir kulp bulur illa olan bir şey hakkinda ya yakinin ya çevresinin olayi olmuştur. Ben cok ses cikarmazdim taaa ki doğumdan sonra ona karşi resmen kaplan oldum. Yeni evimize taşindik 3 gece bizde kaldi. Temizlediğim her yerleri kirletti, takilan takilarimin hesabini tutmaya çalişti, balayina giderken ver takilarini bizde kalsin ev boş girerler dedi, zorla almak istedi müsade etmedim, kizim oldu babannesi olarak aldiği sadece bir tane battaniye başka bir şey yok. Almadiklari gibi onlarida almaya çalıştı. Takilan takilarin parasini surekli bizden para isteyerek tamamladi. Doğumum çok zor oldu beni o sekilde birakip kivrilip yatakta uyudu. Yani asiri yalani dolani var olmayan seyleri anlatir. Ilk zamanlar ayri evime gitmeyim diye,bir gelin varmis tekmis evde kolunu kesmisler bacagini kesmisler vs. Bir suru sey anlatirdi.. şuan sadece naber nasilsin iyimisin iki yabanci gibiyiz.

Cunku kizimin gaz sorunu vardi. Tabi cok bilmişlik taslayip Incir suyu icirmis o da kabiz yapti , daha bir cok sey yapinca evden gonderdim yani esime aramizda bir secim yapmasini soyledim. O da annesini gonderdi ama boyle birsey yaptigim icinde hala cok pismanim

BDV'de 5.896 yorum, 279.214 görüntülemeye sahip konu ....

Back
X