• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanayla ayni evde yasamak

nedn istemiyormuş arkadaşın nevarmış.... ya ben bazan hemcinslerimi anlamıyorum valla arkadaşın kaynanası yerine kendi annesini koysun bakalım o zaman ne diycek arkadaşın.. kendi abisinin eşi onun annesini istemediğinde bakış açısı nasıl olcaktı bi düşünsün bakalım. bence çok yanlış bir davranış kaynanasını istememesi, tabikide gelcek oğlunun evi yaaa kadın bir ömür vermiş evladına tabikide kötü zamanlarında annesini yaknız bırakmıyacak ANNESİ ANNESi ooo..... Nekadar da bencilce bir davranışş uyuz oluyorum böle kadınlara valla benm kaynanam evliliğimi bitirmek için uğraştığı halde yinede gelmesin bize asla demem Allah öle de dedirtmesin...

Siz öyle yaparsınız, uygularsınız da...
Ama gelecekte olabilecekleri düşünüp, sorun çıkmasın anlaşmazlık olmasın diye böyle bir şeyi kabul etmeyen biri hemen bencil mi oluyor. Yoksa hem kendini hem eşini hem k.validesini düşünen biri mi oluyor, bir düşünün eşinin annesini istemiyor diye yargılamadan önce.

Son düzenleme:
benim annem yaşında kaynanası.
kesinlikle kendine başına yaşamalı. çok problem yaşayacağı kesin. bence arkadaşınız eşine annesinin tarafından bakmasını öğretsin ya da sağlasın.
onun da bir hayatı olduğu, kendi düzenleri içinde onun özgür olamayacağı belki de onlara açık açı anlatamadığından bahsedebilirsiniz.

nedn istemiyormuş arkadaşın nevarmış.... ya ben bazan hemcinslerimi anlamıyorum valla arkadaşın kaynanası yerine kendi annesini koysun bakalım o zaman ne diycek arkadaşın.. kendi abisinin eşi onun annesini istemediğinde bakış açısı nasıl olcaktı bi düşünsün bakalım. bence çok yanlış bir davranış kaynanasını istememesi, tabikide gelcek oğlunun evi yaaa kadın bir ömür vermiş evladına tabikide kötü zamanlarında annesini yaknız bırakmıyacak ANNESİ ANNESi ooo..... Nekadar da bencilce bir davranışş uyuz oluyorum böle kadınlara valla benm kaynanam evliliğimi bitirmek için uğraştığı halde yinede gelmesin bize asla demem Allah öle de dedirtmesin...

siz ya bir kaynanasınız yada empati yapamıyorsunuz. birtek o mu düşünsün bir sürü evladı var. benim iki oğlum var bakıcı tutarım genede onların hayatını kilit altına almam. Bende kaynanamla yaşıyorum. ne kadar zor olduğunu tahmin edemezsin. elin kızını çile çektirmek için mi alıcaz.... yazık değilmi ona
:20:

Bak canim nice damatlarda karisinin Annesiyle beraber
yaşiyorlar ama ben kaynanama bakiyorum diye konu acmiyolar biz Kadinlar gibi!!!

Kapiş :27:

O nice annelerin yüzde doksanı kızlarıyla birlikte yaşadıklarında o ev onlara ait olmadıklarının adabıyla çok özenli davranıyorlar..
Yerimden kıpırdamayayım ki rahatsız olmasın düşüncesinde çoğu uykusu yokken odasına çekiliyor.

Yemek temizlik konusunda yapabileceği herçeyi yapıyorlar..
Damada hesap sormuyorlar..Odasına dalmıyorlar..Oğlan bizim kız bizim-ev hepten benim düşüncesinde değiller.

Evin damadına hakaret etmiyorlar. ''H.g nasılsın oğlum, işlerin nasılsın sorusunu soruyorlar '' NERDESİN NIYE GEÇ KALDIN SOFRAYI KUR, ŞUNU YAP BUNU YAP '' emirleri,hatta kocaya şikayetler havada uçuşmuyor.

Aman mutlu olsunlarda gerekirse ben giderim düşüncesindeler.
Buna rağmen kocası rahatsız olmasın diye kadın(evin hanımı) diken üstündedir..
Zaten aman aman çok sıcaklıkta görmez damat anneden.

Yani bunun bir sayfaya yakın aradaki farkı anlatabilirim.

Kısacası huzur verirsen huzur bulursun..
Hem kaçırabildiğin kadar huzur kaçır hemde yalnız kalmaktan kork..Bu hiç adil değil.

Herneyse, öyle dediğiniz gibi ayrımlar yok kartopu, inanın yok..

Birçok yere yazdım şeffaf art niyetsiz düşününen hanımlar, yuva kurmak istiyorlarsa bu yuvada gerçekten tek hanım olmak istiyorlarsa bu onların en doğal hakkı.

Bunun haricindeki hanımlarla art niyet taşıyan k.valideler hep denk gelse ne iyi olur..İkisi anlar birbirinin derdinden.

Edit: Bu arada tabii ki can atıyorlar oğullarıyla yaşamaya..Daha oğulları kundaktayken kuruluyor bu hayaller.Madur, yaşlı olmayan anneler için diyorum bu yazdığımı.

Son düzenleme:
Sende o zaman o istisnalara göre yorum yapabilirsin ama.
Sanki bütün erkek Anneleri can atıyor gelinlerle yaşamaya!
Allah mecbur etmesin.
Bunu yazan da kayinvalide degil!!!

daha 50 yaşında eli ayağı tutan,her işini kendi görebilen,çocuklarına gidip gelebilen bir kadın "ben oğlumla yaşamak istiyorum" diyorsa bunun adı can atmak değildir de nedir? çocuklardan anlayış ve saygı beklerken anneler de aynı şeyi yapmalı..hep diyorum benim de iki oğlum var ama sağlığım el verdiği sürece misafirlik dışında gidip de evlerine yerleşmeyi hiç düşünmem.ne gerek var? iki tarafında huzuru niye kaçsın?

bunu yazan ogluşları şu anda 2 yaşında olan geleceğin k.valide aday adayı :))

O nice annelerin yüzde doksanı kızlarıyla birlikte yaşadıklarında o ev onlara ait olmadıklarının adabıyla çok özenli davranıyorlar..
Yerimden kıpırdamayayım ki rahatsız olmasın düşüncesinde çoğu uykusu yokken odasına çekiliyor.

Damada hesap sormuyorlar..Odasına dalmıyorlar..Oğlan bizim kız bizim-ev hepten benim düşüncesinde değiller.

Evin damadına hakaret etmiyorlar. ''H.g nasılsın oğlum, işlerin nasılsın sorusunu soruyorlar '' NERDESİN NIYE GEÇ KALDIN SOFRAYI KUR, ŞUNU YAP BUNU YAP '' emirleri,hatta kocaya şikayetler havada uçuşmuyor.

Hem kaçırabildiğin kadar huzur kaçır hemde yalnız kalmaktan kork..Bu hiç adil değil.

Birçok yere yazdım şeffaf art niyetsiz düşününen hanımlar, yuva kurmak istiyorlarsa bu yuvada gerçekten tek hanım olmak istiyorlarsa bu onların en doğal hakkı.

Bunun haricindeki hanımlarla art niyet taşıyan k.valideler hep denk gelse ne iyi olur..İkisi anlar birbirinin derdinden.

Edit: Bu arada tabii ki can atıyorlar oğullarıyla yaşamaya..Daha oğulları kundaktayken kuruluyor bu hayaller.Madur, yaşlı olmayan anneler için diyorum bu yazdığımı.

klavyenıze sağlık, cok guzel ozetlenmıs durum :46::46::46::46:

Adresimi vereyim de gelin dövün bir de arkadaslar:)

Aslinda uzunca bir mesaj yazmistim ama sildim geri. Bizim tartismalarimiz
bir sonuca varmadan böyle sayfalarca uzaaaar gideeer.

Durun en iyisi güzel bir sey yazayim:

Ana başta tac imiş
Her derde ilac imis
Bir evlad Pir olsada
Anaya muhtac imis.

Aglarsa Anam aglar
gerisi yalan aglar.

:72: :72: :72:

Her zaman yorumlarını çok beğendiğim 1Sen yine harika ötesi bir yorum yapmışsınız.
Beğen tuşuna tıklamak yetersiz geldi bana.

Son düzenleme:
çok fazla tartışmaya gerek yok
herkes fikrini savunabilir
ama çeken biliyor aynı evde yaşayan biliyor.
bende çok isterdim yanyana olsun arada bı sokak olsun ama kendi evımın kapısını acııym rahat olıyım dıye.
aynı evde yaşamaktan iyidir.
ayrı evde oturanlar bunu anlayamaz.
kanatsız melekte olsa olmuyor yakın ol ama aynı evi kabul etme.

dışardan baktım yeşil türbe
içine girdim estagfurullah tövbe..

dersin sonra..

çok fazla tartışmaya gerek yok
herkes fikrini savunabilir
ama çeken biliyor aynı evde yaşayan biliyor.
bende çok isterdim yanyana olsun arada bı sokak olsun ama kendi evımın kapısını acııym rahat olıyım dıye.
aynı evde yaşamaktan iyidir.
ayrı evde oturanlar bunu anlayamaz.
kanatsız melekte olsa olmuyor yakın ol ama aynı evi kabul etme.

dışardan baktım yeşil türbe
içine girdim estagfurullah tövbe..

dersin sonra..

bu gayet net bir cevap olmuş bence :1:
ayrıca tecrubeleri baz alırsak böyle sonuc cıkarmak en dogrusu

arkadaşlar boşuna çenenizi yormayın yaşamayan bilmez.aynı evi savunanlar kaynanayla 1 sene otursunlarda bi şikayetleri olmasın bende göreyim.bekara karı boşamak kolay gelirmiş.

Sende o zaman o istisnalara göre yorum yapabilirsin ama.
Sanki bütün erkek Anneleri can atıyor gelinlerle yaşamaya!
Allah mecbur etmesin.
Bunu yazan da kayinvalide degil!!!

Yorumlarımı istisnalara göre degil, her mantıklı insan gibi toplumun geneline göre yaparım. Ayrıca neye göre yorum yapacağımı da kimseden öğrenecek değilim. Neyse şahsi tartışmaya girmek istemiyorum. Siz kendi doğrularınıza göre yasarsınız ve öyle uygularsınız, ben kendi doğrularıma göre... Size iyi akşamlar...

Back
X