KAYNANAYLA BARIŞMA :///

kendilerinin gelip özür dileyeceği yerde bir hatan yokken gidip senin özür dilemen hiç bir şeyi değiştirmez aksine kendilerini daha da haklı görürler ,,

Kendinizi haklıyken haksız durumuna düşürmeyin. Ezdireni ezmeyi severler. Sırf bu yüzden özür dilerseniz ileride daha ağırlarını yaşarsınız. Eşinizle de konuşun, açık açık söyleyin, mağduriyetinizi özellikle vurgulayın. Eğer şöyle yaptılar, böyle ettiler derseniz eşiniz taraf tutmak zorunda hisseder. Öteki türlü bir ezen, bir ezilen var gibi durur. Mağdur olduğunuzu belirtin.

bu kadar uzun olduğu için kusura bakmayın..
ben normalde kayınvalidemi görümcelerimi çok severdim hatta onlar için annemi karşıma almıştım nişanlıyken. ev düzmeye gittiğimizde sadece yatak örtüsünü son gün serelim dememle büyük görümcem tartışma çıkardı. annem sadece size sabrettiğim yeter dedi bunun üstüne onlar bana saygısız terbiyesiz sen böyle saygısız olduğun sürece evine asla kimse gelmeyecek iyilikten anlamaz gibi hazmetmesi zor laflar söylendi.
kına ve düğün günü yanlarına oynamaya gittim görümcelerim arkasını dönüp gitti. kaynanam kınamı getirmedi. görümcelerim takı takmadı. evli görümcem takı şeridini resmen boynuma fırlattı falan bi çok olay. benim eşim aile sevdalısı asla onlara laf söyletmez toz kondurmaz içlerinde kötülük olmadığını benim yanlış anladığımı iddia edip durur. biz 3 aylık evliyiz ve boşanma lafı ağzımızdan eksik olmuyo. ben kayınvalidemlerle barışmaya karar verdim. sizce kararım doğru mu onca olana rağmen.bide çok tehlikeliler eşimle aramı bozmalarından çok korkuyorum
Kararinizin dogru oldugundan emin degilim. Barismadan once iyi dusunmeniz lazim bence. O kadar olaylar olduktan sonra kayinvalidenizle niye barismak istiyorsunuz, amaciniz nedir yani? Bunu siz mi istiyorsunuz, esiniz mi istiyor, yoksa esinizle aranizi daha iyi olsun diye dusunerek by karara vardiniz? Eger siz icinizden bunu istiyorsunuz (ki bana bu pek anlamli gelmiyor, o kadar olaylardan sonra) o zaman barisin. Bence bazi insanlar ikinci sans hak etmezler, cunku muhtemelen sizi yine kiracaklar.

inanin cok benzerlerini yasadim.. sizinki biraz daaha sert bana göre... benimde görümceler kaynanan dügünümü burnumdan getirdi.. ama allahtan hep benim yanimda oldu.. en son beni cok delirttikleri bi anda benim esimde benle birlikte onlara tavir aldi ve onlarla uzun dönem küstük.. sonra ne oldu biliyormusun bi gün geldim bizzm kapinin önünde beni bekliyorlar... neyse buyur etim baristik, zaman icersinde görümcelerle baristik ama simdi bana eskisi gibi davranamiyorlar.. benim kirilcagimi küscegimi ve esiminde benle bir olcagini bildikleri icin biraz daha dikkatliler... bende iyi davranmaya calisiyorum..

bence önce esini tavla anlat ikna et, cünkü senden cok onu ciddiye alcaklar

ş
kayınvalideme göre beni kızlarından ayırmaz bende onun kızıyım. ama kendi çocuklarına bağıramayan kadın bana nasıl bağırıyo göreceksiniz ya
kzım sadece sözdedir herzamn.
anne babasından uzakta uzun yıllar yasamıs kocam bile anne babasına laf kondurmaz onlar kötü niyetli degiller oyle yapmak istememişlerdir der. nekadar içine oturursa otursun gecmişi acmayın suclamalar yöneltme anlamz.
barısacaksanda yinede mesafen olsun

ANLAMIYORUM... neden bu kadar kötülük, gerginlik, gercekten anlamıyorum. Ne alıp veremiyorlar , bu evlilik bitse bir kadının ahı kalsa ortada ki çoğu zaman öyle oluyor yarın öbür gün başlarına bir olay gelen kaynana ve yaltakcıları oturup sızlanırlar ne yaptıkta oldu demezler ! Cok sinirleniyorum gercekten okurken bdv de yazılanlar dertleri. Allah sabır versin.

ben normalde kayınvalidemi görümcelerimi çok severdim hatta onlar için annemi karşıma almıştım nişanlıyken. ev düzmeye gittiğimizde sadece yatak örtüsünü son gün serelim dememle büyük görümcem tartışma çıkardı. annem sadece size sabrettiğim yeter dedi bunun üstüne onlar bana saygısız terbiyesiz sen böyle saygısız olduğun sürece evine asla kimse gelmeyecek iyilikten anlamaz gibi hazmetmesi zor laflar söylendi.
kına ve düğün günü yanlarına oynamaya gittim görümcelerim arkasını dönüp gitti. kaynanam kınamı getirmedi. görümcelerim takı takmadı. evli görümcem takı şeridini resmen boynuma fırlattı falan bi çok olay. benim eşim aile sevdalısı asla onlara laf söyletmez toz kondurmaz içlerinde kötülük olmadığını benim yanlış anladığımı iddia edip durur. biz 3 aylık evliyiz ve boşanma lafı ağzımızdan eksik olmuyo. ben kayınvalidemlerle barışmaya karar verdim. sizce kararım doğru mu onca olana rağmen.bide çok tehlikeliler eşimle aramı bozmalarından çok korkuyorum
kendini bu kadar ezdirdikten sonra öyle sevileceğini pek sanmıyorum

Haksız yere aile sevdalısı davranan bir eş.. en korktuğum dikkat ettiğim şeydir eşini ailesine ezdiren erkek. Yüz verirseniz astar isterler mesafenizi koruyun bence. Sırf bunun için eşiniz boşanma lafı ediyorsa zaten hayır gelmez

ş
kzım sadece sözdedir herzamn.
anne babasından uzakta uzun yıllar yasamıs kocam bile anne babasına laf kondurmaz onlar kötü niyetli degiller oyle yapmak istememişlerdir der. nekadar içine oturursa otursun gecmişi acmayın suclamalar yöneltme anlamz.
barısacaksanda yinede mesafen olsun

kesinlikle sözde. evlerine gittim normal bi şekilde yemek yedik çıktık. ben aramam sormam kendisi ararsa arar. sadece eşime bak ben adım attım diye göstermek istiyorum.

barışsanız da barışmasanız da
onlar size köprüyü geçinceye kadar muamelesi yapmışlar

barışsanızda onlar değişmez
akışına bırakın

barışsanız da barışmasanız da
onlar size köprüyü geçinceye kadar muamelesi yapmışlar

barışsanızda onlar değişmez
akışına bırakın

vallaha o kadar kötü bi kız değilim bende. tamam şımarıklığım vardır lafları içimde tutamam ama asla saygısız değilimdir. anlam veremiyorum bana böyle yapmalarına. evime onu alın bunu alın muhabbeti yapmadım. oturma grubum var (ben aldım) yatak odam var bu kadar. hangi yeni gelin evini dört dörtlük istemez? dürü alışverişinde asla onlar demeden bişeye elimi uzatmadım. aldıklarının ikincisini asla almadım sonra gidip kendi annemle aldık. sözde kıyafet istemez benim elbisem var dedim. ben daha ne kadar iyi yaklaşabilirim bunlara

Back
X