Kaynanazedeler gelin dertleelim, asla pes etmeyin

bu kaynanalar öbür dünyayi aklina getiriyomu acaba merak ediyorum kizlarina yapilsa ayni seyler dünyayi millete dar ederler Allah herkesin gönlüne göre versin unutmayalimki hicbir zulüm sonsuz degildir ve Allah kimseye tasiyamayacagi bi yük yüklemez hepnize Allah yardim etsin kizlar banada

m.ö bilmem kaçıncı yüzyılda bir mektup bulmuşlar.sümerliler zamanıydı galiba.
bir kaynananın oğluna yazdığı mektup.içinde ne olduğunu tahmin etmişsinizdir.tabiki gelinini çekiştiriyor oğluna.
bu kaynanalık kadınların genlerinde var herhalde.ne kadar iyi olursa olsun muhakkak bir arıza çıkarıyorlar.
benim kaynanam yok.eşim küçükken vefat etmiş.üvey kaynana var ama o da bize karışamıyor,karışmıyor.evleneli 5 yıl oldu yüzünü 2 kere gördüm.
ama hep derdim benim kaynanam olsun onunla çok iyi geçineceğim aynı evde oturacağım diye.ama olmadı.
sizin yazdıklarınızı görünce de iyi ki olmamış diyorum.
ne diyeyim Allah sabır versin:)

ay haline şükret. kaynananın varlığı dert valla. onun başına gelen hiçbir şey beni üzmüyor. kadından o kadar nefret ediyorum ki analtamam. çocuğuma dokunmasını bile istemiyorum. uyuz kadın bana neler yaşattı neler. ama artık umrumda bile değil. yokmuş gibi davranıyorum. en güzeli o kızlar. yanındayken bile yokmuş gibi davranın.

olsun ama uzakta kendi halinde olsun...evime aileme karışmasın...boş boş konuşmasın...

Bütün Kaynanalar aynı demekki..belki istinalar var bilemiyorum ama..
Benimkide bana neler etti.. ettiklerini çeker inşallah..
1 Senelik nişanlıyım. Düğünüme 12 gün var..
Fakat nişanlımla konuşmuyoruz..Annesi yüzünden.Birbirimize düşürtmeyi başardı..
Düğün nasıl olacak hiç bi fikrim yok..Nişanlımın ailesine şuan çok soğuğum..
Galiba nişanlımdan da soğumaya başladım..fisfisfis

canim Allah yuvaniza her daim mutluluk versin malesef herkez senin kadar sansli degil okudukca sitedeki kadinlarin eslerinde tipki kucuk erkek cocuklari gibi annelerinin etekleri altinda tabiki anne baskadir ozeldir degerlidir ama is evlilik hayatina geldimi hicbirsey degismiyor kayinvalide oglunun bir hayati oldugu gercegine onun kayatinda bir kadin gercegine katlanamiyor ben kaynanamdan cektim diyemem Allahi var ama cahilce laflari bazen lafin nereye gidecegini bilmeden konusmalari oluyor ama esim bu konuda cok iyidir annesini uyarmasini iliskiyi dengelemeyi bilir zamanla bu sorun bile kalkti ortadan ama herkez bu kadar sansli degil aslinda sorun kaynanalarda degil kesinlikle sorun erkeklerde ,erkekler istese bence gelin kaynana catismasini engelleyebilirler

anaaaaa,
kayseride yaşarken kuaförle konuşuyorduk dedimki,kayserilileri severim iyi insanlar,
kuaför erkekti, bana dediki, kızını verde gör iyimi, kötümü anlarsın.
demek doğru demiş.
hakkaten çok üzüldüm canım.senin yapacağın tek şey eşine gerçekleri göstermek. Onun annesinin yaptıklarını görmesini sağlarsan ancak rahatlarsın,yoksa zor işin.

farketmiyo ben güzelim istisnalar,benim kaynanam iyiyi rahmetli oldu gerçi ama kaynanamın boşluğunu kaynatam dolduruyordu.
Genelde evlilik öncesialışveriş zamanlarında olabiliyo böyle şeyler,takma sadece şimdiden araya mesafe koy ve bunu ona hissettir. böylece daha az üzülürsün.
ben evlendiğim günden itibaren koydum mesafemi,asla samimi olmadım,saygısızda olmadım, o yüzden yüzüme asla bişey diyemediler. Kayınpeder ilk zamanlar eşimi doldurdu durdu, bir iki tatsızlık yaşadım eşimle ama asla pabuç bırakmaadım.
artık eşimde tınmıyo babasını,rahatım yani.

yaa arkadaşlar niye böyle anlamıyorum.ben hem gelinim hem kaynana adayı

öz kayınvalidem biz dört yıllık evliyken öldü.e o zamana kadar yaptı yapacağını
ama sonra daha beteri geldi.üvey kaynana benim eşim onu öyle bir benimsediki otur dese oturuyor kalk dese kalkıyor sanki onun öz annesi o.kadın birde iyi niyetli olsa gam yemiycem.kayınpederin bütün çocuklarıyla arasını açtı.iğrenç bi insan. eşim yaptığı bütün kötülüklerin dedikokoduların farkında ama babasının eşi olduğu için saygı duyuyormuş.öyle söylüyor ama bizim evi maalesef o yönetiyor.pazar günleri bile ne yapacağımıza o karar veriyor.bıktım valla

zaten bütün hersey eslerimizde bitiyor. esiniz yaninizdaysa hic bisey sorun degil ama yoksa is cok kötü. bende kaynanamdan cekiyorum esim bunlari gördügü halde yine yanliz kalan benim. yapmadigim fedakarlik kalmadi inanin benim yasadiklarimi baskasi yasasa neler yapardi ben herseye katlandim ama ben kötü oldum gene. hala hakkimda yalan yanlis konusup bizi ayirmaya calisiyor iste..

neler neler yaz yaz bitmez... allahtan eşim ağzının payını verio eğerki eşim ona uysa varya......

Son düzenleme:
pamuk gibi kayınvalidelerde var insanlık varsa içinde art niyeti olmaz insanın ama gerçekten böyle kadınları anlamıyorum insan evladnın eşini nasıl sevmez hadi sevmek zorunda değil nasıl saygı duymaz.

Biraz da ben anlatayım bakalım.....

Benim kayınvalidem tipik bir karadeniz kadını ...ben 7 senelik evliyim ve evliliğim boyunca da taa ki 1 seneye kadar diyelim,evliliğim boyunca benım kendı annem bana kaynana kayınvalidem ise anne olmuştur.hatta olmuş TU diyeyim.

bundan 2 3 ay önce tatil dönüşü onlara gittik kalmaya genelde öyle yaparız ayda en az 1 2 kere gider kalırız torunları görsünler diye onlar maltepede biz üsküdardayız bu aradazemuszemus

Neyse tatilden bahsediyoruz bana ** BıKıNı Mı GıYDıN ** dedi doğal olarak evet dedim saklayacak değilim ki zaten.Tam olarak 3 gün boyunca bunu neden yaptığımı neden bikini giydiğimi bikini giymekle iç çamaşırı gıymek arasında fark olmadıgını aıle bıreylerının yanında sık sık dıle getırdı ama tatlı tatlı atısıyoruz bır aksam yıne bu konu uzerıne laf SOKARKEN!! eşim eşimin abisi kardeşi ve kayın pederım yeter artık demeye başladılar ben de ** ANNE AMA YETER ARTIK KALBIMI KIRIYORSUN ** dedım
en son bana ** BEN ÖYLE BıR KIZ YETıŞTıRDıM Kı BıKıNı MıKıNı BıLMEZ** dedi ve ben artık sustum.Ciddi anlamda sustum hemde hiç konuşmadım,hiç bir olaya hiç bir işe karısmadım yedıgım tabagı kendım yıkadım cıktım mutfaktan..2 gun sonra eve donmek ıcın babam benı almaya geldı arabayla gıderken de her zaman oldugugıbı olayı buyutmeyıp öpüp hadi güle güle demeyı dusunurken bırden bana ** SANA YAZIKLAR OLSUN,SANA YAPTIKLARIMDAN SONRA MUKAFATI BU MUYDU.GıT ARTIK KIZIM DEGILSIN,ALLAH BELANIZI VERSIN BENI OGLUMDAN AYIRDIN INSALLAH SEN DE EVLADINDAN OLURSUN ......VS..** demeye basladı ve bende ıpler ıyıce gerılmısken koptu ben de ona ıLK defa karsılık verdım 1 dedı 1 işitti benden o sırada ellerım tıtrıyor sınırden butun vucudum yanıyor gıbı hıssettım.babam benı susturmaya calısıyor eşimin kuzenı benı sakınlestırmeye calısıyordu..

hala bu olayı unutamıyorum yaklasık 3 ay oldu bayram geldı gectı ne esım ne ben aramadık sormadık
aranmadık sorulmadık da.....
sadece kandıl gunu torunlar arayıp dedelerı ıle konustular....Bazen acaba asırı mı tepkı verdım dıye dusunuyorum cunku basta da soyledıgım gıbı benım kayınvalıdem bana anne gıbıydı bız cok ıyı anlasır bırbırımızı tamamlardık.Bazen saçmalık olmuyor mu oluyor du tabıkı ama ben ustunde durmaz guler gecerdım olay buyumesın EL KIZI ne de olsa denılmesın dıye
ama duyduklarımdan sonra hele de sadece bır BıKıNı yuzunden duyduklarımı yiyip yutamadım arkadaşlar sonucta benım basımda bır kocam var dogru ya da yanlısı ayırt edebılecek yasa da gelmısım 2 de cocugum var..Bazen ınsanın oyle bır anı oluyor ıste bazı seylerı kaldıramıyorsunuz bazı laflar dokunuyor alınıyorsunuz ben de alınıp konusmamak da hata mı ettım kı anne kalbımı kırıyorsun dememe ve onun hala devam etmesıne ragmen.....

bır de bunu eve yenı gelın gelecek olan eltımın eve yenı gelmıs mısafır olmus annesının yanında yapması sankı dalga gecer gıbı annen de denıze gırdı mı dıye sorması, benı cıldırttı....

Yanı burdan da su mu cıkmalı; ne yaparsanız yapın ne o sızın annenız olabılır ne de sız onun kızı gıbı olabılırsınız...........................akannehir

Yahu adi ustunde gelin kaynana, benim gozumde ne gelin oz kizin yerini tutar
ne de kaynana oz ananin yerini tutar,
hele de kaynanami oz annemden cok seviyorum diyenler yok mu
aman aman:bbo:

geçen bir teyze
gelinle kaynana intizarlıymış dedi
anlaşmaları mümkün değil dedi.
çok iyiyiz diyenin bile sorunları vardır dedi.
acaba doğruluk payı varmı.

evet canım doğruluk payı var......ben hep yazarım kaynvalidemle çok şükür iyiz iyi anlaşıyoruz beraberiz diye ama bazen öyle şeyler söylüyoki inanın içimden çıkmıyo...hemde durduk yere benm hiç suçum olmadan..kendi annemden ayırmazdım ama bazen artık yetr diyorum hergün dua ediyorum rabbime ayrı bi ev diye allahım duy sesimi!!!:Saruboceq::Saruboceq:

Ben Şimdi kafamı vuruyorum duvarlara kaynanama gösterdiğim ilgi ve alakanın bınde bırını gosterseydım anneme bana kul köle olurdu (yine beni eleştirirdi ya varsın o eleştirsin ) delikafadulden

aynen canım tepeden inme sonradan olma annemi olur, anne bile dememek laızm bu kural değişmeli anne yerine başka bir hitap bulunmalı çünkü anne kelimesi çok kutsal ve bu lafı haketmeyen çok kayınvalide var maalasef.
sen yine şükret eşin seninle çok eş eminim surat asar ve susmalıydın derdi boşver görüşmediğin zamanların kıymetini bil hiç de dert etme.

benimkide hiiç haketmiyo!!
nişanlıyız henüz ve anne demiyorum diye nişanlıma ürekli baskı yapıyo, armızı açıyo kadın her defasında. üstelik bu insan ailelerimiz tanışırken aklında başka bi kız olduğunu ama oğlunun böyle istediğini söyledi herkesin içinde!!!!!
anne demem için bana bir emeği geçmesi lazım, daha ondan hiçbişey görmedim. nişanımızıda nişanlım yaptı zaten bana bi iğne hediye etmedi.
bu kadına ben anne dersem kendi anneme haksızlık etmiş olmazmıyım!!!

ne kadar iyi olursa olsun illaki bişey çıkıyo benim kayınvalidemde normalde iyidir en iyi huyu hiç bişeyime karışmaması ama bazı huyları beni sinirlendirmeye yetiyo ben 9 haftalık hamileyim süpriz olsun diye arife günü söyledik neyse sevindi etti eltim 2,5 yıllık evli oda tedavi ile uğraşıyo Rabbim inşallah en kısa zamanda onada verir bütün bayram boyunca sakın kimseye söyleme bilmesinler eltim duymucakmış ne kadar içimde saklıcaksam bütün ilgi onun üzerinde morali bozulmasın sıkılmasın ben kenarda kaldım insan birazda bana ilgi gösterir ama tık yok çok bozuldum bide aşırı zorlanırım mide bulantıları falan valla zor dayandım bişey dememek için en son gün belli ettim artık aramıyorum aramıcamda sanki babamın evinden getirdim sus belli etme söyleme bu nedir ya benmi abartıyorum bilmiyorum ama neyse çok uzun oldu kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…