hep eşimi yiyordum , artık patladım yine fısfıs toplanıp dedikodumuzu yapıyorlardı , gelinlerin, bende çıktım şakayla hayırdır ne konuşuosunuz bakalım anne fısfıs dedim, bi sorununuz varsa direkt söyleyebilirsiniz dedim gülerek şakayla, o da kıvırdı sana değil eltin şu şuna kızıyoruz dedi , o dediği de 40 yaşında kadın , sen bayramlaşmaya gittin o da azdı dövüştük yemek yemedi şimdi gittiler dedi, bende haa ii yazık gitsin nolcak dedim , suçum bu, kp bi kudurdu şerfsz , üstüme yürüyor, ben oğullarımı gelin vermedim , ne demek, ben gelin aldım , gitmeyeceksiniz, herşeye ben karar verrim , ben ne dersem o olur benim hükmüm geçer, dedi , bende alttan aldım aldım baktım tepeme çıkcak , verdim cvbımı patladım artık, kusura bakma ben senin ekmeğini yemiyorum kocamın ekmeğini yiyorum sana değil ona sorarım, dedim, bu evde yaşamıyorum senin hükümlerin beni ilgilendirmiyor, kızına gelince niye 1. gün geliyor biz gurbetten geliyoruz 3. güne gidin bayramlaşın diye her bayram kavga çıkarıyorlar, kızı ya kçına değince laf değiştiriyor hemen, ben ne dersem o olcak diye , hayat müşterek ben nası geliyorsam o da gelcek dedim, evlilik böyle bişy tek taraflı olmaz dedim, sonra kv zırlamaya başladı direkt diyorki onları ben büyüttüm evladımdan mı vazgeçircen diyo, ben neden bahsediyorum siz ne diyorsunuz , niye çarpıttınız şimdi , duygu sömürüsü yapma anne dedim, ağzımdan öyle bişy çıktımı dedim, napıyım oğlunu al turşusunu kur dedim, oğullarınızın değeri neymişki biz ailemizden vazgeçicez ziyaret etmicez onun mesleği varsa benimde var okuduysa ben 2 üni okudum yeter artık dedim, eşim de yanımdaydı , üzerime yürüdü felan , sinirlerim boşaldı sonra , bu kadar yapmayın insanlara , bıktım sizden dedim, girdim odaya, şeytan dedi kezzap dök yak hepsini

gitcektim o sabah anneme , eşim yalvardı nolur dedi daha bayram gelenlere ne deriz seni sorcaklar, onu dedim kendisi düşüncekti 2 gün gelen gelinin burnundan getirmeden önce dedim, hatrım için kal dedi ben ertesi gün götürrüm, hiç konuşmadım kimseyle o gün yemeğini yemedim, ertesi gün gittik 2 gün kaldık annemde döndük 1 gün de kaldık tam gidioz vedalaşırken eşim dediki elini öp büyütmesinler, tam öpcem dilenci kovar gibi gerildi kasıldı hadi hadi dedi çok zoruma gitti çıktım geldik , bu günü unutma dedim eşime, bir daha adım atmam , ben her gidişimde kıyafetler alıyorum çiçek yaptırıyorum yiyeceğini dolduruyorum yaptığı muameleye bak dedim, çok lafçılar zaten herşey laf, öyle geldik, bir daha ne ararım ne sorarım gebersin adi, her bayram kendileri düşünsün millete ne hesap vercem diye, her gelin küs, herkese laf sokuyorlar dövüşüyorlar, bi yere giderken koşup gelini indirmişler senin ne işin var gir içeri oğlumuz gezer gelir diye, oğlan gitmiş kız ağlamış kalmış evde akşama kadar, ev değil tımarhane mübarek, aman uzak olsun, daha neler neler , cevizin kabuğunu doldurmayacak şeyleri olay yapmak için elinden geleni yapıyorlar herkes bıktı soğudu artık,