Kaynım için kredi çekmemi istediler..

asalak gibi başkalarından nemalanan yaratıklardan nefret ediyorum....bence çekme ....umarım bu tür konular için eşinle aran açılmaz ....
kayınpederine güvenipte kredi çekme ..........

Allah Allah daha neler duyacağım şu derdim var topiklerinde size olan borçlarını size kredi çektirerek mi ödeyecekler şaka gibi.
Sakın kredi falan çekmeyin senet falan hazırlatın altın borçları olduğuna dair ellerine para geçince ödesinler.

cekme kardesım,
aynı sey olmasa da benzerı basımıza geldı,
eşim babası ıcın kredı cektı,
gerı odemedıler ıcralık oldu 25 mılyarlık kredı borcunu odemek zorundayız sımdı,
kayınpederım de hastalandı kansere yakalandı,
artık odeme ımkanı yok,
bogazımızdan bır kurusu gecmeyen borcu essek gıbı odeyecegız.
aman ha!
annenın haberı olmadan hele sakın gırısme boyle ıslere,
sen mısın aılenın kahramanı,
bırak ne hallerı varsa gorsunler:50:

dediğiniz gibi kayınpederim 72 yaşında ve hala bu oğlunu borçlarını bitirebilmek için çlışıyor..bugün vefat etse kaynımın hiçbirşeyi yok..eşime söyledim bileziklerimi istiyorum krediyide çekmiyorum..parasını almak istiyorsa kızkardeşin çeksin..hem madem babanıza bu kadar güveniyorsunuz..ödeyeceğinden eminim diyorsun..kendi kızının gözü kapalı çekmesi lazım dedim..surat astı..bu akşam iş çıkışı bir tartışma bizi bekliyor gibi görünüyor ama hayırlısı..:18::18:

Allah Allah daha neler duyacağım şu derdim var topiklerinde size olan borçlarını size kredi çektirerek mi ödeyecekler şaka gibi.
Sakın kredi falan çekmeyin senet falan hazırlatın altın borçları olduğuna dair ellerine para geçince ödesinler.

ahni bu erkeklerin ben evin reisiyim imajı verme çabaları varya..ben daha altınları vereceğim zaman abinden senet isterim dedim eşime..aile içinde olmaz öyle şey abim alamazsa ben alırım dedi..tabii almadı..ben bunları geçtim..ama şu aralar eşimle para yüzünden sık sık tartışıyoruz..hala bana onları savunuyor..eskiden ben aradan çekiliyorum git altınını iste diyen eşim isteme vakti gelince beni sayıyorsan bekle deyip önümü kapattı.yok nasıl versin diyor..sanki bizim cebimizden para mı taşıyordu?bizde de yoktu ki altınları sattık..ama ben istemesem eşim hiç sesiin çıkarmadan bekleyecek...:41::41:

O krediyi çekersen çok büyük hata etmiş olursun...
Oğlu çeksin gelini neden çekiyor?

ÇEKME arkadaşım yoksa gerçekten ÇEKENNN sen olurusnn :85:

Benim eşimin ailesiyle bir takım problemlerim oldu,görseniz kendimi ne kadar çok eleştirdim,ben onlarla araya mesafe koysam asla bu durumları yaşamayacağımı düşündüm,konularda evimin düzenine karışması,onlara gidiş geliş sıklığı,gittiğimde saygısız davranması üzerineydi,kendimi öyle acımasızca eleştirdim ve öyle dersler aldımki, geç de olsa durumu topladım,şimdi düşünüyorumda hiç birisi ne geçmişte nede şimdi zerre kadar cesaret bulup da gel senin üzerine kredi çekelim,vay senin bileziklerini ver de abimiz borçlarını ödesin demeye cesaret bulamaz ya!!!NE alaka,hangi cüretle sizden böyle şeyleri talep edebildiler ,çok mu samimiydiniz,hiç mi sesiniz çıkmadı,kusuruma bakmayın,sizi eleştiriyorum,olanların hepsi sizin suçunuz...onlara sınırları aştırmışsınız,şu kredi olayına gelince öyle resmi bir şekilde tavrınızı koyunki söyleyip söyleyeceklerine pişman olsunlar,bu ne saygısızlık,onlar en fazla eşinizden borç isteyebilirler,size kredi çektirmeye,sizden bilezik almaya zerre kadar hakları yok!!!

benzer durum biz de olmuştu annem uzun yıllar onları çekti çekti .. bence kendinden taviz vermemlisin hem zorla annemin parasını yediler birde enayi dediler düpedüz genelleme yapılmaz ama neden senin üzerinden apıyorlar neden kendilerine güvenmiyorlar bence bulaşmamalısın belki en iyi niyetli sensindir aralarında Allah yardımcın olsun

altinlari ödemeyen insan krediyii nasil ödeyecek.altinlarinizi alirlarkende söz verilmedimi sözlerini tuttularmi yok...
bu devirde babanin sözüne bile güvenmeyeceksin... sakin böyle bi yalnis yapma pisman olursun.sen onlara kredi cekecegine altinlarini kurtar..:34:

kesinlikle taviz vermeyin.... 1 gün küser 2 gün surat asar ama o borc yillarca bitmez....

dediğiniz gibi kayınpederim 72 yaşında ve hala bu oğlunu borçlarını bitirebilmek için çlışıyor..bugün vefat etse kaynımın hiçbirşeyi yok..eşime söyledim bileziklerimi istiyorum krediyide çekmiyorum..parasını almak istiyorsa kızkardeşin çeksin..hem madem babanıza bu kadar güveniyorsunuz..ödeyeceğinden eminim diyorsun..kendi kızının gözü kapalı çekmesi lazım dedim..surat astı..bu akşam iş çıkışı bir tartışma bizi bekliyor gibi görünüyor ama hayırlısı..:18::18:

ahni bu erkeklerin ben evin reisiyim imajı verme çabaları varya..ben daha altınları vereceğim zaman abinden senet isterim dedim eşime..aile içinde olmaz öyle şey abim alamazsa ben alırım dedi..tabii almadı..ben bunları geçtim..ama şu aralar eşimle para yüzünden sık sık tartışıyoruz..hala bana onları savunuyor..eskiden ben aradan çekiliyorum git altınını iste diyen eşim isteme vakti gelince beni sayıyorsan bekle deyip önümü kapattı.yok nasıl versin diyor..sanki bizim cebimizden para mı taşıyordu?bizde de yoktu ki altınları sattık..ama ben istemesem eşim hiç sesiin çıkarmadan bekleyecek...:41::41:

erkeklerin bilindik tavırlarıdır bunlar boşversene sakın geri adım atma yoksa zararını sen çekersin. eşimin tarafı altın bilezik almamalarına rağmen onalrın yüzünden kendi bilezikleirmde gitti. alırım diyen eşim hani alabiliyormu şimdide ev kredisi ödüyoruz. hep sıkıntı hep sıkıntı. sakın dertsiz başına dert alma tartışma çıkarsada hayır de geç.

Kaynınla aranızdaki konu ayrı görümcenle aranızdaki konu ayrı. İkisini birbirine bağlamanız çok yanlış. Kaynınız da size bana da A kişisinin borcu var o verince veririm dese nolacak. Böyle saçmalık olur mu? Siz görümcenize olan borcunuzu ödeyin o sizin şerefiniz.

kaynınız borcu yaparken düşünseymiş

sakın çekmeyin.

size ne?

siz o evin gelinisiniz,kızı değil.sizi ilgilendirmez yani

kaynınız borcu yaparken düşünseymiş

sakın çekmeyin.

size ne?

siz o evin gelinisiniz,kızı değil.sizi ilgilendirmez yani

Çok haklısınız..
Kızı bile olsa çekmesi gerekmiyor aslında. Herkesin evinin bütçesi ayrı. Birilerinin borcu ödenecek diye neden kendilerini sıkıntıya soksunlar.
Kaldı ki kendi kızlarının huzurunu düşünüyorlarsa, gelinlerininkini de düşünmek zorundalar.

arkadaşım sakın başkası ödeyecek diye kendi üstüne kredi çekme. hele bu sorunlu olan eşinin ailesiyse. o para ödenmez emin ol. senin paranı yine sana ödetecekler. yuh artık.
bide dünya hali insanın başına neler geliyor. ben kendi başıma geleni anlatayım. çok sevdiğim bi akrabam gerçekten çok bunaldığı bi zamanda benden kendisi adına kredi çekmemi istedi. düşündüm taşındım işin içinden çıkamadım. eşime söyledim miktar çok yüksek değildi 4000 lira. eşim "sen bilirsin ben çek demem çekme hiç demem" dedi. kıramadım olmaz diyemedim ve çektim. ilk ay ödendi. 2. ay annesi vefat etti biz ödedik ki severek ödedik böyle bi durumda para istemezdik zaten. sonra cenaze masrafları işsiz kalma v.s derken 3-4 ay hiç ödenmedi benim hesabımdan gitti. tam toarlandı bir iki ay ödedi yine Allahtan gelen kötü bi olay yaşadı ekstra masraflar çıktı psikolojisi bozuldu ki yaşadıkları şeyler hiç kolay değildi. biz yine bişey diyemedik. hatta paradan çok ona üzüldük ama insan ne kadar olsa hiç elini sürmediği parayı öderken ister istermez bunalıyor. ağır geliyor. tabi akrabam sonra toparlandı ve bizim ödediğimiz taksitleride ödedi ve düzene soktu. birkaç ay kaldı allahın iznyle. bi daha böyle bişey olursa bin kere düşünürüm artık. insan tabii eşinede mahçup oluyor ki hiç sormadı bile ödedimi ne yapıyor filan diye..
ama sözüne güvenmediğim kumarı v.s. olan biri için kesin tavrımı koyardım.

Son düzenleme:
Kredi çekmeyin! Hadi çektiniz diyelim senet yapmak çok kolay 5 dk sürmez inan bana...

benim eşimin abisi ile bir altın konum vardı..belki hatırlarsınız..alamıyorduk.ve eşimin kızkardeşinede 3000 civarında bir borcu var..anlaşmışlardı biz ne zaman altınların parasını alırsak o zaman verecektik..ama görümcemin kocası illa o para gelecek yoksa boşarım seni,çocuğu bırak git ananaın evine diye görümcemi barındırmıyormuş..:52:eşimde abim vermeyince vermem dedi kesti..çünkü kızkardeşine kıyamayacaklarını biliyor belki o bahaneye bizde paramızı alırız demişti..:44::44:
dün kaynım eşime gelmiş babam zeynep kredi çeksin sen öde,ödeyemediğin yerde ben öderim dedi demiş..eşimde ben senin lafınla zeynebe kredi çektiremem babamın söylemesi lazım demiş..bana sordu çekmem dedim..çekersem de 15 çekeceksem 20 milyarlık senet isterim babandan dedim..çünkü bileziklerimi kumar için vermm dediğim zaman vaktiyle kaynanam borç resmiyette kocanın üzerine..mecbur vereceksin demişti..en azından ödemezlerse benimde elimde garantim olsun dedim..ama yapamam dedi..ben babama güveniyorum annemin ağzı gevşektir lafını bilmez ama babamın ağzından laf bir kere çıkar dedi..çek derse öder dedi..bilmiyorum düşüneyim ddim..:43::43:
bu mevzuları ben annemle hiç paylaşmadım yani bilmiyor..ona akıl danışamayınca size geldim çekeyim mi krediyi...biliyorum kayınbabam hayatta olduğu sürece o kredi ödenir ama karar veremeim işte...

ayyy aman sakın ! belli ki para konusunda fazlasıyla problemli bir aile. paracıkları verirsin, ödemedikleri gibi, faiziyle birlikte bir de sana kalır. Kredi çekmeni ima bile etmeleri yeterince ayıpken...açık açık istemeleri bile istediklerini vermemek için bir sebep. ayrıca senden istemelerinin sebebi de belli. Ailede adına kredi çıkartılabilecek senden başka kimse yok. Adı ve sicili temiz kişi sensiz, kurban sen seçilmişsin :)
aklını kullan derim ben !

...........SENİN YERİNDE OLSAM ASLAAAA ÇEKMEZDİM ASLAAAA........

Kimsenin adına kredi çekilmemeli bence.Bırakın kendileri yapsınlar ne yapıyorlarsa.Kaynanan görümcene kredi çektirmez ama gelini çeksin sorun değil öylemii...

Arada eşinde olsa duygusallık hiç olmamalı bu durumda...

Ne zaman ne olacağı belli olmaz.Ya bütün borç üstüne yıkılırsa ne yapacaksın?????

Back
X