Kaynım olacak kişi!

Insan eti ağır derler 3 gün olmuş sinirden çatlamış. Bilmiyorum ben mi duygusalım abisi bikac güne sepetleriz yaziyor filan. Erkek kardeşler boyle mi oluyor acaba , tamam 1 ay olur ,15 gün olur cok gerilir söylerseniz ama henüz 3 gün olmuş ve başlık bile cok sinirli. Zaten o da kalmaz siz zaten tavirlanizla belli ediyorsunuzdur. Oğlum simdi kardeşi olacak diyr cok mutlu demek böyle olacak ilerde

Keşke hiç aracı olmasaydiniz iş için. Tahmin etmeniz gerekirdi. Muhtemelen daha önce de böyle davranıyordu. Yönetmeye calis onu. İş yaptır. Bazıları kendi beyni ile düşünemiyor. Yardım etmek zorunda. Öyle orda yatsın yemeği hazır çayı hazır. İş bulunmuş niye kılını kipirtdatsin ki.

Aslında yaşadığınız şehirden iş bulmasına ön ayak olmak büyük risk, biliyor musunuz?
Her sorunda kaçıp gelebileceği bir sizin eviniz olacak. Evinde sorun mu çıktı, ev sahibi çık mı dedi? Nereye gelecek? Size tabi ki. Canı ev yemeği istediğinde nereye gelecek? Size tabi ki.
Yok artık yaa sizin kardeşiniz aileniz yok mu?Bu eş kardeşlerine olan öfke neden anlamıyorum cidden.Kardeşiniz işsiz olsa iş bulmak istemez misiniz?Zor durumda kalsa size gelsin istemez misiniz?Yada çocuğunuz var mı?Kardeşi var mı?İnsanlar ağaç kovuğundan çıkmıyor aile olmak demek zaten destek olmak demek

Son düzenleme:
Insan eti ağır derler 3 gün olmuş sinirden çatlamış. Bilmiyorum ben mi duygusalım abisi bikac güne sepetleriz yaziyor filan. Erkek kardeşler boyle mi oluyor acaba , tamam 1 ay olur ,15 gün olur cok gerilir söylerseniz ama henüz 3 gün olmuş ve başlık bile cok sinirli. Zaten o da kalmaz siz zaten tavirlanizla belli ediyorsunuzdur. Oğlum simdi kardeşi olacak diyr cok mutlu demek böyle olacak ilerde
Hanımefendi konuyla ilgili iseniz bir kaç eski mesajımı okursanız beni anlarsınız.

Bakma değil ki.Bi banyo yapıyor.Aman Allahım sanki savaş çıkmış.Çıktığı odanın ışığını kapatmaz.Akşama kadar bin tane su bardağı batırır.orda burda bırakır.Masadan kalkarken tabağını kaldırmaz.Eline sağlık demez.Bir de her gün 2 şer öğrenci geliyor eve.Mutfakta ders anlatıyorum.Toplamasam da olmuyor.
Boyle tipleri yetistiren ana babanin Sucu da var , hic mi adap gorgu ogretmemisler? Esiniz nasil siyrilmis bu magara hayatindan?

Sakin bir şekilde bak şurda söyle ev var bak burda apart var dedik.Adam göz ucuyla bile bakmadı.Oğlum senin düzenin diyoruz.Umrunda değil.O yüzden bu kadar gerginim ya.Biraz baksa etse kalsın zaten.Kardeş sonuçta tabi.Ama aynı zamanda saygısız ve patavatsız da.
Abisi güzel bir şekilde konuşsun, belki parası yoktur borç vermeyi önerebilir, yada öyle bir durum varsa nasıl çözülebilir diye konuşsunlar.o yaşta mühendis bir adamında abisiyle yada ailesiyle kalmak isteyeceğini sanmıyorum, parasızlıktandır diye düşünüyorum.

Ay bugün ne çok "kaynım bizde kalıyor " konusu var.😀
Buradan kaynanalara sesleniyorum: "Bakamayıp bizim başımıza saracaksanız o kayınları hiç doğurmayın." 🤣

Abisi güzel bir şekilde konuşsun, belki parası yoktur borç vermeyi önerebilir, yada öyle bir durum varsa nasıl çözülebilir diye konuşsunlar.o yaşta mühendis bir adamında abisiyle yada ailesiyle kalmak isteyeceğini sanmıyorum, parasızlıktandır diye düşünüyorum.
Maalesef değil.Çünkü ayrıldığı iş yerinden 30 bin tazminat aldı.

Bu magara adamini everip bir kizin basini yakmasina on ayak olmayin derim bir de
Bende kalan kaynımın kız istemesine gidip, gelini benim evime getirmediği için şükrederek yeterince övdüm. Ben övmesem ne olacak sanki anlaştığı kişi ile evlenmeyecek. 😀

Yok artık yaa sizin kardeşiniz aileniz yok mu?Bu eş kardeşlerine olan öfke neden anlamıyorum cidden.Kardeşiniz işsiz olsa iş bulmak istemez misiniz?Zor durumda kalsa size gelsin istemez misiniz?Yada çocuğunuz var mı?Kardeşi var mı?İnsanlar ağaç kovuğundan çıkmıyor aile olmak demek zaten destek olmak demek
İyi de konu sahibi istemiyor. 3 günde sinirleri alt üst olmuş. Kaynı da öyle ihtiyatlı, ince düşünen biri değilmiş. Ne gerek var ayrı eve, zaten yedide eve geleceğim, buraya yerleşeyim diyen birisi. E bu durumda yakın olmaları huzursuzluk alameti olur ancak.
Benim kardeşim var, evet. Ama benimki evli barklı ablasının evine sormadan etmeden yerleşmeyi düşünmez. Her kardeş bir değil.
Ve evet, eşimin kardeşinin huzurundan önce kendi huzurumu düşünürüm. Bunda yadırganacak ne var ki? Eşimin kardeşi ile aynı evde yaşamak istemem. İş bulması için illa evime yerleşmesi gerekiyorsa da istemem.

Maalesef değil.Çünkü ayrıldığı iş yerinden 30 bin tazminat aldı.
Tamam abisi sakin bi şekilde konuşsun, kendi düzenini kur arayalım ev bulalım desin.Adam geleli 2 gün olmuş abisi bile azarlıyor çok abartı ve ayıp yaptığınız bence.Bakın kendiniz annenize birde kocanızı,çocuğunuzu alıp yemeğe gidiyorsunuz haftada kaç gün ama eşinizin kardeşinin yılda 3 gün evinizde olması,2 gün yemek yemesi rahatsız ediyor bir düşünün normal mi?Annenizde evlendirdik birde kocasını,çocuğunu alıp geliyor durmadan evime, yemeğiydi,çocuğunun etrafı dağıtmasıydı vs dese hoş olur mu?Peki deme hakkı var mı sizce?Kaynınızın tabiki size yerleşmesi doğru olmaz, ama daha geleli 3 gün olmuş bir insanada bu şekilde davranılmaz.Birgün çocuğunuzun kardrşi olsa aynı durumda olsalar nasıl davranmasını isterdiniz düşünüp öyle davranın.

Ama eski düzende ben bi yemek yaparsam iki gün yerdik.Bir gün annemde bir gün dışardan bir gün atıştırmalık idare ediyorduk.
Tamam işte siz aynen öyle devam edin o baksın başının çaresine 🤷 dışarda mi yiyor yumurta mı kırıyor kendi bilir.

Yatılı misafiri hiç sevmem normalde ama ne abartmışsınız ya hu bana bile aşırı abartı geldi tavırlarınız. 3 gün olmuş geleli daha. Eşiniz de gitmesini istiyormuş zaten neyin siniri bu anlayamıyorum. Eşiniz dese ki kalsın burda, sinirlenin tamam ama daha şimdiden sinir küpü olmak cidden abartılı. Sizin kardeşiniz gelse 3. Gün eşiniz o kalmaya devam ederse ben aileme giderim bu ne böyle dese cidden kırılmaz mısınız? Ben çok kırılır sinirlenirim.

İyi de konu sahibi istemiyor. 3 günde sinirleri alt üst olmuş. Kaynı da öyle ihtiyatlı, ince düşünen biri değilmiş. Ne gerek var ayrı eve, zaten yedide eve geleceğim, buraya yerleşeyim diyen birisi. E bu durumda yakın olmaları huzursuzluk alameti olur ancak.
Benim kardeşim var, evet. Ama benimki evli barklı ablasının evine sormadan etmeden yerleşmeyi düşünmez. Her kardeş bir değil.
Ve evet, eşimin kardeşinin huzurundan önce kendi huzurumu düşünürüm. Bunda yadırganacak ne var ki? Eşimin kardeşi ile aynı evde yaşamak istemem. İş bulması için illa evime yerleşmesi gerekiyorsa da istemem.
Ben eşinin kardeşi evine yerleşsin mi dedim?Siz direk neden iş bulmasına yardım ettiniz demişsiniz.Yine diyorum bu kadar bencillik olmaz.Kardeş kardeşin iş bulmasına tabiki yardım eder, ev bulana kadarda evinde durabilir ne var bunda.Benim düşüncem belli, empati ve eşitlik.

Tamam işte siz aynen öyle devam edin o baksın başının çaresine 🤷 dışarda mi yiyor yumurta mı kırıyor kendi bilir.
Ya cidden mi?
3 gün olmuş ya lütfen abartmayın. Benim kardeşim gelecek iş aramak için 3 gün bende kalıcak ben yemek bile yapmayacağım.yemin ederim ayıp ben kendime yakıştıramam bunu. Kalabalık değil geleli 15-20 gün olmamış. Eşi zaten ev tutsun ve gitsin istiyor misafire kalk yumurta kır demek çok çirkin.

Tamam abisi sakin bi şekilde konuşsun, kendi düzenini kur arayalım ev bulalım desin.Adam geleli 2 gün olmuş abisi bile azarlıyor çok abartı ve ayıp yaptığınız bence.Bakın kendiniz annenize birde kocanızı,çocuğunuzu alıp yemeğe gidiyorsunuz haftada kaç gün ama eşinizin kardeşinin yılda 3 gün evinizde olması,2 gün yemek yemesi rahatsız ediyor bir düşünün normal mi?Annenizde evlendirdik birde kocasını,çocuğunu alıp geliyor durmadan evime, yemeğiydi,çocuğunun etrafı dağıtmasıydı vs dese hoş olur mu?Peki deme hakkı var mı sizce?Kaynınızın tabiki size yerleşmesi doğru olmaz, ama daha geleli 3 gün olmuş bir insanada bu şekilde davranılmaz.Birgün çocuğunuzun kardrşi olsa aynı durumda olsalar nasıl davranmasını isterdiniz düşünüp öyle davranın.
Kesinlikle.
Allah kimseye muhtaç etmesin ne kadar üzücü. Gider adam eninde sonunda daha 3 günde neyin tepkisi. 10-15 gün olsa söyleyin kalıcı olmasın derim ama çok yazık...

Bir kayın sorunu da benden gelsin.Burda yazıp kafa dağıtmaya,haksızsam duymaya,haklıysam iyice gaza gelmeye ihtiyacım var.
Eşimin erkek kardeşi yeni mühendis.Mezun olduğu yerde işe girmişti.İyi de kazanıyordu.Rahatı yerindeydi.Kv lere de çok yakın bir şehirdeydi.1 sene çalıştıktan sonra işten çıkarıldı.Ailesinin yanına döndü.2 aydır iş arıyordu.Bizim bulunduğumuz şehir onlara oldukça uzak.Burda bir firmanın üst düzey yöneticilerinden biri aile dostumuz.Eşim ona anlattı durumu.Gelsin görüşelim dendi.Perşembe geldi.Dün görüştüler.Sonuç olumlu.Pzt sözleşmeye kaldı iş.
Şimdi sıkıntı şu.Burda ev tutacak.Büyük ihtimal eşyalı tutacak.Güya Kvde de gelecekti.Hem kalan eşyalarını getirmek için hem de yardım etmek için.Ama bir salça yapma mevzusu yüzünden şimdi gelemem diyor.E tamam.Ama benim 1 yaşında yerinde durmayan oğlum var.Her gün 2 şer özel dersim var ki bunlar eve geliyor.Eşim de aynı şekilde okul artı dersler şeklinde yoğun çalışıyor.Ben çoğu zaman yemek yapmaya fırsat bulamadığımdan annemde giderim.Annem çok yakın.Ya da eşimle bir şeyler atıştırıp geçeriz.Önceliim oğlum.Onun yemeği varsa tamam diyorum.E şimdi evde eşşek kadar bi adam.Asla elini bir şeye sürmüyor.Sabah evi süpürüyorum.Yatmış koltuğa elinde telefon.Çocuk bir yandan bacağıma yapışıyor.Eşim duştan çıktı,azarladı.Napıyorsun sen yardım etsene diye.Ama adamın umrunda değil.Yediği tabağı kaldırmaz.Bi eline sağlık demez.Sanki otel.Akşam eşim ev bakıyor buna.Bunun umrunda değil.E tabi otel konforu var burda.Bırakmak ister mi?Hayır misafir tabi.Ama biraz saygılı biraz olsa ev bulana kadar idare ederiz.Ama zaten çocuk ve dersler yeterince yoruyor.Eşim yoğun olduğundan onun da pek yardımı olamıyor.En son ona annene söyle gelsin dedim.Yoksa ben arayıp patlayacam dedim.Ama bu sefer de bi çocuğu misafir edemeyen kötü gelin olurum.Valla şiştim.Ay nolur bi akıl verin.
Perşembe günü geldi diyorsunuz,daha 2 gün olmuş. Hemen söylenmeye başlamışsınız. Kendi kardeşiniz olsa eşinizin nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de öyle davranın

Ben eşinin kardeşi evine yerleşsin mi dedim?Siz direk neden iş bulmasına yardım ettiniz demişsiniz.Yine diyorum bu kadar bencillik olmaz.Kardeş kardeşin iş bulmasına tabiki yardım eder, ev bulana kadarda evinde durabilir ne var bunda.Benim düşüncem belli, empati ve eşitlik.
Ben de dedim ki 3 günde bu kadar siniriniz bozulduysa aynı şehirde iş bulmanız da benzer sinir bozukluklarına kapı aralar. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Konudaki kardeş öyle düşünceli, kendi başının çaresine bakacak birine benzemiyor.
Ayrıca çok hararetli bir üslubunuz var. Sizinle ne gibi bir iletişimimiz var da bana bencil iması yapabiliyorsunuz? Yorumumu yaptım, çekildim ben. Alıntılayıp kardeşimle, çocuğumla ilişkime kadar sorguladınız. Niye ki?

Back
X