Kaynım Sözlendi Çağırılmadık Abartıyor muyuz?

nese1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
458
391
53
32
Arkadaşlar çok uzun süredir konu açmıyorum ülkemizin bu zor zamanlarında herhangi birşeyi dert olarak nitelendirip buralara gelmek ne derece doğru bilmiyorum ama üç dört gündür düşünmekten sıkıldım. 1,5 yıllık evliyiz eşimle 4,5 yıllık bir beraberlik sonrası aileden sıfır destek ile evlendik eşimin 2 abisi 1 ablası var konular çok fazla hepsini anlatmak tabiki mümkün değil ama özetle şöyle erkekler arasında bir tek eşim evlendi diğer ikisi bekar. Büyük abisinin 9 yıldır görüştüğü bir sevgilisi var kız benden zerre hazetmiyor bir dönem çok iyidik sonra anlattığım herşeyin şekil değiştire değiştire sağa sola saçılması ile araya mesafeler ve hoş olmayan durumlar oldu. Neyse 2 senedir gram muhabbet kurmuyoruz ancak ben bayramlarda Vs kaç defa adım attım. Lakin ne düğünüme geldi ne başka birşey üstelik abisi de gelmedi düğüne. El gibi havale ile takı gönderdi onu geçtim 1,5 senedir evime bile gelmedi defalarca davet ettik benimle arası çok iyi ayıp olmasın diye sevgilinle gel istersen de dedik eşim üzülmesin diye hep.. Neyse geçen haftasonu kız isteme ve söz olayı oldu bakın ilk baştan söyleyeyim DERDİM GİTMEMEK DEĞİL. Kaynanam eşimi arıyor ctesi gidiyoruz ama abin sizin için gelmesinler nişana gelirler dedi diyor ertesi gün abisi arıyor kız istemeye gidiyoruz bana dua et diyor sizi götüremem kalabalığız diyor eşim kırılmış ama belli etmemiş bende aman boşver takma ne gerek var dedim biz konuyu kapadık derken ertesi sabah kaynanam arıyor kp ile tartışmış Kp bizim gitmememize takılmış kaynanama neden gelmediler Vs Vs diye sormuş kaynanamın dediği KÜSLER SEN KARIŞMA ne küslüğü? Sırf babası ile oğlu kavga etmesin diye bizi boklamış. Eşim de babasını aradı baba bizi çağırmadılar ondan gelmedik dedi adam şok oldu kavga yok küsme yok dedi. Neyse market alışverişi için dışarı çıkmıştık görümcem aradı evde misin dedi yok dedim annene bişe bırakıyorum abim gönderdi dedi eve bi geldik (9aydır işsizim bir kere bile bir eksiğinz var mı dememiş evime gelmemiş adam bu) bize 2 kg kıyma 4 paket Tavuk parçaları 100 TL para koymuş 100 TL de görümcem bırakmış arkadaşlar bu insana sus payı vermek değil mi? Eşim de sinirlendi aldı etleri götürdü parayı da verdi annesine eti de abisini aradı ne eti bu diye noluyor diye neymiş annesi halası demiş çocukların durumu yok kötülük mü ettik sana et gönderdim et diyor basbas bağırmalar bilmem ne. Bana karının ağzıyla konuşma diyor ya kızlar ben ağzımı açmadım öyle deyince eşimde sinirlendi saydılar birbirlerine. Normalde ne hal sorarlar ne hatır hemen sabahsı et gelmesi ne kadar doğal allah aşkına? Ayrıca az evvel abisinin bizi instagramdan engelleyip açtığını farkettim yani biz takipten hiç çıkmadık ama şuan takip etmiyoruz bariz engelleyip açmış belkide kız yapmıştır bilemem burada o bize yer olmayan söz törenine erkek tarafı olarak 22 kişi gitmişler ve ne alaka ise görümcemin 2 eltisi bile gitmiş ama bize yer yok
Eşime yüklenmek istemiyorum ama zamanında bu abisi için beni çok üzmüştü yediremiyorum kendime eşim diyor ki benim ağzım yok mu ben kırılamam üzülemem mi adam değil miyim ben de karımın ağzını karıştırıyorsun diyor adam dinlemiyor bile üstelik ben karısıyım ulan sen daha sevgilinken onun ağzı ile hareket ediyorsun be adam. Ya adam instagramdan 2 yıldır resimlerimize Like bile atmıyor korkudan Allahım sabır versin bana ya.

Son düzenleme:
hiiiiiç karışma yorum bile yapma. eşin herşeyin farkındaymış şanslısın. tamamen aralarında halletsinler. sen eşine destek olmak için bi yorum yaparsın, sırf ikinizin arasını bozmak için onu evirir çevirirler senin üstüne yıkarlar. el kızısın sonuçta. ammman diyim.

Şu hayatta ögrendigim tek şey seni sallamayanı sende sallamayacaksin.!
Siz elinizden geleni yapmişssiniz vicdaniniz rahat olsun. Siz evinizde mutlu olun gerisi mühim degil. O kişilerde çok gerekli olsalardi hayatinizda olurlardi dügüne gelirlerdi.. Pehh salla gitsin sana insanmi yok

Aslında beklenilmeyen bise değilmiş ne dugununuze gelmiş nede atılan adımlara karşılık vermiş
Yerinizde olsam uğraşmaz artık iletişimi direk keserdim
Hem boşverin korona var girmeyin öyle toplu yerlere sizin için daha hayirli

9 yıl sabretmişler de 1 2 ay her ne ise şu salgın bitene kadar mı sabredememişler. Hem siz niye üzülüyorsunuz virüsün kol gezeceği toplu davete dolaylı yoldan gitmeyerek Allah korudu demeniz lazım.. O davettekilerle bir süre görüşmeyin..

İnanın sırf o yüzden sessizliğimi koruyorum ama düşündükçe bunalıyorum

Canım inan derdim gitmemek değil üstüne bana fakir fukara hayratı gibi et gönderip karının ağzıyla konuşma bana diye çemkirmesi

Konudan anladığım eltilerin yoğun savaşı et tavuk para geri verilme ve kavga süreci ve en son olarak ta en acısı 2 yıldır resimlere like atılmaması
Elti kayın kayınço baldız bunları cok cok sonradan tanıdığınız insanlar bu kadar ciddiye alıp savaşa girmeyin bence vaktiniz ve sağlığınıza zarar.

Siz sallamayıp abiyi arayıp teşekkür edip, kardeşler arasında sıkıntı olmasın, benim eşinize karşı bir garezim yok, evimiz size açık dersiniz. Başka da hiç karışmayın, kayınvalide- görümce vs normalde bu duruma daha düzgün karışabilirlerdi. Durumu dengeleyebilirlerdi.

Kardesleri onlardan erken evlendi diye mi bu tripler acaba?

Bu tarz insanlarin bence size mesafeli olmasi bir armagan adeta

samimi olsaniz kimbilir ne zirvaliklariyla ugrasacaksiniz
Canım ben evlenirken ailelerden destek almadık dört dörtlük de değil elimizdekileri üst üste koyarak evlendik tabiki Allaha şükür ama ben eşime onun gibi 1000 tlye saat aldırmadım bana lacoste al diye ağlanmadım biz yeri geldi paramız yok diye piknik yaptık inanki bu aileyi dişimizle tırnağımızla kurduk kimsenin kıskanacağı şaşalı birşey yaşamadık ki

Vallahi artık demem çünkü defalarca izah ettim kaç kez adım attım ikisine de ama insanın sabrının da bir sınırı var ne bileyim şuan ben ne desem suç olcak zaten kaynanam görümcem sadece seyirci niyeyse

Harcamalar yüzünden değil bazı ailelerde sıra oluyor
Küçük , büyük evlenmeden evlenemiyor vs. belki buna takilmislardir ama bu zaten başlı başına saçma bı olay

Şu konuyu okuyunca mutlu oldum hayat normale dönmüş gibi geldi,yaşasın kayınailesi problemleri

Aman arkadaşlar doğru şeyleri yazar zaten yıkayın ellerinizi oturun boşver

Harcamalar yüzünden değil bazı ailelerde sıra oluyor
Küçük , büyük evlenmeden evlenemiyor vs. belki buna takilmislardir ama bu zaten başlı başına saçma bı olay
Anladım öyle bir sıra yok hiç sorun olmadı lafı bile açılmadı :) ha içten bunun hasedi varsa yinede bilemem tabi

Hiç iyi olmaya samimi olmaya çalışmayın kıskançlık sezdim bişeyimiz yok gayet sade bir hayatımız kıskanılacak bişeyimiz yok sanırsınız ama içi fesat ve kıskanç insanlar kıskanacak birşey bulurlar hiç bişi bulamazlarsa eşlerin birbirine bakışını bile kıskanabilirler Siz mesafeli olun zaten bunca fesatlık ve kıskançlıkla mutlaka bir yerden patlak verir siz sebep olmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…