kaynım ve görümcem

ne girdiniz gene birbirinize :mymeka:.ne demişler komşu komşunun gülüne muhtaçtır kavga etmeyin ki ilerde birbirimize işimiz düşebilir sempatiksalakcinni

amin sağol canım ama nerden biliyosun art niyetle yapmadıklarını tanımıyosun .

Evet tanimiyorum ama bir kardesin bir kardese art niyet düsünmesi mantigma ters, o yüzden ilk etapta bunu düsünmek istemiyorum canim. Sen üzülme benim bir arkadasimin 13 sene sonra iki defa ikizleri oldu....yani ümidini kesme sakin ve fazla hassas davranma. hersey allahtan....:teselli:

Madem yazdınız, ben de cevap hakkımı kullanıyorum.

1. Yazmamış olabilir, ama yorum yapıyorsak okuma zahmetinde bulunabiliriz, yoksa illa yorum yapmak gibi bir derdimiz yok heralde. Arkadaşta ve konu açan kimse de , kimseyi yorum yapmaya zorlamıyor mutlaka.

2. Bu da dert mi gibi yorumlar bana göre, yorum yapmıyorlar. Herkesin derdi kendine. Bu buda dertmi yazan arkadaşlar, sonra kendileri öyle konular açıyor ki, maşallah en büyük onların dertleri. Kendi dertleri dert bile değil. Ayrıca kimin için neyin dert olmayacağına biz karar verip, ona göre konu aç ya da açma deme hakkımız yok heralde.

3. Dert diye görmediğimiz konularda, değerli zamanımızı ayırmamak en doğrusu heralde.

4. Kardeşler böyle düşünmez demişsiniz ama ne anne, baba, kardeşler var ki, sıfatları sadece isimlerden ibaret. Hele de karşıdaki gelin ise, şartlar çok değişir. Düşünen gayet artniyetli düşünür, kardeş bile olsa. Hem zaten burada artniyet vardır demedim bende, sadece insanların yarası varsa, biraz özen göstermek, bizi eksiltmez sanırım.

5. Özellikle çocuk sahibi olamayan insanların yanında, Ç harfini kullanmaya bile korkarım ben. Hassas olunması kadar doğal bir durum yok.

Tiryandafila
Ölüme ayarlı saatiz...

Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: Müşteri Temsilcisi
Yaşadığınız Yer: İstanbul Giriş tarihi: Dec 2009
Blog Yazıları: 1

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşın yorumları kadar, açtığı konuda bir garip ya neyse.

Sevgili Tiryandafila....

Bazi konulari garipsemek ne kadar normalmis degilmi, aynen seninde yaptigin gibi....burda anlayis melegi oluyorsun baska topikte baska bir arkadasin yorumlarini ve konusunu garipsiyorsun.....demekki olabiliyormus öyle degilmi?:delphin:

Bazen bende sadece ilk yoruma göre yorum yapiyorum, sayfalarca yorum okumuyorum, yada birkac sayfa okuyor ona göre yaziyorum birseyler. O günki ruh halime bagli, ki saniyorum cogu arkadasimda öyle yapiyor.

Yorum yazmak icin yazmiyorum....bundan emin olabilirsin.:kahve:

Degerli zamanimizi burda harcamak gibi birsey yok, hepimiz burda olmak istedigmiz icin burdayiz, bunun hesabinida kimseye vermek zorunda degiliz.

Her konuda hak verenler gibi hak vermeyenlerde var, bu cok normal, konu actigin vakit bunuda hesaba katacaksin....katamiyorsan acmicaksin....bu kadar

yani en azından eşime kardesının cocuklarını benzetıyorlar diye konu açacak kadar şuursuz ve cahil değilim üniversite okuyorum sayın güzellik uzmanı:)bu ögrencı ve bekar die küçümseme olayını da anlamıyorum aa ewet haklısın canım ne kötu vah sana falan yazsak bizden iyisi yok kötü olunca hemen bekarsın nerden bileceksin diye küçümsemeler ben bunu 18 yasında evlenmiş hemen cocuk yapmıs calışmayan evde oturup kendilerini büyüten ev kadınlarının içinde kalan ukteyle hırsla söylediği zavallı yorumlar olarak görüyorum aa ama sizin bir farkınız var çocuğunuz yok pardoonnnn

aslında evet yorumları okumadan bakıldığında ilk konu açılış sayfasına "bu nasıl bir konu nedemek bu" oluyor insan neyseki konuyu yorumları ile sonuna kadar okudum ona göre yorum yapacağım ....

canım Rabbim sana hayırlısı ile sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah...
Belki konuşmuşsundur bilmiyorum ama bence görümcen ve kaynın ile bu konuyu konuş derim ben üzüldüğünü münasip bir uslup ile ifade et ki daha fazla canın acımasın...
onların bu söyleyişinde düşüncesiz olarak belkide ama kendi usluplarınca sizden çok şeker bir bebek özlemi olsa gerek diye düşündüm yorumların devamını okudukça...
Rabbim hakkındakinin en güzelini versin inşallah..
:Saruboceq:

yani en azından eşime kardesının cocuklarını benzetıyorlar diye konu açacak kadar şuursuz ve cahil değilim üniversite okuyorum sayın güzellik uzmanı:)bu ögrencı ve bekar die küçümseme olayını da anlamıyorum aa ewet haklısın canım ne kötu vah sana falan yazsak bizden iyisi yok kötü olunca hemen bekarsın nerden bileceksin diye küçümsemeler ben bunu 18 yasında evlenmiş hemen cocuk yapmıs calışmayan evde oturup kendilerini büyüten ev kadınlarının içinde kalan ukteyle hırsla söylediği zavallı yorumlar olarak görüyorum aa ama sizin bir farkınız var çocuğunuz yok pardoonnnn

Cok ayip ettin bu yorumla biliyormusun?:olmaz:

Neden yarasina tuz basiyorsun? Yazik degilmi?

Hem ne demek suursuz cahil falan.....konuyu tuhaf bulabilirsin ama hakaret etmeye hakkin yok, hadi hakaret ediyorsun bari yarsini desme....

Ayrica 18 yasinda evlenmis cocuk yapmis bir kadin zavalli olarak görüyorsan burdaki cogumuzun annesine teyzesine ablasina belkide sahsina saldirmis oluyorsun.

Hem sunuda eklemek istiyorum....Okumak insani gelistirir cok sey katar evet, ama insanlik ne okumakla olur nede üniversite ile....ya vardir yada yoktur..

aynen,gülsümcüğüm, o son cümleyi okuduğumda çok şaşırdım.
bu kadarmı acımasız olduk.
çok yazık çok..

Haklısın, en azından işine gelince benim yorumlarımı okuyup cevap yazma zahmetine girmişsin, teşekkür ederim. Keşke sen bir düşünce belirtebilseydinde, bizde senin düşünceni görseydik. Tabi sana göre, okuma zahmetine girmeden, aaaaaa ne saçma konu, demek kolay geldiği için, haklısın. Senin ne yazacağına kimse karar veremediğine göre dediğin gibi, konu sahibinin nasıl yazacağına da sen karar verme istersen.

Bu arkadaş hakettiği için mi bunları yaşamış oluyor, notuna bakılırsa. Yazık, ama bu yazık sana.

Sadece okumuş olman bile sana teşekkür etmem için yeterli.

Senin okumuş olman için de benim teşekkür etmem yeterli, bence sen de saçmalamışsın bu son msjım artık senin saçma düşüncelerine de cevap verme zahmetinde bulunmucam isteyen istediği notumu üstüne alınır ama bence sen alınmışsın demekki sana uyuyor bu not artık diyecek bişeyim yok konu sahibi üstüne alınmamış alındıysa da demekki yarası varmış derim tekrar ediyorum , bu sana son msjım bana cevap versende kendi kendine konuşmuş olursun ayrıca sana daha da yazık muhalefet olmak için yorum yazma sen de her topike

Haklısın, en azından işine gelince benim yorumlarımı okuyup cevap yazma zahmetine girmişsin, teşekkür ederim. Keşke sen bir düşünce belirtebilseydinde, bizde senin düşünceni görseydik. Tabi sana göre, okuma zahmetine girmeden, aaaaaa ne saçma konu, demek kolay geldiği için, haklısın. Senin ne yazacağına kimse karar veremediğine göre dediğin gibi, konu sahibinin nasıl yazacağına da sen karar verme istersen.

Bu arkadaş hakettiği için mi bunları yaşamış oluyor, notuna bakılırsa. Yazık, ama bu yazık sana.

Sadece okumuş olman bile sana teşekkür etmem için yeterli.

Evet tanimiyorum ama bir kardesin bir kardese art niyet düsünmesi mantigma ters, o yüzden ilk etapta bunu düsünmek istemiyorum canim. Sen üzülme benim bir arkadasimin 13 sene sonra iki defa ikizleri oldu....yani ümidini kesme sakin ve fazla hassas davranma. hersey allahtan....:teselli:

Tiryandafila
Ölüme ayarlı saatiz...

Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: Müşteri Temsilcisi
Yaşadığınız Yer: İstanbul Giriş tarihi: Dec 2009
Blog Yazıları: 1

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşın yorumları kadar, açtığı konuda bir garip ya neyse.

Sevgili Tiryandafila....

Bazi konulari garipsemek ne kadar normalmis degilmi, aynen seninde yaptigin gibi....burda anlayis melegi oluyorsun baska topikte baska bir arkadasin yorumlarini ve konusunu garipsiyorsun.....demekki olabiliyormus öyle degilmi?:delphin:

Bazen bende sadece ilk yoruma göre yorum yapiyorum, sayfalarca yorum okumuyorum, yada birkac sayfa okuyor ona göre yaziyorum birseyler. O günki ruh halime bagli, ki saniyorum cogu arkadasimda öyle yapiyor.

Yorum yazmak icin yazmiyorum....bundan emin olabilirsin.:kahve:

Degerli zamanimizi burda harcamak gibi birsey yok, hepimiz burda olmak istedigmiz icin burdayiz, bunun hesabinida kimseye vermek zorunda degiliz.

Her konuda hak verenler gibi hak vermeyenlerde var, bu cok normal, konu actigin vakit bunuda hesaba katacaksin....katamiyorsan acmicaksin....bu kadar

Boşver arkadaşım cevap vermiceksin bunun gibilerine hiç değmez bende vermicem artık kendi kendilerine konussunlar

Değil, benzemesinde bir sakınca yok. Kime benzeyeceğine biz karar verecek değiliz tabi. Demek istediğim şuydu, bir insan 12 yıl çocuk sahibi olamıyorsa ( en iyi bayanların anlaması lazım heralde, nasıl bir duygu ve sıkıntı olduğunu), bu tarz konuları konuşurken ve ısrarla ( belkide alaycı bir uslupla, onu da bilmiyoruz, nasıl söyleyip duruyorlar, ki çok iyi niyetle söylüyorlarsa da biraz daha düşünceli olup, devamlı dile getirmeyebilirler) söylerken, biraz daha dikkatli davranabilirler. Benziyorsa, benziyordur, bunu da devamlı dile getirmenin anlamı yok, heralde herkes benzediğini anlamıştır.

Ayrıca evet, şartlar değiştiğinde, olayın boyutuda değişir. Arkadaşın çocuğu olsaydı ve böyle birşey düşünseydi, ben de ne kadar saçma düşünüyor derdim. Demek ki olayı değiştiriyor. Karşıdakinin sıkıntısını anlayıp, azıcık ağzımıza sahip çıkıp, devamlı karşıdaki için sıkıntı olabilecek birşeyi dile getirmessek eksilceğimizi düşünmüyorum. Belki fazlalaşırız.

Vallahi yıllarca çocuk özlemiyle yanan, başvurmadığı doktor, denemediği yöntem kalmayan biri olarak ben yorumumu yaptım. Yani çocuk sahibi olmamayı çoooookkk iyi bilirim. O yüzden zaten hala sorun yapılan derdi anlamış değilim.
Bence konu sahibinin anlatmadığı başka bir şeyler olabilir yada gelen yorumlardan sonra bunu ortaya sürmüş olabilir.

Bakın arkadaşlar size basit gereksiz sahte görünen konularda yorum yapmama gibi bir özgürlüğünüz var,
Herkesin derdi kendine derttir, hepimiz de farklı derecelerde kaynarız.
Size önemsiz olan o insan için önemlidir ki konu açmıştır.
Gerçekten okurken üzüldüğüm hakaretlerle karşılaşıyorum,

Uyarıyorum... Birbirinizle münakaşaya girmeyin, konuyu dağıtmayın.
Uyarımı ciddiye almazsanız siz bilirsiniz.

ben o tarz kadınlara hakaret etmedim sadece bunu hırs yapmış ya sen ögrencısın bekarsın vs. seklınde ne anlarsın gbı yorumlarla bu içindekı kalmıs hırsı karsısındakınden cıkartanlara yazdım üstüne alınanın yarası vardır demekkı... bnce de okumakla adam olunmuyor ama hem okumamış hem adam olamamıs olanları ne yapacagız gülsüm sultan hanım beni tanıyor musunuz da insanlığıma laf ediyorsunuz?siz cok dört dörtlük bir insan mısnz?ınsanlar onun cocugu olmadıgını bılemez kımse muneccım deıl.ayrıca aa onun cocugu yok hahah demedım tek fark sızın cocugunuz yok dedım.hanımefendı agzına gelenı söyleyebılır ama ben hakaret etmıs oluorum öyle mı ve ben sızdekı bu her konuda sankı bılırkısıymıscesıne yorum yapmanızdan avukat kesılmenızden güzin ablalıgınızdan sıkıldım benım yorumlarıma yorum yapmayın kendı ısınızle ılgılenın

Lütfen konulara saygı çerçevesinde ve kurallara uygun yorumlar yazınız!

ne varki bunda anlamadım ben bişey gayet normal bir durum insan çocuğunu kendi kardeşlerine benzetebilir sıkıntı yapmayın canım :)

Hassas olman gayet normal canım. Keşke bu durumu göz önünde bulundurup, devamlı çocuklarının eşine benzemelerini gündem yapmasalar iyi olur, ama düşünemiyorlarsa da yapacak birşey yok. İnsan böyle durumlarda, dışarda hiç tanımadığı hamile birini görünce bile etkilenebiliyor, Yakınlarında ve arkadaşlarında hamile haberleri almak zoruna gidebiliyor, sen kendi eşine benzeyen bir evladın olsun istersin mutlaka, kaynının yada görümcelerinin çocuklarının benzediklerini duymaktansa, bunu istemen ve hassas olman çok normal.

İnce düşünemiyorlar demek ki, sıkma canını, benzetip dursunlar.

Umudunu kaybetme, Rabbim ol dedi mi olur. En kısa zamanda nasip etsin inş. Dualarım seninle.

vereliniortakarkadaşın 12 yıldır çocugu mu yokmuş hımm şimdi anladım bende başka şey sandım farklı bir yorum yaptım.inşallah senınde cocugun olur bır tanıdıgımızın 14 yıl sonra oldu hiç belli olmuyor neler olacagı.

ben o tarz kadınlara hakaret etmedim sadece bunu hırs yapmış ya sen ögrencısın bekarsın vs. seklınde ne anlarsın gbı yorumlarla bu içindekı kalmıs hırsı karsısındakınden cıkartanlara yazdım üstüne alınanın yarası vardır demekkı... bnce de okumakla adam olunmuyor ama hem okumamış hem adam olamamıs olanları ne yapacagız gülsüm sultan hanım beni tanıyor musunuz da insanlığıma laf ediyorsunuz?siz cok dört dörtlük bir insan mısnz?ınsanlar onun cocugu olmadıgını bılemez kımse muneccım deıl.ayrıca aa onun cocugu yok hahah demedım tek fark sızın cocugunuz yok dedım.hanımefendı agzına gelenı söyleyebılır ama ben hakaret etmıs oluorum öyle mı ve ben sızdekı bu her konuda sankı bılırkısıymıscesıne yorum yapmanızdan avukat kesılmenızden güzin ablalıgınızdan sıkıldım benım yorumlarıma yorum yapmayın kendı ısınızle ılgılenın

SIKILDIYSAN baska kapiya güzelim, sen SIKILDIN diye yorum yapmicak degilim. Hic bosuna heveslenme.:delphin:

Ayrica neye yorum yazmak istersem yazarim pasa gönlüm bilir, hakaret saygisizlik icermedikten sonra isteyen istedigini yazar tamammi?boshayallersmile

Arkadas agzina geleni yazdi sana demek? Allah Allah, bizler bunu niye göremedik?CADIARZU

Sen ona normalmisin gibi sacma bir soru sordun, suursuz cahil zavalli gibi kelimler yakistirdin, sonra birde cocugnuz yok dedin, en hassas noktasindan vurmaya calistin....
simdide kalkmis ben ne dedimki ne yaptimki diyorsun....yahu daha ne yapacaksan?:1no2:

Nedense dogru düzgün fikrini savunamayan insanlar direkt sahislara saldiriyor....sana ne benim yorumlarimdan? sana ne güzin ablaligimdan?
Baska yazacak birseymi bulamadin güzelim.:roflol:

Her şey incelikten insan kalınlıktan kırılırmış...
Keşke 12 yıl çocuk özlemi çeken birine karşı biraz daha ince düşünceli olmayı başarabilseler.
Benim etrafımda çocuğu olmayan insanlar olduğu zaman yemin ediyorum salata olan kısır kelimesini bile kullanmamaya çalışıyorum.
Bunun çok hassas bir durum olduğunu biliyorum, anlayabiliyorum...
Bu davranış biraz da insanların başkalarının yaralarına dokunmaktan haz alan yanını gösteriyor.
Çözüm ne derseniz tepkinizi belli edin biraz bence, en azından incindiğinizi ifade edecek kelime, hareket, bakışlarda bulunun.

Lütfen yorum yapan arkadaşlar da kendilerine küçük görünen dertleri kırıcı kelimelerle eleştirmemeye özen göstersin.

Bakışına ,inceliğine, düşüncene sağlık.alkisalkisalkis

ya ben sana yorum yapma mı dedim benım yorumlarıma yorum yapmaaaaa banaaaaa banaaaaaaa banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
şimdi idrak edebildin mi acaba?
ayrıca ben gayet de güzel fikrimi savundum bunu nerden çıkardığını sorabilir mıyım?benim yorumum bu sanane?asıl bu tarz kadınlar fikrini savunamayınca böyle ilkokul sıralarında bıraktığımız şeylere başvuruyorlar.aaa sen bekarsın ve ögrencısın deıl mıkaydirigubbakcemile3aman ne komikkkk.ben de ona istersem aynı üslupla cewap veririrm sananeeeeeeeeeee onun avukatı mısın orda bilgisayarın başında aa şu dogru bu yanlış demek insanlara akıl vermek ne kolay ama benım senın aklına ıhtıyacım yooookkkkkkkk.hiç merak etme sana da bu mesajı iki kere okumanı tavsiye ediyorum malumhihoyyyt

ya ben sana yorum yapma mı dedim benım yorumlarıma yorum yapmaaaaa banaaaaa banaaaaaaa banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
şimdi idrak edebildin mi acaba?
ayrıca ben gayet de güzel fikrimi savundum bunu nerden çıkardığını sorabilir mıyım?benim yorumum bu sanane?asıl bu tarz kadınlar fikrini savunamayınca böyle ilkokul sıralarında bıraktığımız şeylere başvuruyorlar.aaa sen bekarsın ve ögrencısın deıl mıkaydirigubbakcemile3aman ne komikkkk.ben de ona istersem aynı üslupla cewap veririrm sananeeeeeeeeeee onun avukatı mısın orda bilgisayarın başında aa şu dogru bu yanlış demek insanlara akıl vermek ne kolay ama benım senın aklına ıhtıyacım yooookkkkkkkk.hiç merak etme sana da bu mesajı iki kere okumanı tavsiye ediyorum malumhihoyyyt

evet, malum....gercektende okumaklada adam olunmuyormus...yazik!

Senin akla ihtiyacin yok güzelim belli...sen bu akila devam et.
Gün gelir kinadiginla yadirgadiginla imithan olmasin insallah.:delphin:

Birde durmadan yorumuma yorum yapma deyip durma....istedigim sekidle istedigim yoruma yorum yaparim...umarim sende bunu idrak edersin....:kahve:

Arkadaşlar ben burdaki msjlarımdan dolayı mune arkadaştan uyarı aldım ne hikmetse herkez istediğini burda söylüyor ama bazıları yönetici arkadaşları olduğundan galiba çifte standart uygulanıyor gibi geldi bana ayrıca sadece birbiriyle tartışan ben değilim kimseye direk sen böylesin falan filanda demedim istediğim topike de yorumu yaparım saçma geldiyse heralde herkeze iyi canım çok haklısın demek zorunda da değilim madem öyle kapansın topik kimse de yorum yapmasın zaten topik sahibinin de umrunda olduğunu sanmıyorum sadece onun fikirlerini onaylayanlara iyi davranıyor eleştiri yapanları kaldıramıyor gibi geldi bana bu da benim kendi düşüncem neyse daha fazla ellerimi yormayayım

Back
X