• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynim ve metresi

Bu tip ihanet vakalarında para pul uğruna dik duramayan, onursuz yaşamayı kabul eden kadınlara elimde olmadan çok sinir oluyorum.

Kayınbirader ve metresi/ sevgilisi her neyse zaten konuşmaya değmez bana göre, kalibreleri bu ki bunu kanıksamışlar. Ama elti de hiç masum değil.

Gözümde, toplum içerisinde kadının aciz, zayıf, herşeyi çekmek zorunda bırakıldığı rollere indirgenmesinde maksimum oranlarda suçlu bu tip kadınlar.. Resmen iki eşli adamı kocam diye tutuyor bu kadınlar ellerinin altında..

Not: ölüm tehditi vs gibi bir durum olmayıp sadece para pul uğruna iki eşten biri olmayı kabul eden kadınlardan bahsediyorum. Yanlış anlaşılmasın.

Naçizane

Size hak veriyorum. İşi olan ve ailesi her ne şartla olursa olsun arkasında olan biri olarak ben bu şekilde yaşamayı kabul etmezdim.
Ama bir de Türkiye gerçekleri var. Kadının işi gücü yoksa, çocuklarına gelecek saglayamayacaksa, ailesi de kabul etmiyorsa, kendine çizdiği yol bu şekil olabilir. Resmi nikahı elinde tutup, kendince bir savunma geliştirmiş olabilir.
Çoluk çocuğun rizkini o kadinla yiyeceğine ben yerim diye bir intikam düşüncesi olabilir.
Alsın nafakasini çalışsın tabiki en güzeli ama ne bu zamanda nafakayla gecinilir, ne de hayatında hiç calimamis bir kadın 35-40 yaşlarında diye tahmin ediyorum, hiç bir tecrübesi yokken is bulabilir.

selam kizlar. yaklasik 2 yildir esimle kaynim aralarindaki bir is meselesi yuzunden konusmuyorlardi.. bir sekilde baristilar (benim de cabalarimla diyebilirim) kaynim evli ve cocuklari var.fakat gorusmedigimiz sure icinde esiyle sorunlari olmus ve ayri yasamaya baslamislar.nedeni de kaynimin (bunun baska bir adi yok be kadar kullanmak istemesem de) bir metresinin olmasi..hatta ondan cocuk sahibi olmasi.eltim durumu biliyor ve bosanmiyor.akli da karismis cikmazda sanirim.. mal davalari filan da korkutmus olabilir neyse.. biizi ilgilendiren kismi surasi;
kv kadini asla kabul etmiyor torunu gormek istemiyor. kaynim da bir hafta sonu (sozde beni operasyon icin ist. e giturmek amaciyla) yasadigimiz sehre gelecekti. arabasi buyuk ben rahat ederim uzanirim vs filan diye.. tutmus bu kadinla gelmis. emrivaki yapmis yani.esimle yeni baristilar ve benim.icin geldi diye kabul etmek zorunda kaldim.o gece bizde kaldilar.. ama cok zor bi.geceydi.. kadin yabanci. ayakkabilarla antreme kadar girdiler.. cocuk disarida gezdigi ayakkabilarla gezdi iceride.kucuk ama olsun sonucta kirli.aile boyu banyomda dus aldilar.. banyo sirilsiklam olmus artik kuvetin disina mi ciktilar naptilar.bilmiyorum.. 3 ayri havlu istedi kadin..ev savas alanina dondu.anlatamam.sabah kalktik benim operasyon icin yola dustuk.evden cikarken gordum ki yattiklari yatagin ustu camur kirintilariyla dolu..hrhalde ayakkabilarini koydu yatagin uzerine.her neyse hic sesimi cikarmadim. gittik.operasyonumu gecirdim.guya benim icin buyuk arabayla gelinmisti onde yatarim diye,kadin one de kuruldu mis gibi.. operasyon bitince 2 gun gezdik tozduk istte. geri donduk.
ben evi anca temizledim esine de bir daha boyle.misafirlik istemiyorum dedim. hem kv istemiyor ben niye kabul.edeyim dedim.. bir iki hfta gecmeden kaynim yine esimi aramis sizde kalacagiz diye.. tam da hamileligimin ilk haftasi..dinlenmem gerek. stres olmamam gerek. artik cildirdim.kabul etmedim. kaynim da esime de annesine de kizmis kabul.etmiyoruz diye. ben de msj yazdim kendisine.. suclanacak biri varsa benim.ben kabul etmedim. hem eltime karsi kendimi kotu hissediyorum hem de dinlenmem gerek bu haftalarda dedim. ama sonucta esimle yine aralari bozuldu
Ben ozel hayatlarini bi kenara biraktim
Ama annemde yillarca yurtdisindan gelen akrabalarimizin bu hal ve tavirlariyla karsilasti gelirler bi kutu cay getirirler otele para vermemek icin aylarca konaklardi evde hal kalirmi ayakkabi ile girmeler mavfolmus mobilyalar biz gitsek kabul etmezler bikac kere gelicez dedik orali olmadilar evi mafederler gidince aramazlar donuceklerine yakin telefonda tacizler baslar kuzenim ayakkabiyla gezdi annem yoktu bana acimiyorsun ama halan fitik hastasi ona aci dedim halilari kaldirdim demem su ki otel yerine beni tercih edecek akraba olmasin varsin uzak olsun

Size hak veriyorum. İşi olan ve ailesi her ne şartla olursa olsun arkasında olan biri olarak ben bu şekilde yaşamayı kabul etmezdim.
Ama bir de Türkiye gerçekleri var. Kadının işi gücü yoksa, çocuklarına gelecek saglayamayacaksa, ailesi de kabul etmiyorsa, kendine çizdiği yol bu şekil olabilir. Resmi nikahı elinde tutup, kendince bir savunma geliştirmiş olabilir.
Çoluk çocuğun rizkini o kadinla yiyeceğine ben yerim diye bir intikam düşüncesi olabilir.
Alsın nafakasini çalışsın tabiki en güzeli ama ne bu zamanda nafakayla gecinilir, ne de hayatında hiç calimamis bir kadın 35-40 yaşlarında diye tahmin ediyorum, hiç bir tecrübesi yokken is bulabilir.
Örneklerini gördüm ya.. Gercekten mesleği olmayan, eğitimi olmayan kadınların da dik durabildiğini gördüm. Sayıları çok az tabi.

Bu arada boşanırken herşeyi bırakmak zorunda da değil. Ne olursa olsun adam zengin; bir ev koparır en az. Hatta çocuk var diğer kadından. Zinayı ispatlamak cok zor normalde ama bu kadın için cocuk oyuncağı, bir de bazı yorumlarına dikkat ettiyseniz ; gelsin çocukla kabullenirim demiş elti. Benim aklıma yatak odası paylaşımı geldi direk. Başka kadının koynundan çıkıp çıkıp gelen adamla..

Benim midemin hiçbir türlü alacağı bir durum değil. Bence dik ve onurlu bir kadın çoktan kendini toparlar, bir iş kuracak/ meslek edinecek değerlendirmeleri yapar ve tekmeyi basmanın yoluna giderdi.

Bunları zaten yapıyor;sağlam bir avukatla görüşüyor öte yandan kendini geliştiriyorsa ve planlarında şu adama tekmeyi basmak varsa özür diliyorum hanımefendiden. Ancak konu sahibinin dediğine bakılırsa hiç öyle bir ortam yok.

Allah korusun sen boyle bi durumda olsaydin ve eltin evinde agirlayip gezse kabul eder miydin durumu.. Evini kirletmeleri degil mesele..
Benim amcam da yengemden ayrilmadan gitti bi kadinla imam nikahiyla yaşıyor ama iliskinin baslangici rezaletti.. Kimse kadini gornus aramis sormus yuz vermis degil..

Örneklerini gördüm ya.. Gercekten mesleği olmayan, eğitimi olmayan kadınların da dik durabildiğini gördüm. Sayıları çok az tabi.

Bu arada boşanırken herşeyi bırakmak zorunda da değil. Ne olursa olsun adam zengin; bir ev koparır en az. Hatta çocuk var diğer kadından. Zinayı ispatlamak cok zor normalde ama bu kadın için cocuk oyuncağı, bir de bazı yorumlarına dikkat ettiyseniz ; gelsin çocukla kabullenirim demiş elti. Benim aklıma yatak odası paylaşımı geldi direk. Başka kadının koynundan çıkıp çıkıp gelen adamla..

Benim midemin hiçbir türlü alacağı bir durum değil. Bence dik ve onurlu bir kadın çoktan kendini toparlar, bir iş kuracak/ meslek edinecek değerlendirmeleri yapar ve tekmeyi basmanın yoluna giderdi.

Bunları zaten yapıyor;sağlam bir avukatla görüşüyor öte yandan kendini geliştiriyorsa ve planlarında şu adama tekmeyi basmak varsa özür diliyorum hanımefendiden. Ancak konu sahibinin dediğine bakılırsa hiç öyle bir ortam yok.

Şurada okuduğum kadariyla işi gücü olan kadınlar bile bosanirken binbir acaba ile yola çıkıyor. Kadının cesareti olmayabilir. Sizin bildiklerinizi bilmiyor olabilir.
Bir de bu mal paylaşımı konusu düşünüldüğü kadar kılçıksız balık değil, bir kere süreç uzun, o süreci gecirebilecekleri bir evi, parası yoksa nasıl olacak?
İkincisi de söylediğimiz şey evlendikten sonra edinilen mallar için geçerli. Bu durum nasıl onu da bilmiyoruz.
Bir de evlilik tarihi ne olursa olsun yasa 2000 yılından sonra uygulamaya gecildiginden 2000 yılı sonrası edinilenler üzerine paylaşmak yapiliyorMUS, bu konudan emin değilim. Duyduğumda çok saçma gelmişti, doğruysa gerçekten saçma.
Son olarakta malesef hukuk düzgün işlemiyor. Kimseyi zan altında bırakmak için söylemiyorum ama bu işlerde bana kalırsa rüşvet dönüyor.
Çevremde ortalamanın çok çok üzerinde zengin bir adamın boşanma davası 1600 lira nafakayla sonuçlandı. Tabiki her hüküm böyle demek değil ama elinde avucunda bir şey olmayan bir kadın için bunlar korkutucu olsa gerek..

Yine de kadın adamı yatağına alıyorsa söyleyecek bir şey yok. Çaresizlik bunu da gerektirmez sonuçta. Ama onu da elti buraya üye olsun ona söyleriz. Zira konu sahibi kendini aklamak için eltisinin eleştirildigi mesajları bas tacı yapıyor, prim veresim yok

konu icinde onemsiz ama metres eski dogu bloku ulkelerinden mi:)adamin da sizi dusundugunu hic sanmiyorum,kalacak bir yer bulamamis galiba,hem yuzsuz hem karaktersiz ikisi bir arada

Ben eltinin yerinde olsam senin yüzüne bakmazdım valla kusura bakma.
Kv nasıl kabul etmiyor sen de asla yüz vermemeliydin.
Yaptığı hatasının bedelini ödesin kaynın, küssün herkes bırak.

Bu tip ihanet vakalarında para pul uğruna dik duramayan, onursuz yaşamayı kabul eden kadınlara elimde olmadan çok sinir oluyorum.

Kayınbirader ve metresi/ sevgilisi her neyse zaten konuşmaya değmez bana göre, kalibreleri bu ki bunu kanıksamışlar. Ama elti de hiç masum değil.

Gözümde, toplum içerisinde kadının aciz, zayıf, herşeyi çekmek zorunda bırakıldığı rollere indirgenmesinde maksimum oranlarda suçlu bu tip kadınlar.. Resmen iki eşli adamı kocam diye tutuyor bu kadınlar ellerinin altında..

Not: ölüm tehditi vs gibi bir durum olmayıp sadece para pul uğruna iki eşten biri olmayı kabul eden kadınlardan bahsediyorum. Yanlış anlaşılmasın.

Naçizane

Bu arada sevgili H hepii konu sahibinin dik ve seviyeli bir duruş sergilemesi ise asıl mevzu görüşümü belirtmiştim. Olması gereken bu alenen çift eşli yaşayan adamla ve buna müsade gösteren iki kadınla da görüşülmemesi gerektiği bana göre..

O yüzden ev kirlenmiş, laf sokulmuş, havuz partisi vs gibi detaylar değer taşımıyor benim için.

Sevgili Catharsis Catharsis , ailevi meselelere iliskin olarak 3. kisilerin agzindan dokulen kelimelere onem vermenin pek anlamli oldugunu dusunmuyorum. Konu sahibine gore elti bosanmiyor, halinden memnun, ha bir de su an luks bir yerde tatilini yapiyormus (!).

Konu sahibinin vicdanini rahatlatma cabasina takildim ben. Hem sozu edilen kadini citini cikarmadan evinde agirliyor, sonra da yok kadin havlu istedi, yok eve ayakkabilariyla girdiler, bilmem ne... Ha bir 2 gun geziyorlar guzel guzel. Sonra da elti akla geliyor ve konu sahibi kendisini eltisine karsi kotu hissediyor.

Diyecegim sey su: Bazi seyleri normallestirdikce yozlasiyoruz.

Ben eltinin yerinde olsam senin yüzüne bakmazdım valla kusura bakma.
Kv nasıl kabul etmiyor sen de asla yüz vermemeliydin.
Yaptığı hatasının bedelini ödesin kaynın, küssün herkes bırak.
kv kabul.etmiyor ama ben agirlayayim.diye bakiyor.. o nasil olacak?? soyledigine gore de ben abartmisim birazcik...

Sevgili Catharsis Catharsis , ailevi meselelere iliskin olarak 3. kisilerin agzindan dokulen kelimelere onem vermenin pek anlamli oldugunu dusunmuyorum. Konu sahibine gore elti bosanmiyor, halinden memnun, ha bir de su an luks bir yerde tatilini yapiyormus (!).

Konu sahibinin vicdanini rahatlatma cabasina takildim ben. Hem sozu edilen kadini citini cikarmadan evinde agirliyor, sonra da yok kadin havlu istedi, yok eve ayakkabilariyla girdiler, bilmem ne... Ha bir 2 gun geziyorlar guzel guzel. Sonra da elti akla geliyor ve konu sahibi kendisini eltisine karsi kotu hissediyor.

Diyecegim sey su: Bazi seyleri normallestirdikce yozlasiyoruz.
Bir detay daha var, kaynı da boşanmak istemiyormuş. Adam ne yardan geçiyor ne serden. Hırsızın hiç mi suçu yok derler adama valla.
Bizim bir tanıdık erkek kardeşinin metresini evinde ağırladı böyle. O görümceydi ama fark etmez. Sonra gelin duydu bunu, abla sen de alkışladın ya bunları, kızından gör senin de kızın var demiş. Neyse neticede adam metresi bıraktı, gelin boşanmadı ama yapılanlar asla unutulmadı.

ha bir de ' ben ona hizmet edemem' dedi kv.. ben hamileligimin ilk haftalarinda etseydim herkesin hosuna gidecekmis galiba..

Bir detay daha var, kaynı da boşanmak istemiyormuş. Adam ne yardan geçiyor ne serden. Hırsızın hiç mi suçu yok derler adama valla.
Bizim bir tanıdık erkek kardeşinin metresini evinde ağırladı böyle. O görümceydi ama fark etmez. Sonra gelin duydu bunu, abla sen de alkışladın ya bunları, kızından gör senin de kızın var demiş. Neyse neticede adam metresi bıraktı, gelin boşanmadı ama yapılanlar asla unutulmadı.

Ilahi adalet diyorum.

Kızlar alıntı yapamadım kusura bakmayın :)

Burda konu sahibinin yorumlarından yola çıkarak algı geliştiriyorum yazarken. Eksiği fazlası varsa bilemem.

Hukuksal yönü ne olursa olsun; isterse bes kuruş alamasın. Ben çocukların yerinde de olsam; annemi gerekirse parasız ama onurlu görmek isterim.

Belki mesleği gücü olan kadın dakikasında kapının önüne koyar; ama en çaresiz kadın bile gel cocuk da kabulüm demek yerine birkaç yılda istese kendini toparlar diye düşünüyorum.

Burda gene en büyük suçlu bu kadın da değil elbet toplumun ta kendisi; kız çocuğunu silahsız bırakmamak, çalışmasa bile, meslek sahibi yapmadan evlendirmemek gerekiyor. Elinde işi gücü, ekonomik durumu olmasına rağmen ıkı eşliliği kabulleniyorsa bir kadın zaten ona söyleyecek hiç bir lafım yok .

Neyse şimdi bu konulara girersek hiç çıkamayız:) cok derinleşir mevzular.

Benim naçizane fikrim; orda bir yerlerde alan razı satan razı , kayınvalide bile uyanıklık peşinde, ben olsam hepsinden uzak dururum. Yakınlarımda istemeyeceğim olaylar bunlar benim .

Valla kusura bakma ama bu olayda tek masum var oda eltin sen çıkarların doğrultusunda haraket edip onları evine almış üstüne birde gezmiş tozmuşsunuz sonra tekrar gelmek istediklerinde tabi bu defa çıkarın yok onları eve almamışsın yani senin elti olayın tamamen bahane yine kendini düşünmüşsün bu yaptığınız bana hiç insanca gelmedi en baştan onları kabul etmeniz büyük hataydı tabi kayniniz da şunu düşündü işleri bitti bizi istemiyorlar üzülerek söylüyorum ki bu konuda haklı eltinizin yerinde olsam bi daha sizin yüzünüze bakmam

Bu kadar karaktersiz biriyle neden esinizin arasını yapmaya çalışıyorsunuz? Ne zorunuz var da böyle bir mahlukatı ailenize sokmaya çalışıyorsunuz?

Bir de o diğer namussuzla birlikte kac gun geçirip vakit harcamışsınız. Bu kadar igrenc insanlarla birlikte olmayı nasıl mideniz aldı?

Açıkçası şu tavırlarınızı topladığımda hiç de durusunuz varmış gibi gözükmüyor. Hani sanki o metres size cok iyi davransa evinize temiz tutsa kanki oluvericekmissiniz gibi.

Ilkinde menfaat için kabul etmişsiniz. Sonraki iki günde gezip tozmussunuz.
Şimdi ise hamileliginiz ve evi hor kullanmaları engel olmuş.

Eltinizi öne neden sürüyorsunuz , onunla ilginiz yok.

Allah cezalarını versin.

selam kizlar. yaklasik 2 yildir esimle kaynim aralarindaki bir is meselesi yuzunden konusmuyorlardi.. bir sekilde baristilar (benim de cabalarimla diyebilirim) kaynim evli ve cocuklari var.fakat gorusmedigimiz sure icinde esiyle sorunlari olmus ve ayri yasamaya baslamislar.nedeni de kaynimin (bunun baska bir adi yok be kadar kullanmak istemesem de) bir metresinin olmasi..hatta ondan cocuk sahibi olmasi.eltim durumu biliyor ve bosanmiyor.akli da karismis cikmazda sanirim.. mal davalari filan da korkutmus olabilir neyse.. biizi ilgilendiren kismi surasi;
kv kadini asla kabul etmiyor torunu gormek istemiyor. kaynim da bir hafta sonu (sozde beni operasyon icin ist. e giturmek amaciyla) yasadigimiz sehre gelecekti. arabasi buyuk ben rahat ederim uzanirim vs filan diye.. tutmus bu kadinla gelmis. emrivaki yapmis yani.esimle yeni baristilar ve benim.icin geldi diye kabul etmek zorunda kaldim.o gece bizde kaldilar.. ama cok zor bi.geceydi.. kadin yabanci. ayakkabilarla antreme kadar girdiler.. cocuk disarida gezdigi ayakkabilarla gezdi iceride.kucuk ama olsun sonucta kirli.aile boyu banyomda dus aldilar.. banyo sirilsiklam olmus artik kuvetin disina mi ciktilar naptilar.bilmiyorum.. 3 ayri havlu istedi kadin..ev savas alanina dondu.anlatamam.sabah kalktik benim operasyon icin yola dustuk.evden cikarken gordum ki yattiklari yatagin ustu camur kirintilariyla dolu..hrhalde ayakkabilarini koydu yatagin uzerine.her neyse hic sesimi cikarmadim. gittik.operasyonumu gecirdim.guya benim icin buyuk arabayla gelinmisti onde yatarim diye,kadin one de kuruldu mis gibi.. operasyon bitince 2 gun gezdik tozduk istte. geri donduk.
ben evi anca temizledim esine de bir daha boyle.misafirlik istemiyorum dedim. hem kv istemiyor ben niye kabul.edeyim dedim.. bir iki hfta gecmeden kaynim yine esimi aramis sizde kalacagiz diye.. tam da hamileligimin ilk haftasi..dinlenmem gerek. stres olmamam gerek. artik cildirdim.kabul etmedim. kaynim da esime de annesine de kizmis kabul.etmiyoruz diye. ben de msj yazdim kendisine.. suclanacak biri varsa benim.ben kabul etmedim. hem eltime karsi kendimi kotu hissediyorum hem de dinlenmem gerek bu haftalarda dedim. ama sonucta esimle yine aralari bozuldu

Tamam aralari bozulsun. En iyisi, en guzeli. Niye rahatsiz oldun bundan onu anlamadim?
Gayri ahlaki yasayan onlar. Bırak onlar bozulsun.

Eltinin bosanmiyor ve durumu kabul ediyor olusu seninde kabullenmeni kolaylastirmasin.

Cocuk icin bir sey diyemem o masum. Fakat o yorgan muhabbeti falan tam agzina kurekle vurmalik... ben olsam baharat takimini geri alin, onun yerine gelirken az edep getirirsiniz burda size en cok o lazim olur falan derdim heralde.
Kadinin rahatligi sinir bozucu... Madem baskasindan cocuk yapiyorsun boşa karini be adam.. Adamin yaptığına söylecek cok laf var ama...

Bosver gorusme, herkes kenara cikar sonra sen yuva yikmaya yardim eden kalirsin arada.

Back
X