Kaynımın amacı ne sizce???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bortecineee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
2.746
5.475
158
İyi günler hanımlar çok üzgün ve sinirliyim şuanda. 1 yılık evliyim. Eşimle aynı köydeniz. Kuzenim biz evlenmeden önce kaynım ile ilgili birşey söylemişti dikkat et diye onların siyasi olayları vs var gibisinden. Neyse bu yüzden kaynım kuzenlerimle konuşmuş ve konu kapanmıştı ama birbirleriylr konuşmazlar hsz etmezler yani. Neyse gelelim asıl konuya bundan 6 yıl önce olnuş bir olay, bu kuzenlerim 6 yıl önce eltimi facebooktannarkadaş ekleyip durmuşlar, eltimde kaynımla nişanlıymış, kaynım kuzenlerime kızmış niye ekliyorsunuz vs diye bu 6 yıllık mesajlaeı kaynım silmemiş eşime göndermiş bugün, birde üstüne p.çler o... Çocukları iyi biplwmişim demek ki o yüzden kudurup iftira atmışlar bana filan, kanını biplediklerim filan diye küfğrler ve bunları bana eşim gönderdi, ben şok oldum, üzüldüm kuzenlerim erkek bu arada. Neyse eşime dedim kuzenlerimşn yaptığı şeyleri savunmıyorum ama 6 yıl önceki bir meseleyi bana kardeşinin ettiği küfğrlerle yansıtman hoş değil. Kendi aranızda konuşuyorsunuz bana niyr atıyorsun, hatalı da olsalar alındım ve üzüldğm, aramıza huzursuzluk niye sokuyorsun vs dedim, küfür etmesi yanlış dddim. Küfür etmesi yanlış ddğil ben olsam bende ederdim ama o küfürleri sana atmam yanlıştı dedi. Deidm aynısını bana söylenmeyecek şeyleri söyleyen teyzen hakkında ben ablamlara yazsam senin teyzenlere küfür etsem banandediği bel alto şeyler için hoş olur mu kızmaz mısın dedim. Kızardım ama sen benimle niye sidik yarıştırıyorsun, bir daha sana brişey anlatmıycam dedi vs tartıştık. Bana işten geldiğşnde bu konuyu yansıtma lütfen kapatalım daha da konuşmayalım geçmiş bitmiş mesele huzurumuz kaömasın dedim moralim bozuldu dedim. Bana dedikş şu, moralin bozuk kalsın, hiçbirşey olmamış gibi davranamam. Dedi bendenyaptığının yanlış olduğunu hoş olmadığını anlatan bir yazı yazdım iştenngeldiğinde hiçbirşey olmamış gibi davranmasını rica eden bir yazı yazdım. Bu olaylar eşim işteyken oluyor bu arada. İşten geldi konuştuk sarıldık vs ama yinede bir tuhaflık var yani. Sizce kaynıma uysrı mesajı atayım mı? Yaptığı şey yüzünden eşimle aramızın bozulduğunu dikkat etmedi gerektiğini kardeşiyşe onun değşl benim aynı evde yaşadığıöı bir ömür geçireceğimizi dğşğnerek hareket etmesini söyleyeyim mi sizce?

Ortalık iyice karışır bnce hic yazmayın eşinize gelince de ayni cocuk gibi nazlanıyo uzatiyo olayı size niye anlatiyo tamamen sacmaliyo biraz yontun onu yoksa bi yol olmaz bn diyim size :işsiz:
Yani konuşuyorsun niye anlatıyorsun birde üste çıkıyor. Yontmaya çalışıyorum ama kardeşi buna izin vermiyoe gibi yani yontmaya çalıştığımın farkında ve sanki abisinin kendi istediği gibi olmasını istiyor ve onu yönlendiriyor gibi hissediyorum. Ben kardeşinden ve eltimden 6 yaş eşimden 7 yaş küçüğüm, beni bençmseyemediler sanki gibi.

Yani konuşuyorsun niye anlatıyorsun birde üste çıkıyor. Yontmaya çalışıyorum ama kardeşi buna izin vermiyoe gibi yani yontmaya çalıştığımın farkında ve sanki abisinin kendi istediği gibi olmasını istiyor ve onu yönlendiriyor gibi hissediyorum. Ben kardeşinden ve eltimden 6 yaş eşimden 7 yaş küçüğüm, beni bençmseyemediler sanki gibi.
Ozaman evlenmeseydi kardesinin dizinin dibinde onun kuklasi olsaydi. Böyle olmaz biraz cazgir olun neden hicbirsey olmamış gibi davraniyomussunuz o nasilsa sizde öyle olun

Canınız mı sıkılıyor. Kayna mesaj nedir. Eltime bile atmam. Konunun başka boyutu var. Demek ki kuzenleriniz çocuğa yanlış yapmış. Eşinizin size küfürleri göstermesine gerek yok o ayrı mesele. Bence kaynınız yeni görmüş mesajları. Çok sinirli. Kuzenlerden biri bunun eşine aşıkmış ve adama iftira atmışlar gibi anladım. Kuzenlerden hesap sorulabilir. Cahil veya çocuk onlar boşver deyip ortalığı sakinleştirin. Kendinizi düşünmeyin şuan.

İyi günler hanımlar çok üzgün ve sinirliyim şuanda. 1 yılık evliyim. Eşimle aynı köydeniz. Kuzenim biz evlenmeden önce kaynım ile ilgili birşey söylemişti dikkat et diye onların siyasi olayları vs var gibisinden. Neyse bu yüzden kaynım kuzenlerimle konuşmuş ve konu kapanmıştı ama birbirleriylr konuşmazlar hsz etmezler yani. Neyse gelelim asıl konuya bundan 6 yıl önce olnuş bir olay, bu kuzenlerim 6 yıl önce eltimi facebooktannarkadaş ekleyip durmuşlar, eltimde kaynımla nişanlıymış, kaynım kuzenlerime kızmış niye ekliyorsunuz vs diye bu 6 yıllık mesajlaeı kaynım silmemiş eşime göndermiş bugün, birde üstüne p.çler o... Çocukları iyi biplwmişim demek ki o yüzden kudurup iftira atmışlar bana filan, kanını biplediklerim filan diye küfğrler ve bunları bana eşim gönderdi, ben şok oldum, üzüldüm kuzenlerim erkek bu arada. Neyse eşime dedim kuzenlerimşn yaptığı şeyleri savunmıyorum ama 6 yıl önceki bir meseleyi bana kardeşinin ettiği küfğrlerle yansıtman hoş değil. Kendi aranızda konuşuyorsunuz bana niyr atıyorsun, hatalı da olsalar alındım ve üzüldğm, aramıza huzursuzluk niye sokuyorsun vs dedim, küfür etmesi yanlış dddim. Küfür etmesi yanlış ddğil ben olsam bende ederdim ama o küfürleri sana atmam yanlıştı dedi. Deidm aynısını bana söylenmeyecek şeyleri söyleyen teyzen hakkında ben ablamlara yazsam senin teyzenlere küfür etsem banandediği bel alto şeyler için hoş olur mu kızmaz mısın dedim. Kızardım ama sen benimle niye sidik yarıştırıyorsun, bir daha sana brişey anlatmıycam dedi vs tartıştık. Bana işten geldiğşnde bu konuyu yansıtma lütfen kapatalım daha da konuşmayalım geçmiş bitmiş mesele huzurumuz kaömasın dedim moralim bozuldu dedim. Bana dedikş şu, moralin bozuk kalsın, hiçbirşey olmamış gibi davranamam. Dedi bendenyaptığının yanlış olduğunu hoş olmadığını anlatan bir yazı yazdım iştenngeldiğinde hiçbirşey olmamış gibi davranmasını rica eden bir yazı yazdım. Bu olaylar eşim işteyken oluyor bu arada. İşten geldi konuştuk sarıldık vs ama yinede bir tuhaflık var yani. Sizce kaynıma uysrı mesajı atayım mı? Yaptığı şey yüzünden eşimle aramızın bozulduğunu dikkat etmedi gerektiğini kardeşiyşe onun değşl benim aynı evde yaşadığıöı bir ömür geçireceğimizi dğşğnerek hareket etmesini söyleyeyim mi sizce?
Kayın degil fitne fesatcı elti mübarek🤦🏻‍♀️
Ne issiz adamlar var ya
Msj flaan atmayın,hatta yüzüne bakmayın karsılasınca falan.
Evde kalmaktan millet kafayı yedi.

Konular.bana alakasız geldi. Siz de garipsiniz yani adam bir şey paylaşmış kafanızı kuma gömüyorsunuz. Eşin oh iyi küfür etmiş dememis ki adama ne suç buluyorsunuz.
Adam hakkında atıp tutmuşlar. Sonra nişanlısına asılmışlar gibi anlaşılıyor. Küfür doğru değil ama erkekler böyle tepki veriyor. Burada eş olayı anlatmalı ama küfürü göstermemeliydi. Kayına mesaj atarsa acayip sert dönüş alacak gibi.

Konu sahibi, kendisine iftira edip, nişanlısına asıldıklarını öğrense, ne der acaba? 10 yıl da geçse o.... demez mi? Yoksa 10 yıl geçmiş bitti gitti mi der. Bilemiyorum. Kendi karar versin. Kaynın burada bir suçu yok.

Iyi de adamın yaptığı bana normal geldi. Hem karısına nisanliyken mesajlar at, hemde yeni gelini doldurmaya calis. Kuzenlerin az fena değilmiş kusura bakma ama. Burada hata mesajları sana gösteren eşinde. Kardeşi sinirini paylaşmış, karına göster dememiş ki. Ben olsam kuzenlerime kinlenirdim kaynima değil.

her detayı vermişsin ama anladığım kadarıyla kuzenlerinin tam olarak ne yaptığını söylemekten kaçınıyorsun.kaynın eşinin kardeşi her istediği şeyi paylaşabilir,insan böyle bir olayı 6 yıl değil 15 yıl sindiremez.eşinin gelip sana söylemeside senin ona destek vereceğini yaptıklarının yanlış olduğunu duymak istediğindendir.ama sen bunu yapmak yerine eşine konuyukapattırıp kaynına mesaj atmayı planlıyorsun.Bence aile birliği kavramını biraz öğrenin.sorunlarınızı birlikte çözüp kapının dışındaki insanları kapıda bırakın,birde eşinizle olan sıkıntı ve sorunlarınızda eşinize biraz dedtek verin sizede yanlış geliyorsa,mesela evet haklısın hayatım kuzenlerim çok yanlış davranmışlar Ama bu bizim sorunumuz değil lğtfen aile içine taşıyıp bizimle ilgili olmayan konularla huzurumuzu kaçırmayalım.ama benim fikrimi merak ediyorsan gerçektende kuzenlerim çok yanlış davranmışlar diyin.kaynınıza niye mesaj atcaksınız ayrıca kardeşiyle dertleşmiş ne var bunda? eşiniz size söylüyorsa adamın suçu ne?

Basit insanlar bunlar. Benim anlamadığım siz neden kuzenlerin size söylediği şeyleri eşinize vs söylediniz? Bir bakıma daha önce size bunları söylediler, siz eşinize, eşiniz abisine şimdi de tam tersi bir durum ve herkes herkesin ne dediğini biliyor. Tuhaf değil mi?

Kuzenlerin de kaynının da problemleri evin dışında kalmalı, eşin kendi kardeşi ile konuşabilir haklı olarak ama senin tepki vermen de, eşinin de her şeyi seninle paylaşması yanlış olmuş.
Kuzenlerin gerçekten nişanlı birine mesaj attılarsa yanlış yapmışlar. Savunulacak bir tarafları yok, aileden biri diye senin eşinin kardeşi kadar yakın da değiller. Uzatmayın, savunmayın, üstüne bir de mesaj atıp sıvamayın.

Son düzenleme:
Eşiniz size mesajları göstermeden olayı anlatabilirdi.

Eşinizi asıl sinirlendiren sanırım sizin de onun hatalı akrabalarına küfür edebilme ihtimaliniz olmuş. Kendi başına gelebileceğini düşününce hoşuna gitmemiş tabi.

Siz kuzenlerinize hak vermediğinizi zaten söylemişsiniz. Uzatan eşiniz olmuş. Ben eşinizi daha hatalı buldum açıkçası.

Siz de keşke evlenmeden önce kuzenlerinizin kayın ailenizle ilgili yorumlarını eşinize söylemeseydiniz.

Bu saatten sonra kaynınıza konuyu asla açmayın. Eşinizi de kendi haline bırakın. Zamanla geçer gerginliği.

Kaynin konuyu abisiyle paylaşmış sana bir şey dememiş ki. Senin kaynina mesaj atman olayı bırak kapatmayı daha da büyütür. Ve 6 yil once de olmuş olsa kuzenlerinin de hala bir alıp veremediği var ki adam hakkında atıp tutuyorlar. Hayır yani eşinin kardeşinin siyasi görüşü hakkında sen neden dikkatli olacakmissin anlayamadım kimseyi alakadar etmez. Ayrıca nişanlı bir kadını 2 erkek kardeşin birden "ekleyip durması" nasıl bir davranıştır hiç de iyi niyetli gelmedi bana.
Ayrıca kuzenlerin senin uzak akrabam oluyor artık, kaynin dediğin eşinin kardeşi, ve senin her halükarda eşinin yaninda olman gerekir. Şahsen ben kuzenlerim için eşimle bir tartisma yapmam akşam herkes evine çekilince ben o adamla başbaşa kalacağım hep, kaynimla da hiç muhatap olmam böyle bir konuda. Siz haklısınız der gecerim, ama haklı göründükleri için. Bariz haksız olsalar farklı davranirdim.

valla söyleyeyimde için de kalmasın ne b..tan bir kayniniz ve ne cahil bir eşiniz var.. allah yardımcınız olsun.
zor yani böyle cahillerle uğraşmak.
bunlar oturup can sıkıntısından ya da çok boş olduklarından eskileri açmış birbirlerini doldurmuşlar.
ama bnce eşiniz iyi bir es değil.

valla söyleyeyimde için de kalmasın ne b..tan bir kayniniz ve ne cahil bir eşiniz var.. allah yardımcınız olsun.
zor yani böyle cahillerle uğraşmak.
bunlar oturup can sıkıntısından ya da çok boş olduklarından eskileri açmış birbirlerini doldurmuşlar.
ama bnce eşiniz iyi bir es değil.
ha bi de kuzenleriniz de nişanlı olduğunu bildikleri bi kadına istek atacak kadar neyse sustum.
bu arada kaç yaşındaydı o zamnlar kuzenleriniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X