- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
Ay hemde çok çabuk kanıyor akillanacagini da pek sanmıyoruz hayırlısı olsun inşallahO harcadığı paralari kayniniz isteyerek verdiyse ondan birsey cikmaz galiba. Bundan sonra kayniniz da biraz daha dikkatli ve akilli hareket etsin. Zannediyorum kolay kanan bir insan
Ay çok güldümVermek zorundalar.nisan atildiysa vermek zorundar. Ayy aklima teyzem geldi gelinine inceceik bir tane bilezik takmisti nisan atildi.teyzem hergun birimizi gonderiyordu kiz lanet gelsin hepinize dedi bilezigi verdi.gecen hafta diyoki teyzem hep kiyamadigm sampuanimi bitirdu almanyadan ozel gelmistiutanmasa onuda isteyecekti. Kaynina teyzemi anlat biraz feyz alsn
Tek kötü birşey yok onların elinde çünkü kimseden birşey görmediler ama onların attığı mesajlar herşey duruyor bizlerde kaynimda dahil olmak üzere ellerine koz vermedikNişan hediyeleri geri iade edilir, sebepsiz zenginleşmedir.
Çünkü ortada evlilik vaadi var ve bu gerçekleşmeyince eğer kaynınız kusurlu taraf değil ise dava açabilir.
Sana birsey diyimmi ailem badtan istedi ben aileme bagirdim cagiridm ise susun karsi taraf kirilmasin susun nisani atarlar susun onlar sevdgm adamin ailesi.susun onlar saygin insanlar zengin insanlar. Sonra ne oldu biliyomisn bana hicbisey takmadilar yapmadilar birde evime yerlestirler burasi bizim evimiz diye.en kotusude ne biliyomusn babamn annemin yillarca calisip bana verdigi tum emekler altinlar bilezikler onlarida elimden alip bir guzel ailecek yediler. Ve ben suan ailemin evindeyim. Ailem bakiyor bana. Ben suan evlenmeseydim senin gibi komusurdum.yapma ne olur yapma degerini yerle bir etme. Suanki aklim olsa onlari kalida kopek ederdim.3 kisiyle istediler bes kisiyle dugun yaltilar bana tabiri caizseBir şeyi çok merak ediyorum, nedir bu nişan düğün bohçası, hediyesi, takısı, sözü, nişanı? Söz yüzüğü, nişan yüzüğü, nikah yüzüğü, doğum yüzüğü, beş taşı yüzüğü... oymalısı, burmalısı, hasırlısı... hadi düğün de anlarım da arkadaş neden nişanda takılır? Bana da nişanımda kp kv bilezikler, kolyeler, setler, saatler taktı. Kendimi kuyumcu vitrini gibi hissettim. Nişan bitti herkes gitti. Yav Allah'ını seven alsın şunları dedim. Tamam devam ettirin geleneği, kim ne aldıysa nişanda falan gere gere gezin sonra evlenene kadar kim ne aldıysa birbirine geri versin düğünde de damat ile geline hepsi iade edilsin. Ülkede şunlar yüzünden huzurlu yuva yok resmen. Olacak işte olmuyor. Millet değerini artık kendisine takılan takı ile ölçmeye başladı. Hayır söz ve nişanın günümüzde amacı nedir? Eskiden aileler söz verirmiş, sonra iki genci nişanlarlarmış ama günümüzde bunun amacı nedir? Konuyu saptırmak istemem ama kaynınıza söyleyin, arkasına bakmadan ülkeden kaçsın, Avrupalı biri ile evlensin.
Ben de evliyim. Oldukça da zengin bir ailenin geliniyim de bunlar ile altının ne ilgisi var. Yaşadıklarınıza üzüldüm ama yurtdışında bunların hiçbiri yapılmıyor. Bizlerin geleneğinde var bu ve ben sevmediğimi belirttim.Sana birsey diyimmi ailem badtan istedi ben aileme bagirdim cagiridm ise susun karsi taraf kirilmasin susun nisani atarlar susun onlar sevdgm adamin ailesi.susun onlar saygin insanlar zengin insanlar. Sonra ne oldu biliyomisn bana hicbisey takmadilar yapmadilar birde evime yerlestirler burasi bizim evimiz diye.en kotusude ne biliyomusn babamn annemin yillarca calisip bana verdigi tum emekler altinlar bilezikler onlarida elimden alip bir guzel ailecek yediler. Ve ben suan ailemin evindeyim. Ailem bakiyor bana. Ben suan evlenmeseydim senin gibi komusurdum.yapma ne olur yapma degerini yerle bir etme. Suanki aklim olsa onlari kalida kopek ederdim.3 kisiyle istediler bes kisiyle dugun yaltilar bana tabiri caizse
Bir şeyi çok merak ediyorum, nedir bu nişan düğün bohçası, hediyesi, takısı, sözü, nişanı? Söz yüzüğü, nişan yüzüğü, nikah yüzüğü, doğum yüzüğü, beş taşı yüzüğü... oymalısı, burmalısı, hasırlısı... hadi düğün de anlarım da arkadaş neden nişanda takılır? Bana da nişanımda kp kv bilezikler, kolyeler, setler, saatler taktı. Kendimi kuyumcu vitrini gibi hissettim. Nişan bitti herkes gitti. Yav Allah'ını seven alsın şunları dedim. Tamam devam ettirin geleneği, kim ne aldıysa nişanda falan gere gere gezin sonra evlenene kadar kim ne aldıysa birbirine geri versin düğünde de damat ile geline hepsi iade edilsin. Ülkede şunlar yüzünden huzurlu yuva yok resmen. Olacak işte olmuyor. Millet değerini artık kendisine takılan takı ile ölçmeye başladı. Hayır söz ve nişanın günümüzde amacı nedir? Eskiden aileler söz verirmiş, sonra iki genci nişanlarlarmış ama günümüzde bunun amacı nedir? Konuyu saptırmak istemem ama kaynınıza söyleyin, arkasına bakmadan ülkeden kaçsın, Avrupalı biri ile evlensin.
Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize sürekli istediler de istediler oda yaptı zavallı benim kendi nisanımda tek taş alyans hariç hiç birşey istemedikBir şeyi çok merak ediyorum, nedir bu nişan düğün bohçası, hediyesi, takısı, sözü, nişanı? Söz yüzüğü, nişan yüzüğü, nikah yüzüğü, doğum yüzüğü, beş taşı yüzüğü... oymalısı, burmalısı, hasırlısı... hadi düğün de anlarım da arkadaş neden nişanda takılır? Bana da nişanımda kp kv bilezikler, kolyeler, setler, saatler taktı. Kendimi kuyumcu vitrini gibi hissettim. Nişan bitti herkes gitti. Yav Allah'ını seven alsın şunları dedim. Tamam devam ettirin geleneği, kim ne aldıysa nişanda falan gere gere gezin sonra evlenene kadar kim ne aldıysa birbirine geri versin düğünde de damat ile geline hepsi iade edilsin. Ülkede şunlar yüzünden huzurlu yuva yok resmen. Olacak işte olmuyor. Millet değerini artık kendisine takılan takı ile ölçmeye başladı. Hayır söz ve nişanın günümüzde amacı nedir? Eskiden aileler söz verirmiş, sonra iki genci nişanlarlarmış ama günümüzde bunun amacı nedir? Konuyu saptırmak istemem ama kaynınıza söyleyin, arkasına bakmadan ülkeden kaçsın, Avrupalı biri ile evlensin.
Kendisi ancak aralık sonu gelebilecek eşim artık onun uerine vekalet verebilirse o verebilecek çok tesekkurlerKıyafettir ayakkabıdır bunları geri alamaz alışılmışın dışında hediyeler geri alınabilir nişan takıları gibi. Tabi ben hukukçu değilim bildiğim kadarıyla böyle dava açıp altınlarını geri alan arkadaşımda olmuştu alınır yani takı kısmı. Zaman aşımı süresi var tabi tam net ne kadar bilmiyorum ama en kısa sürede açın davanızı
Kanıt istemiş sanırım avukat nisan da takılanlar nisan fotosu kızın üstünde gözüküyor hepsidavasini acsin. ne taktiysa tek tek listeleyin. ya taktiklarini ya da maddi karsiligini para olarak istemek hakki var.
Bizde de aynı şekilde. Eşimin ailesi bulundukları şehirde bilinen, tanınan bir aile ama ailem öyle zenginler falan diye bir şey istemedi. Sordular, "Diğer gelinlere ne yaptıysanız onu yaparsınız," dedi ailem -ki ortanca eltim benden 8 sene önce evlenmiş hani bana alınan altın ona alınana göre daha az olacak görünürde. Nişanda bir kısmını almışlar. Ben o altınları bir nişanımda bir de düğünümde gördüm. Ondan sonra eşim babasına verdi. Bir defa da eşimle birkaç aylık ayrılık yaşadık. Aklımın ucundan geçmiyor, kp aramış diyor ki, "Kızım altınların bende. Ben senin ne olursa olsun arkandayım." Şu laftan sonra dünya kadar serveti koysalar dönüp bakmazdım. Altın kime neyin garantisi. Zaten en son kuzenim evlendi ondan gördüğüm kadarı ile çoğu düğün masrafına gidiyor.Herseyi abartmamak lazım. Ben şimdiye kadar tek bir yüzük taktım (ayri bir hediye hariç). Ne nişan gününe nede düğüne kadar ne takilacagina dair hiçbir fikrim yoktu. Bizde "gücünüz neye yetiyorsa onu yapın" denir. Küçümsemez ailem kimseyi asla. Şükür yuvam huzurlu ve böyle kavgalar hiç olmadi. Karşıdaki ailede önemli. Esimin ailesi çirkef olup "kendilerini ucuza sattilar" tiplerden de çıkabilirdi. Maalesef onlardan da var. Bencede en önemlisi ailedeki huzur. Gecenlerde Türkiyede düğüne felan harcanan rakamları duydum.. Allah herkese, heleki erkek ailelerine, kolaylık versin. Zor.
Boş geliyor bana böyle şeyler gerçekten. Yahu bugün boşansam gitsem bana takılan takı mı hayatımı kurtaracak? Nereye kadar götürür sanki.Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize sürekli istediler de istediler oda yaptı zavallı benim kendi nisanımda tek taş alyans hariç hiç birşey istemedik
Kız tarafına kalır bildiğim kadarıyla bi avukata danisinIyi aksamlar kızlar kaynım nişanlısıyla olaylı bir şekilde ayrıldı kiz tarafı verilen takılari ve alınan eşyaları geri vermiyor üstüne birde tehdit mesajları atıyorlar az şeyler değil yapılanlar kaynım hepsini istiyor dava açacak bunun belli bir süresi var mı acaba kaynim baska yerde görevde kardeşi onun yerine vekalet verebilir mi şu an gelemez karşı tarafın attığı mesajlar ses kayıtları da attılar hepsi duruyor.
Aynen,bencede bulasmayin.n.Bence siz karışmayın. KK'da neler okuyoruz. Yarın bir gün barışırlar herkes cici olur siz kara kedi.
Boşverin, kapatın kendi kapımızı. Onlar kendi aralarında halletsinler
Muhteşem bir yorumBoş geliyor bana böyle şeyler gerçekten. Yahu bugün boşansam gitsem bana takılan takı mı hayatımı kurtaracak? Nereye kadar götürür sanki.
Neden kadının olsun ben onu anlamıyorum işte. Neden milletin aldığı altınlar ayrılınca kadına kalıyor? Niye hak oluyor? Amaaaan. Bir ömür mutlu olsun kardeşiniz.Muhteşem bir yorum
Kızkardeşim,düğüne 1 hafta kalasıya ayrıldı.1 çöplerine dahi tenezzül etmedik,Aldıkları tüm eşyaları geri verdik.
Herkes ''Neden verdin.O senin hakkındı''falan dediler. Kızkardeşimin hayalleri yıkılmışken, 3 kuruşluk mala tenezzül etmek,aklımızın ucundan dahi geçmedi.
Kızkardeşimin kalbinin güzelliğinden dolayı,Rabbim karşısına Melaike gibi bir eş çıkardı.İyiki de, o nişanı atmış ve iyiki de, şimdiki damatımızla evlenmiş diyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?