• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynvalide ile ayn Apartmanda oturmak doru mu?

canım aslına bakarsan kayınvalidem çok iyi bir insan ve biz aynı apartmanda oturuyoruz
bugüne kadar hiç sorunum olmadı bana karışmaz.
ancak bukadar içiçe olmak insanı çok sıkıyor mesela iki üç günde bir orda yemekte oluruz ve bütün akşam hepberaberiz
helede yeni evliyken çok sıkardı bu durum tamam iyi insanlar ama senin özgürlüğün kısıtlanıyor belki o gece eşimle bi film izlicem bi yere gitcem .
neyse işin o kısmını çok uzatmayayım buaralar canımı çok sıkan bi durum var
bu yaz kaynanam ve kayınvalidem görümceme tatile gittiler iki bekar kaynımda evde kaldılar ve ben bi aydır iki evin temizliğini bılaşığını ütüsünü aklınıza gelebilecek ne varsa yürütmeye çalışıyorum ama bir günde arayıp teşekkür babında bişey duymadım çalış çalış nereye kadar bizimde tatilimiz mahvoldu hiç bi yere gidemiyoruz üstelik bu ilk değil kaynanam sürekli bi yerlere gidiyor ve sorumluluk bana kalıyor bekar görümcem olmadığı için.
bigün de bi aferin diyen yokki ne diye bukadar uğraşıyorum ama eşime sorarsanız mecburmuşum..
valla okadar sinirlendimki tayinimi öyle uzak bi yere isticemki kimse bize gelemesin dedim eşime
çok uzattım bunlar sadece buz dağının görürnen kısma okadar severek geldimi aynı apartmana ancak çoook pişman oldum hiç bir zaman çekirdek aile olamadık hep cümbürcemaat yaşıyoruz
aklı olan aynı apartmanda değil aynı şehirde oturmazzzzzz

kardeşiimmmm sana yüzde yüzz katılıyorummmm

bravooo
delikafaduldendelikafadulden

ben aynı apartmanda oturmak istemem hele bunu buğünlerde hiç istemiyorum çünkü geçen bi olay oldu o da bana ders oldu yoksa eşimin ailesinin oraya ev yapılırsa geliriz falan dioduk ama ben şuan için kesnlikle vazgeçtim hatta bu akşam bi misafirim vardı eşinin ailsiyle oturyo dediki kendi hayatını yaşayamıyosun hep müdahale oluyo dedi ama ben hep çalıştığım için evde olmadığım için daha az sorun oluyo dedi ben mesela çok işime karışılsın istemem istediğim saatte yatar kalkarım müzikte dinlerim yüksek sesle ama sen istiyorsan otur ama sakın evinin anahtarını falan verme abartma yani birde mesela ben şeyede karşıyım evleniyosun hemen kayınvalidenle gezmeni falan bekliyolar kanki olmanı istiyolar kendi annenin yerine koyulmasını istiyolar ve ben bunada karşıyım her zaman bi sınırın olacak sonuçta o senin annen değil kayınvalidemle hiç sorunum yok ama ben toplumun bu konudaki kalıplaşmış kurallarına karşıyım aaa bak mesela bide şu var yakın olunca ev işlerinde yardım beklenir ben mesela geçenlerde sık gitmeye başladım hemen bana şunu getir bunu götür falan getirirmisinde değil getir götür bu da beni rahatsız etti mesela yakın olsam dedim daha fazlası olacak mesela benim eşimde iş ziyaretlerine gider ben bazen kendi ailemde kalırım ailem farklı şehirde bu arada bazen onun ailesinde yani eşin gidince sen yalnız kalmazsın merak etme yakın olmana gerek yok ama sen bilrisin

kendi adıma konusayım
nişanlıyken bazı sinyaller aldığımdan dolayı
aynı apartman aynı mahalle hatta aynı semti bırak
başka bi semte tasındım iyiki de yapmışım
ama herkesi aynı kefeye koymamak lazım aynı apartmanda oturmayı istediğine göre
demek ki iyi insanlar inşallah hersey güzel gider hiç bir sorun çıkmaz

merak ettigim konu bu hiç eşinnin ailesiyle aynı apartmanda oturanlar varmı..ben yakın oturmayı kendim istedim..şimdi evi hazırlıyoruz..sizce iyi olurmu...tecrubelilerden yardım bekliyorum....daha elenmedim ama en kısa zamanda evlinicez..sizce dogru mu yaptıgım..erkek arkadasım bu duruma cok sevindi aileside öyle...kafam karıstııı şimdidenn

Sakınnnnn
Bence boyle bırseyı sakın yapma
Ben kayınvalıdemı ve kayınpederımı cok sevıyorum ama bak yıne de sorunlarım var kendımce kı bunları cogu da bılmez

Ben aynı apartmandayım kayınvalıdemlerle
1.Her gun asagı ınıp hal hatır sormak zorunlu gıbı gelmeye basladı ve bu da benı bunaltıyor.Esım her eve geldıgınde annemler nabıyo ugradınmı der. Ben sankı annelerının cetelesını tutuyom.Bı de ustune ustluk saat 11e kadar asagı ınmıyım kaynanam arar kızm nıye asagı ınmıyorsun :bbo:
2. Sureklı sızde yıyelım bu aksam bızde yıyelım bu aksam gıbı sozlerı cok duyarsın.Ya kahvaltıyı ya aksam yemegını bırlıkte yerız bazen ıkısını bırden bırlıkte yerız.Yemek yapmak yemek,bulasık bunlar sorun degıl ama bız yapısık ıkız degılız.Bır aydır onların durumları kotu oldugu ıcın bırlıkte yıyoruz.Bızde yıyoruz genelde.E yemek yemısken cay faslı bılmem ne faslı aksam 12yı buluyor.Esımle yalnız kalamıyorum.
3.Malı durumları kotu oldugunda ılk yardım ısteyeceklerı kısı sızsınız.Ornek olark,kayınpederımın ıslerı kotulestı hatta sonraları bıttı esım calısıyodu sadece kaynanamlar da ssk prımlerını odemeye calısıyolar.Baslarda toplu alısverıs yapıyorduk bı onlar ıcın bır bızım ıcın alısverıs yapıyorduk sonra Bırlıkte yasayalım dedıler.Dogalgaz elektrık suyu tek bı yere odensın dıye cunku herseyı esım karsılıyordu.Ve yasadık ta yukarı cıkana kadar esım nerdeyse kayınvalıdemlerle bırlıkte yasamaya karar vermek uzereydı o arada ben de ıse gırdım ve evımıze cıktık.
4.Aynı apartmanda olunca esım kendını sureklı dayanacak ınsanlar oldugu ıcın kafasına gore davaranabılıyor.Basta ben de olacagına asla ınanmazdım ama aynen boyle oluyor.
5.Sıze mısafır gelmesı onlara,onlara mısafır gelmesı de sıze gelmıs demektır.Sureklı bır asagı bır yukarı ıner cıkarsınız.Sureklı topluluk halınde olursunuz.
6Aılenız sıze geldıgınde yalnız oturup annenle dertlesmek ıcın geceyı herkesın uyumasını beklersın cunku kayınvalıdenler mısafır geldı dıye cogu zaman sızınle olacaktır.
HERSEYE RAGMEN KAYINVALIDEMLERI SEVIYORMUYUM EVET AMA manevı yonden cook bunalırsın.
calısırsan yıne ıyı.En azından gun boyu evde olmazsın

Ha bu arada kayınvalıdem de herseyın farkında.Hala bıze der selın sen ıse gırdıgınde ıkı aıleden de uzak bır yere tasının.Ben kayınvalıdemden cok cektım gelınımın de rahatsız olmasını ıstemem,sız evlılıgınızın ılk yılı olmanıza ragmen yasamanız gerekenlerı rahatca yasayamadınız der.Kayınvalıdem haklı hem esının hem de kendı tarafından uzak bıryerlerde ev tut bacıımm.Yararını goreceksın

Ha ayrıca ( cok mu dolmusum ne ).Bı yere gıdılecekse onları cagırmadan gıtmeyız.Onu gectım esım tatılde gorumceme goturur.Onlar da gelır.Gecen sene evlendık bır ay sonra da esım yıllık ıznıne cıktı sul aılece anamura gorumcemın yanına gıttık.Esım orda benı o kadar uzdukı anlatamam.Onu da gectım :) kayınpederım ıse baslaması gerektıgı ıcın erken döndü kayınvalıdem de ben de gıdıyım kocamı yalnız bırakmayım demedı bızımle beraber döndü.Esım ben kayınvalıdem aıle saadetı ve 18 saat yol.Bır de kaynanam yazlıga gıder arada bı annesıne gecer ordan.Gıttımı de gelmek bılmez, ıkı evın temızlıgı bulasıgı utusu bana kalır.Eve gelınce de kayınpederım kaynanama surat yapar bır ay.Bıze gelırler bırı onda kalkarsa dıgerı 12de kalkar. kötükedihüso

Ha bu arada kayınvalıdem de herseyın farkında.Hala bıze der selın sen ıse gırdıgınde ıkı aıleden de uzak bır yere tasının.Ben kayınvalıdemden cok cektım gelınımın de rahatsız olmasını ıstemem,sız evlılıgınızın ılk yılı olmanıza ragmen yasamanız gerekenlerı rahatca yasayamadınız der.Kayınvalıdem haklı hem esının hem de kendı tarafından uzak bıryerlerde ev tut bacıımm.Yararını goreceksın

okurken inan okumaktan yoruldum
bide yaşaması ne yorucu ne zordur
fakat kayınvaliden kıymetinide biliyormuş bravo ne güzel konuşmuş
aynı şeyi ben yaşasam direk mecbur görülürdüm ve hiç bi sekilde hiç bi konudada
söz hakkım olmaz koyun olurdum
bide üstüne adım ne yapıyo ki olurdu

ama şimdi kararımdan dönersem inan daha evlenmeden kötü gelin olur cıkarım..inanın o kadar sevinmişlerki benı arıyorlar sürekli bir ilgi bir ilgi..bende ne biliyim yaştan da olsa gerek onları mutlu görünce daha bir heesleniyorum..ben hiç çeyiz falan yapmıyorum a dan z ye onlar hazırıyo evi baştan dekore ediyorlar..artık gec gibi..inşallah hayırlısı olur..keşke bunu onceden yazsaydım sizin fikrlerinizi alsaydım

gorumcem de sureklı bıze " anamura tasınmaya karar verdım.kayınvalıdem cok sevındı,bana o kadar ıyı davranıyorlarkı gorsen" der dururdu.Evlendıler bır sene sonrakı konusmaları " ıstanbula donmek ıstıyorum,bunaldım,bıktım,hep bırlıkteyız.aynı apartmanda degılız ama bı yere gıderken soyluyorum hep ucumuz gezıyoruz dolasıyoruz..annee " dıye soylenıyor

okurken inan okumaktan yoruldum
bide yaşaması ne yorucu ne zordur
fakat kayınvaliden kıymetinide biliyormuş bravo ne güzel konuşmuş
aynı şeyi ben yaşasam direk mecbur görülürdüm ve hiç bi sekilde hiç bi konudada
söz hakkım olmaz koyun olurdum
bide üstüne adım ne yapıyo ki olurdu

Oyle hayatım ama esımın tarafından karsı komsumuz bı akrabamız var ucuncu annem gıbı gordugum ınsan.Esım bekarken cok cektırdı bana da kayınvalıdemlere de cok para harcardı.Esım yokken muhabbetı oldugunda" ahhh ahh e. bıze ne cektırdı sımdı de o baksın bızı dıyo" kuduruyorum o zaman ıste.

canım herşey uzaktan güzel görünüyo, benimde halamla gelini altlıüstlü oturuyolar, çocuğuna bakıyo bu güzel. ama annesi istiyoki arada gelsin yemeğimizi yesin beraber gezelim, gelin diyoki olmaz ben gencim hep kayınvalideylemi hareket edeyim.gelin gidiyo gezmeler, hala oturuyo evde.sonra lafı sözü çok oluyo,yok çocuğa böyle bakıyolarda ne acayip insanlarada, gelinimizde inatlaştı bizi evine sokmuyo zile basıyoruz kapıyı açmıyo, yukardan kuzenim iniyo çıksanıza eve dayı geliyorum diyo ama kapı açan yok.kendi akrabaları 2 günde bir evinde, yani 2 taraflı laflar sözler oluyo.gelinimizede hak veriyorum halamada.bence mesafeli durmakta fayda var.aynı apartman değilde, birkaç sokak farkla ev tutabilirsiniz, oda ne uzak olur ne yakın,ihtiyacın olunca gelir gider, yarın kayınvalidenle tartışsan annen evine rahat giremez bile, maalesef bunlar yaşanmış gerçekler.iyi kayınvalideler kızı gelin ettikten sonra acayip bi kayınvalide olabilyo.hepsi değil ama genel olarak böyle.bence iyi düşünün,ki birde rahatınıza düşkünseniz 2 kez düşünün

vall abıktım ya benimki iice azıttı söylüyo söylüyo lafları herşeyi o biliyor ya sonra oğluma söylersen yüzümü göremezsin diyor aramız çok fena çok büyüdü bu defa olay:(

allah korusun derim başka da birşey demem...
en iyi kayınvalide ölü kayınvalideymiş:)))

eşimin ailesiyle en ufak bir sorunum olmadı bugüne kadar beni hep bağırlarına bastılar bende onları ama bıktım be kardeşim yeter yaaaaa
aynı apartmanda oturmak beni deli ediyor
sevgili zederdinin anlattıklarını birebir bende yaşıyorum
unutmayın uzaktan sevgi en güzelidir
ya biz evlenmeden önce biride demediki neden aynı apartmana çıkıyorsun
ahh ahh eşek kafam

eger benım annem gıb ı kayınvalıdelık yapıcaksa
neguzel ıkı sokak otemızde annem mısafır gıbı gıder gelır bı sey olursa yardım eder
ama esımın aılesı gıbı bı aıle ıse yandın ozelın hıc bıseyın kalmaz
ah cnm nıye ıstedınkı aynı apartmanı nedemısler
tatlı gıt tatlı gell ..

Back
X