Kaynvalidem ve Olum

yexsxxsxim

*dışı buz içi b@l’ım*
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
968
1
96
İstanbul
hala sinirim geçmedi elim kolum titriyor oğlumamı üzüleyim kayınvalidemi mi gırtlaklayayım bilemedim neyse sizlerle paylaşayım yoksa gerçekten patlayacağım
sabah kayınvalidemi doktora götürdüm kbb ye oğlumunda bademcik problemi var hazır gelmişken onuda kontrol ettireyim dedim doktor baktı bu çocuk çok kötü dedi kan tahlili istedi yaptırdık sonuçlarına baktı iltihap değerleri yüksek ilerde romatizma olur bu çocuk dedi en kısa zamanda ameliyat yapalım dondum kaldım kayınvalidemi kontrol etti boğazında beze var rahat nefes alamazsın sen kalbine zarar veriri dedi neyse bu kadın haman ameliyat için gün almaya falan çalıştı bir de döndü bana dedi ki çocuğun ki basit önemli değil yatmaz bile
yani kendini yedi yaşındaki bir çocuğun yerine koyuyor hastalık yarıştırıyor ben şimdi ne diyeyim ki bu kadına yani herşeyine katlanıyorum bu benim çocuğumsa senin torunun ya Allahıma her zaman dua ediyorum ne olur şu kadının kalbine merhamet ver diye ...
sinirden elim ayağım titriyor hala üstümden atamadım ya..
şimdi bu kadına ben ne diyeyim Allah aşkına bana bir akıl verin

canım benim..ayıp etmiş kaynanan.............
hastalıgın yarışı olmaz.....kendin için ne kadar endişeleniyorsan torunun içinde endişelenmelisin........
heleki senin yanında bu tarz davranması.....haklı olarak seni üzmüş..........
sen çocugun için endişelenirken oda kendi için ..........
anne sıcaklıgında yaklaşsaydı ya...........
sen dedim mi kaynana neden böyle yapıyorsun.kendini düşünüyorsun diye...............
evet kendini düşünmüş........
ne yapcaksın sinirlerine hakim olcaksın...........
amaliyat deyince endişelenmiş olabilirsin..........
o yüzden dahada canın sıkılmış olabilir...........sakınleşmelisin canım............

bazı insanlar hastalık hastası olmayı severler.. özellikle ilgi yoksunu olanlar.. çevresindekilerin dikkatini, özenini , ,ilgisini hastalıklarıyla kazanmayı hedeflerler..

sanırım kayınvalidenizde bu insanlardan bir tanesi..

canınızı sıkmanıza değmez..

geçmiş olsun çocuğunuza ..

siz oğlunuza iyi bakın.. gerisini boşverin..

bugün olmazsa yarın kayınvalidenizde bir hastalık çıkardı emin olun..

Yahu niye hemen KAYNANA`nin gunahini alalim..
Bir dusunelim belkide sizi telaslandirmak istememis, uzulmeyin istemis olamaz mi ???
Benimde cok tanidigim insanlar var.. Cocuklarinin bogazinda bademcik var, almazsa ilerde Romatizma olur denilmisti.
Ne oldu aldirdilar ameliyatla hemde ufak bir operasyon oluyormus, oyle korkulacak bisey yokmus yani..2 gun bile yatmiyorlar hastanede.. Ben oyle duydum..

Alinmazsa ileride tehlike olurmus..
Belki kaynanan bu anlamda sana dedi, o da biliyordur belki konuyu onun icin..

Kesinlikle uzulme arkadasim
iyi niyetle dusun, biliyosun Yaslilar biraz pinpirik olur, kendini dusunurler.. Bebek gibi olurlar yaslandikca.
Hos gor ve yaslilik sendromuna bagla.. Gitsin ..

Cocuguna da cok buyuk gecmis olsun..
Allah Acil sifalar versin..

Son düzenleme:
canım öncelikle çok geçmiş olsun.
kayınvalidenin sözlerine hiç aldırış etme canını sıkma boşver.
senin çocugun daha önemli
o kocaman kadın kendi işini kendi halledebilir ama çocugunun sana ihtiyacı var.
sen kendi çocugunun tedavisini yaptır ve kayınvalidenede hiç çekinmeden söyle bu konuda kızdıgını.
allah acil şifalar versin.

Bademcik ameliyati öyle sanildigi gibi kolay bir ameliyat deyil:olmaz:
Kanama riski var ameliyatdan sonra, cok dikkat etmek lazim Allah korusun kanama durdurulamassa ciddi tehlike:gitme:(bir olayi anlatmak isterdim ama, arkadasimizi endiselendirmek istemem)

Oglum bademcik ameliyatindan sonra 1 hafta kaldi hastahanede öyle 2 günde cikarmadilar, ama tr yi bilemem tabiki, hem ameliyat sonrasi cok agri oluyormusmafoldumben

Cogu insanlarin bunlari bilmedikleri icin, bademcik ameliyatini basit olarak görüyorlar, kaynananda bu yüzden böyle demistir :umursamaz: kaynanan biraz egoist bir tip heralde, hastaligin, ameliyatin basiti olmaz:kızgın:
Gecmis olsun buaradaa.s. ameliyati yaptiricaksanda tecrübeli iyi bir doktora yaptir canim

Ben bu konuda "el ayak titreyecek kadar" sinirlenecek ne var anlamadim?!
Kayinvalide öyle mi dedi??? Eeee n`olmus yani?! Simdi o öyle dedi diye öyle mi olacak yani?! Yoooo...
Hi mi hiii dersin; hatta yasli diye. ya da hatta belki de iyi niyetle söylemistir diye biraz nazlandirir pohpohlarsin ve sen kendi bildigini okursun, bu kadar basit!!!
Sinirlenip kendini yipratacak hic birsey yok bu olayda...
Bi kulagindan girsin, bi kulagindan ciksin...sen git neyi dogru buluyorsan onu yap arkadasim...
Eger gerekliyse hemen cocuguna ameliyat tarihi al...tabii Allah rizasi icin de kayinvalidene ne gerekliyse o konuda da yardimci olmaya calis...

Öncelikle geçmiş olsun siz kayınvalidenizin laflarını takmayın. en güzel cevap umursamamaktır.:umursamaz:siz çocuğunuza bakın tedavisini yaptırın tamam gerisini boşverin kaale almayın bi süre sonra vazgeçer belki ayrıca mümkün olduğunca birlikte olmayın.

Allah ıslah eylesin de güzelim ne diceksin sende koş çocugunun sorununu peşinde bırak ne hali varsa görsün çocugun önce gelir :umursamaz:

Arkadaslar öyle hastaliklar ameliyatlar var ki, bademcik ameliyati gercekten hic birsey degil onlarin yaninda...
Her ameliyatin riski var tabii; ama kesinlikle büyütülecek bir ameliyat degil bu...
Eger cok istisnai bir durum olmazsa da inanin bana agri falan da olmuyor öyle ameliyattan sonra; genellikle bol bol dondurma yedirtiyorlar...e bu da cocuklarin bayildigi birsey:dance:
O anlatilan bazi tatsiz olaylar tibbin istisnalari...
Ayrica bunlari bol keseden atmiyorum: bademcikten yaklasik 1hafta icin de 2kere ameliyat olmak zorunda kalan biri olarak yaziyorum...
Bu acidan bakilirsa kayinvalidesinin yasli biri olarak rahatsizligi cok daha ciddiye alinacak bir durum; heleki kalbe zarar verme ihtimali varken...
Ama tabiiki hasta hastadir...kime ne gerekiyorsa bir an önce yapilmalidir...

kayınvaliden ayıp etmiş canım ama sen takmamaya çalış.
Esas konu bence oğlunu bir başka doktora daha göster benim oğlumda yeni ameliyat oldu kulağından ama dr. tüm çabasıyla ilaçla gidermeye çalıştı en son çare olarak ameliyat dedi.

oğlun tabiki yapılması gereken ameliyatı olsun sen de kaynananı gırtlakla, onun da boğazındaki beze kaybolur belkii...buyrunnnnnnnnn

Gırtlaklasaydın oracıkta hemen iş bitseydi, böylece kayınvaliden bezeden kurtulmuş olurdu.
Yani şimdi ne diyeyimki, bir insanı gırtlaklayacak, elini ayağını titretecek ne var bu lafta. Kadın kendine ameliyat günü alıyormuş, sanada bademcik önemli değil demiş. Ben bir tuhaflık göremedim.
Her ameliyat tehlikelidir ama kadını afaroz edecek kadar kötü bir şey de yok ortada.
Bu arada çocuğun içinde geçmiş olsun diyorum, alınması gerekiyorsa aldır, birçok arkadaşım aldırdılar ve aynı gün hastaneden çıktılar. Öyle yatma falan yok. Kanama olursa kalıyorsun ki kanama olmasıda ender bir durum. Hatta geçenlerde arkadaşım, hem geniz eti, hem bademcik aldırdı hemde kulaklarına tüp taktırdı oğlunun. Çocuk 4 yaşında ve bütün bunlar aynı ameliyat sırasında oldu. Akşama eve gönderdiler 2 gün sonra çocuk canavar gibi ayağa kalktı. İnşallah bir an önce sende bu bademcik belasından kurtulursun.

ben burada el ayak titretecek,sinirden kayınvalde gırtlaklandırıcak bişey göremedim nedense...
ne kadar abartıyorsunuz arkdaşlar yaa..
kadın belki sıkma canını halledlr kolay bişey demek istedi..
ama adı "kayınvalide" ya kesn kötülük isteyerek söylemiştir...
benim arkadaşlarımın çocukları da bademciklerini aldırdı ertesi gün taburcu oldular biz bunlar kiilo verir bişey yiyemez derken gayet yemeklerini de yedi çocuklar..
hastalık hastalıktır hastalık olan herşey kötüdür ama bu kadar abartmayın kayınvalidenizin dediğini...

canım bence öyle kafaya takılacak birşey değil boşuna sıkma canını senin oğlun çok önemli duymamazlıktan gel var öyle insanlar kötülüklerinden değilde ön planda kalmaya çalıştıklarından öyle davranıyorlar.

insanın canı ne kadar da tatlıymış böyle...siz onun dediğine bakmayın çocugunuzla ilgilenin hastalık hastalıktır...
geçmiş olsun...

bncede bu konuda el ayak titricek kadar bişe yyok
siizin çocuğunuz ameliyat olucak diye telaş yapmışsınız
o arada kaynana bi laf sölemiş önemsz bişey bence
sizde büyütmüşsünüz gibi geldi

bence de seni telaslandirmamak icin oyle demistir seni ister sevsin sevmesin torununu eminim cok seviyordur ici gitmistir ama moral vermek icin oyle demistir once herseyi bosver kuzunu hemen gotur ameliyat ettir bekleme bile kim ne derse desin dursun simdi ilk sirada oglun var bosver iyi niyetle soylenmis bir teselliyi belkide cok taktin arkadasim cok gecmis olsun hayirli haberlerini paylas bizimle

Back
X