• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayseri mantısı

sevyus_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
565
2
26
İstanbul
kızlar evden kayseri mantısı yapıp satmayı planlıyorum. şu bir kaşığa kırk tane sığan cinsten. önerisi olan varmı nasıl nereden müşteri bulabilirim :( tutarmı onuda bilmiyorum...

benim aklıma ilk bizim tanıdığımız geldi. o börek yapar satardı ilk olarak gün yapan, doğum günü olan yada kermes yapan arkadaşlarına satmaya başladı sonra işleri büyüttü kadınlar malum çok iyi pazarlama yapıyolar :1: belki sizde öyle başlarsınız sonra yazın tarhana alınır ya köylerden kışlık misali belki öyle alır aileler.. şansınız ve bereketiniz bol olsun şimdiden

evet olabilir aslında ama şöyle bir problem var yanımda gezdirme şansım yok, donduruyorum direk çıkartıp kaynayan suya atılıyor, yada gideceği yere buzu çözülmeden gitmeli, yada kurutma yöntemi bulmalıyım onun için, kafam çok karışık kesin yapmalıyım ama nasıl diye düşünmekten uykum kaçıyo. heryerde bulunamayacak birşey olduğu için tutacağına inanıyorum, bu mantıy yemek için kayseriye gidenler var, buralarda bir porsiyonu 9,50 ile 19 tl arasında değişiyor çok araştırdım, kayseri mantısı olarak satılıyorlar ama çoğu yakınından bile geçmiyor. bende orjinalini bozmadan devam emek istiyorum, üfff bilmiyorum :(

benim arkadaşım kayserili onun annesi gönderirdi bize.. ayyy canım çekti :1:
her neyse buzluğa koymak yerine fırına verirseniz buzluğa atmanıza yada buzunu çözdürmeden taşımanıza gerek kalmaz bize gelen mantılar fırınlanmış oluyolardı
ayrıca önemli değil :) yardımcı olduysam ne mutlu bana :D

hıımmmm evet siz söyleyince hatırladım kayınvalidem o şekildede yapıldığını ama kurutulunca biraz lezzetten kaybettiğini söylemişti. ama çok mantıklı uzak yerlere göndericeksem özellikle süper ve zaten buzlukta hemen doluveriyor, evet çok yardımcı oldunuz gerçekten teşekkür :)

Kurutma yöntemi; uzağa gitmesi için fırınlama oluyor ama fırınlanınca tadı kaçıyor..(bence)
Bizimkiler kayseri işi 1 kaşığa 40 tane değil de,daha iri üçgen şeklinde yapıyor,malzemesi daha bol ve lezzetli oluyor bence diğerine göre ve uzağa götürmek için;
mantılar yapıldıktan sonra birbirlerine deymeyecek şekilde 1 gün tepside çift tarafı da kuruyacak şekilde bekletiliyor.
Manatılar kuruduktan sonra,buzdolabı poşetine koyduğum gibi uçakta getiriyorum,uçak yolculuğum alana gidiş,alana iniş,eve geliş takribi 4-5 saat sürüyor,
ve eve gelir gelmez buzluğa koyuyorum,hepsi tane tane kalıyor..
Yani kurutma işi,uzak yol için hazırlanışı zor değil,siz mantıyı güzel yapıyorsanız ve bunu 3-5 kişi yediyse tavsiyeyle amerikaya bile yolcu edebilirsiniz mantılarınızı :34:
Olsa da yesem.. :56:

Not: Eğer Kayseri'de yaşamıyorsanız bunu tutturma ihtimaliniz çok yüksek :27: .
Yani eğer daha batıda hatta Ege bölgesindeyseniz ihtimal daha yüksek..
Çünkü ben burada fabrikasyon mantı dışında şööyle güzel mantı yapabilenle karşılaşamadım da :44:

Son düzenleme:
hmmm bilemedimki simdi bi tanıdığım kıafet satıyor evinde ilk olarak günler gezilerle basladı 5yıl oldu hala dewam...cevre gerekiyor biraz sanki :S

hmmm bilemedimki simdi bi tanıdığım kıafet satıyor evinde ilk olarak günler gezilerle basladı 5yıl oldu hala dewam...cevre gerekiyor biraz sanki :S

Çevre dediğin arkadaşla,yakın çevreyle başlar..
Ben olsam temiz olduğundan emin olduğum,yakın çevremden bildiğim birinden eğer güzel mantı yapabiliyorsa müdavimi bile olurum :34:

kurutmak imkansız olur benim için, çok minikler 16 mm oluyo bir kenarı bohça şeklindede kapatınca nohut kadar filan kalıyo belki nohuttan biraz büyük, onları tek tek kurutmak imkansız olur sanırım evimde müsait değil buna ve kilosu düşer yani daha çok emek daha az para olur buda :) başka bir mantıda denemek istemiyorum açıkçası, ben kayserili geliniyim sonradan öğrendim yani :) istanbulda yaşıyorum ve bu işe gönül vrdm diyebilirim daha çok insan tatmalı bu lezzeti bence. fabrikasyon olanı bende öğrenciyken bir kere yemiştim o son oldu :)
gönderiym ben size:) yiyin afiyetle :)
bu arada zaten bu kargolama yada internetten satış işinede çok yabancıyım aslında, korkuyorum sanırım başıma bir iş gelirse diye:)
utanaraktan :))
ama başarıcam kararlıyım
veeee yiyenler bir tabakla yetinemedi :))ama o kadar minik yapılırsa kim yapsa lezzetli olur bence benimle alakalı değil kayseri mantısı başlı başına bir olay bence, ayyy bak benim bile canım çekti :)

evet çevre:( benim çevremin hepsi kayınvalidemin müşterisi :) şimdi onun müştrilerini almak olmaz dimi :) diğerleride çok uzak, çlışıyorlar filan filan :) yani bir olumsuzluk daha çevre kalmadı :) ahhh o çevre :)

evet çevre:( benim çevremin hepsi kayınvalidemin müşterisi :) şimdi onun müştrilerini almak olmaz dimi :) diğerleride çok uzak, çlışıyorlar filan filan :) yani bir olumsuzluk daha çevre kalmadı :) ahhh o çevre :)
o zaman kayınvalidenize teklif etseniz? anne bende yapmak istiyorum bu işi bana öğretir misin birlikte yapalım mı gibi?
diğer türlü bana kötü olur gibi geldi.. bilemedim yani

evet onu söyledim yetişemediği yerlerde bana paslıycak, bende ona. birkaç lokanta ile konuşayım diyorum, ama onlarda çok ucuza verirsen alırlar dediler cesaretim kaçtı :( gidip konuşamadım birdaha, henüz sadece bir arkadaşıma teklif ettim oda kabul etti almayı o kadar :(

bence lokantalarla uğraşmayın hiç genelde kötü oluyo tatları.. iyi yapan yerlerde hep vitrinde görüyoruz ya mantı açan kadınlar var :)
genelde lokantalar ekonomik şeyler alıyolar.
bir de şunu belirteyim dedim hani bir deyim vardır ya "yırtık olmak" diye bence böyle işlerde gerekli.. tabi sadece sizin uğraşmanıza gerek kalmaz. çok çekingen zannettiğiniz bir arkadaşınıza söylersiniz o da aklına gelir birine söyler o kadının çevresi baya geniştir tutulursunuz bir anda. ama her koşulda söyleyebildiğiniz kadar çok arkadaşınıza söyleyin bence

evet haklısınız sanırım en iyisi mümkün olduğu kadar çok kişiye söylmek, zamanla bana yetecek kadar müşteri potansiyeline ulaşıcama inanıyorum :)

kurutmak imkansız olur benim için, çok minikler 16 mm oluyo bir kenarı bohça şeklindede kapatınca nohut kadar filan kalıyo belki nohuttan biraz büyük, onları tek tek kurutmak imkansız olur sanırım evimde müsait değil buna ve kilosu düşer yani daha çok emek daha az para olur buda :) başka bir mantıda denemek istemiyorum açıkçası, ben kayserili geliniyim sonradan öğrendim yani :) istanbulda yaşıyorum ve bu işe gönül vrdm diyebilirim daha çok insan tatmalı bu lezzeti bence. fabrikasyon olanı bende öğrenciyken bir kere yemiştim o son oldu :)
bu arada zaten bu kargolama yada internetten satış işinede çok yabancıyım aslında, korkuyorum sanırım başıma bir iş gelirse diye:)
ama başarıcam kararlıyım
veeee yiyenler bir tabakla yetinemedi :))ama o kadar minik yapılırsa kim yapsa lezzetli olur bence benimle alakalı değil kayseri mantısı başlı başına bir olay bence, ayyy bak benim bile canım çekti :)

Valla mantı de canımı YEEE :56:
Çok seviyorum mantıyı...hamur işi yemem hatta ekmek bile yemem :44: ama mantı derseniz her koşulda,tokken bile yiyebilirimmmmm :97:
Valla sen iddialıysan bak ilk müşterin burada :52:

Hmm evet Kayseri mantısının bohça şeklinde olduğunu biliyorum,muska şeklinde değil ve kurutulmaz o şekilde..
Peki fırınlama yöntemini öğrenseniz... fırınlanan mantıları aldığım abla ev ortamında yapıyordu ve bu şekilde mantıların uzak yolda bozulması mümkün değil (ama dediğim gibi,ben hiç sevmemiştim fırınlamayı..ama seven ya da arasındaki farkı bilmeyen çok)

Kayınvalideyle ortak olamaz mısınız?
O çevreye yapıyordur,sen daha uzağı hedeflersin ve voltranı oluşturursunuz :51:
Daha çok iş,daha çok sipariş daha çok hedef :34:

Son düzenleme:
ama başarıcam kararlıyım

sarkuterilerle yada daha daha kapsamli marketlere anlasabilirsiniz belki..genelde insanlar marketten alinca herkese yayar tutulursa sizin icin daha kazancli olur

Back
X