Kaza yaptim canim cok sıkkin biraz teselili

Daha kazaya sebebiyet verecek hiç bir etken yokken, sağa bakarken direksiyonu sağa kırıp kendi kendine kaza yapan, trafikte etrafından vızır vızır araba geçerken ne yapmaz... Kusura bakmayın, bu durumun "olur böyle şeyler" vs gibi tesellisi olmaz, hani böyle bir yorum bekliyorsanız, çünkü trafik ciddi iştir. Size en fazla şükredin ki kendi kendinize ve sadece mala zarar vererek kaza yaptınız denilebilir, ki bu bile kendini kandırmak oluyor. Siz iyi bir şoför olmak istiyorsanız, hatanızı kabul edip teselli yerine düzeltme yoluna gitmeniz gerekir.
Üzgünüm, siz trafiğe çıkacak kadar direksiyon hakimiyeti kazanmamışsınız. Trafiğe kapalı yerde ders almanız gerekiyor.

Ayrıyeten söylemeden edemeyeceğim. Türkiye'nin ehliyeti olup da daha direksiyon tutamayan insanlarla dolu olması skandal bir durum. Trajik. Bu minvalde okuduğum kaçıncı konu yahu... İnsan hayatı ne kadar ucuz. Ben bu ehliyet sistemini kınıyorum, kimse kusura bakmasın.
Ben hatami kabul ediyorum tabiki teselli derken sürmekten korkmamak icindi iste bana ders olsun buda zaten, ben baya sürmüşum hocamla almanyadayim ben baya surdu derslerim oyle kolayda alinmiyo ama daldim arabanin saga yanastigini amlayamadim malesf iki hafta oldu alali ilkkez yalniz ciktim oda iste sonu kotu bitti

Bugun ilkkez yalniz ciktim tam bittiydi sukur kazasiz belasiz surdum derken bizm dukkandan gecerken saga bakinca arabada saga gitti vurdum malesf neye ugradigimi sasirdim ruyadayim samdim off cok uzuldum encokta dukkanin herkesin onunde olmasi canimı sıktı ilk gun olmasida aynen oyle sadeec biraz guzle teslli icin yazdim teskjurler yorum yapanlara

yanlıs anlamayın ama saga bakınca araba saga gtmez sız o tarafa surmussnz ve saga bakıp kontrolu saglayamıosanz bı sure daha trafıge ckmayın .. Yanınızda bırı varken trafıge cıkın su an hazır degılsnz bence

yanlıs anlamayın ama saga bakınca araba saga gtmez sız o tarafa surmussnz ve saga bakıp kontrolu saglayamıosanz bı sure daha trafıge ckmayın .. Yanınızda bırı varken trafıge cıkın su an hazır degılsnz bence
Haklisiniz hatami kabul ediyorum birde gizli almistim anahtari zaten onun seyide pesimi birakmadi zaten olanlar oldu.duz gidyordum saga bakinca direksiyon kontrolune dikkT etmedim salak gibi insanlar neler yapiyor arbadda ama iyi bir pratiklik dikkat gerekiyor birkezdaha anladim

Bos bi yola cik orda pratik yap. Saga bakarken arabanin saga kaymasi normal degil. Aynalari kontrol ederkende aynisini yasayabilirsin. Mesela sag aynaya bakarken duz gitmeye calis
Dogru soyluyorsun oyle yapim arba surmek buyuk sorumluluk gercekten hakimiyetimi saga bakarken dikkat etmedim iste duz gidyorum sandim off

çok üstüne gidilmiş bence
benim de burada kaza yaptım konum var
arabayla tek başıma 3. çıkışımdı
evin önüne geldim sola dönüp ara sokağa girip park etmem gerekiyordu
arkamdakileri bekletmemek adına yolun sağına yanaşayım sonra yol boşalınca dönerim dedim ve küüüt :)
önde duran park halindeki arabanın sol arkasına çarptım

sonra o gün burada yazdım ve buradakiler bana gerçekten öyle bir cesaret verdi ki
arabaya geri binip tamir ettirmeye götürdüm (kimse yoktu benden başka mecburen kendim gittim)
hatta sonra tamirciden aldım geldim
bi gün sonra yine işe gittim
sonrasında bir daha hiç kazam olmadı çok şükür

ama o gün korkup bi daha binmesem süremezdim
Bence biraz daha pratik yapın. Çocuğa,insana çarpmış olabilirdiniz Allah korusun. Neyseki arabaya çarpmışsınız.
Zaten anlık bakmanız gerekiyor bir yöne bakacasanız,mesela tali yoldan çıkıyorsunuz saniyeler içinde kontrol edip,kafanızı çevirmelisiniz,bir saniye fazla bir yöne bakmak demek,diğer taraftan gelen aracı,yayayı görememek demek bunu unutmayın lütfen.
Kendinizi üzmeyin ama buda size ders olsun,malınıza gelmiş,canınıza/başkasının canına birşey olmamış dua edin.
Cok haklisiniz fazla baktim hakimiyetimi unuttum bana buyuk ders olsun guya beni goruyorlarmi diye bizmkilere bakarken havam bir guzel sondu yane:mad:

çok üstüne gidilmiş bence
benim de burada kaza yaptım konum var
arabayla tek başıma 3. çıkışımdı
evin önüne geldim sola dönüp ara sokağa girip park etmem gerekiyordu
arkamdakileri bekletmemek adına yolun sağına yanaşayım sonra yol boşalınca dönerim dedim ve küüüt :)
önde duran park halindeki arabanın sol arkasına çarptım

sonra o gün burada yazdım ve buradakiler bana gerçekten öyle bir cesaret verdi ki
arabaya geri binip tamir ettirmeye götürdüm (kimse yoktu benden başka mecburen kendim gittim)
hatta sonra tamirciden aldım geldim
bi gün sonra yine işe gittim
sonrasında bir daha hiç kazam olmadı çok şükür

ama o gün korkup bi daha binmesem süremezdim
Benim hatam seninkinden buyuk sen biran hizli girince vurdun bence bense salak gibi bakarken saga uzun baktim direksiyonu unuttum duz gidiyirum sandim off hala inannamiyorum birde herkesin onunde oldu oylede sevincliydimki kazasiz belasiz dondum derken tam bizim park yerine girecektim bizimkilre bakim derken kafa gittu girdim arabaya umarim sizin gibi son olur bu :KK23:

Gecmis olsun.
Ilk gununmus. Alisirsin zamanla. Herkesin başına gelebilecek birsey. küçük kazalar buyuk belalari götürürmüş . ALLAH beterinden saklasin.
allah razi olsun canim tesekkur edrim sukur bana bursey olmadi ama etkilendim aslinda bos seyelere hem ilkgun guzel surerken sonunda dikkatsizlik yuzunden bizim dukkanin onunde herkezin gozu onunde olmasina canim sıkıldi iste esimdende gizli binmistim sikortami yeni yapmosti yalniz istemiyodu gitmemi ama cok istedim yalniz gitmeyi ama sonu kotu bitti iste inslalh bu son olur:KK51:

Bugun ilkkez yalniz ciktim tam bittiydi sukur kazasiz belasiz surdum derken bizm dukkandan gecerken saga bakinca arabada saga gitti vurdum malesf neye ugradigimi sasirdim ruyadayim samdim off cok uzuldum encokta dukkanin herkesin onunde olmasi canimı sıktı ilk gun olmasida aynen oyle sadeec biraz guzle teslli icin yazdim teskjurler yorum yapanlara

ne tarafa bakarsan bak

direksiyon sağa sola dönmeyecek kolun sabit kalacak

geçmiş olsun

bu arada önce size geçmiş olsun ama çarptığınız arabaya daha çok üzüldüm,suçu günahı yokken,biri gelip çarptı,gitti kasko ve hasarsızlık...

Canın sağ olsun, düşünki daha büyük bir kaza olabilirdi.böyle şeyler herkesin başına geliyor. bir dahaki sefere daha dikkatli olursun. Cana gelmesin üzülme

Bolca pratik yapman lazim, cunku saga bakarken arabayı saga kaydirmalar ya da vites değiştirirken direksiyon hakimiyetini azcik da olsa yitirmek bunlar normal seyler degil. Ancak yaninda hoca oldugu ve kurs arabasi gibi bir seyle kullanilirken maruz gorulebilecek hatalar.
Araba kullanmayi insanlar bir yerden bir yere gidebilme becerisi olarak tanimliyorlar ama araba kullanmak bundan cok daha fazlasi. Ehliyetimizi ilk alirken hocayla derslerin yanisira babam da calistirirdi bizi bos arazide,ikinci vitese atmayi bile ogretmedi ilk etapta,arabayi bagirttira bagirttira birinci viteste dolastik. Ikinci vitese takmayi her zaman ogrenirsiniz ama araba kullanirken ilk ogrenmeniz gereken sey etrafa ve diger suruculerin davranislarina hakim olmaktir derdi. Pekala sagdan bir cocuk firlayabilir veya kavşakta bi araç gelip sana carpayazabilir saniyelik dikkatsizlik yuzunden. O yüzden bence biraz daha çalışın bos yerlerde siz,direksiyon hakimiyeti icin.
Bzim araba otomatik canim benm buyuk hatam iste direksiyon hakimiyetini unuttum sandim duz gidiyirum saga bakarken buda bana iyi ders olsun

Back
X