kazalardan kurtulamiyorum!!

filizfilizta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
408
219
103
3bucuk ay oldu ehliyetimi alali cok sukur iyi de kullaniyorum heyecanli biri degilim rahat sürüyorum arabayi. Kendi arabam var her gun okula da arabayla gidip geliyorum. Ama ufak tefek kazalardan hala kurtulamiyorum. Daha ilk kendi arabamla trafige ciktigim gun bi arabaya arkadan dokundum ufacik hasar icin trafik sigortamin kazasizligi bozuldu hala ailem bilmiyor :KK43: sonra gittim bir arabaya daha arkadan vurdum onda tutanak tutmadan hallettik. Bir sure kazasiz gecti bir gun tekrar bir arabaya surttum hicbir hasar olmadi sadece benim arabama boyasi cikti o da silince gecti. Gecenlerde arabanin arkasini kaldirima carptim ufacik bir göçük oldu. Ve bugunnn sag aynami carptim kimse gormedi diger arabada da hasar olmadi. Sizlerin de benim gibi boyle kazalari var mi yoksa ben mi cok beceriksizim kendime de guveniyorum aslinda park etmekte falan hic sıkıntım yok mesela. Kotu bir sürücü müyüm ben :KK43:

Zamanla tecrübe sahibi olacaksınız.
O ayarlamaları yapabileceksiniz..
Henüz mesafeleri kestirememeniz normal..
Bir de arabaya binince dua edin..

canımmmm :) bunları hiç dert etme Allah daha büyük kazalardan korusun. benim 7 yıldır ehliyetim var araba da üstelik manuel 3 aydır kullanıyorum. uzun yol yapıyorum ama şehir içi dar sokaklar mesele... dün bende ufak bir sürtme yaşadım hafif boyası kalktı arabanın aradım babama söyledim olur öyle ufak tefek şeyler sana zarar gelmesin dedi. ben de çok korkuyorum tedirgin oluyorum ama bunu atmadıkça olmuyor kaza yapmayacağın varsa da yapıyorsun. bugun rahat rahat kullandım gittim pasta cila attırdım :D akşam yine şehir dışına cıkıcam. sakın kullanmayı bırakma sadece dikkatli ol

Yat kalk sukret. Biz yeni kaza yaptik. En az 20bin tllik masraf var. Hava yastiklari falan acildi. Cizikler surtmeler olagan seyler dert etme..

Ben ilk zamanlar habire teker patlatıyordum:KK70:1-2 kere önümdeki arabaya dokundurdum.
Hatta trafiğe çıktığım ilk bir ay otobanda hızlı giderken önümdeki arabalar yavaşlayınca bende yavaşlamak istedim. El frenini indirmemişim meğerse araba hararet yapmış ve fren tutmadı.O hızla çok kötü kaza geçirebilirdim Allah yardım etti ve yana kırıp kimseye çarpmadan kurtuldum,yanımda kızım ve annem de vardı hastaneden dönüyorduk. Sonrasında 1-1 buçuk sene araba sürememiştim,psikolojim bozulmuştu çünkü.
Bence duanı et ve sık sık sür tecrübe kazan. Ben işe gidip geliyorum 1 senedir,bazen eşim sürüyor o yorgunsa ben sürüyorum,tek geliyorum vb.

Bu kadar cok ondekine vurmaniz takip mesafesine dikkat etmediginiz anlamina geliyor. Dusuk hizlarda sorun olmaz ama yuksek hizlarda Allah korusun...

Ilki cok yogun trafikte adim adim ilerlerken oldu sevgilim beni sıkıştıran mibibuse kufur edeyim derken ondeki arac durmus ben de dokundum. Öbürü de park halindeki aracin arkasina yanasirken otomatik aracimda tumsekten gecerken gaza basinca araba kendini öne atinca oldu. Benimki biraz da sanssizlik sanirim

3bucuk ay oldu ehliyetimi alali cok sukur iyi de kullaniyorum heyecanli biri degilim rahat sürüyorum arabayi. Kendi arabam var her gun okula da arabayla gidip geliyorum. Ama ufak tefek kazalardan hala kurtulamiyorum. Daha ilk kendi arabamla trafige ciktigim gun bi arabaya arkadan dokundum ufacik hasar icin trafik sigortamin kazasizligi bozuldu hala ailem bilmiyor :KK43: sonra gittim bir arabaya daha arkadan vurdum onda tutanak tutmadan hallettik. Bir sure kazasiz gecti bir gun tekrar bir arabaya surttum hicbir hasar olmadi sadece benim arabama boyasi cikti o da silince gecti. Gecenlerde arabanin arkasini kaldirima carptim ufacik bir göçük oldu. Ve bugunnn sag aynami carptim kimse gormedi diger arabada da hasar olmadi. Sizlerin de benim gibi boyle kazalari var mi yoksa ben mi cok beceriksizim kendime de guveniyorum aslinda park etmekte falan hic sıkıntım yok mesela. Kotu bir sürücü müyüm ben :KK43:
Normal degil bence iyi kullanmiyorsunuz fazla guvenmeyin kendinize dikkatli olun mali gectim can var isin icinde.

Ilki cok yogun trafikte adim adim ilerlerken oldu sevgilim beni sıkıştıran mibibuse kufur edeyim derken ondeki arac durmus ben de dokundum. Öbürü de park halindeki aracin arkasina yanasirken otomatik aracimda tumsekten gecerken gaza basinca araba kendini öne atinca oldu. Benimki biraz da sanssizlik sanirim

Sanssizlik degil, dikkatsizlik. Ilk olayda erafinda her ne olursa olsun onunuze bakmaliydiniz. Ikincisinde gaza fazla basmissiniz ondan olmus. Mesela elinizde olmayan durumlarla karsilassaniz evet sanssizlik olurdu ama bunlar tamamen sizden kaynaklaniyor.

Ayrica bir gun onunuzde arac yerine yaya olabilir. Cidden cok dikkatsiz buldum sizi. Trafik oyle sakaya gelecek birsey degil. Mal yerine geliyor da cana kiymak kotu.

Son düzenleme:
Canım olacak o kadar çok normal zamanla alışcaksın iyisin bile ilk arabamda 2 büyük kazam var benim ama şimdi maşallah yıllardır hiç kaza yapmadım.

15 yıllık şoförüm, sürücüyüm demiyorum artık ufaktan Nebahat abla kıvamına geldim çünkü haftada en az 300 km yol yapıyorum girmediğim ara sokak çıkmadığım otoban kalmıyor ama geçen gün ışıklarda önüme kıran davara sinirlendim ve sonraki ışıklarda ona laf yetiştireyim derken önümdeki duran araca bindirdim :oops:teknik bir kaza değildi yani öfke kazasıydı :KK53:

daha 3,5 aydan bahsediyorsunuz çok erken, olacak böyle acemilikler
ben galiba ilk bir yıl kadar şehir içi trafiğe doğru dürüst çıkmadım yaşadığım muhit şehir içi trafiğin bulunmadığı bir yer aylarca talim yaptım.
manevra kabiliyeti ve izan zamanla gelişiyor.
size tek tavsiyem hevesinizi kırmadan devam edin dikkatli olun Allah kaza bela vermesin :KK25:

WOLFROG WOLFROG 'a katılıyorum, dikkatsizsiniz. Araç kullanmak ciddi bir sorumluluktur, safi sizin canınız değil, trafikteki diğer insanların da canı söz konusu.

Trafiğe kapalı alanda, ortaokul çağımda başladım ben ilk pratiklere.
O zamandan beridir 2 ciddi kazam oldu, ilkinde tali yoldan gelen araç vurdu sağ ön taraftan son anda sola doğru kırmasam baya kötü olacaktı, ben ana yoldaydım.

Diğerinde yağmurlu gün, önümdeki aracı sollarken, araç direksiyonu sola kırdı. Neymiş efendim "Sinyal vermişmiş" ...
Oraya süs diye koymamışlar dikiz aynasını, bi bak arkana yanına filan şerit değiştirmeden önce, sollanıyorsun ve sollanırken sinyal verip şeritten fırlıyorsun!

Trafikte dikkatli olacaksınız, refleksleriniz kuvvetli olacak, hakimiyet sizde olacak hanımefendi, hata lüksünüz bir yere kadar var. Öyle küfür edeyim derken bilmem ne hayır, gözler yoldan ayrılmaz.

Şanssızlık değil sizinki, daha çok fırın ekmek yemeniz lazım ve böyle giderse araç kullanmayın daha iyi. Kavrayın bi an evvel önemini şu işin.

Araba ya da ev alınca bizde kurban keserler kazasız belasız olsun diye siz kestiniz mi

övünmek gibi olmasın ama 6 yıldır tek bi kazam bile olmadı :cool:
babam "trafikte hep ilk günkü tecrübesizliğinle trafiğe çıkıyomuş gibi davranacaksın, hiçbi zaman kendine çok güvenme sakın" derdi.
bu söz benim dikkatli olmamda çok etkili oldu.
her zaman çok fazla dikkat etmek gerek.
bi de tabi ben iyi şöför oldum bana bişey olmaz düşüncesi çok tehlikeli, zamanla halledersiniz.biraz trafik dışında da kendi kendinize pratik yapabilirsiniz.

Araba ya da ev alınca bizde kurban keserler kazasız belasız olsun diye siz kestiniz mi

Ciddi misiniz?

Musluman olmayan ulkelerde kurban kesme gibi bir olay yok ama en dusuk kaza orani onlarda. Onune bakmadan giden biri haftada bir deve kesse ne olur...

Bende dün ufak bir kaza yaptım sol far çizildi alt kısım kırıldı çok da dikkatliyim fakat dar sokakta dönüş yapamadım park halindeki araca yan taraftan çarptım neyseki araç zaten baya eski kirli paslı bişeydi en azından daha dikkatli olucam Allah korusun daha beteride olabilir herkesin başına gelebiliyor yani yeter ki Can'a gelmesin tek tesellim budur

Biraz dikkatsizsiniz sanirim bir kac ay icinde böyle ufak ufak degmelerle carpmalarla olmamamali diye düsünüyorum. Allah daha büyük kazalardan korusun hepimizi. Vallah ben türkiyedeki trafikden cok korkuyorum dikkatsiz davranan ve kurallara uymayan kisi cok oldugu icin türkiyede nezaman arabaya binsem bütün yol boyunca dua ediyorum sag saglim arabadan inelim diye.

Yaptıkların önemli değil ama sayıları çok fazla. 25 yıllık şoförlerin bu kadar kazası yok. Dikkatsizin bence. Bunun beceriyle ilgisi yok.

bi de burdan seslenmek istiyorum üzgünüm hemcinslerim olabilirler ama kadınlar gerçekten çok kötü sürücüler genel olarak.ne zaman beni trafikte deli eden biri olsa hepsi kadın.üzgünüm ama gerçek bu.üstelik ben feminist de bi insanım yani düşünün.

Buna kesinlikle katılıyorum. Nerde serseri mayın gibi giden bir sürücü görsem kesin kadındır diyorum kadın çıkıyor.

F filizfilizta biraz dikkatsizlik var sanırım. Ben ilk kullanmaya başladığımda aracın içinde kimsenin konuşmasına izin vermezdim mesela. Erkek arkadaşınız sizin dikkatinizi dağıtıyor olabilir.

Back
X