kazalardan kurtulamiyorum!!

Demekki onca eğitime ragmen hala eksikleriniz var. Bunları kapatmalısınız. Eksik egitimizi yolda tamamlamaya calismayin. 3 ayda yaptiginiz bu kazalarla iyi sururuyorum diyebiliyorsunuz hala. Cidden tekrar ediyorum o ufak diye nitelendirdiginiz kazalarda, arkadan vurdugunuz bir motosiklet olur birgun adam duser savrulur sizin yuzunuzden arkadan gelen baska aracta altina alir. Basiniz belaya girer. Olayin ciddiyetinin farkinda degilsiniz galiba kendiniz koca şasinin icinde oturuyorsunuz ve saga sola carpsanizda bisey olmuyor diye yaptiklariniz hafif seyler olmuyor.

Farkinda olduğum icin buraya yazip danistim ama baskalarinin hayatini tehlikeye atacak durumda degilim dedigim gibi benimki en rahat oldugum noktalarda ortaya cikan sorunlar. Yaya veya motorlarla alakali degil trafikte sorunum yok. Tavsiyeniz icin de tesekkurler daha dikkatli olmaliyim

Henüz 3.5 ay olmuş ehliyetini alalı, tek sorunun anladığım kadarı ile konsantrasyon eksikliği. Şu an gördüğüm kadarıyla zaten sürücüler serseri mayın gibi ve kimse kimsenin hayatına saygı duymadan hiç bir kurala uymayarak araba kullanıyorlar. Bu yüzden canım, ilerde belki çok çok iyi bir sürücü olacaksın ama asla gözünü yoldan ayırma, aynaları kullanmayı ihmal etme ve her zaman tetikte ol çünkü diğer araçları ve yayaları kendi aracından korumanın haricinde, diğer araçlardan da kendini korumak durumundasın.

Kazasız, belasız sürüşler dilerim.Ehliyetin ve araban hayırlı olsun.

Arkadan dokunma durumlarim da otomatik aracla trfaige ciktigim ilk gun basima geldi sadece freni birakmanin yettigini bazi zamanlarda gaza dokunmanin yanlis oldugunu acı sekilde ogrenmis oldum
Siz daha aracin tam otomatikmi yari otomatikmi yani frensiz kaydirirmi kaydirmazmi onu bilmiyosunuz.

Soforluk sadece kendi arabanizi iyi kullanmak degildir ehliyetinize uygun her arabayi rahatca kullanmaktir.

3 bucuk aylik ehliyetimle tabiiki cok firin ekmek yemem lazim gelip de size ben usta soforum nasil yaptim bu hatalari demedim heralde. Boyle ufak hatalar yapamiycaksak hicyasamayalim dediğinize gore? 2 ciddi kazadansa 10 tane kucucuk dokunmayi tercih ederim kesinlikle. Cana gelecegine mala gelsin. Benim derdim kendimle zaten. Kimsenin hayatini tehlikeye attigim yok sadece daha iyi hatasiz kullanmak istiyorum ve bu iyi bir sey. Sizin bu gereksiz elestirilerinize maruz kalmak icin degil danismak icin yazdim buraya arac kullanmayin daha iyi demek size dusmez dilekce verin de ehliyetimi iptal ederler belki hahaha

Zaten böyle bi üslubu karşıma alıp cevap yazıyor olmam bile kendime haksızlık ama bak canım,
dikkat ettin mi bilmiyorum, verdiğim 2 kaza örneği de, karşı tarafın "Dikkatsizliği" ile meydana gelen kazalardı, size kazaya -bir başkası tarafından karıştırılmış- birinin ağzıyla yazdım, kendinizi biraz daha dikkatli olma konusunda geliştirin diye.

Ancak ne yazık ki örneklediğim kazaların yönünü dahi anlamamışsınız.

Sizin bu ufak hatalar dediğiniz hataları, yapmadım bile; burada usta ya da acemi sürücülükten bahsetmiyorum, "Amaan iki çizik, birkaç vurdu, ay oradan o küçücük değdi" vs. tavrınızı eleştiriyorum ve yineliyorum hata lüksünüz bir yere kadardır trafik içinde. Cana geleceğine mala gelsin filanmış ne münasebet... Milletin malına da getirmeyin mümkünse. Çok kalesizsiniz.

Buraya bir konu açıyorsanız, her yönüyle eleştiriye açık davranmalısınız. Yorumum sizin bakışınızla gereksiz olabilir, ama sizin konuya bakışınızın, karşımda bir ehemmiyeti yok bilginiz olsun.
Gayet gerekli bir yorum, isteyen alır kendini düzenleme yolunda hırs yapar, hatalarını en aza indirir ve ehliyetini kasaptan almadığını ispatlar,
isteyen de sizin gibi "Haha dilekçe ver" diyip, milletin arabasına arkadan çarpmaya devam ederek ne kadar şahane(!) bir sürücü olduğunu gösterir.

Kötü sürücüsünüz.
3 buçuk ayda ortalama 5-10 kaza...
En dikkatli olacağınız aylarda hem de.
Böyle giderse kullanmayın dedim, yine diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar kaza fazla ama..Dir. ust. öğr.den ders alın trafikte..... Mesafe ayarlama sorununuz var, en ufak dikatsizlikte Allah korusun daha kötü olur,hele de hız üstüne kötü sonuçlar doğar.....Tedbir alın bence, ders şart!

Son düzenleme:
ben de park halindeki arabaya sol arkasından bindirdim durduk yere :)
bi kere de sanayiden tamirden çıkarken geri geri giderken beton direğe çarpmama 10 cm kala durdum. o hızla direğe gömecektim
bi kere de benzin istasyonundaki pompaları korkuyan korkuluk gibi metal yerlere hafiften bindirdim :)

olur yani öyle

ama takip mesafenizi koruyun hep arkadan çarpıyosunuz yaklaşmayın öndekine bırakın küfretsinler ama 2 araba mesafesi bırakın bence ;)

bende bu sene başladım trafiğe. öncelikle cana geleceğine mala gelsin düşüncenizden vazgeçin. şimdi arabalara çarpıyo olabilirsiniz ama mesafe ayarlayamayıp çocuğa ya da motosikletliye "hafiften" arkadan dürttüğünüzde ne olur acaba. yapman gerekenler
1) trafikte asla yolunu gözden ayırma
2)asla başka şeylerle uğraşma
3)çok hızlı asla sürme
4)öndeki arabaya yakın sürme önünde mutlaka boşluk bırak
trafik şakaya gelmez. arabayı laubali kullanıyosunuz bi sonraki sefer sadece mala gelmeyebilir

3bucuk ay oldu ehliyetimi alali cok sukur iyi de kullaniyorum heyecanli biri degilim rahat sürüyorum arabayi. Kendi arabam var her gun okula da arabayla gidip geliyorum. Ama ufak tefek kazalardan hala kurtulamiyorum. Daha ilk kendi arabamla trafige ciktigim gun bi arabaya arkadan dokundum ufacik hasar icin trafik sigortamin kazasizligi bozuldu hala ailem bilmiyor :KK43: sonra gittim bir arabaya daha arkadan vurdum onda tutanak tutmadan hallettik. Bir sure kazasiz gecti bir gun tekrar bir arabaya surttum hicbir hasar olmadi sadece benim arabama boyasi cikti o da silince gecti. Gecenlerde arabanin arkasini kaldirima carptim ufacik bir göçük oldu. Ve bugunnn sag aynami carptim kimse gormedi diger arabada da hasar olmadi. Sizlerin de benim gibi boyle kazalari var mi yoksa ben mi cok beceriksizim kendime de guveniyorum aslinda park etmekte falan hic sıkıntım yok mesela. Kotu bir sürücü müyüm ben :KK43:
Canım kimsenin şoförlüğünü ben sınıflandıramam ama biraz daha dikkatli olman lazım sanırım.bende 7-8 aydır araba kullanıyorum bir kere arka sensör yokken arabayı arkaya çok yakın parketmişim hatta ufacık bi yer de içine çökme olmuş. Besmele çek arabayı kullanmaya başlamadan dualar falan var onlardan oku kolaylık gelsin

Takip mesefasine dikkat edin. Gerekirse iyice alışana kadar yanınızda sizi takip edecek birini bulundurun.

Arkadaşım da arabasını yeni aldı ya kardeşi ya ben yanında oluyoruz ki aynayi kontrol edelim fark etmediği şeyleri söyleyelim. Trafik işi sakaya gelmez dikkat etmek zorundasınız. Iyi sürücü olmak arabayı kaldırıp durdurmak değil bu kazaları yapmamakla olur.

Duruşta ve kalkışta öndeki araçla mesafenizi biraz fazla bırakın.
Dar sokaklar vs tercih etmeyin.

Ama bu kadar sürtme,dokunma vs fazla. Birkaç özel ders alın.
İnsanların canını tehlikeye atmayın.

Siz daha aracin tam otomatikmi yari otomatikmi yani frensiz kaydirirmi kaydirmazmi onu bilmiyosunuz.

Soforluk sadece kendi arabanizi iyi kullanmak degildir ehliyetinize uygun her arabayi rahatca kullanmaktir.

Anlatamiyorum heralde ben... Dedim ki hayatımda ilk kez manuelden sonra ilk kez otomatik arabaya bindigimde yaptim. Direksiyon dersleri falan hepsi manuel uzerinden biliyorsunuzdur heralde? O kazalardan sonra otomatigin mantigini anladigim icin bir daha hicbir sey olmadi. Sorun takip mesafesi falan degildi yani. Arabayi ilk gun tanimiyor olmamdi. Arabamin da her ozelligini her boyutunu biliyorum zaten ;)

Zaten böyle bi üslubu karşıma alıp cevap yazıyor olmam bile kendime haksızlık ama bak canım,
dikkat ettin mi bilmiyorum, verdiğim 2 kaza örneği de, karşı tarafın "Dikkatsizliği" ile meydana gelen kazalardı, size kazaya -bir başkası tarafından karıştırılmış- birinin ağzıyla yazdım, kendinizi biraz daha dikkatli olma konusunda geliştirin diye.

Ancak ne yazık ki örneklediğim kazaların yönünü dahi anlamamışsınız.

Sizin bu ufak hatalar dediğiniz hataları, yapmadım bile; burada usta ya da acemi sürücülükten bahsetmiyorum, "Amaan iki çizik, birkaç vurdu, ay oradan o küçücük değdi" vs. tavrınızı eleştiriyorum ve yineliyorum hata lüksünüz bir yere kadardır trafik içinde. Cana geleceğine mala gelsin filanmış ne münasebet... Milletin malına da getirmeyin mümkünse. Çok kalesizsiniz.

Buraya bir konu açıyorsanız, her yönüyle eleştiriye açık davranmalısınız. Yorumum sizin bakışınızla gereksiz olabilir, ama sizin konuya bakışınızın, karşımda bir ehemmiyeti yok bilginiz olsun.
Gayet gerekli bir yorum, isteyen alır kendini düzenleme yolunda hırs yapar, hatalarını en aza indirir ve ehliyetini kasaptan almadığını ispatlar,
isteyen de sizin gibi "Haha dilekçe ver" diyip, milletin arabasına arkadan çarpmaya devam ederek ne kadar şahane(!) bir sürücü olduğunu gösterir.

Kötü sürücüsünüz.
3 buçuk ayda ortalama 5-10 kaza...
En dikkatli olacağınız aylarda hem de.
Böyle giderse kullanmayın dedim, yine diyorum.

Aaa hanimefendi "iyi" surucuyseniz baskalarinin da hatalarini kapatir o kazalari da yapmazdınız mukemmel olmak zorundayiz ya zaten :) valla bu kadar yormasaydiniz keske kendinizi uzun cevaplar vesaire...

Anlatamiyorum heralde ben... Dedim ki hayatımda ilk kez manuelden sonra ilk kez otomatik arabaya bindigimde yaptim. Direksiyon dersleri falan hepsi manuel uzerinden biliyorsunuzdur heralde? O kazalardan sonra otomatigin mantigini anladigim icin bir daha hicbir sey olmadi. Sorun takip mesafesi falan degildi yani. Arabayi ilk gun tanimiyor olmamdi. Arabamin da her ozelligini her boyutunu biliyorum zaten :KK66:
Anlattiginiza yorum yapiyoruz alintilayarak sizin kelimelerinize yani ;)

Otomatik arabanin mantigini anlamak icin trafigi secmeseydiniz keske.Suan kazalar aman cizik az dokundum size gore ama gidin trafik tabelasina dokunun kapinizda cezayi gorun yada 200 binlik bi arabanin tamponuna dokunun kasko sizi bir daha istemesin o zaman gorursunuz.Can kismindan bahsetmiyorum bile.

Ondeki arabaya onun plakasını tamamen görecek mesafede dur. O zaman çarpmazsın. Diğerleri de zamanla olacak ayarlamalar.

Aaa hanimefendi "iyi" surucuyseniz baskalarinin da hatalarini kapatir o kazalari da yapmazdınız mukemmel olmak zorundayiz ya zaten :) valla bu kadar yormasaydiniz keske kendinizi uzun cevaplar vesaire...

Bazı sürücüler o kadar kötü ki (bu kısmı rahatlıkla üzerinize alınabilirsiniz), ne kadar iyi sürücü de olsanız onların yanlışlarından kaçamıyorsunuz. Şehir içinde tali yoldan ortalama 90 -100 km hız ile üzerinize gelen birisi karşısında mükemmel(!) kalabilin de tebrik edelim sizi. Mükemmel değildim elbette herkes gibi, ama son anda direksiyonu sola kırarak yanımdaki emanet canı elimden geldiğince korudum.

O bencil sürücünün, ölümcül hatasını kapadım evet; siz ne yaptınız 3 buçuk ayda arabalara arkadan vurmak dışında?
Benim sürücülüğümü kendinizce yermeniz, sizi iyi sürücü yapmıyor.
Kaldı ki yorumlarım içinde mükemmeliyet vurgusu kullanmadım.
Ama ısrarla anlamamazlıktan geldiğinizi görebiliyorum, gerçekçi bir yoruma tahammülünüz yok çünkü.

"Ay tatlım böyle böyle olacak zaten, vur, kır noolcak, alışırsın, korkak olma, bas gaza" denilmesini istiyordunuz belli ki.
Ama üzgünüm, bu kafadaki insanlar yüzünden, başka insanların sevdikleri yanlarında can veriyor.
Siz teselli bulun, tatmin olun diye yorum yapamam.

Ayrıca yorulmuyorum, bilakis sizin üzerinizden sizle benzer fikirlerdeki insanlara farklı bir bakış açısı sunduğum için memnunum. Belki birilerine faydası dokunur yorumlarımın, sizin insan hayatı üzerine hafif kalan yorumlarınızın aksine.

Bakın burda kimse size pohpohlamak, "aman canım ne olacak olur böyle, böyle böyle alışırsın "vs demek zorunda değil kaldıki yaptığınızın gözünüze küçük görünebilir ama ciddi boyutlarada gelebilir.

Mesela geçen bebek arabasıyla giderken arabanın teki geçiş mesafesini kestiremedi ve dibimizden geçti, ki yanında okadar yer varken ? Mesela o siz misiniz? Bunları hesap edemeyip milletin camına yada arabasına sürterseniz bu normal olmaz .yarın bir gün de bir cana olmıyacağı ne malum?

Eşim yıllar sonra araba kullanmayı öğrendi. Ve hayatta da yapamaz gözüyle bakıyordum. Bir kere bir yere dokunmadı bile. Okadar dikkatli...
Eğer siz bunları yapıyorsanız bir yerde sorun var demektir.

Ve trafik bu sorunları kaldıramaz. Siz kendinizce ufak bir hata yaptım gözüyle bakarsınız. Ama başka birinin konsantrasyonunu bozup kazaya sebebiyet verebilirsiniz.

Trafikten ayrılın ve boş alanda yanaşmayı, direğin yanından yöresinden sürtmeden geçmeyi vs yi çalışın.
Gerekirse özel hoca tutun 2 saat..
3.5 ay olmuş siz kaç dokundurma,sürtme sığdırmışsınız bu zamana..

Back
X