kazalardan kurtulamiyorum!!

Sadaka verin bol bol. Ve dikkatli kullanın. Başkalarının canına mal olmayın, tam öğrenmeden trafiğe çıkmayın...

Ben bankanin icine daliyordum arabayla.. manyak kafam arabanin icinde sigara icmistim, is cikisiydi, sigarayi pencereden firlatayim derken arabanin icine dustu, ve onu alayim derken, kafami bi kaldirdim onumde araba solumda banka.. ve gummmm.. arabanin sigortasi benim uzerimede degildi, babamin arabasiydi.. :KK53: bir keresindede bisikletciyi eziyordum Allah korusun, adam donuna yapmistir kesin o gun ... Amannnn olan arabaya olsun be, boylesi ufak tefek seyler olur.. saniyelik birsey.. NOT : Bir keresindede ehliyetsiz arac kullandim, oda babamin arabasiydi, arabayi camura batirdim.. cekici gelmisti, ayrica anahtarinida kirdim arabanin, kapinin icinde kalmisti.. ben aglaya aglaya bir hal olmustum o gun, hem adamin arabasini al adamdan habersiz, git birde onu bi guzel camura batir, araba bloke olsun, dahada kotusu anahtari kir..

Sanssizlik degil, dikkatsizlik. Ilk olayda erafinda her ne olursa olsun onunuze bakmaliydiniz. Ikincisinde gaza fazla basmissiniz ondan olmus. Mesela elinizde olmayan durumlarla karsilassaniz evet sanssizlik olurdu ama bunlar tamamen sizden kaynaklaniyor.

ara sokak ya da yogun trafik disinda herhangi hir kazam ya da dikkatsizligim olmadi. Ehliyet sinavini en zor donemde bir kere geçtim ve en iyi hocadan ders aldim. Ilk 1 ay ailemin yaninda kullandim ondan sonra ciktim trafiğe siz de baya bir ukalasiniz sanirim moralim bozuk oldugu icin yazdim daha da bozdunuz tesekkurler kaza herkesin basina gelebilir tabi ama evet benimkiler biraz fazla oldu ben de bundan sikayetciyim zaten

Ayrica bir gun onunuzde arac yerine yaya olabilir. Cidden cok dikkatsiz buldum sizi. Trafik oyle sakaya gelecek birsey degil. Mal yerine geliyor da cana kiymak kotu.

Ben iyi kullandiğinizi dusunmuyorum. Bence eğitim alın o dokundurduklariniz araba degilde bir motosikletli olur birgun ve oyle ufak seylerle kurtulamazsiniz.

Egitim almadan ehliyet almadim zaten 20 saat sehrin her yerinde ders aldim 1 ay ailemin yaninda kullandim hic ara vermeden trafikteyim aylardir egitimim ayna kontrolum park etmem hepsi tam. Yaptigim kazalar farkli tarzda yani genelde en tehlikesiz yerde en rahat davrandigim zamanlar oluyor belki de fazla rahatimdir

WOLFROG WOLFROG 'a katılıyorum, dikkatsizsiniz. Araç kullanmak ciddi bir sorumluluktur, safi sizin canınız değil, trafikteki diğer insanların da canı söz konusu.

Trafiğe kapalı alanda, ortaokul çağımda başladım ben ilk pratiklere.
O zamandan beridir 2 ciddi kazam oldu, ilkinde tali yoldan gelen araç vurdu sağ ön taraftan son anda sola doğru kırmasam baya kötü olacaktı, ben ana yoldaydım.

Diğerinde yağmurlu gün, önümdeki aracı sollarken, araç direksiyonu sola kırdı. Neymiş efendim "Sinyal vermişmiş" ...
Oraya süs diye koymamışlar dikiz aynasını, bi bak arkana yanına filan şerit değiştirmeden önce, sollanıyorsun ve sollanırken sinyal verip şeritten fırlıyorsun!

Trafikte dikkatli olacaksınız, refleksleriniz kuvvetli olacak, hakimiyet sizde olacak hanımefendi, hata lüksünüz bir yere kadar var. Öyle küfür edeyim derken bilmem ne hayır, gözler yoldan ayrılmaz.

Şanssızlık değil sizinki, daha çok fırın ekmek yemeniz lazım ve böyle giderse araç kullanmayın daha iyi. Kavrayın bi an evvel önemini şu işin.

3 bucuk aylik ehliyetimle tabiiki cok firin ekmek yemem lazim gelip de size ben usta soforum nasil yaptim bu hatalari demedim heralde. Boyle ufak hatalar yapamiycaksak hicyasamayalim dediğinize gore? 2 ciddi kazadansa 10 tane kucucuk dokunmayi tercih ederim kesinlikle. Cana gelecegine mala gelsin. Benim derdim kendimle zaten. Kimsenin hayatini tehlikeye attigim yok sadece daha iyi hatasiz kullanmak istiyorum ve bu iyi bir sey. Sizin bu gereksiz elestirilerinize maruz kalmak icin degil danismak icin yazdim buraya arac kullanmayin daha iyi demek size dusmez dilekce verin de ehliyetimi iptal ederler belki hahaha

15 yıllık şoförüm, sürücüyüm demiyorum artık ufaktan Nebahat abla kıvamına geldim çünkü haftada en az 300 km yol yapıyorum girmediğim ara sokak çıkmadığım otoban kalmıyor ama geçen gün ışıklarda önüme kıran davara sinirlendim ve sonraki ışıklarda ona laf yetiştireyim derken önümdeki duran araca bindirdim :oops:teknik bir kaza değildi yani öfke kazasıydı :KK53:

daha 3,5 aydan bahsediyorsunuz çok erken, olacak böyle acemilikler
ben galiba ilk bir yıl kadar şehir içi trafiğe doğru dürüst çıkmadım yaşadığım muhit şehir içi trafiğin bulunmadığı bir yer aylarca talim yaptım.
manevra kabiliyeti ve izan zamanla gelişiyor.
size tek tavsiyem hevesinizi kırmadan devam edin dikkatli olun Allah kaza bela vermesin :KK25:
Olan hevesim de buraya yazdiktan sonra kirildi biraz motive olayim cesaretlenirim diyeyazdim da yazmaz olaydim cevabiniz icin size tesekkur ederim...

canımmmm :) bunları hiç dert etme Allah daha büyük kazalardan korusun. benim 7 yıldır ehliyetim var araba da üstelik manuel 3 aydır kullanıyorum. uzun yol yapıyorum ama şehir içi dar sokaklar mesele... dün bende ufak bir sürtme yaşadım hafif boyası kalktı arabanın aradım babama söyledim olur öyle ufak tefek şeyler sana zarar gelmesin dedi. ben de çok korkuyorum tedirgin oluyorum ama bunu atmadıkça olmuyor kaza yapmayacağın varsa da yapıyorsun. bugun rahat rahat kullandım gittim pasta cila attırdım :KK70: akşam yine şehir dışına cıkıcam. sakın kullanmayı bırakma sadece dikkatli ol

Cok tesekkur ederim moral verdiniz gece gece cok sinir oldum bazi yazilanlara. Ben sadece daha iyi bir sürücü olmak istedigim icin yazdim kimsenin hayati tehlikede falan degil benim yuzumden

Kötü bir sürücüsünüz, kusura bakmayın. Bunlar normal değil. İyi sürücü olmak sakinlikle, gaza basmakla olmuyor. Arabanızın ebatlarını, nereden geçip nereden geçmeyeceğini bilmiyorsunuz, arabanızı tanımıyorsunuz. Gazla frenle düz yolda gitmek kolay, işin zor kısmı böyle ince işler. Çarpa sürte araba sürülmez. 9 yıllık bir sürücü olarak sizi trafiğe çıkmak için yetersiz buldum. İyi ve tecrübeli bir sürücü olsaydınız kendiniz gibi bir sürücünün etrafınızda araba sürmesini istemez, zırt pırt yarattığı hasarı normal bulmazdınız emin olun.

Ehliyet sinavini ne kadar zamanda gecmeniz inanin hic onemli degil. Onemli olan dikkatli bir sekilde arac kullanabilmek...

Kusura bakma da bana ukala demeniz sizin patlamaya hazir bomba gibi dolandiginiz gercegini degistirmiyor. Oyle de rahat bahsetmissiniz ki "soyle dokundum, boyle dokundum". Ben de diyorum ki dokundum dediginiz seyler her zaman ondeki arac olmaz, Allah korusun insan olur, hayvan olur. Ufak ufak kazalar demissiniz de bu kadar sik kaza yapiyorsaniz kendinizde hata arayin. Ben ve bir cok kisi de diyor ki hataniz dikkatsiz olmak. Dikkatsizligin ne arka alinacak yani ne de telafisi var. Dikkat zamanla kazanilacak birsey degil, 1 gunlukte 10 gunlukte sofor olsan dikkatli olmaya mecbursun.

Her gun trafikte ne yaptigina anlam veremedigim ve kendileri yuzunden defalarca kaza atlattigim suruculerden biriyle yazistigima memnun oldum. Zira ruh hallerini anladim sayenizde.

Kötü bir sürücüsünüz, kusura bakmayın. Bunlar normal değil. İyi sürücü olmak sakinlikle, gaza basmakla olmuyor. Arabanızın ebatlarını, nereden geçip nereden geçmeyeceğini bilmiyorsunuz, arabanızı tanımıyorsunuz. Gazla frenle düz yolda gitmek kolay, işin zor kısmı böyle ince işler. Çarpa sürte araba sürülmez. 9 yıllık bir sürücü olarak sizi trafiğe çıkmak için yetersiz buldum. İyi ve tecrübeli bir sürücü olsaydınız kendiniz gibi bir sürücünün etrafınızda araba sürmesini istemez, zırt pırt yarattığı hasarı normal bulmazdınız emin olun.

Arabamin boyutunun gayet farkindayim bu yuzden de park etmekte dar sokak donuslerinde hic sıkıntı yasamiyorum ki kullandigim arac buyuk sedan bir araba. Iyi bir surucu oldugumu iddia ettigim yok daha cok yeni oldugumu soyledim dikkatsiz diyebilirsiniz ama arabanin boyutuyla sagiyla soluyla problem yasadigim yok yaptigim kazalar da bu konuyla ilgili degil. Buraya da danismak icin yazdim zaten. Elestirin diye degil

Ehliyet sinavini ne kadar zamanda gecmeniz inanin hic onemli degil. Onemli olan dikkatli bir sekilde arac kullanabilmek...

Kusura bakma da bana ukala demeniz sizin patlamaya hazir bomba gibi dolandiginiz gercegini degistirmiyor. Oyle de rahat bahsetmissiniz ki "soyle dokundum, boyle dokundum". Ben de diyorum ki dokundum dediginiz seyler her zaman ondeki arac olmaz, Allah korusun insan olur, hayvan olur. Ufak ufak kazalar demissiniz de bu kadar sik kaza yapiyorsaniz kendinizde hata arayin. Ben ve bir cok kisi de diyor ki hataniz dikkatsiz olmak. Dikkatsizligin ne arka alinacak yani ne de telafisi var. Dikkat zamanla kazanilacak birsey degil, 1 gunlukte 10 gunlukte sofor olsan dikkatli olmaya mecbursun.

Her gun trafikte ne yaptigina anlam veremedigim ve kendileri yuzunden defalarca kaza atlattigim suruculerden biriyle yazistigima memnun oldum. Zira ruh hallerini anladim sayenizde.

Sjdndjdnfkfkf guldurdunuz beni sagolun. Garanti veriyorum ki trafikte anlam verilemicek hareketlerim olmuyor. Kadinlar gerçekten tuhaf hirslar yuzunden dogru duzgun tavsiye bile veremiyorlar üzülüyorum dogrusu. Tekrar soyluyorum ben mukemmelim demedim. Arkadan dokunma durumlarim da otomatik aracla trfaige ciktigim ilk gun basima geldi sadece freni birakmanin yettigini bazi zamanlarda gaza dokunmanin yanlis oldugunu acı sekilde ogrenmis oldum bir daha da bu konuda sorun yasamayacagimdan eminim. Tepkileriniz bana sacma geldi burda kim daha iyi sürücü yarismasi yapmiyorum kendimi elestirdigim icin buraya yazdim zaten?

Arabamin boyutunun gayet farkindayim bu yuzden de park etmekte dar sokak donuslerinde hic sıkıntı yasamiyorum ki kullandigim arac buyuk sedan bir araba. Iyi bir surucu oldugumu iddia ettigim yok daha cok yeni oldugumu soyledim dikkatsiz diyebilirsiniz ama arabanin boyutuyla sagiyla soluyla problem yasadigim yok yaptigim kazalar da bu konuyla ilgili degil. Buraya da danismak icin yazdim zaten. Elestirin diye degil
Hanımefendi ben niye konu açtınız anlamadım. Dönün bakın, iyi sürücü olduğunuzu yazmışsınız. Sonuna kötü sürücü müyüm diye sormuşsunuz. Siz "olsun canııım, çarpa çarpa öğrencez, ihihi" kafasındaki tayfayı bekliyordunuz galiba. Eleştiriye gelemiyorsanız böyle bir konu açmayın. Aferin diyecek değiliz ya yazdıklarınıza.

Hanımefendi ben niye konu açtınız anlamadım. Dönün bakın, iyi sürücü olduğunuzu yazmışsınız. Sonuna kötü sürücü müyüm diye sormuşsunuz. Siz "olsun canııım, çarpa çarpa öğrencez, ihihi" kafasındaki tayfayı bekliyordunuz galiba. Eleştiriye gelemiyorsanız böyle bir konu açmayın. Aferin diyecek değiliz ya yazdıklarınıza.

Elestirin diye degil bir tavsiyeniz olur tecrube aktarirsiniz diye yazdim. En iyi benim havasindali tipler gelip "kotu surucusun senin gibiler yuzunden trafik bu halde araba kullanma daha iyi" tarzi seviyesiz seyler yazsin diye degil. Bu durum cinsiyetimizin özelliği malesef. Yersiz ezme cabalari falan filan gulup geçerim anca ve kendim de kimseye yapmam

Kotu bir sürücü müyüm ben :KK43:

Hayir cnm yhaa tatlis tatlis carpiyosun iste bisi olmaz ztn.

Oldu mu bu?

Sjdndjdnfkfkf guldurdunuz beni sagolun. Garanti veriyorum ki trafikte anlam verilemicek hareketlerim olmuyor. Kadinlar gerçekten tuhaf hirslar yuzunden dogru duzgun tavsiye bile veremiyorlar üzülüyorum dogrusu. Tekrar soyluyorum ben mukemmelim demedim. Arkadan dokunma durumlarim da otomatik aracla trfaige ciktigim ilk gun basima geldi sadece freni birakmanin yettigini bazi zamanlarda gaza dokunmanin yanlis oldugunu acı sekilde ogrenmis oldum bir daha da bu konuda sorun yasamayacagimdan eminim. Tepkileriniz bana sacma geldi burda kim daha iyi sürücü yarismasi yapmiyorum kendimi elestirdigim icin buraya yazdim zaten?

Sordugunuz soru ortada. Evet dikkatsizsiniz diyoruz "tavsiye verin" diyorsunuz. Psisik miyiz biz uzaktan size dikkat yuklemesi yapalim. Konu cinsiyete kadar gelmis vay arkadas... Dikkat diyoruz ukalasin diyor sonra da kadinlar zaten bik bik bik. Tabi evet kadin oldugumuz icin hep...

Elestirin diye degil bir tavsiyeniz olur tecrube aktarirsiniz diye yazdim. En iyi benim havasindali tipler gelip "kotu surucusun senin gibiler yuzunden trafik bu halde araba kullanma daha iyi" tarzi seviyesiz seyler yazsin diye degil. Bu durum cinsiyetimizin özelliği malesef. Yersiz ezme cabalari falan filan gulup geçerim anca ve kendim de kimseye yapmam

Havali tipler?

Neyse ya siz yazdiklarimi unutun, dikkatli ol tavsiyelerini falan. Tek dilegim o dokundurdugunuz seylerden biri nefes aliyor olmasin.

Hayir cnm yhaa tatlis tatlis carpiyosun iste bisi olmaz ztn.

Oldu mu bu?

Sordugunuz soru ortada. Evet dikkatsizsiniz diyoruz "tavsiye verin" diyorsunuz. Psisik miyiz biz uzaktan size dikkat yuklemesi yapalim. Konu cinsiyete kadar gelmis vay arkadas... Dikkat diyoruz ukalasin diyor sonra da kadinlar zaten bik bik bik. Tabi evet kadin oldugumuz icin hep...

Havali tipler?

Neyse ya siz yazdiklarimi unutun, dikkatli ol tavsiyelerini falan. Tek dilegim o dokundurdugunuz seylerden biri nefes aliyor olmasin.

Ahsbdhdnfjf bence de unutayim sacma sacma seyler ya diyecek laf kalmadi su noktada kendi kendime guluyorum sadece. Benim derdim canlilarla degil ya kaldirimla falan, sıkıntı yapmayın uykunuz falan kacar canlilarin guvenligi icin mazallah :)

Siz bunu "bir anlik dikkatsizlikti yhaa" diyen birinin yuzunden yakinlarini trafik kazasinda kaybetmis birine soyleyin olur mu... Ciddi ciddi Allah'a emanet...

Ay bu kadar uzatip buyuteni de ilk defa goruyorum actiginiz konu da yok gordugum kadariyla derdiniz kimleyse onla ugrasin benle degil.

Egitim almadan ehliyet almadim zaten 20 saat sehrin her yerinde ders aldim 1 ay ailemin yaninda kullandim hic ara vermeden trafikteyim aylardir egitimim ayna kontrolum park etmem hepsi tam. Yaptigim kazalar farkli tarzda yani genelde en tehlikesiz yerde en rahat davrandigim zamanlar oluyor belki de fazla rahatimdir
Demekki onca eğitime ragmen hala eksikleriniz var. Bunları kapatmalısınız. Eksik egitimizi yolda tamamlamaya calismayin. 3 ayda yaptiginiz bu kazalarla iyi sururuyorum diyebiliyorsunuz hala. Cidden tekrar ediyorum o ufak diye nitelendirdiginiz kazalarda, arkadan vurdugunuz bir motosiklet olur birgun adam duser savrulur sizin yuzunuzden arkadan gelen baska aracta altina alir. Basiniz belaya girer. Olayin ciddiyetinin farkinda degilsiniz galiba kendiniz koca şasinin icinde oturuyorsunuz ve saga sola carpsanizda bisey olmuyor diye yaptiklariniz hafif seyler olmuyor.

Back
X