- 21 Temmuz 2015
- 6.687
- 6.069
- 198
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
Tyt ilk sınav sanırım. İlk sınavda türkçeye güveniyorum ama ikincisi sınavda edebiyattan çok tedirginim.Öncelikle hukuk kazanmak istiyorsan en aşağı 30 bine falan girmen gerekiyor eşit ağırlıkta. Matematiğinin ve türkçenin Tyt’de iyi olmalı özellikle matematik çünkü en çok farkı o attırıyor. Ayt’ de tarih coğrafya da önemli mat2 ve edebiyatın yanında. Ayrıca, adaleti gitmeni tavsiye etmem çevremde bir çok insan dgs ile geçerim diye bölüme girdi ama çoğu yapamadı, tabiiki yapan vardır ama geçiş yapmak oldukça zor.
Evet, Tyt ilk sınav. Edebiyat maalesef sırf ezber. Eğer ezberiniz iyiyse, işiniz daha kolay olur. Ama şu konuda uyarıyım matematik sorularının formatı çok değişti son iki senedir, yeni soru tarzlarına bakmanızı ve son iki sene olan sınavları çözmenizi öneririm.Tyt ilk sınav sanırım. İlk sınavda türkçeye güveniyorum ama ikincisi sınavda edebiyattan çok tedirginim.
Matematiğim iyidir, biraz ona güveniyorum aslında
Tamam çok çok teşekkürler:)Evet, Tyt ilk sınav. Edebiyat maalesef sırf ezber. Eğer ezberiniz iyiyse, işiniz daha kolay olur. Ama şu konuda uyarıyım matematik sorularının formatı çok değişti son iki senedir, yeni soru tarzlarına bakmanızı ve son iki sene olan sınavları çözmenizi öneririm.
Harita olmadan kitap açmayın.Tarihim iyidir, coğrafyam biraz zayıf. Eğer bunun için de önerileriniz olursa çok mutlu olurum.
Ne demek : )Tamam çok çok teşekkürler:)
Çok Teşekkür ederimHarita olmadan kitap açmayın.
Bu hem tarih hem coğrafya için çok önemli.
Boş zamanlarinizda harita izleyin.
Hayır ben anlatamadım sanırım. Daha açık yazayım.Hukuk fakültelerinde devam zorunlulugu yok diye mi kolay olduğunu düşünüyorsunuz? Benim arkadaşlarım kütüphanelerde sabahlarlardı. Hem çalışıp hem hukuk okumak çok zor olur bence.
Tam cevabını okurken haberleri dinliyordum hukuk fakülteler i 5 yıla çıkarılacak dedi. Bir daha düşünün benceHayır ben anlatamadım sanırım. Daha açık yazayım.
Hukuk okumak elbette zor.
Ama benim paraya ihtiyacım var, o yuzden mesaiden ve nöbetten vazgeçemem. Bundan dolayı devam zorunluluğu olan bir bölümü okuyamam.
Ben kazanmak için soruyorum. Önce bir kazanıyım sonra da nasıl devam edeceğim konusunda ayrı bir konu açarım
zamanım bol :)Tam cevabını okurken haberleri dinliyordum hukuk fakülteler i 5 yıla çıkarılacak dedi. Bir daha düşünün bence
aslında okuyup çalışmak istiyorum. çünkü ben kendi alanımdan yoruldum.Hukuk okuyup calisacak misiniz yoksa hobi olarak mi okumak istiyorsunuz? Cok guzel bir bolum ama bence bir o kadar da zor,hem okumasi zor hem mezun olduktan sonra calismasi zor. Ben de erkek arkadasinizla ayni fikirdeyim adalet okuyup uzerine dgs diyorum. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah
aslında okuyup çalışmak istiyorum. çünkü ben kendi alanımdan yoruldum.
hobi olarak psikoloji okumak isterdim
teşekkür ederim. sonrası için şartları biliyorum.Nasıl kazanabileceginiz hakkında değil de sonrası için yorum yapayım dedim . Hakim savcı olmak istiyorum diyorsanız seçmeyin bence . Torpilsiz alınmak imkansız . Torpille alindiniz diyelim ustten surekli bir baski hissedeceksiniz. İdealistlik benim işim değil; söz dinlerim diyorsaniz hakim savcilik düşünün.
Diğer avukatlık kadrolarıni ya da hukuk misavirligi devlette deneyebilirsiniz ama . Oralarda torpilsiz olabilir .
Özelde avukatlığa gelince; parası en başta düşük ama yabancı diliniz varsa ve iyi bir okuldan mezunsaniz ( ankara , İstanbul , koç , Marmara , bilkent , İstanbul bilgi ) iyi yerlere gelebilirsiniz . Kendi Bürosunu açanlar ilk iki sene zorlansa da sonra düzeni oturuyor . Aksini görmedim .
O yüzden gidecekseniz iyi okula girin derim.
DGS ile girmek son zamanlarda çok zor onu ben duydum .
Umarim isteğiniz olur ama bana kalırsa ( ben de keşke hukuk değil dis hekimliği veya eczacilik okusaydim dedim ) hiç kasmaya gerek yok . Mesleğinizi devam ettirip hayatınızı yaşayın; kesin kararlı iseniz de yılmadan çalışın . Yapanlar çok vardı bizim okulda .
Yapabileceginize inaniyorsaniz neden olmasin? Okuyun tabii ki.aslında okuyup çalışmak istiyorum. çünkü ben kendi alanımdan yoruldum.
hobi olarak psikoloji okumak isterdim
Yaşadığım sürece zamanım bol, okul 10 yıl da sürebilir. Ölürsek zaten yapacak bir şey var mı? Yok.Önünde kaç yıl var bilinmez. Ayrıca çalışıp okuyacağım diyorsun o halde yine zamanin bol değil sen bilirsin madem zamanin bol adalet oku sonra bazı üniversite lere dikey geçiş yap öyle daha kısa sürer bu gidişle
Teşekkür ederimYapabileceginize inaniyorsaniz neden olmasin? Okuyun tabii ki.
Konunda çalışırken okuyabilecegim en rahat bölüm o diyorsunuz ondan sonra benim yorumuma yok ben öyle demedim böyle dedim diyorsunuz. Bence önce ne istediğine karar verip kendi kendine yardimci ol.Yaşadığım sürece zamanım bol, okul 10 yıl da sürebilir. Ölürsek zaten yapacak bir şey var mı? Yok.
Şuan bir bölüme daha kayıtlıyım, adalet de okuyabilirim aynı zamanda. Tabi bu da bir seçenek.
Bu "yardımcı" yorumlarınız için teşekkür ederim :)
Hanımefendi bana neden bilendiniz?Konunda çalışırken okuyabilecegim en rahat bölüm o diyorsunuz ondan sonra benim yorumuma yok ben öyle demedim böyle dedim diyorsunuz. Bence önce ne istediğine karar verip kendi kendine yardimci ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?