Kazık yedim itiraz etme hakkım var mı

Süper bir yöntem çok zekice ama maalesef o mağaza da iki bin TL yi dolduracak kadar ürün beğenemem gibi görünüyor genel olarak gezdim de

Bayan derken küfür etmedim ya bune tepki anlamadım. Öyle bir yazısınız varki sanki erkek siniz de bayan demişim yapmayın gözünuzu seveyım konuyu saptırmayın.

İnanın saptırmak için demedim ama hani vardır ya bazı insanlar karşısındakiyle kavga ederken bayağn bayağnnn diye bağırarak konuşan direk o izlenimi yarattı bende o yüzden bu tepkiyi verdim dediğim gibi benimkisi size sadece bir fikir vermek amacıyla yazılmış bir yazıydı dikkate alırsınız yada almazsınız sizin tercihiniz saygım sonsuz tekrar iyi günler

her türlü iade hakkınız var ki 14 güne çıktı 7 gün değil..
gidin talep edin almazlaraa tüketici derneğine başvurun..

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un taksitle satışa ilişkin hükmü şöyle;

Cayma hakkı
MADDE 18- (1) Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.
(2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.
(3) Satıcı cayma süresi içinde malı tüketiciye teslim etmişse tüketici, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde de tüketici cayma hakkını kullanamaz.
(4) Tüketicinin satıcıyı bulduğu finansal kiralama işlemlerinde cayma hakkı kullanılamaz.

Mesafeli satış sözleşmeleri için bu süre 14 gün.

Şahsi fikrime gelince, ortada bir "kazıklanma" olduğunu düşünmüyorum. Aldatma/zorlama/yanlış bilgilendirme gibi durumlar da söz konusu değil. Kendiniz de ifade ettiğiniz gibi araştırmaksızın, fiyatı makul bularak almışsınız. Mağazaya fiyat politikasından dolayı öfke duyacak bir sebep göremiyorum. Yasal haklarınızı elbette kullanın.

(4) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi içinde satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.

Eğer kanunun son hali böyleyse, bunu atlamasanız iyi olur bence; yarın döneceğiz size, müdürle konuşalım hemen döneceğiz size, ay bi de şunu inceleyelim vs... diye konuşa konuşa süreyi geçirtmeye çalışabilirler kasten.

Gercekten ben kasıtlı bir şekilde başka birşey ima eder gibi demedim bayan kelimesini öyle anlamışsaniz kusura bakmayın tekrardan . Demek istediğinizi anladım . Sorun yok.

Ya iade edemezseniz de unutun gitsin. Nasıl olsa alırsınız diğer eşyalarınızı da. Sağlık olsun yani hiç canınızı sıkmaya değmez. Herkesin başına gelen şeyler bunlar. O tip konularda ben de çok iyi değilim ama çok cebbal olup deli gibi fiyat araştıranların benden bin kat fazla kazıklandıklarını da gördüm çoğu zaman ama burunlarından kıl aldırmazlar bu işin trajikomik yani.
( burnundan kıl aldırmamak - bu deyim böyle miydi ya ıyyy birden sinirim bozuldu)

İade edebilirsiniz gidin konuşun yasadan bahsedin ben yaptım iade edeceğimi söyledim kabul etmeyeceğini söylediler baktım olmuyor biraz sert çıktım.En son arayıp size fiyat farkı kadar hediye çeki verelim dediler uzatmamak için o fark kadar hediye çeki aldım.

Ürünü götürün 200 tl lik bişey alın ben odeyemeyecegim ailem kızdı vs ne bileyim.
200 lirayı isteyince cırlarlar .
Sonra gider diğer mağazadan istediğiniz ürünü alırsınız. 200 liraya da nevresim takımı ya da ufak tefek havlu mutfak bezi vs alınabilir.

Bayan bakın özellikle dedim aynı şartlar da iki mağaza nin daha ucuz sattığı dedim. İkiside elden takst . Hatta peşinat bile istemedi iki mağaza da. Ben aldığım mağaza ya 200 tl peşinat verdim

Siz eşinin ailesi gerdek gecesinde kanlı çarşaf isteyen kişi değil misiniz? Bu aşağılayıcı tavra dur diyemeyip çeyiz düzmeye devam mı? Gerçekten şaşırıyorum. Kolay gelsin..
He bu arada 500 TL fazla vermişsiniz ama birşey olmaz, o aileye az bile.

Git sor alırlarsa iyi 500 tl az bi para degil..

Hanımlar Her konuyu nasıl tartışmaya çeviyorsunuz hayret ediyorum

Bazı magazalar müşteri kazanımı adına yardımcı olabiliyorlar. Gidip uygun bir dille konusmayi deneyin derim. Sonucta konusmakla birsey kaybetmezsiniz. Olumlu sonuc alamazsanizda bu kadar üzülmeyin sağlık olsun deyip geçin.

Bende bu sene bir mağazadan halı almıştım.halıları eve getirdim serdim hiç hoşuma gitmedi sabah mağazya gittim halıları beğenmedim değiştirelim dedim adam baktım off pufff yapıyor .hemen notere gidip durumu anlattım mağazaya ihtarname çektirdim mağaza ürünü mecbur aldı

Yasa belli, şikayetvar, BİMER gibi bilimum şikayet noktalarına şikayetinizi belirtin, tüketici haklarına da başvurunuzu yapın ve yaptığınızı da mağazaya söyleyin. Bugüne kadar kaç firmayla sorunum olduysa bu şekilde çözdüm, güzelce konuşmaktan anlamıyorlar maalesef. Özellikle BİMER çok etkili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…