Kb durumlar..

Öncelikle 'KB' değil . 'KP'

Konunuza gelırsem annen çok haklı . Evın tamamını alsa derım hadı bı derece onun ustune olsun . Ama yarı parasınıda sz vermişsiniz .
Bunu ilerde boşanırsanız hak idda edemeyın dıye yapıyorlar bilgiiniz olsun . Ayrıca kardeşleride var neden benım emeğim onlara yar olsun ki.

Aynısı başıma geldi . Kendı emeklerımizle alcagımız evı kayınvalıdem benım ustume yap boşanırsanız H E bişey alamasın dedi kulaklarımla duydum . Dedim sen rüyanda görürsün benım üstüme olucak . Oğlunada zırnık vermem öyle bır durumda dedim . Aslında o sinirden ağzımdan çıkan biir kelimeydi . Ama eşim evi alırken benım üstüme yaptı .

KB niye olmuyor onu anlayamadım?

Kayınpeder gibi düşünmüştüm. Ama Kayınbaba demek istemış . paylaşımı maalesef süresi geçtiği için düzenleyemıyorum .

Ben de kayınbaba olduğunu anladınız ama ona olmaz diyorsunuz sandım. Aslında kayınbaba daha Türkçe ama alışmışız işte kayınpedere.

Kayınbirader(kb) ile karışıyor o yüzden. Yoksa isteyen kayınbaba der isteyen kayınpeder..
KB olmaz diyen kişi kayınbaba demek istediğini anlamamış kayınpederi kb diye kısalttı sanmış.

Kayınbiraderden kaynım diye bahsediliyor genelde. Ben de KB yazanı görmemiştim hiç.

Ben de kayınbaba olduğunu anladınız ama ona olmaz diyorsunuz sandım. Aslında kayınbaba daha Türkçe ama alışmışız işte kayınpedere.
Aynen haklısın . Ben konuyu okurken hiç aklıma kayınbaba gelmedı. Kim bu KB diye bıraz düşündüm hatta :KK48:

KB olmaz diyen kişi kayınbaba demek istediğini anlamamış kayınpederi kb diye kısalttı sanmış.

Kayınbiraderden kaynım diye bahsediliyor genelde. Ben de KB yazanı görmemiştim hiç.

Ben çok okudum kayınbirader için kb yazan. O yüzden konunun devamına göre mantık yürütüyorum artık :)

Ev parasının yarısını da kayınbirader vermiş ama . O zaman sizin üstünüze olması da saçma değil mi? Borç olarak mı vermişti o parsyı?

Ben çok okudum kayınbirader için kb yazan. O yüzden konunun devamına göre mantık yürütüyorum artık :)

Başka kayınbirader sanan arkadaş da olmuş. Demek ki ben hiç denk gelmedim.

Ev parasının yarısını da kayınbirader vermiş ama . O zaman sizin üstünüze olması da saçma değil mi? Borç olarak mı vermişti o parsyı?

Kayınbaba demek istemiş konu sahibi. Sanırım borç olarak değil de, oğluma ev alamıyorum ama bir kısmını vereyim diyerek verdi.

Kızlar merhaba, daha önce konu açmıştım. Kb bize ev alacağını söyledi. Kendisi ev parasının yarısını verdi. Gerisini de eşim biraz kredi çekti, arabamızı sattık, ve düğün altınlarımı sattık. (Burada benim aptallık yaptığımı kabul ediyorum. ) Kb da uyanıklık yapıp evi kendi üzerine yaptı. Resmen bizi kandırdı. Eşim de ailesine olan düşkünlüğünden dolayı ses çıkarmadı. Ben bu durumu kendi içimde bir türlü hazmedemiyordum. Eşimle de defalarca tartıştım. Kızlar bugün evin kb ın üzerine olduğunu annem öğrendi. Bilmiyordu, ve çok sinirlendi. Akşam eşime çok kızacağını söyledi. Benim babam rahmetli. Bunun rahatlığı ile beni kandirdiklarini düşünüyor. Akşam tartışma çıkarsa gerekirse evine dönme, bir süre otur benim yanımda diyor. Bu durumu düzeltsinler öyle git diyor. Çok ağırına gitti annemin. Kızlar eşimi de çok seviyorum. Huzurlu bir evliligimiz var. Ama bu durum uzun zamandır canımı sıkıyordu. Tatsızlık çıkmasın diye sustum. Ama annem çok sinirlendi ve sakinlesmiyor. Sizce ne yapmalıyım? Bi bebeğimiz de var elhamdülillah ve eşimi çok seviyorum. Lütfen bi kardeş gibi bana akıl verin. Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemi dinleyip eşime rest çekmeli miyim sizce? Eğer gidersem de beni ezmelerine kandirmalarina göz yummus olacağım. Bu arada annem de çok hasta. Ve annem diyor ki eğer bana birşey olursa(Allah korusun) şimdi böyle yapanlar seni çok ezerler kızım diyor.
Anneniz biraz ortalığı karıştırıyor dinlememenizi öneririm. Siz belki eşinizle konuşup halledeceksiniz ve gerçekten de kendinizi ifade edin ve halledin. Sonuçta kayinbaba evlatları için yapıyor tabi ki her şeyini sizlere paylastiracaktir. Sizin üstünüzde olsada olur onların üstünede

Yarın öbür gün kp ölür giderse kardeşlere annesine bölünecek ev ohadi senin üzerine değil neden eşinin üzerine yapmamışlar evi eşinize siz bunu dile getirin zamanında bana da boyle bir teklifle gelindi ben eşime söyleyince eşim sen haklısın dedi vazgeçti

Annen dibine kadar haklı. Kocan pasif kalmış. Babası millete evi ben aldım diyecek. Sizin paralar hiç gozukmeyecek.

Asıl sorun surda başlar. Kp evi dilediği gibi satabilir. Sizi dimdizlak bırakabilir. Ya da vefat ettiği durumda o ev hem kv'ye hem de diğer kardeşlere miras olarak kalacak. Sizin ödediğiniz miktar yok olacak.

Ben art niyet görüyorum burda. Ben asla o evi kp'in üstüne yaptirmazdim. Bu devirde ne babana ne kardeşine güveneceksin.

Bence dik dur ve o evin tapusunu iste. Kocamı seviyorum diyip de her şeyi sineye çekme. Çok büyük aptallık olur.

Ama sakın annen birşey demesin. Sen demelisin. Yoksa o sevdiceğin kocan annene düşman olur ve annen seni dolduruyor der. Dunurler arası soğuk savaş başlar.

Sen konuş kb la ne hakkı var böyle bir şeyi yapmaya size sormadan

Nişanlıyım, nişanlımın kendine ait bir evi var babası almış ailesinin oturduğu ev de kendilerinin.
Kv bana hep evlendikten sonra ev almanız için yardım edicem diyip ev alma fikrini sokmaya çalışıyordu aklıma kafama yatmıştı ama geçenlerde laf arasında geçti kendi üzerine olacakmış ev:işsiz: Şuan hiçbir şekilde onlardan yardım alarak ev almam anlamıyorum böyle kendi üstüne mal yapma merakı neden olur :KK12: Eşinize tepkiyi annenizden daha çok sizin göstermeniz gerekiyor altınlarınızı isteyin bence.

Kocanız bile isteye konut kredisi çekmemiş, siz de zamanında ses çıkarmamışsınız, şimdi durup durup olay çıkarmak manasız.
Anneniz de aşırı fevri davranıyor.
Görünüşe bakılırsa eşiniz babasının siz de annenizin etkisinde kalıyorsunuz. Bu şekilde evlilik yürütmek çok zor

Annen dibine kadar haklı. Kocan pasif kalmış. Babası millete evi ben aldım diyecek. Sizin paralar hiç gozukmeyecek.

Asıl sorun surda başlar. Kp evi dilediği gibi satabilir. Sizi dimdizlak bırakabilir. Ya da vefat ettiği durumda o ev hem kv'ye hem de diğer kardeşlere miras olarak kalacak. Sizin ödediğiniz miktar yok olacak.

Ben art niyet görüyorum burda. Ben asla o evi kp'in üstüne yaptirmazdim. Bu devirde ne babana ne kardeşine güveneceksin.

Bence dik dur ve o evin tapusunu iste. Kocamı seviyorum diyip de her şeyi sineye çekme. Çok büyük aptallık olur.

Ama sakın annen birşey demesin. Sen demelisin. Yoksa o sevdiceğin kocan annene düşman olur ve annen seni dolduruyor der. Dunurler arası soğuk savaş başlar.
Canım tam olarak senin özetlediğin gibi durum. Ama ben biraz pasif kaldım.. Bir büyüğümün bana destek olması gerekli. Kb çok kötü bir insan. Acımasız. Ben de bir aptallık yaptım. Aslında eşim bana sonradan söyledi evin kb ın üzerine olacağını. Ve tam da dediğin gibi el alemin içinde de ev aldım oğluma gelinime diyor. Kimse bilmiyor iç yüzünü

Back
X