- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Başkasının yaptığı yemeği yiyemiyor olabilirler. Kaynım öyle mesela. Dışarıda falan yer ama eşi veya annesi dışında başkasının elinden çıkan yemeği yemez. Benim babamın kuzeni ile eşi de öyle. İstanbul'a gittiklerinde halamda kalmazlar, yemek yemezler asla. Otelde kalırlar ve yemeği dışarıda yerler. Komik olan dışarıda yapılanı da başkası yapıyor ne iş anlayamadım. Kendi kuzenim örneğin asla ve asla başkasının nevresimi, yastığı ile falan yatamaz ama bir yere misafirliğe gitse koltuğunda uzanır, başını kırlente falan koyar. Başkasının yastığı falan dediğim de yastık, nevresim temiz falan fark etmiyor. Annesinin evine gittiği zaman bile dolapta naylon poşette naftalinli durur nevresim takımı, yaatığı. Şimdi çocukları için de hazırlamış öyle.

Zorla ellerini sabunlattim, hala 'kizim ben abdestliyim 5 vakit, elimi bir yere sürmedim ki' diyor. İyi de abdest aldıktan sonra çorabını giydin, hayatında bir gün yıkanmamiş yirmi yıllık tespihini çektin, telefonla oynadın, kumandaya dokundun... Yani o hamuru mincik mıncık etmeden önce gerçekten elini yıkaman gerekmiyor mu?