Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
özlemle bekliyoz oğluşum.
Kayıtlı Üye
Merhaba hanımlar;
benim oğlum 5 aylık ve inek sütüne alerjisi çıktı,sadece keçi sütü kullanabiliyorum.Oğlum için yoğurt mayalamam gerekiyor ama keçi yoğurdu hiçbir yerde yok mayalamak istersem mayası içinde gene yoğurt lazım.Benim durumumu yaşayan hanımlar varsa lütfen nasıl işin içinden çıktıkları konusunda bana yardımcı olabilirlermi
cnm kay marka keçi sütü var benim bildiğim
bi araştır bulabilirsin sanırım
benim kızda 6.5 aylık ve ben de hala yoğurt veremedim
mayaladığıklarım ekşi geliyor kızıma
bende tatlı yoğurt nasıl yapabilrim onu araştırıyom:))
keçi sütü bulunuyo ama maya için yogurdu nereden bulucaz, bulabildiniz mi yogurdu?
evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
bende inek sütünden yoğurt mayalıyodum şimdiye kadar ama geçen hatipoğlundan keçi sütü aldım ve kendi mayaladığım yoğrttan mayaladım onu da..zaten bi kaşık falan koyuyosun zamanla da zaten tamamen keçi sütünden olur..ilk için öyle yapmıştım ikinci mayalamamada bu yoğurttan olur zamanla da zaten inek sütünden hiç bişi kalmazz..
yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz söyler misiniz? ben daha önce ne yoğurt mayaladım ne de mayalanırken gördüm. ne kadar süt(sıcak mı?) ne kadar yoğurt koyup nasıl bekletiyorsunuz? yani kısaca bir yoğurt yapımı nasıl oluyor?
evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
ben 1 litre sütü hafif ısıtıyorum(eğer marketten alınmış süt ise tabi,eğer başka yerden alıyosan kaynatman gerek)sonra 1 buçuk veya 2 çorba kaşığı yoğurt(yoğurdun kıvamına bağlı eğer sulu ise iki kaşık falan koyuyorum) koyuyorum sarıp kalın bir beze kaloriferin üstünde bekletiyorum
Keçi sütünü 2 ad.Activa yoğurt ile mayalıyorum,böylece probiyotik yoğurt elde ediyorum.daha sonrasında ise o elde ettiğim yoğurtla devam ediyorum.zamanla activanın içindeki inek sütü de kalmıyor. (Bu tarifi York Test beslenme uzmanı Dr.Erinç Atay dan aldım çünkü hem inek sütü hemde mayaya karşı gıda intoleransım çıktı...)
keci sutunden sutlas da deneyebilirsiniz oda guzel oluyor benim kizim iştahi iyiyiken seviyordu mesela
Merhaba hanımlar;
benim oğlum 5 aylık ve inek sütüne alerjisi çıktı,sadece keçi sütü kullanabiliyorum.Oğlum için yoğurt mayalamam gerekiyor ama keçi yoğurdu hiçbir yerde yok mayalamak istersem mayası içinde gene yoğurt lazım.Benim durumumu yaşayan hanımlar varsa lütfen nasıl işin içinden çıktıkları konusunda bana yardımcı olabilirlermi
marketlerde satılan keçi sütlerinden yapabilirsin. ben atatürk orman çiftliğinin günlük keçi sütlerini alıyorum.ilkini evdeki yoğurtla mayalıyorum sonrakiler i,çin zaten elimde keçi yoğurdu bulunmuş oluyor.
marketlerde satılan keçi sütlerinden yapabilirsin. ben atatürk orman çiftliğinin günlük keçi sütlerini alıyorum.ilkini evdeki yoğurtla mayalıyorum sonrakiler i,çin zaten elimde keçi yoğurdu bulunmuş oluyor.
benimde 6 aylık bir kız bebeğim var ben kay ın keçi sütünden yoğurt mayalıyorum çok ta güzel oluyor bir seferlik inek sütünden yapılmış ev yoğurdundan maya alıp yaptım fakat zamanla yenisini yaptığımda keçi sütüne dönüşüyor çocuğun alerjisi varsa zaten hemen belli eder ayrıca marketlerde satılan keçi yoğurtlarına inanmayın ve almayın
öncelikle merhaba arkadaşlar buradaki yazılanları görünce yazmadan duramadım benim oğlumda da inek sütü alerjisi çıktı ve ben oğluma ek gıdaya geçmedim şuan 4.5aylık anne sütünden geçiyormuş ben düzenli olarak hergün süt içerdim ve alerjisi olduğunu öğrendiğim anda süt ve süt ürünlerinden uzaklaştım keçi sütünü deneyebilirsin kontrollü bir şekilde demişti doktorum ve denedim alerji yapmadı. bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler bilir azcık mayada bile inek sütü kullansan o yoğurtta inek sütündeki protein buluncak ve yine alerjiye neden olacak bu yüzden mayanızı nohutla yapın ben ziraat mühendisiyim ve derste öğrendiğim kadarıyla nohut mayası asıl ana yoğurt katkısız. 1 subardağı ılık keçi sütün içerisine 10 tane nohut koyup ağzını kapatın 2 gün bekletin sonra süzün içindeki nohutları çıkarıp maya olarak kullanın görüceksiniz hem yoğurdunuz çok tatlı ve lezzetli olacak ben keçi sütünü hazır almıyorum ve bu şekilde çok memnunum oğlumda 6 aylık olduğunda sadece keçi sütü ürünleri tüketebileceğiz. üzülüyorum bazen ama geçme ihtimali var inşaallah. ama keçi sütünden vazgeçmiycem alerjimiz geçsede. araştırmalarda anne sütüne en yakın süt olarak çıkmış ve çok faydalı bebekler için umarım faydalı olur
Merhaba siz bu sekilde denediniz mi
Evet ben hep öyle yapıyorum
Evet ben hep öyle yapıyorum
bu arada 7 aylık olduk oğluma keçi peyniri yedirdim çok az ama felaket alerji yaptı benim sütümden geçmedi ben keçi peyniri yoğurdu ve sütü tüketiyorum ondan etkilenmiyor. kahvaltılık hiç bir şey yediremiyorum oğluma
yumurta da alerji yaptı şimdi doktor allerset şurubu verdi çok kararsızım kullanmakta arada veriyorum ama korkarak nasıl olcak bilmiyorum prosfpektüste 2 yaş altı kullanılması önerilmez yazıyor buda beni çok korkutuyr
Canım bende keçi sütü alıp küçük kaplarda günlük yoğurt mayalamak istiyorum ama yaptığın nohutlu mayayı tam anlayamadım. Nohutu süzüp atıp kalanını mı maya olarak kullancaz? birde küçük kapta bir öğünlük yoğurt mayalama tarifide verebilir misiniz
öncelikle merhaba arkadaşlar buradaki yazılanları görünce yazmadan duramadım benim oğlumda da inek sütü alerjisi çıktı ve ben oğluma ek gıdaya geçmedim şuan 4.5aylık anne sütünden geçiyormuş ben düzenli olarak hergün süt içerdim ve alerjisi olduğunu öğrendiğim anda süt ve süt ürünlerinden uzaklaştım keçi sütünü deneyebilirsin kontrollü bir şekilde demişti doktorum ve denedim alerji yapmadı. bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler bilir azcık mayada bile inek sütü kullansan o yoğurtta inek sütündeki protein buluncak ve yine alerjiye neden olacak bu yüzden mayanızı nohutla yapın ben ziraat mühendisiyim ve derste öğrendiğim kadarıyla nohut mayası asıl ana yoğurt katkısız. 1 subardağı ılık keçi sütün içerisine 10 tane nohut koyup ağzını kapatın 2 gün bekletin sonra süzün içindeki nohutları çıkarıp maya olarak kullanın görüceksiniz hem yoğurdunuz çok tatlı ve lezzetli olacak ben keçi sütünü hazır almıyorum ve bu şekilde çok memnunum oğlumda 6 aylık olduğunda sadece keçi sütü ürünleri tüketebileceğiz. üzülüyorum bazen ama geçme ihtimali var inşaallah. ama keçi sütünden vazgeçmiycem alerjimiz geçsede. araştırmalarda anne sütüne en yakın süt olarak çıkmış ve çok faydalı bebekler için umarım faydalı olur
Kizlar merhaba yorumlarınızı okudum simdi bisey paylasmak istedim benede keci sutunfwn yoğurt versim kizima dr sordugumda bana folik asit eksikligi yapiyo dedi daha inek sutunden yogurtta vermedim
Ee ne verecekmiş peki yoğurt yemesinler mi?
Ee ne verecekmiş peki yoğurt yemesinler mi?
Keçi sütü icin söyledi siz doktorunuza sorarsınız ben paylaşmak istedim sadece
Teşekkürler söylediğin için canım ben doktorlar için söylüyorum inek sütüde kansızlık yapıyormuş diyorlat. O zaman çare söylesinler