kedi alerjisi ve panik atak

sushi1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2025
2
0
1
25
merhabalar yaklaşık 1 ay önce eşimle beraber kedi sahiplendik eşimin kedi alerjisi çıktı ilk bir hafta hiçbir sorun yoktu 2.haftadan itibaren eşim hapşırmaya başladı ve 3.4 haftalarda panik atak geçirmeye başladı geceleri nefes alamadığı için uyanıyor evin içinde dolanıyor kedi alerjisi panik atağını tetikledi ne yapacağımı bilmiyorum aynısını yaşayanınız var mı yardımcı olur musunuz

Kardeşimde hem kedi hem köpek alerjisi var. Düzenli alerji ilacı kullanıyor zaten diğer alerjilerinden ötürü. Evde hem kedilerimiz hem köpeğimiz var sorun olmuyor. Kedi alerjisi nasıl panik atağını tetikledi anlamadım. İlaç kullanmıyor mu? Alerjiye tanı konup ilaç verilmedi mi?

alerji tanısı konulduktan sonra ilacı bir süre kullandı sonrasında bıraktı vücudunda herhangi bir kızarıklık kabarma vs yok göz akıntısı yok hapşırması var oda sürekli değil arada hapşırıyor fakat nefes darlığı yaşıyor geceleri uyuyamıyor nefes darlığı yaşaması panik atağını tetikliyor sabaha kadar dolanıyor evin içinde sürekli

alerji tanısı konulduktan sonra ilacı bir süre kullandı sonrasında bıraktı vücudunda herhangi bir kızarıklık kabarma vs yok göz akıntısı yok hapşırması var oda sürekli değil arada hapşırıyor fakat nefes darlığı yaşıyor geceleri uyuyamıyor nefes darlığı yaşaması panik atağını tetikliyor sabaha kadar dolanıyor evin içinde sürekli
Buncağızcık şey için niye panik atağı tetikleniyor anlamadım

merhabalar yaklaşık 1 ay önce eşimle beraber kedi sahiplendik eşimin kedi alerjisi çıktı ilk bir hafta hiçbir sorun yoktu 2.haftadan itibaren eşim hapşırmaya başladı ve 3.4 haftalarda panik atak geçirmeye başladı geceleri nefes alamadığı için uyanıyor evin içinde dolanıyor kedi alerjisi panik atağını tetikledi ne yapacağımı bilmiyorum aynısını yaşayanınız var mı yardımcı olur musunuz
Kedi panik atağa ve psikolojik, fiziksel, patolojik hastalıklara iyi gelir. Alerji için ilaçlar var.

Kedinizle alerjiye alakası yok panik atağın. Bende 20 yıllık hayvan kurtarmacı ve 15 yıllık şiddetli alerjik hastasıyım. Kedilerim de var. Panik atagimi kedilerden sonra yendim tamamen.

Nefes darlığı panik atağı tabii ki tetikler. Yani aslında mantıklı düşününce zaten bir insanın zor nefes alması panik olmasına sebep olur. Panik atak hastası olmasa bile sıradan bir insanda bile panik duygusu yaratır. Ne yapmayı düşünüyorsunuz o zaman durum ağır görünüyor. Yeni ilaçlarla falan eşinizin solunumu dengeye girer mi acaba.

Back
X