• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi alerjisine çare var midir?

Kurumus-Maskara

Leo 🧿 🦁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
5.475
5.349
198
günaydın kızlar.

Ben de eşim de kedilere bayılıyoruz aşırı seviyoruz hatta evlenmeden önce ailemle yaşarken kedimiz vardi hala da var sık sık ta görüyorum ama eşim bizim de olsun istiyor yalnız benim kediye acayip alerjim var doktora gittiğim de bana mevsim alerjisi demişti ama anladım ki kedi alerjisi , gözlerim kızarıyor yaşlar geliyor, burnum akıyor hapşırıyorum ve burnum tıkanıyor burun etlerim sisiyor. Fakat şöyle bir şey var ki biz Türkiyedeyken de kedi besledik ve asla alerjim yoktu. Buraya geldik bir kedi sahiplendik 1 yıl sonra bu alerji olayı başladı ve maalesef barınağa bıraktık aradan 3 yıl geçti babam eve bir kedi aldı saf beyaz gelir gelmez tekrar alerjim başladı. Türkiye deki beslediğimiz kediler sokak kedisiydi sıradandı ama burdaki beslediğimiz 2 kedi de bem beyaz ve uzun tüylü. Sizce alerjimin sebebi bu mu ? Yoksa kedi kedi midir ?

günaydın kızlar.

Ben de eşim de kedilere bayılıyoruz aşırı seviyoruz hatta evlenmeden önce ailemle yaşarken kedimiz vardi hala da var sık sık ta görüyorum ama eşim bizim de olsun istiyor yalnız benim kediye acayip alerjim var doktora gittiğim de bana mevsim alerjisi demişti ama anladım ki kedi alerjisi , gözlerim kızarıyor yaşlar geliyor, burnum akıyor hapşırıyorum ve burnum tıkanıyor burun etlerim sisiyor. Fakat şöyle bir şey var ki biz Türkiyedeyken de kedi besledik ve asla alerjim yoktu. Buraya geldik bir kedi sahiplendik 1 yıl sonra bu alerji olayı başladı ve maalesef barınağa bıraktık aradan 3 yıl geçti babam eve bir kedi aldı saf beyaz gelir gelmez tekrar alerjim başladı. Türkiye deki beslediğimiz kediler sokak kedisiydi sıradandı ama burdaki beslediğimiz 2 kedi de bem beyaz ve uzun tüylü. Sizce alerjimin sebebi bu mu ? Yoksa kedi kedi midir ?
Eşimin bahar alerjisi var ve bahar aylarında herseye karşı alerjısı nüksediyor :/
2 tane de kedım var . İnan bahar aylarında eşimde bende mahvoluyoruz. Soğandan bile alerjisi başlıyor.

Senınde sadece bahar ayında mı nüksedior ? yoksa her gun aynı mı kedı gördüğünde ?
Aşısı var dıye bılıyorum . Uzun tuylu değilde kısa tuylu kedı tercıh edın. Evi akşamları havalandırın bahar aylarında .
Ve evde kesınlıkle halı olmasın ..

Eşimin bahar alerjisi var ve bahar aylarında herseye karşı alerjısı nüksediyor :/
2 tane de kedım var . İnan bahar aylarında eşimde bende mahvoluyoruz. Soğandan bile alerjisi başlıyor.

Senınde sadece bahar ayında mı nüksedior ? yoksa her gun aynı mı kedı gördüğünde ?
Aşısı var dıye bılıyorum . Uzun tuylu değilde kısa tuylu kedı tercıh edın. Evi akşamları havalandırın bahar aylarında .
Ve evde kesınlıkle halı olmasın ..
Canim mesela şu son 2-3 ay annemgile giderken gayet iyiyim hic sorun yaşamıyorum. Ama ondan öncesi ne zaman gitsem ve dönsem günlerce kendime gelemiyordum :( eşim deliler gibi barınak sitelerine bakıyor hergun. Bende hamileyim riske atmak istemiyorum kendimi ve bebeğimi. Böyle bir çıkmazdayım mesela bu aralar mevsim değişirken pek farklılık yaşamadım belki yaşadım ama hamilelikten sandım. Belki vazgeçirmem lazim eşimi bu fikirden

Canim mesela şu son 2-3 ay annemgile giderken gayet iyiyim hic sorun yaşamıyorum. Ama ondan öncesi ne zaman gitsem ve dönsem günlerce kendime gelemiyordum :KK43: eşim deliler gibi barınak sitelerine bakıyor hergun. Bende hamileyim riske atmak istemiyorum kendimi ve bebeğimi. Böyle bir çıkmazdayım mesela bu aralar mevsim değişirken pek farklılık yaşamadım belki yaşadım ama hamilelikten sandım. Belki vazgeçirmem lazim eşimi bu fikirden
En azından doğum yapana kadar vazgeçir. Doğumdan sonra geçici bir kedı bakarsın . Onda bır ölçersın noluyor dıye.

Alerjiniz varsa vardır. Baştan hiç almamalısınız kedi. Alıp alıp barınağa bırakılan hayvanların psikolojisini düşünüyor musunuz acaba? Şu an elinizdekine bile barınak bakıyormuşsunuz, bir de doğumdan sonra geçici denemek için başka bakarım diyorsunuz hala. Alıp ev ortamına alıştırdığınız kedileri barınağa bırakacaksanız baştan hiç almayın. Yazık günah o kedilere. Onların da canı, psikolojisi var, denek değiller. Sebebi ister sağlık, ister maddiyat, ister başka bir şey olsun. Hakkıyla bakamayacak insanlar almamalı hayvanları. Sonra olan onlara oluyor çünkü.

kedinin birini barınağa bırakmışken neden ikincisini eve alıyorsunuz? oyuncak mı bu yahu. alerjiniz varsa vardır, zorlamayın yani. o hayvanlara da yazık ev düzenini gördükten sonra terkedilmek. kedisever değil gerçek hayvansever olun.

Back
X