Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Dışarı atmayın bi barınak ya da bi aile bulun ama artık evinizde tutmayın Bebeğinizin hijyenik bir ortamda büyümesi gerek ne kadar yikasanizda hayvan sonuçta ayrıca kedinin tüyü adam öldürür derler ciğere yapisip nasılsa artık bilmiyorumda ben korkarım sizin yerinizde olsam

Ya ben bayılıyorum böyle hiçbir bilgisi olmadan araştırma yapmadan her konuda emin ve kesin konulan insanlara. Nasıl bir özgüven. Hiç mi ne kadar cahil olduğum ortaya çıkar diye düşünmüyorlar acaba?

Tuy acisindan vs bir zarari olmayacagi malum.
Asilari tamsa zaten sorun yok.
Ama benim tek dert ettigim kedinin genel yapisi olurdu sanirim.
Hem kedi hem kopek besledim. Kopegimle ayni evde bebek buyutebilirdim ama kedimle asla.
Kedim bayagi catlakti benim. Ortalama 30ar dikis attirdi sayesinde ev bireyleri. Halusinasyon gormeye baslayip bize saldiriyordu.
Eger yapi olarak saldirgan bir hayvansa sahiplendirmek en dogrusu. Degilse sorun yok.

Dışarı atmayın bi barınak ya da bi aile bulun ama artık evinizde tutmayın Bebeğinizin hijyenik bir ortamda büyümesi gerek ne kadar yikasanizda hayvan sonuçta ayrıca kedinin tüyü adam öldürür derler ciğere yapisip nasılsa artık bilmiyorumda ben korkarım sizin yerinizde olsam

lütfen yalan yanlış bilgiler vermeyin!!
Kedi tüyünün herhangi bir zararı yoktur ve ciğere falan da yapışmaz. Sadece parazit aşısını aksatmadan olması gerekir çünkü zarar veren parazittir tüy değil. Dolayısıyla aşıları tam bir ev kedisi siz bebeğe ne kadar zarar verirseniz o kadar verir. Ha insan saçını yutmuş ha kedi tüyünü.
Benim iki ayrı kuzenim toplamda üç çocuğu da kedili evde büyüdüler, emin olun anaokuluna gidene kadar hasta dahi olmadılar, gripsiz kış atlatırlardı. Yani parktaki çocukların virüsü, mikrobu daha çok.
Ayrıca anne babası kedilere "mikroplu" muamelesi yaptığı için hayvan sevgisi gelişmeyenlerden daha merhametliler. Kedi köpeğe zarar vermek yerine sokaktaki kedilere pisi pisi yapıp geziyorlar..

Herkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar

Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.

Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni :KK48:

Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?

Her türlü yoruma açığım arkadaşlar :anneadayı:

not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.

şimdiden teşekkürler

Hemde nasıl mutlu mesut yaşarsınız, çatlar kv =))
Arkadaşlar zaten bakımıyla ilgili paylaşımda bulunmuştur
Küçük bir bilgi aktarayım, erkek kediler çiftleşme zamanlarında hırçın olur, bu durumu yaşamamanız için kısırlaştırılması gerekir ancak bir yaşından önce kısırlaştırırsanız, böbrek sorunu yaşaması muhtemeldir. Bunu göz önünde tutarak dikkatli davranmanız gerekli. Bir yaşını geçtiğinde kısırlaştırıp, üriner sisteme uygun bir mama ile beslerseniz sorun yaşamazsınız.

Kediler insandan temizdir
Biz üç gün yıkanmasak kokuşuruz, onlar ömür boyu yıkanmayabilirler
Saçımız yağlanır, onların tüyü yağlanmaz
Tükürükleri antiseptik özellik taşır, yaralarını yalayarak iyileştirirler
Hayvan bakımında dikkat edilecek tek şey parazit ilaçlarının düzenli kullanımıdır, tüy adam öldürmez yani doktorlarda bu konuda hem fikir.
Hiç aşı yüzü görmemiş yüzlerce kedi baktım, hiç bir hastalık kapmadım, astımlısı, bronşitlisi, aidslisi, mantarlısı, pirelisi, uyuzu, neler neler=) Alır koynumda bakarım iyileşene kadar, bir zarar görülse ben ve ailem yaşamıyor olurduk şu an, aldığım tek tedbir kuduz aşısı olmuştur 17 yıldır. Hayvanla yaşamak güzeldir, bir kedinin ya da bir köpeğin verdiği huzuru cümle insanoğlu veremez. Konu bebek olunca, bağışıklık sistemi göz önünde bulundurularak aşısız hayvan uzak tutulur ama aşıları tam bir ev hayvanı asla zarar vermez, yanlış yönlendirmeyin insanları

Hepsini okuyamadim, arkadaslar zaten yazmis asisi tam kedinin siradisi sinir sistemiyle alakali bir sorunu yoksa zarari yoktur. Doktorlardan bile kedi sevmeyenler evden at diyebiliyor, eger facebook kullaniyorsaniz kedi asiklari, sagim solu, pisi, kedi manyaklari gruplarina yazin goreceksinoz ne kadar cok insan bebeklerini ne guzel buyutmus. Ayrica 6 aylikmis zaten yakinda kisirlastirirsiniz su anda sinirliyse bile kizuya donup sevgi pitircigi olacaktir. Size oldugundan daha merametli davranacaktir ona.
Annemin arkadasi kayinvalide olur, torunu oldugunda kediye dusman olmus acigini ariyormus kedi de bebegin sadece ayak ucunda yatiyormus :)))
Esinizle o gruplara yorumlar bakin, fotograf videolar izleyin bebek ve kedili ve kv nizi duymazdan gelin:)

Herkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar

Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.

Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni :KK48:

Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?

Her türlü yoruma açığım arkadaşlar :anneadayı:

not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.

şimdiden teşekkürler

Eşin ne diyor? Eğer o kabul ediyorsa diğerlerine "Size ne?!" diyerek dış kapının mandalı olduklarını çok net bir şekilde ifade edebilirsiniz :)

Hayvan bakımında dikkat edilecek tek şey parazit ilaçlarının düzenli kullanımıdır, tüy adam öldürmez yani doktorlarda bu konuda hem fikir.
Hiç aşı yüzü görmemiş yüzlerce kedi baktım, hiç bir hastalık kapmadım, astımlısı, bronşitlisi, aidslisi, mantarlısı, pirelisi, uyuzu, neler neler=) Alır koynumda bakarım iyileşene kadar, bir zarar görülse ben ve ailem yaşamıyor olurduk şu an, aldığım tek tedbir kuduz aşısı olmuştur 17 yıldır. Hayvanla yaşamak güzeldir, bir kedinin ya da bir köpeğin verdiği huzuru cümle insanoğlu veremez. Konu bebek olunca, bağışıklık sistemi göz önünde bulundurularak aşısız hayvan uzak tutulur ama aşıları tam bir ev hayvanı asla zarar vermez, yanlış yönlendirmeyin insanları
Yinede parazit aşılarına dikkat etmenizi öneririm. Siz fark edemeyebilirsiniz ama taşıdığı dışkısı yoluyla karaciger yada akcigerinizde kist hidatik dedigimiz olusumu yapabilir ani bir hareketle patlayabilir. Yada toxoplazma hamileler için tehlikeli olabilir.O yüzden parazit aşılarına digerleri kadar dikkat edilmesi gerekir.

ya işte söz konusu gerçek bir bebek olunca, ve o bebeğin de yarısı kocanın olunca, öyle rest çekilmiyor maalesef :KK43: bir süre sonra ister istemez "kedi mi daha önemli bebek mi" argümanı doğuyor ve benim gözümde ikisinin de bir farkı olmasa da, makul bir cevap vermek zorunda olduğum için "elbette bebek" demek zorunda kalıyorum :KK43: evet ben de furmi nator markasından haberdarım, ama eşim nuh diyor peygamber demiyor.. traş ettirelim diyorum, aşıları zaten tam ama bir daha kontrole götürelim diyorum vs... oof of.. döktüğüm dilin haddi hesabı yok... ağlamaktan yorgun düşüyorum o derece... ama bir yandan da üzülmemem gerek bebeğin sağlığı için... iki ucu pis değnek yani anlayacağınız......
Eşinizle kontrole gittiğinizde doktora sorun. Uzman yorumu duyunca ikna olur belki.

lütfen yalan yanlış bilgiler vermeyin!!
Kedi tüyünün herhangi bir zararı yoktur ve ciğere falan da yapışmaz. Sadece parazit aşısını aksatmadan olması gerekir çünkü zarar veren parazittir tüy değil. Dolayısıyla aşıları tam bir ev kedisi siz bebeğe ne kadar zarar verirseniz o kadar verir. Ha insan saçını yutmuş ha kedi tüyünü.
Benim iki ayrı kuzenim toplamda üç çocuğu da kedili evde büyüdüler, emin olun anaokuluna gidene kadar hasta dahi olmadılar, gripsiz kış atlatırlardı. Yani parktaki çocukların virüsü, mikrobu daha çok.
Ayrıca anne babası kedilere "mikroplu" muamelesi yaptığı için hayvan sevgisi gelişmeyenlerden daha merhametliler. Kedi köpeğe zarar vermek yerine sokaktaki kedilere pisi pisi yapıp geziyorlar..
Herkesin kendi fikri kendi görüşü bende hayvanları çok severim onların içinde büyüdüm ama bana göre evde beslemek bebek varken doğru değil yani ben doğru bulmuyorum kedi tuyune gelince emin olarak söylemedim zaten ama annem hep öyle derdi bende korkardim yoksa kesin bilgi diyipte altına imzami atmadim canım. Arkadaş fikir almak amaçlı sormuş herkes fikrini beyan ediyo lütfen yoruma yorum değil konuya yorum yapalimda tartışma çıkmasın canim

Herkesin kendi fikri kendi görüşü bende hayvanları çok severim onların içinde büyüdüm ama bana göre evde beslemek bebek varken doğru değil yani ben doğru bulmuyorum kedi tuyune gelince emin olarak söylemedim zaten ama annem hep öyle derdi bende korkardim yoksa kesin bilgi diyipte altına imzami atmadim canım. Arkadaş fikir almak amaçlı sormuş herkes fikrini beyan ediyo lütfen yoruma yorum değil konuya yorum yapalimda tartışma çıkmasın canim

Fikrinizi söyleyin ama emin olmadığınız sadece analardan duyulan yanlış bilgileri de paylaşmayın.
Kedi aşılıysa tüyü ciğere falan yapışmaz. Bizim saçımızdan dahi daha temizdir.

Anlıyorum sizi ama herkesin kendi fikri saygı duyar geçerim sadece ben doğru bulmuyorum çocuk varken o kadar tartismayalim lutfen

Fikrinizi söyleyin ama emin olmadığınız sadece analardan duyulan yanlış bilgileri de paylaşmayın.
Kedi aşılıysa tüyü ciğere falan yapışmaz. Bizim saçımızdan dahi daha temizdir.
Doğrudur tabi bende öğrenmiş oldum canım teşekkür ederim

Bak sekerim benim kuzenim ve esi doktor. Hatta cocuk doktoru ve adam docent. İki cocuklari var ikiside ayni kediyle buyudu. Tanidigim cok aile var boyle. Cok bilmis insanlari dinleyipte kendini uzme

Benim görümcemin bebeği iki kediyle büyüdü
Kimseyi sevmeyen kediler bebeğe kendi yavruları gibi baktılar
Bakıcı bebeği ağlatınca bakıcıya tıslıyolardı hiçbi sorun da yaşamadılar ki o kedilerin aşısı falan da yoktu

Bir hayvanseverin üstelik evinde kedi bakan birinin böyle bir soru sormasına çok şaşırdım doğrusu. Sizin bunları bilmeniz gerekir asla zararı olmadığı gibi çok fazla yararları vardır beraber büyümelerinin. astım, bronşit, allerji gibi hastalıklara daha az yakalanır, daha sağlıklı olur ve daha merhametli, sorumluluk duygusu gelişir. Yalnız hamilelik ve doğumdan hemen sonra ilk kez bir kedi almanın zararı olabilir bağışıklık açısından ama zaten var olan kedinin bir zararı olmaz. Aşıları tam olduktan sonra cahil insanlara kulak asmayın. Gelişmiş ülkelerde her evde kedi köpek var onlar çoktan ölmüşlerdi öyle olsaydı. Kulaktan dolma bilgilere değil bilimsel olanlara itibar edin derim. O da evlat atmak insana iyi gelmez üstelik.

Bebege zarar vermesi degil de tuy yutmasi sebebiyle bende okey vermezdim sanirim. Ama bende hayvanlari cok çok seviyorum. Kapiya mutlaka mamada birakirim suda. Ama evde besleme taraftari degilim :eek:

Anlıyorum sizi ama herkesin kendi fikri saygı duyar geçerim sadece ben doğru bulmuyorum çocuk varken o kadar tartismayalim lutfen

Doğru bulmayabilirsiniz, ama kist yapar dediğiniz için doğrusunu yazmak zorunda hissediyorum kendimi, kusura bakmayın ancak açıklamak istedim sizin vesilenizle. Kedi tüyü adam öldürmez, kist yapmaz. Kist yapan parazittir. O süreç de şöyledir: Aşısız parazitli hayvanın dili yoluyla tüylerine parazit yumurtaları yerleşebilir, tüy yoluyla vücuda parazit yumurtası girdiğinde de parazitler bahsettiğiniz kistlere neden olabilir. Parazit aşısı yapılmayan kedide bu parazit "bir ihtimal" olabilir, aşıları ya da hapları düzenli verilen kedide ya da köpekte bu parazitin olması İMKANSIZDIR. Aynı parazit yıkanmamış sebzede de iyi pişmemiş ette de olabilir.. iç dış parazit tedavisi doğru zamanda uygulanan bir kedinin tüyünü isterseniz avuç avuç yutun insan saçı yutmaktan farkı olmaz sağlık açısından..

Zaten o kist dediğiniz şey genelde karaciğerde oluşur, bu parazit bir şekilde (aşısı olmayan bir hayvandan ya da etten sebzeden kapılırsa) parazit karaciğere yerleşir ve parazit nedeniyle kist oluşur. Yoksa tüy nereden girer de nasıl karaciğere yapışabilir anatomik olarak zaten, normalde midede bağırsakta olurdu tüyden olsa, ama hastalık kaynağı vücutta ilerleyen ve uygun ortama (çoğunlukla karaciğere) yerleşen parazitlerdir.... Yani tüy yapışması ve tüy yutması yüzünden kist oluştuğu doğru değildir. Örümcek sinek vs bile yutuyor bir insan ömrü boyunca tüy toz da yutuyoruz elbet, tüyden ölseydik hepimiz çoktan ölürdük.. Çocukluğumdan beri hayvanlarla içiçe olan, hayvanalrı öpen koklayan ben ölmediğime göre kimseye de bir şey olmaz- hayvanın parazit aşısı varsa. Ayrıca alerji sorunsa onda bile yatakodasına kediyi almamak kafi geliyor genelde. Benim alerjik olup kedi besleyen de bir çok arkadaşım var..

Uzun uzun yazdım çünkü bu konuyu hayvanseverler olarak anlatmaktan dilimizde tüy bitti. hala bu mesajlar gelince de yine uzun uzun anlatma gereği duyuyoruz. Gerçi siz öğrendim teşekkür ederim demişsiniz ama başka bilmeyenler için bir de link ekliyorum.
http://www.milliyet.com.tr/evcil-hayvan-tuyu-kist-yapar-mi--pembenar-detay-genelsaglik-1692216/

InFlames InFlames son durumunuzu bilmiyorum ama hamileliğin ilk üç ayında kedi dışkısını siz temizlemez ya da eldiven kullanırsanız hiç bir şey olmaz. Bir tek ilk üç ayda dışkıyla temas riskli. zaten hamilelikte kedi besliyorum diyince toksoplazma testi de yapıyor doktor, önlem de alınıyor gerekirse. Onda da 3 ayda riskli bir tek .. siz zaten bu dönemi artık atlatmışsınızdır.

Eşinizi ve kayınvalidenizi veterinerinize götürün bilgilendirsin veterineriniz parazitin ne olduğu tüyün kist yapıp yapmadığı konusunda, Netteki bilimsel makaleleri bulun gösterin. hayvanlarla büyüyen çocukların daha mutlu olduğu, daha hızlı öğrendiği, hastalıklara karşı daha dirençli olduğuna dair de bir çok araştırma var. Bunları da bulup gösterebilirsiniz. İkna olmazlarsa kadın doğum uzmanınıza götürün o da bilgilendirsin derim..

Kıymayın kediciğe. bir başkasına sahiplendirmek bile sizin için nasıl kahredicidir tahmin edebiliyorum. Hele ki kedicik için, terkedilmek :KK43: İnsanlar sahiplendirin diyor ama hayvansever olan anlar halden, hayvan neden boşu boşuna terk edilsin ki, onun taşıdığı can değil mi, onun sevgisi gerçek değil mi:KK43: Hele ki barınak diyenler, gidip bir çoğu ölümün kol gezdiği o berbat yerlerin halini görsün de öyle barınak kelimesini ağzına alsın lütfen :KK43:
benim kedim evladımdır, hiçbir koşulda da vazgeçmem, tek büyük konuşacağım konudur. Hem evladınız doğunca kediciğiniz insan kardeşine abilik ablalık bile yapar. Benim öyle çok yakınım var ki bebeğiyle kedisi beraber büyüyen.. hatta bebişe başında durup göz kulak olan. Son durumunuzu bilmiyorum ama umarım kıymamışsınızdır kedinize :KK43:

Son düzenleme:
Bakın bir de yazı alıntılıyorum.. Çok kısa, benim yazdıklarımı okumaktan daha kolay geleceğini düşünüyorum. İnşallah kedicik hala sizinledir :(

Kedi ya da köpekle büyüyen çocuğun bağışıklık sistemi güçlü oluyor
e05d8c2f-f9a5-455e-a02b-8a7004ca1c39.jpg

Araştırmalar, sağlıklı bir petle büyüyen çocukların ileriki hayatlarında birçok alerjene karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu gösteriyor.

Çocuklar evde pet bakımını paylaşarak, sorumluluk sahibi olmayı öğrenerek, hem daha bilinçli, kendilerine güvenli, kendilerine yetebilen, hem de sorumluluk alabilen gerçek bireyler olarak yetişiyorlar.

Çocuğunuzu da, petinizi de el bebek gül bebek yetiştirmeyin

Veteriner Uzman Jinekolog Dr. Özlem Onay, çocuk ve hayvan besleme hakkında bilgilendirdi: “Halk arasında yanlış inanışlardan biri de bir bebeğin sıfır mikroplu steril bir ortamda büyümesi gerektiğidir. Bu inanış yüzünden yere bile konmadan büyüyen bebekler malesef, vücutlarında yeterli bağışıklık oluşamadığı için hastalıklara çok kolay yakalanmaktadırlar. Çocukluk dönemleri de daha yoğun hastalıklarla geçmektedir.Çünkü vücut gelişirken, bebek az da olsa mikropla tanışmalıdır ki vücudunda bağışıklık sistemi gelişsin, kuvvetlensin. Bir yandan da araştırmalar göstermektedir ki, sağlıklı bir petle büyüyen çocuklar ileriki hayatlarında birçok alerjene karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktadır. Hayvan gelişimi içinde aynı kurallar geçerlidir. Petinizi de aşırı steril ortamda el bebek gül bebek misali yetiştirmek ona yarar yerine zarar verecektir... (bazı veteriner kontrollü dönemler hariç, örneğin aşılanması tamamlanmamış hayvan sokağa çıkmamalı, korunmalıdır.)Eğer düzenli bir şekilde paraziter ve diğer sağlık kontrollerini düzenli yaptırıyorsanız, kedi ya da köpeğinizden size ya da çocuğunuza hiç bir hastalık unsuru geçmez. Kedi-köpek tüylerinde illa kist geçecek şeklindeki eski inanç yanlıştır. Bakımlı, sağlıklı bir köpek insana ve dolayısıyla bebeğinize hastalık geçiremez. Sağlıklı (veteriner kontrollü) bir hayvanın tüyünü yutmakla, insan saçını yutmak arasında fark yoktur!”

ALINTIDIR: www.anneysen.com
http://www.anneysen.com/uzman-makal...cocugun-bagisiklik-sistemi-guclu-oluyor-31252

Back
X