Ben o parmağı ağzına sokana kadar o benim parmağı koparır muhtemelenKedi severler tarafından gaddarlıkla suçlanacağım belki ama ben de bunu bir başkasından öğrendim. İşaret parmağını katla güzelce, elini ısırmaya çalışırsa da parmağını ağzına sokuver. Burada amaç boğmak, kediye ya da kendine zarar vermek değil. Bu hareket kedinin istediği gibi hareket etmesini engelleyecek, biraz da korkacak. Ondan sonra bir daha yapmaz. Bizim kız da öyle oldu en azından. Bunu söyleyen kişi de öyle halletmiş.
Ben o parmağı ağzına sokana kadar o benim parmağı koparır muhtemelenşaka bir yana bu sefer daha kötü olmasın hayvan, korkup daha da saldırganlaşırsa naparım.
İşte sorun orada, peşimizi bırakmıyor tekrar gelip ısırıyor özellikle ayağımızı. Sırf bu yüzden bazen odadan çıkarıyorum unutsun ısırmayı diye öyle düzeliyor.Kücüklükten alistirmissinizdir kücükken isirarak oynamasina izin verirseniz büyüyünce de isirir. İsirdiğında çığlık atmayın,kızmayın sadece olduğu yerden uzaklaşıp tepkisiz.kalın. Elinizi ısırırsa elinizi çekin,oynamayı bırakın
Bunu yavruyken denemiştim, ilk zamanlar kaçtı sonra ona da alıştı tekrar gelip ısırdı.Yaniniza su tabancasi alin. Her isirma eyleminde su sikin. Zamanla birakir.
Merhabalar, benim derdim kedi oğlum. Oğlum 1 yıldan fazladır bizimle 1,5 yaşında erkek kedi. Sorun aşırı derecede ısırma huyu olması yani sanki kedi değil kaplan gibi ısırıyor. Yavruyken fazla dert etmiyordum yavrular daha oyuncu oluyor diye hem çok acımıyordu. Şimdiyse dişleri çok keskin ve gerçekten canımız acıyor. Geliyor bir anda dişlerini ayağımıza geçiriyor, refleksle bağırıyorum ona sonra üzülüyorum. Bu hayvanın ısırma huyunu nasıl düzeltebilirim? Kısırlaştırdık yine fayda etmedi. Evde öyle kavga gürültü ortamı da yok saldırganlaşmasına neden olacak. Eşimle ben varız, tattışsak bile en fazla ses yükselir yani. Bu zamana kadar çok zorlandığım huyları vardı hepsini eğiterek çözdük bir şekilde, bu ısırma huyu için ne yapabilirim lütfen akıl verin.
Ay bizimki de haydara benziyor hem tipi hem huyuHaydar geldi aklıma ya. :))
Bizim kedimizde öyleydi oyun oynuyor ama çok acıtıyordu elimizi kolumuzu çektigimizde daha çok saldırıyordu sonra ısırdıgı zaman tepki vermeyi bıraktık çekmemeye başladık ondan sonra oda biz tepki vermeyince yavaş yavaş ısırma huyundan vazgeçti sizde tepki vermeyin bi süre belki degişirMerhabalar, benim derdim kedi oğlum. Oğlum 1 yıldan fazladır bizimle 1,5 yaşında erkek kedi. Sorun aşırı derecede ısırma huyu olması yani sanki kedi değil kaplan gibi ısırıyor. Yavruyken fazla dert etmiyordum yavrular daha oyuncu oluyor diye hem çok acımıyordu. Şimdiyse dişleri çok keskin ve gerçekten canımız acıyor. Geliyor bir anda dişlerini ayağımıza geçiriyor, refleksle bağırıyorum ona sonra üzülüyorum. Bu hayvanın ısırma huyunu nasıl düzeltebilirim? Kısırlaştırdık yine fayda etmedi. Evde öyle kavga gürültü ortamı da yok saldırganlaşmasına neden olacak. Eşimle ben varız, tattışsak bile en fazla ses yükselir yani. Bu zamana kadar çok zorlandığım huyları vardı hepsini eğiterek çözdük bir şekilde, bu ısırma huyu için ne yapabilirim lütfen akıl verin.
kediden zaten korkarım daha böyle ev kedisi varsa sokak kedileri bundan iyi kıştt diyorsun gidiyor en azındanMerhabalar, benim derdim kedi oğlum. Oğlum 1 yıldan fazladır bizimle 1,5 yaşında erkek kedi. Sorun aşırı derecede ısırma huyu olması yani sanki kedi değil kaplan gibi ısırıyor. Yavruyken fazla dert etmiyordum yavrular daha oyuncu oluyor diye hem çok acımıyordu. Şimdiyse dişleri çok keskin ve gerçekten canımız acıyor. Geliyor bir anda dişlerini ayağımıza geçiriyor, refleksle bağırıyorum ona sonra üzülüyorum. Bu hayvanın ısırma huyunu nasıl düzeltebilirim? Kısırlaştırdık yine fayda etmedi. Evde öyle kavga gürültü ortamı da yok saldırganlaşmasına neden olacak. Eşimle ben varız, tattışsak bile en fazla ses yükselir yani. Bu zamana kadar çok zorlandığım huyları vardı hepsini eğiterek çözdük bir şekilde, bu ısırma huyu için ne yapabilirim lütfen akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?