Kediler dikişleriyle oynayıp tüm dikişleri söküp bağırsaklarını iç organlarını dışarı bile taşırabilirler. Dilindeki steril edici özellik yetmez bu durumlarda, ameliyat dikişi asla kedi tarafından yalanmamalıdır, geri dönüşü olmayan sorunlara, kayıplara yol açabilir

Erkek kedi gerçekten kolay ama dişide bayağı uzun bir kesi oluyor.
Bir de sokaktakilerin kısırlaştırılması da önemli bence, kaynaklar kıt, çöpten besleniyor hemen hepsi, telef olup gidiyorlar sayıları arttığında. Her ay karşıma korkunç durumda bir kedi çıkıyor sokakta

daha önceki gün kliniğe yatırdım hasta bir kediyi. İyileşecek umuduyla bekliyorum. Bizim gibi kaç kişi var sokaktakini besleyen, yaralı hayvanı saldırılmayı göze alarak alıp götüren? Yetemiyorum diye psikolojim alt üst yine mesela, her karşımıza çıktıklarında da alt üst oluyoruz günlerce.

Kısırlaştırma önemli bu yüzden aksine. Gözümüz sıkıntılarını görmüyor diye sokakta, güzel güzel çoğalıp mis gibi yaşamıyorlar ki. İki kediden birkaç yılda binlerce ürüyor. Tabi daha yavrulukta ölüyorlar o ayrı. Tek çare bu inanın. Her üç ayda bir yüzlercesinin doğup acı içinde ölmesindense. Ama doğru zamanlarda doğru koşullarda yapılmalı tabi ki..