Kedi kumu nereye ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhaba hayvansever hanımlar. Bir çoğunuzun bildiği gibi dört kedi sahibiyim ve yeni evime altı ay önce taşındım. Kedilerimi sahiplendiğim ilk evimiz balkonsuz 2+1 di ve tuvaletlerimiz çalışma odası / yüklük / kütüphane olarak kullanılan bir odadaydı. Bu evimizde iki balkon var fakat yerleri bana göre çok biçimsiz biri mutfakta diğeri de yatak odasında. Evimiz 3+1 biri salon, yatak odası ve bir çalışma bir de depo/ giyinme odası şeklinde yerleştik. Ve tuvaletler yine çalışma odası olan odada kaldı mutfak balkonunu zaten eliyorum arkadaki balkona da koymadım orada çamaşır kuruttuğum için. Bu arada iki balkon da kapalı belirteyim. Ama çalışma odasında beni rahatsız etmeye başladı etrafa çok kum saçılıyor ve o odadan verim alamıyoruz ayrıca balkonlu evde neden evin içinde kumlar diyorum. Amaaa evet büyük bir ama var aklımda.

Çamaşırları giyinme odasında kurutup kedilerin tuvaletleri balkona almayı düşünüyorum ama kapalı dahi olsa da balkon soğuk oluyor üşütüp hasta olurlar mı çocuklarım ? Sizlerin evde kumlarınız nerede duruyor ? Banyomuz da iki kocaman tuvaleti alacak gibi değil ve zaten bentonit ince kum heryere saçılıyor banyoda her yerimize yapışır.

Yavrularım hasta olsun istemiyorum bu yüzden sormak istedim. Önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Not olarak : giysi odası gibi yaptığım odaya kumlarını koymayı da düşündüm ama o oda onlar için tam bir eğlence alanı olur. Açık askıdaki giysilerin üstünde halay çekerler kuduruklar :) Zaten mamaları da orada duruyor onu da kemirirler bir güzel, bu sebeple orayı eledim.

Evde banyo haricinde alaturka tuvalet var mı? Varsa orayı kapat, kapat derken kullanıma kapat; onların tuvalet yeri olsun.

Evde banyo haricinde alaturka tuvalet var mı? Varsa orayı kapat, kapat derken kullanıma kapat; onların tuvalet yeri olsun.

Maalesef yok canım tek banyo var ebeveyn banyosu da yok. Banyoda da çamaşır makinesi var korkarlar ondan banyoyu da eledim şimdi. Ne yapsam ? :(

Balkona alsam yeri değiştiği için huzursuz olurlar mı acaba ?

Balkona koyabilirsin hasta olmazlar. Kedi kapısı falan mı takacaksın kapıya?
Benimki oturma odasında duruyor malesef geceleri oturma odamda kaldıkları için.

Balkona koyabilirsin hasta olmazlar. Kedi kapısı falan mı takacaksın kapıya?
Benimki oturma odasında duruyor malesef geceleri oturma odamda kaldıkları için.

Açık bırakırım diye düşündüm. Bizimkiler de geceleri yatak odasında bizleler altı kişi yatıyoruz geceleri :)

Yatak odasında giyinme odası var orda duruyor bizim tuvaletimiz. Uzun bir koli vardı iki parça 1 metre uzunluğu vardır. Bi parçasını yere koydum üzerine de tuvaletini koydum çıkarken kum sıçratıyor, kolinin içinde kalıyor.Görüntü hiç hoş değil ama evde en uygunu böylesi.
Bizimki arada dışarı çıkıp 5 dk bahçeye yapıp geliyor, vücut ısılarını ayarlayabiliyorlar. Balkonda da hasta olacaklarını sanmıyorum.

Açık bırakırım diye düşündüm. Bizimkiler de geceleri yatak odasında bizleler altı kişi yatıyoruz geceleri :)

Eve soğuk girer bu defa da siz hasta olmayın:) Biz köpeğimle yatıyoruz geceleri. Kediler gece cok kosturuyor, halı da olmayınca alt komsu şikayet etti. Odalarını değiştirdik mecbur. Her dairede bir evcilin oldugu bir apartmana tasınmak şart:)

Eve soğuk girer bu defa da siz hasta olmayın:) Biz köpeğimle yatıyoruz geceleri. Kediler gece cok kosturuyor, halı da olmayınca alt komsu şikayet etti. Odalarını değiştirdik mecbur. Her dairede bir evcilin oldugu bir apartmana tasınmak şart:)

O şikayet bize de gelecek yakında :) bizimkilerin her gecesi ayrı çünkü. Bazen kudururlar bazen uyur patronlar. Şu an tek elle yazmaya çalışıyorum ikisi üstümde :)

Yatak odasında giyinme odası var orda duruyor bizim tuvaletimiz. Uzun bir koli vardı iki parça 1 metre uzunluğu vardır. Bi parçasını yere koydum üzerine de tuvaletini koydum çıkarken kum sıçratıyor, kolinin içinde kalıyor.Görüntü hiç hoş değil ama evde en uygunu böylesi.
Bizimki arada dışarı çıkıp 5 dk bahçeye yapıp geliyor, vücut ısılarını ayarlayabiliyorlar. Balkonda da hasta olacaklarını sanmıyorum.

Teşekkür ederim cevabınız için. Bizim kapalı tuvalet zaten ama nüfus çok olunca bir de yavru sayılabilecek tosun olunca çok kum dağılıyor. Balkona alacağım bu haftasonu o zaman.

Rica ederim. Umarım sizde yavrucuklarınız da memnun kalırsınız yeni durumdan.
Bizim tuvaletimiz de normalde kapalı ama kapağını kapatamıyorum. Bende sizden fikir isteyeyim bu konuda. Kapağını kapattığımızda panik oluyor. İterek girip çıkmak yerine, kendine çekerek çıkmaya girmeye çalışıyor e doğal olarak başaramıyor ve başlıyor miyavlamaya. Sabırlı olup izlemeyip bırakmalı mıyım kendi haline? Bir süre sonra çözer mi? Kaza olmasından korkuyorum dayanamayıp etrafa yapabilir diye. Ya da başka bir formülü pratik bir yolu var mıdır?

Kum yatak odamızda duruyor niye bende bilmiyorum. Ince taneli bentonit kullanıyorum. Kum kabını kapalı aldım. Koku yapmıyor ( tuvaletinide bekletmeden temizliyorum) Dagilan kumlar icin tuvaletinin onune kedi paspası aldım onu koyuyorum işe yarıyor bence arada silkeliyorum tekrar seriyorum. Etrafa dagilanlarida supuruyorum.

Rica ederim. Umarım sizde yavrucuklarınız da memnun kalırsınız yeni durumdan.
Bizim tuvaletimiz de normalde kapalı ama kapağını kapatamıyorum. Bende sizden fikir isteyeyim bu konuda. Kapağını kapattığımızda panik oluyor. İterek girip çıkmak yerine, kendine çekerek çıkmaya girmeye çalışıyor e doğal olarak başaramıyor ve başlıyor miyavlamaya. Sabırlı olup izlemeyip bırakmalı mıyım kendi haline? Bir süre sonra çözer mi? Kaza olmasından korkuyorum dayanamayıp etrafa yapabilir diye. Ya da başka bir formülü pratik bir yolu var mıdır?

Ben hiç kapalı kullanmadım çıkarttım kapaklarını. Korkmalarını istemedim bir de dediğiniz gibi dayanamayıp etrafa yapma durumunu da düşündüm. Si de kapaksız kullanmayı deneseniz nasıl olur ?

Kum yatak odamızda duruyor niye bende bilmiyorum. Ince taneli bentonit kullanıyorum. Kum kabını kapalı aldım. Koku yapmıyor ( tuvaletinide bekletmeden temizliyorum) Dagilan kumlar icin tuvaletinin onune kedi paspası aldım onu koyuyorum işe yarıyor bence arada silkeliyorum tekrar seriyorum. Etrafa dagilanlarida supuruyorum.

Sanicat kullanıyorum ben de ince taneli bentonit. Hiç koku sorunumuz yok ama sekiz aylık sarmanımızın o temiz kumda Tarkan dansı yapması sonucu kum saçılması durumu var :)

Evet kapağını çıkarttım zaten ama sanki kapaklı daha temiz olacakmış etrafa dağılmayacakmış düşüncesi olduğu için aklımın bir köşesinde alıştırmak duruyordu. Ben sizi kapaklı kullanıyorsunuzdur diye düşünmüştüm. Demek sizde kapakları çıkardınız.
Sanki bütün kediler kapaklıya rahat girip çıkabiliyor bizimkisi beceriksiz sanmıştım. :-)
Bende sanicat kullanıyorum 1.5 yıldır. Hep kokulu kullandım. İlk defa geçen ay kokusuz aldım ve topaklar dibe yapışıyor alırken dağılıyor, oğlumda kullanmak istemiyor, dışarı çıkmak istiyor. Bugün gidip başka bir kum almayı düşünüyorum.

Back
X