Şimdi şöyle ki bazıları sütten kesilecekleri tarihi vermiş. Bu arada sahibindende bakıyorum.İlk 4-5 ay annesinin yakında kalsa onun sütünü alsa çok iyi olur.
Şimdi şöyle ki bazıları sütten kesilecekleri tarihi vermiş. Bu arada sahibindende bakıyorum.Bazıları da çok küçük diye barınaktan almış kendisinin zaten kedileri varmış çok küçük diye orda bırakamamış onu sahiplendirmek istiyor. Bilmiyorum bu seçim çok kritik. Yanlış yapmak istemiyorum.
Bakayım canım teşekkür ederim.Yasak olmasın şimdi ama bir site var petlebi diye. Oradan da takip edebilirsiniz biz kızçemizi oradan sahiplendik 3 aylıktı sokakta bulunmuştu anası babası yoktu oradan aldık. ☹
Bakayım canım teşekkür ederim.
Ay bakıp bakıp ağlıyorum yemin ederim hepsi benim olsun diye.Ben teşekkür ederim bu güzel sahiplenme fikriniz için.Sokaktan 1 canlı daha kurtulacak yuvası olacak, şahanesiniz..
Lütfen aklına bir seyler geldikce yaz. Ve çok teşekkür ederim. Sanirım senin kadsr kücük alamam tecrübesizliğimden dolayı.Benim kedim şu anda 5 yaşında bir erkek tekir kedi 5 yıl önce barınaktan sahiplenmiş tim barınaktan sahiplenmeden önce sokakta yavru kedi arayisi içine girmiştim ben de sokaktaki çevre koşullarından dolayı yavru kediler uzun süre yaşıyamıyor biliyorsunuz ki Ben çocuğumu aldığımda Henüz daha 1 aylık bile değildi Annesi ölmüş yavruları Kalmıştı bir tane yavrusunu Ben sahiplendim tuvalet eğitimini ben verdim anne sütten kesilmediği için süt tozu aldım veterinerden küçük başlı biberonla besledim 1 aylık olana kadar daha sonra yavru kedi Kuru mamasına geçtim Kuru mama ile beslemem devam etti ek gıda olarak da 5-6 aylık olduğu zaman haftada bir ya da iki haftada 1 yumurta haşlayıp yumurtanın sarısını veriyordum yoğurt veriyordum bir yemek kaşığı kadar Tadımlık olacak şekilde kediler eğitim konusunda daha çabuk öğrendiğini düşünüyorum içgüdüsel olaraktan .Örneğin tuvaletlerini kuma yapmak var sadece sizin yapmanız gereken biberonla besledikleri sonra ıslak mendil ya da ıslak bir pamuk yardımıyla poposuna sürmeniz ve kuma koymanız o zaten tuvaletini kuma yapacaktır Çünkü anne kedilerde çocuklarına tuvaletlerini yaptırırken popolarını yalıyorlar bu şekilde küçük kediler tuvaletlerini yapıyor patileri ile kumu desicek şekilde hareket ettirirseniz çok çabuk kavrayacagını düşünüyorum Çünkü ben öyle yaptırdım.dediğim gibi Bence bakması çok kolay bir evcil hayvan kediler Çünkü çok çabuk öğreniyorlar ve temizlik açısından da en temiz hayvan kendisi kokusu olmuyor kesinlikle tuvalet kumu hakkında da şunu söyleyebilirim Bir de kokulu kedi kumu alırsanız tuvaletini yaptı anda ya da eşelerken kumu kumu aroması kokuyor yani kötü bir koku oluşmasını önlüyor suyunu günlük olarak taze demeniz yeterli içme suyu koymalısınız kesinlikle eve ılık olmalı mamayı da porsiyon porsiyon koyarsanız yeterli zaten aldığımız mamanın arka ambalajında belirtiyor yaşına göre kaç porsiyon koymanız gerektiğini ya da mama aldınız Pet Shop Ada sorabilirsiniz kedinizin yapmaması gerektiği şeyler de söz dinlemesi için de küçükten bir şeyler öğretmeninizle tavsiye ederim ben hayır kelimesine öğrettim mesela yapmaması gereken bir şey olduğunda yaparken görürsem Sesimi çok yükseltmeden sert bir şekilde hayır diye seslendiğimde yapmaktan vaz geçiyor genelde daha anlatacak o kadar çok şey var ki çok uzun bir yazı oldu
Allahm nasil bi tatlilik..Eki Görüntüle 2608455
Eki Görüntüle 2608457
buda benim ogluşum işte. Gozumde hala eve ilk geldigi gunki gibi bebek ❤
Oooy ölürüm.Eki Görüntüle 2608455
Eki Görüntüle 2608457
Ben de sanırım sokaktan alan ama evde kedi sayısı fazlalağından bakamayan birinden alıcam. Ay insallah olur bu iş bakalım.Mutlaka öneririm insana arkadaş can yoldaşı evlat oluyorlarevlenmeden önceki kedimi çöpte bulmuştum belki 1 aylık falan anca vardı şimdi 10 kilo 12 yaşında kocaman bir kız oldu annemde kaldı eşimin de kedisi olduğu icin evdeki kedimiz cins evet fark ediyor sakinlik konusunda amaa sokaktan sahiplendiğim kedimin tadını kimse vermiyor oyuncu hareketli çok güzel oluyorlar sokaktan ya da barınaktan sahiplenmenizi öneririm hayat kurtarırsınız 40 günlükken sütten kesilebilirler eşim veteriner hekim çok fazla hayvan sahşplendiriypruz hepsini de çok sağlıklı ve güzel çocuklar olarak görüyoruz aşıya geldiklerinde
Çok yakışıklı olmuş bu kedi.Eki Görüntüle 2608455
Eki Görüntüle 2608457
Tesekkur ederizÇok yakışıklı olmuş bu kedi.
size mesaj atmak istiyorum ama beceremedim. bana mesaj atabilir misiniz acabaMutlaka öneririm insana arkadaş can yoldaşı evlat oluyorlarevlenmeden önceki kedimi çöpte bulmuştum belki 1 aylık falan anca vardı şimdi 10 kilo 12 yaşında kocaman bir kız oldu annemde kaldı eşimin de kedisi olduğu icin evdeki kedimiz cins evet fark ediyor sakinlik konusunda amaa sokaktan sahiplendiğim kedimin tadını kimse vermiyor oyuncu hareketli çok güzel oluyorlar sokaktan ya da barınaktan sahiplenmenizi öneririm hayat kurtarırsınız 40 günlükken sütten kesilebilirler eşim veteriner hekim çok fazla hayvan sahşplendiriypruz hepsini de çok sağlıklı ve güzel çocuklar olarak görüyoruz aşıya geldiklerinde
Eğitimli derken kuma yapanı kastedmiştim patileriyle eşeleyin kumu öğrensin filan gibi şeyler söylüyorlardı. Ben de zaten kuma yapamayacak kadar küçük almamam gerektiğini öğrendim bu süreçte. 2 3 aylık almam gerekmiş sütten kesildikten sonra. Zaten o zamana kadar da öğreniyorlarmış.Kardeşleri ile ne kadar çok yaşarsa o kadar iyi bence. Ama pek mümkün olmuyor. 3 ay civarı ideal bence. Bizimki üç aylıktı geldiğinde.
Eğitimli derken kedide ne eğitimi olacak ki. Kum ve mamaya kolay alisiyolar zaten. Bizimki geldiğinde başka odadaki kumu bulup yapmıştı, hic gostermemistik bile.
Kumu zaten bir iki göstermek yeterli. Çünkü doğalarında kuma yapmak var.Eğitimli derken kuma yapanı kastedmiştim patileriyle eşeleyin kumu öğrensin filan gibi şeyler söylüyorlardı. Ben de zaten kuma yapamayacak kadar küçük almamam gerektiğini öğrendim bu süreçte. 2 3 aylık almam gerekmiş sütten kesildikten sonra. Zaten o zamana kadar da öğreniyorlarmış.En kısa sürede bi tane evlat edinmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?