Kedi sahiplenmek

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Bir kaç aydır kedi sahiplenmek istiyorduk bugün kesin karar verdik sarman yavru kedi sahiplendirmek isteyen bı aileden internetten ilanı görerek konuştuk yarın gidip alcaz 1 buçuk aylık dişi ilk önce veterinere götürüp parazit aşısını yaptircaz nelere dikkat etmeliyim hangi mama iyidir nasıl bakmalıyız iki oğlum var 15 ve 7 yaşında heyecanlı ve mutluyuz ama bir o kadarda tedirginiz yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum

Hayırlı olsun öncelikle . Size tavsiyem aşılarını aksatmayın . Proplan ,royal ve nd mamalarını tercih edin . Mamasını ve kumunu aynı yere koymayın .ve doya doya sevin çok tatlı oluyor bu kediler eve pozitiflik verirler 😽
Teşekkür ederim inşallah evimize neşe getirecegini düşünüyoruz ve heyecanla bekliyoruz

9 yaşında bir kedi sahibi olarak size olumsuz yönlerini yazmak isterim. Çünkü biliyorsunuz, terk etmek onların ölümü demek. Almadan önce çok çok iyi düşünmeniz lazım.

öncelikle koltuklarınız, perdeleriniz kıymetliyse çok iyi düşünün. Tırmalama tahtası da alsanız, yüzüne bakmayabilir. Tüyleri dökülecek, ne kadar tarasanız da tamamen tüysüz bir hayatınız olmayacak. Tatile, memlekete vs giderseniz ya onu da götüreceksiniz, ya da bakacak insanınız olacak. En fazla 3 gün yalnız kalabilir, o da serbest beslemeye alıştırabilirseniz.
Bütün pencerelere çelik sineklik veya ağ taktırmanız lazım, kediler bilindiğinin aksine her zaman dört ayak üzerine düşmezler ve yüksekten düşerlerse çeşitli kırıklar ve iç kanama meydana gelebilir.

bu arada her kedinin huyu farklıdır. Bazısı çok sakinken bazısı deli olur. Özellikle yavruyken geceleri uykunuzdan kaldırıp oynamak için ciyak ciyak bağırması çok olası.

Ama tüm bunları göze alıyorsanız, dünyanın en güzel duygularından biri kedi sahibi olmak.

Camlara balkona kedi için file taktirin ya da sabit sineklik. Bunu yapamayacaksanız kediyi hiç almayın.
Camlari pek acmiyoruz hatta hiç diyebilirim balkonum kapalı o konuda sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz sıcak bı memleketteyiz klima kullanıyoruz sıklıkla

Evet var acaba bizde biraz beklesek mi dedik ama besleyenler maddi olarak yetisemiyolarmis çokta uzuluyolar aslında
Nasıl olsa sizin kediniz olacakmış öyle olmasa bile yine de yapılır bence 15-20 günlük masrafını verip 15-20 gün sonra alın. 2 aydan önce annenin altından almayın deniliyor bildiğim.

9 yaşında bir kedi sahibi olarak size olumsuz yönlerini yazmak isterim. Çünkü biliyorsunuz, terk etmek onların ölümü demek. Almadan önce çok çok iyi düşünmeniz lazım.

öncelikle koltuklarınız, perdeleriniz kıymetliyse çok iyi düşünün. Tırmalama tahtası da alsanız, yüzüne bakmayabilir. Tüyleri dökülecek, ne kadar tarasanız da tamamen tüysüz bir hayatınız olmayacak. Tatile, memlekete vs giderseniz ya onu da götüreceksiniz, ya da bakacak insanınız olacak. En fazla 3 gün yalnız kalabilir, o da serbest beslemeye alıştırabilirseniz.
Bütün pencerelere çelik sineklik veya ağ taktırmanız lazım, kediler bilindiğinin aksine her zaman dört ayak üzerine düşmezler ve yüksekten düşerlerse çeşitli kırıklar ve iç kanama meydana gelebilir.

bu arada her kedinin huyu farklıdır. Bazısı çok sakinken bazısı deli olur. Özellikle yavruyken geceleri uykunuzdan kaldırıp oynamak için ciyak ciyak bağırması çok olası.

Ama tüm bunları göze alıyorsanız, dünyanın en güzel duygularından biri kedi sahibi olmak.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için tam olarak yaşamadan bilmesem de az çok tahmin ediyorum ama çokta istiyorum bakalım inşallah hakkıyla bakabiliriz

Nasıl olsa sizin kediniz olacakmış öyle olmasa bile yine de yapılır bence 15-20 günlük masrafını verip 15-20 gün sonra alın. 2 aydan önce annenin altından almayın deniliyor bildiğim.
Öyle yaparız olmazsa yarın gidip konuscaz 1 ay daha kalsın anneyle

Mümkünse 1.5 ay daha annesi ve kardeşleri ile kalsın.

Biz proplan kullanıyoruz. Daha iyileri var ama maddi durumunuzla alakalı tabi.

Felin pudrali kum kullaniyoruz. Çok çok ucuz ama pahalı kum da kullandık, bu daha iyi geliyor bana.

Camlara sineklik mutlaka. Acmiyoruz demişsiniz ama yine de risk almamak lazım.

Eşyalarınıza değer vermeyi ve titizliği bırakmalısınız. Benim perdelerim daha yılı dolmadan delik deşik oldu ama hiiiiç umrumda değil. Ayrıca her kedi tüy döker ne kadar tararsaniz tarayın. Her yerin tüy olmasına alismaniz lazım. Bazen yemeklerin içinden bile çıkar.

Uzun süreli tatillerde kedinize biri bakmali. Yetişkin kedi iki gün, en fazla üç gün yanlız kalabilir. Başka bir ortama gitmek onun için depresyon sebebi. Doğal olarak başka yere götürüp birakamazsiniz, o evdeyken biri gelip bakmalı. Üstelik sadece mama ve su da degil, onunla oynayarak ilgilenebilecek biri lazım.

Kedi dediğiniz canlı büyük oranda egitilemez. Yani bizimki gibi gece 11de kudurmaya başlayıp yatak odası kapısını kapatınca yorulmadan tırmalayabilir. Her türlü degisik huya hazirlikli olmanız lazım. Çok ses yapıyor odasına kapatayım vs bir seçenek değil.

Aniden gelişebilecek hastalıklara ve bu hastalıkların maddi yüküne hazır olmanız lazım.

Mutlaka kısırlaştırmalisiniz. Dişi oldugu için daha zahmetli ve pahalıdır.

Onunla oynamali, sevgi gostermeli, isteklerini anlayışla karşılamalisiniz.

Dağıtmayı seven bir kedi ise ortalikta bitki, biblo vs bulunduramazsiniz.

Evet bunlar ve daha bir sürü şey. Kedi gerçekten büyük sorumluluk ama her şeye değer. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri kedi sahiplenmek. Hatta ikinci en doğru karar diyebilirim.

Merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz.

Eklentiler

• IMG_20200921_232132.webp
    IMG_20200921_232132.webp
    62,7 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG-20200803-WA0015.webp
    IMG-20200803-WA0015.webp
    64,2 KB · Görüntüleme: 75
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için tam olarak yaşamadan bilmesem de az çok tahmin ediyorum ama çokta istiyorum bakalım inşallah hakkıyla bakabiliriz

Üç kedi sahibi olarak arkadaşa ilaveten ben de yazayım. Yavru yani sizin alacağınız zamandan 2 yaşına kadar en hareketli zamanları olacak yani yaramaz bir bebek gibi olacak ama kötü yanı sizin dilinizden anlamadığı için konuşsanız, bağırsnız da anlamayacak. Koltukları tırmalayacak( tay tüyü ve kadife kumaşa yapmıyorlar kumaşın cinsinden ötürü aklınızda olsun), perdelere zıplaycak arkasından oyun yapacak, bazen hastalanacak kusacak, ishal olacak ev illa kirlenecek. Ama onu bir kez sevince tıpkı evladınımış gibi bağlanacaksınız, bırakamaycaksınız. Kedili ev mutlu evdir, ölçüp tartın sonra vebal almayın nacizane.

Mümkünse 1.5 ay daha annesi ve kardeşleri ile kalsın.

Biz proplan kullanıyoruz. Daha iyileri var ama maddi durumunuzla alakalı tabi.

Felin pudrali kum kullaniyoruz. Çok çok ucuz ama pahalı kum da kullandık, bu daha iyi geliyor bana.

Camlara sineklik mutlaka. Acmiyoruz demişsiniz ama yine de risk almamak lazım.

Eşyalarınıza değer vermeyi ve titizliği bırakmalısınız. Benim perdelerim daha yılı dolmadan delik deşik oldu ama hiiiiç umrumda değil. Ayrıca her kedi tüy döker ne kadar tararsaniz tarayın. Her yerin tüy olmasına alismaniz lazım. Bazen yemeklerin içinden bile çıkar.

Uzun süreli tatillerde kedinize biri bakmali. Yetişkin kedi iki gün, en fazla üç gün yanlız kalabilir. Başka bir ortama gitmek onun için depresyon sebebi. Doğal olarak başka yere götürüp birakamazsiniz, o evdeyken biri gelip bakmalı. Üstelik sadece mama ve su da degil, onunla oynayarak ilgilenebilecek biri lazım.

Kedi dediğiniz canlı büyük oranda egitilemez. Yani bizimki gibi gece 11de kudurmaya başlayıp yatak odası kapısını kapatınca yorulmadan tırmalayabilir. Her türlü degisik huya hazirlikli olmanız lazım. Çok ses yapıyor odasına kapatayım vs bir seçenek değil.

Aniden gelişebilecek hastalıklara ve bu hastalıkların maddi yüküne hazır olmanız lazım.

Mutlaka kısırlaştırmalisiniz. Dişi oldugu için daha zahmetli ve pahalıdır.

Onunla oynamali, sevgi gostermeli, isteklerini anlayışla karşılamalisiniz.

Dağıtmayı seven bir kedi ise ortalikta bitki, biblo vs bulunduramazsiniz.

Evet bunlar ve daha bir sürü şey. Kedi gerçekten büyük sorumluluk ama her şeye değer. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri kedi sahiplenmek. Hatta ikinci en doğru karar diyebilirim.

Merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz.
Çook tatlı sizin kedinizde eşimde biraz önce geldi koltukları tirmaliyormus dedi tirmalasin dedim aslında onlar çok sorun değil de tüylere alışmakta zorluk çekermiyiz onu bilemiyorum tatile annemlere gidiyoruz yolculuktan hoşlanır mı acaba onu hiç düşünmedik

Çook tatlı sizin kedinizde eşimde biraz önce geldi koltukları tirmaliyormus dedi tirmalasin dedim aslında onlar çok sorun değil de tüylere alışmakta zorluk çekermiyiz onu bilemiyorum tatile annemlere gidiyoruz yolculuktan hoşlanır mı acaba onu hiç düşünmedik
Her kedi aynı mıDır bilmiyorum ama bizimkini bir kere annemlere götürmek zorunda kaldık giderken.1.5 saatlik yol çok uzun da değil ama gidene kadar miyavladı yolda hiç susmadı desem yeri. Bazen normal bazen bağırarak. Oraya gidince de evini aradı huyu suyu değişti saklanıp durdu vs.

Kediyi arabaya atalım başka eve götürelim diyorsanız bu olmaz. Yani belki milyonda bir, bir kedi başka ortama gidebiliyodur ama siz böyle düşünmeyin. Depresyona girip yemeden içmeden kesilebilir. Kediler sahiplerine yani size değil yaşadıkları eve ve ortama bağlıdır. Köpekler gibi başka yerlerden ve başka insanlardan hoşlanmazlar.

Her kedi aynı mıDır bilmiyorum ama bizimkini bir kere annemlere götürmek zorunda kaldık giderken.1.5 saatlik yol çok uzun da değil ama gidene kadar miyavladı yolda hiç susmadı desem yeri. Bazen normal bazen bağırarak. Oraya gidince de evini aradı huyu suyu değişti saklanıp durdu vs.
Yaa bizim yolumuz çok uzun oluyor

Back
X