• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi sahiplenmek

Kediyi arabaya atalım başka eve götürelim diyorsanız bu olmaz. Yani belki milyonda bir, bir kedi başka ortama gidebiliyodur ama siz böyle düşünmeyin. Depresyona girip yemeden içmeden kesilebilir. Kediler sahiplerine yani size değil yaşadıkları eve ve ortama bağlıdır. Köpekler gibi başka yerlerden ve başka insanlardan hoşlanmazlar.
Yaa bizim yolumuz çok uzun oluyor yeniden mi düşünsek

Her kedi aynı mıDır bilmiyorum ama bizimkini bir kere annemlere götürmek zorunda kaldık giderken.1.5 saatlik yol çok uzun da değil ama gidene kadar miyavladı yolda hiç susmadı desem yeri. Bazen normal bazen bağırarak. Oraya gidince de evini aradı huyu suyu değişti saklanıp durdu vs.

Çok sakin kediler oluyor ama çoğu araba yolculuğunda çok stres oluyor ben de veterinere gidişlerimizde tecrübe etmiştim.

Bugun bdv konulari tam benlik 🥰

nd kullaniyorum mama olarak kedilerime de ☺️ Kumunu topaklasan ince taneli kum kullanin bence. İnce taneli yavru icin daha iyi oluyor ama biraz dagiliyor, ortaliga saciliyor yani.
Size de yavrunuz ugur getirsin (az once benze kopekli bir konuya da yazdim, cok minnos konular 🥰🥰🥰)

Yaa bizim yolumuz çok uzun oluyor
Şimdi bütün kediler aynı mıdır bilmiyorum kediyle yolculuğa giden insanlar yazsa keşke:) bizimki öyle yaptı. Yol 5 saat falan olsa yorulur uyurdu belki bilmiyorum ya da 5 saat boyunca susmazdı. Belki yazanlar olur her kedi mı böyle.

Gurbetteyiz kimsemiz yok bir kaç konu komşu onlarda bakarmi bilemedim şimdi

Bakmaz neden derseniz kendimden biliyorum. Bütün tatillerimizi kısa tutuyoruz biz beş senedir ama bu sene koronadan delirdik eşimin ailesin Datça’da, kaçmak istedik kedilere bakacak kimse bulamadık. Hem kime güvenilir ki bu devirde? Tecavüz mü eder, kapıyı camı mı açık bırakır, döver mi? Neler görüyoruz.

Çok sakin kediler oluyor ama çoğu araba yolculuğunda çok stres oluyor ben de veterinere gidişlerimizde tecrübe etmiştim.
Evet veterinere hep eşim götürdü hiç susmuyor diyordu ama bizim veterinere gitmek taş catlasın 7 dakikadır o bile yoktur. Anneme giderken ben goturdum. Bir de kızım vardı arabada ilk o zaman gördüm dedim eşim abartmamış. Ama yol boyunca susmayacagini hiç düşünmemiştim. Bir de insanın dikkatini dağıtıyor gerçekten zor hem kedi için hem arabayı kullanan için.

Camlari pek acmiyoruz hatta hiç diyebilirim balkonum kapalı o konuda sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz sıcak bı memleketteyiz klima kullanıyoruz sıklıkla
Bu zamana kadar 7 kedi baktım .
Açmıyoruz demekle olmuyor çok ciddiyim bir sinek bir kuş peşine atlarlar. Yaptırmayacaksan bütçen yoksa alma kediyi. Düşünce ameliyat ettirmek daha pahalı kediye eziyet. Biz zaten açmıyoruz ki diye bir şey yok. Bebek olsa evde biz zaten açmıyoruz ki mi dersin ne olur ne olmaz diye çocuk kilitlerini taktırır misin.

Bir kaç aydır kedi sahiplenmek istiyorduk bugün kesin karar verdik sarman yavru kedi sahiplendirmek isteyen bı aileden internetten ilanı görerek konuştuk yarın gidip alcaz 1 buçuk aylık dişi ilk önce veterinere götürüp parazit aşısını yaptircaz nelere dikkat etmeliyim hangi mama iyidir nasıl bakmalıyız iki oğlum var 15 ve 7 yaşında heyecanlı ve mutluyuz ama bir o kadarda tedirginiz yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum
Belkide kedi sahiplenerek hayatimin en guzel isini yaptim ama..
8 yildir her gece yatmadan uzatma kablolarinin dugmelerini kapatiyorum yada komple cekiyorum.yerde iplik gibi sac yumagi gibi seyler bulunmamasina dikkat ediyorum.cunku iplik yemeyi seviyorular ve bagirsak dugumlenmesinden korkuyorum.yerde poset birakmiyorum icine girip bi delikten kafasini geciriyo ve evde o sekilde kosuyo🤦‍♀️ Bi yere takilcak bisey olcak diye korkuyorum🤦‍♀️mutfaga giriyorsa bicaklari ve yiyebilecegi yemekleri mutlaka kaldiriyorum.bardakta su birakmiyorum icmeye calisirken kirdigi oluyo bardaklari.hergun mutlaka oynayip yoruyorum buna ragmen bazen geceleri cok bagirip yaramazlik yapabiliyo.koltuklarimi yirtmasin diye tay tuyu koltuk aldim.tavsiye ederim👍 pencerelerimde acilmayan iki kat çıtalı sineklik var.balkonumda 3 mekanizmali acilir sineklik var. Bide gece mutlaka gece lambamiz acik.cunku bizi gordugunde kendini bi anda onumuze atip gobegini aciyo sev diye,ee biz gece tuvalete giderken uykulu oluyoruz ve gormeyip uzerine basicaz diye korkuyoruz.
Tatile giderken 3 gun dayaniyo.her yere ayri ayri su ve yemek birakiyoruz.3 gunden fazla durcaksak ya veterinerdeki otellere yada 3 gunde bir bi arkadastan rica edip birakiyoruz.
Bol bol opuyoruz sariliyoruz
bagirmamak gerek, yere kaka yapabilir kizmamak gerek bi derdi var cunku ve konusamadigi icin bu sekilde dile getirir😂 kucuk kedinin sizi isirdigi oyunlar cok komik ve eglenceli.ama bu kedi buyuyunce nolacak?O yuzden isirmali oyunlara kucuklukten itibaren izin vermeyin. tabi her kedinin karakteri farkli.cok kucuk alacaginiz icin yetistirmesi kolay olur.aklima ne geldiyse yazdim walla😂

Bu zamana kadar 7 kedi baktım .
Açmıyoruz demekle olmuyor çok ciddiyim bir sinek bir kuş peşine atlarlar. Yaptırmayacaksan bütçen yoksa alma kediyi. Düşünce ameliyat ettirmek daha pahalı kediye eziyet. Biz zaten açmıyoruz ki diye bir şey yok. Bebek olsa evde biz zaten açmıyoruz ki mi dersin ne olur ne olmaz diye çocuk kilitlerini taktırır misin.

Açmıyoruz demekle olmaz evet, olur da açılacağı tutar havalandırmak gerekir, temizlik olur kedi bu saniyelik tüm hareketleri.

Öyle yaparız olmazsa yarın gidip konuscaz 1 ay daha kalsın anneyle

Sütten kesilmiş olsa bile bir süre daha anne ile kalması lazım. Anne yavruları istemeyene kadar yanyana kalmaları iyi oluyor. Çünkü sütten kesilmiş olsa bile anne tuvalet eğitimlerini tamamlayacak, kendilerini yalamayı öğretecek, onları döverek içgüdülerini kuvvetlendirecek ve hayatta kalmayı öğretecek. O yüzden mümkünse 2.5-3 aylık olana kadar anne yanında kalmalı.

Zorluklarından bahsedecek olursak, mobilyalarınız zarar görecek. Yaramaz olmasalar bile koşarken tırnağı takılıp delebiliyor. Tekirler diğer cinslere göre daha asi ve başına buyruk oluyor.Çok akıllılar ama kendilerinden taviz vermezler. Etrafa ve size zarar verebilme ihtimalleri daha yüksek.bu yüzden eğitmeniz gerekecek.

tüyleri çok dökülür, tüylü hayvan neticede. Sık sık ev temizlemeniz ve en kötü ihtimalle gün aşırı tuvaletini temizlemeniz gerekir. Klozete de alıştırabilirsiniz ama 👍

onun dışında bir zararları yok. Bunlar da zarardan sayılmaz gerçi 🤷🏼‍♀️ Bir de lütfen difembahya tarzı bitkileri evden gönderin çünkü kediler meraklı olur, yapraklarını vs yer. Zehirlenmesin sonra.

anne hangi mamayı yiyorsa o mamadan devam edin ki sıkıntı yaşamasın. Mama değiştirecek olduğunuzda da yeni mama miktarını yavaş yavaş artırarak verin. Mamayı büyük paket almayın. Küçük paket alın, severse büyük pakete geçersiniz. Her mama her kediye iyi gelmez çünkü. Nd kaliteli mamadır, tüy dökümünü engeller falan ama kedilerimden birini kabız yaptı ve ikisinde de tüy dökümüne neden oldu 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Kediye göre mama seçin.

Bir kaç aydır kedi sahiplenmek istiyorduk bugün kesin karar verdik sarman yavru kedi sahiplendirmek isteyen bı aileden internetten ilanı görerek konuştuk yarın gidip alcaz 1 buçuk aylık dişi ilk önce veterinere götürüp parazit aşısını yaptircaz nelere dikkat etmeliyim hangi mama iyidir nasıl bakmalıyız iki oğlum var 15 ve 7 yaşında heyecanlı ve mutluyuz ama bir o kadarda tedirginiz yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum
Merhaba 3 aylık kedim 1 ay olduğu geldiği tavsiyelerimi vereyim koltuk ile kesinlikle ilgilenmedi bizimki bizim için büyük şans 😊 O sebeple hemen tırmalama tahtası aldık onunla uğraşır ihtiyacı olduğunda.
Perdeye tırmanma başladı daha sonra oyuncak yün top vs. 2 - 3 tane oyuncak aldık perdeye yaklaşınca topunu atıyoruz önüne ona odaklanıyor o bakımdan perdeyide unuttu.
Gece yanımızda uyuyor benim komidinin üzerinde yatıyor ve inanır mısınız ben uyanmadan sesi çıkmıyor 😍
Kısaca ne kadar ilgi o kadar uysal sevimli pisicik sadece ihtiyaçlarını anlamaya çalışın.
Ufak bir tavsiyede yaş mama alın ben ödül olarak her gün bir yemek kaşığı veriyorum akşamları çok mutlu oluyor evin içinde koşturuyor sevinçten.

Yaa bizim yolumuz çok uzun oluyor yeniden mi düşünsek

Benim kedim birkaç saatlik araba yolculuklarında(taşıma çantasında tabiki) ses çıkarmaz, uyur genelde ama Veterinere yürüyerek götürürken miyavlar yol boyunca. Normalde çok agresiftir kendileri. Küçükken asla elle ayakla oynatmayın, ısırgan oluyorlar sonra.

Şimdi bütün kediler aynı mıdır bilmiyorum kediyle yolculuğa giden insanlar yazsa keşke:) bizimki öyle yaptı. Yol 5 saat falan olsa yorulur uyurdu belki bilmiyorum ya da 5 saat boyunca susmazdı. Belki yazanlar olur her kedi mı böyle.
Kutusunda bağırıyor bizimki ben kucağıma alıyorum sarılıyor hanımefendi yolu izliyor o şekilde sakinleşiyor 😂😂

Benim ilk kedim evde tirmalanmadik koltuk bırakmamıştı ama ikinci kedim asla koltuk tirmalamiyor belki de ilk günden tırmalama tahtası aldığımız için olabilir.Perdelere ise çok oyuncu olduğu zamanlarda atlayabiliyor .Kum olarak yıllarca ucuz kumlardan kullandım ama ever clean i kesfettikten sonra benim vazgeçilmezim oldu asla koku yapmıyor ve düzenli temizlenirse çok uzun zaman kullanılıyor yani pahalı ama kesinlikle değer. Yolculuk konusunda iki kedim de arabada miyavladi katlaniyoruz mecburen :) Ama ne olursa olsun evde bir canin olması herşeye değer özellikle çocuklar için muhteşem bir şey .Vicdan duygusunu empati yapmayı öğreniyorlar hayvanlar sayesinde.

Ben de 7 saatlik yolculuğa götürüyorum, arada sıkılıp bağırdığı oluyor ama genelde kafesin içinden ettafı izleye izleye gidiyoruz. Çok problem olacak olursa veterinerden sakinleştirici ilaç veriyorlar.

Diğer arkadaşlar dezavantajlarını yazmış zaten.
Ek olarak;17 aydır tek bir gece deliksiz uyumadım. Evde hiç büyümeyen bir bebek var gibi düşünün. Şikayetçi değilim asla, iyi olsun mutlu olsun da varsın benim uykum bölünsün sorun değil. Bunu diyebilecekseniz alın miniği.

Bir de 1.5 ay çok erken anneden ayırmak için. Kediye de eziyet olur size de. O yaşta aşı da yapılmaz zaten en erken 3 aylıkken yaptırabilirsiniz parazitlerini.

Aslında veren kişinin ilk aşılarını yaptırması lazım diye biliyorum bazen ilk aşıdan sonra (veya15 gün içinde) hastalık çıkabılıyor

Back
X