• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi sahiplenmek

Yolculuk yapmayı seven bir kedi değilse işiniz zor. İnsan gibi düşünün yavrunun midesi bulanırsa o yol size bitmez. Veterinerde uyutabilirsiniz fakat 4 saat falan rahat edersiniz sonrasında ilaç kusma eğilimi gösteriyor. İlk başta kısa kısa yolculuk yapıp yavruyu alıştırın sonra uzun yola çıkartın. Benim yavru yolculuklarda hiçbir şey yiyip içmez, WC olayıda olmaz ama varınca banyo sonrası normal yemesine devam ediyor.

Benimki veterinere gidene kadar bile bağırıyor, korkuyor. Yanında oturup bebekle konuşur gibi konuşuyoruz da biraz sakinleşiyor, yoksa miyav miyav durmuyor.
Ben onu bulduğumda biri sokağa atmıştı, kısırlaştırılmıştı. Tekir kedi ama sokak kedisi gibi yemek artıkları yiyemediğinden açlıktan ağlıyordu kapı önünde. Gidip kuru mama aldım da hayvancağızın karnı doydu.
Sonra baktım gitmek istemiyor, alıştı. Balkondaki sandalyelere kıvrılıp yatıp duruyor. Biz de evlat edindik.
Veterinere götürdük, kanser aşıları dahi var. Onlara kadar yaptırdık zamanla.
Mutlu ve huysuz olarak yaşıyor evde şimdi. :KK68:
Kumu, maması, aşısı gerçekten çok masraflı. Kulağını kaşımaktan kanattı bir keresinde, aklımız çıktı hasta mı oldu? Hasta mı oldu? Demekten. Götürdük veterinere sapasağlam şükür. Huy edinmiş meğer. Minicik ilacına 50 TL verdik. Helal olsun minik tırtılıma. Annesinin ballı lokması.

Hasta olduğumda, üzgün olduğumda gelir yanıma göbeğini açar. Kafasını bacaklarıma dolar. Kucağıma aldığımda gurrrr gurrr yapar :KK68:

Geceleri kuduruyor, yatağıma gelmek istiyor. İzin vermezsem, kapıyı açtırana kadar duygu sömürüsü yapıyor haha.
Sabahın köründe suratımın dibine kadar gelip yatıyor.
Dışarı çıkmaya alıştırmış önceki sahibi, dış kapının önüne gelip miyavlayarak küçük emrah gibi bakıyor ve açana kadar da devam ediyor. Mecbur bırakıyorum dışarı, yoksa depresyona girer diye korkuyorum. Geldiğinde patilerini siliyorum diye kızıyor falan.
Kumu bizim kullanmadığımız 2.tuvalette duruyor. Orada rahat ediyor.

Kedi, bebek gibi kısaca. Sadece altını bezlemiyorsunuz kumunu temizliyorsunuz. Emzirmiyorsunuz ama damak tadına uygun mamayı arıyorsunuz. Aşılar, oyunlar, ilgi alaka aynı. Perdeler, koltuklar ve hatta yatak bazalarının uçları kırpık kırpık.

Benimki bebek değildi ama bebek kediler daha yaramaz diye biliyorum.
Bakamayıp sokağa atacaksanız almayın lütfen.
Bazen kendime tişört almıyorum ona oyuncak, mama alıyorum.
Alırsanız da Allah analı babalı büyütsün derim çünkü o bir bebek 😂

Herkese çok teşekkür ederim tek tek alintilayamadim ama ben zaten bebek gibi olduğu için çok istiyorum maddi yönden bizi zorlamaz napalim onunda rızkı der para ayiririz maddi olarak çok sıkışık değiliz evimize oda bereket getirir inşallah kesin karar verdik sayılır herşeye rağmen ona bı aile olcaz camlarimiza sineklik yaptircaz eşimle dün akşam konuştuk gelsin biraz zaman geçirelim size yine yazarım durumları bakalım nasıl bı minnosla karsilasicaz

Diğer arkadaşlar dezavantajlarını yazmış zaten.
Ek olarak;17 aydır tek bir gece deliksiz uyumadım. Evde hiç büyümeyen bir bebek var gibi düşünün. Şikayetçi değilim asla, iyi olsun mutlu olsun da varsın benim uykum bölünsün sorun değil. Bunu diyebilecekseniz alın miniği.

Bir de 1.5 ay çok erken anneden ayırmak için. Kediye de eziyet olur size de. O yaşta aşı da yapılmaz zaten en erken 3 aylıkken yaptırabilirsiniz parazitlerini.

Beş senedir bir gecem (tatiller hariç) deliksiz uyuyarak geçmedi :D ama yine de başıma gelen en güzel şey bu üç şaşkın😍 D10E7D9E-BC42-4804-A21E-9696D4DDD52C.webp5A0E5E24-5EAD-4C2B-BF6F-317D69F4589D.webp59D3B19E-9BEC-4FD4-BCAB-9AE07C49F85D.webp

1.5 ay çok erken mümkünse masraflara ortak olup 1 ay daha annesinin yanında kalmasını sağlayın.benim bir kedim erken ayrılmış anneden çok fazla takıntısı var.royal canin kitten çok iyi onu tavsiye ederim yavru maması olarak ama ondan sonrasını kümes hayvanı içermeyen bir mama ile devam edin çünkü alerji yapıyor.ND veya proplan olabilir.NDyi her kedi yemiyor mesela benimkiler yemedi malesef.kum olarak ever clean çok iyi ama aşırı pahalı olduğu için ben şuan farklı markaları deniyorum tam istediğimi bulamadım ondan tavsiye edemiyorum.aşıların aksatmazsanız sağlığa hiç zararı yok aksine çok iyi geliyor evcil hayvan eve neşe katıyor.gimcat vitamin ve malt macunları öneririm.yaş mamayı da haftada 1 verirseniz çok mutlu olur.nutri feline içerik iyi ama benim kedilerden biri sevmiyor bu nedenle purina gourmet alıyorum.kedinin sevdiğini bulmak lazım.bulmadan topluca almayın benim gibi elinizde patlar:KK51:

Bir kaç aydır kedi sahiplenmek istiyorduk bugün kesin karar verdik sarman yavru kedi sahiplendirmek isteyen bı aileden internetten ilanı görerek konuştuk yarın gidip alcaz 1 buçuk aylık dişi ilk önce veterinere götürüp parazit aşısını yaptircaz nelere dikkat etmeliyim hangi mama iyidir nasıl bakmalıyız iki oğlum var 15 ve 7 yaşında heyecanlı ve mutluyuz ama bir o kadarda tedirginiz yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum
Bozde mm
Bir kaç aydır kedi sahiplenmek istiyorduk bugün kesin karar verdik sarman yavru kedi sahiplendirmek isteyen bı aileden internetten ilanı görerek konuştuk yarın gidip alcaz 1 buçuk aylık dişi ilk önce veterinere götürüp parazit aşısını yaptircaz nelere dikkat etmeliyim hangi mama iyidir nasıl bakmalıyız iki oğlum var 15 ve 7 yaşında heyecanlı ve mutluyuz ama bir o kadarda tedirginiz yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum
Bizde sokakta bulup sahiplendik veterinere gotirduk 2 aylikmis ilk defa kedi bakiyiryz ama acayip guzel brseyms sanki cocuk gibi nasil oyunlar oynuyor bizimle uyuyor bir bebek gibi gercekten cok guzel bir duygu tavsite edeerim

öncelikle kediler hassas hayvanlar gerçekten.evde mamasını ve tuvaletini koyacağınız yeri iyi düşünün ve bir daha değiştirmeyin kullandığınız mama özellikle somonlu balıklı olursa tüylerindeki parlaklık ve dökülme daha az oluyor.açık mama tercih etmeyin ve ev yemekleri vermeyin,küçük parça ödül mamalarından verebilirsiniz.Ben kedime Relax plus somonlu mamayı kullanıyorum, ve çok memnunum,aşılarını ihmal etmeyin😊 ve evdeki güvenlik önlemlerini aldıktan sonra geriye kalan onu seyretmek beraber vakit geçirmek ve hareketlerine gülmek diyebilirim🤗 buda benim küçük oğlum

Eklentiler

• 20200821_165904.webp
    20200821_165904.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 48
Back
X