Kedi severler

Denizzmavisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2020
1.093
2.574
83
Bizim bahçede arada yemek verdiğimiz yavru bir sokak kedisi var. Dün akşam, bahçede telin arka kısmında uyurdu, bizim çocuklarda ona bakıyordu. O esnanda bizimkiler sevmek isterken ısırmıs 😭 oğlum iki bucuk yaşında parmağında beş altı diş izi var. Çok korktuk. Doktora gittik, kuduz ve tetonos aşısı yapıldı. Ateşi oldu, tekrar doktora gittik. Hala ateşi devam ediyor ara ara. İster istemez endişe ediyorum. Normal mi, daha önce kedi ısırığı yüzünden iğne olupda asi olan var mı?

Bu arada kedi hastaymış, öldü.

Ateş muhtemelen aşılardandır.
Çok çok geçmiş olsun.

Enfeksiyon gelişmemesi hususunda dikkat etmek lâzım, eminim yara bakımı yapılmıştır, ama siz yine de temkinli olun.

Ateş olağandan(doktor bir ortalama süre vermiştir) fazla sürerse, olağan dışı bir halsizlik görürseniz, ya da halsizlik değil ama ne bileyim ishal, terleme, kusma benzeri bir şey görürseniz, kapın evlâdınızı Üniversite Hastanesine, bakteriyel enfeksiyon testleri isteyin.
Bunları sadece temkinli olmak açısından söylüyorum, yoksa bir şey olacağı yok, anılardan bir anı olacak :KK200:

Ateş muhtemelen aşılardandır.
Çok çok geçmiş olsun.

Enfeksiyon gelişmemesi hususunda dikkat etmek lâzım, eminim yara bakımı yapılmıştır, ama siz yine de temkinli olun.

Ateş olağandan(doktor bir ortalama süre vermiştir) fazla sürerse, olağan dışı bir halsizlik görürseniz, ya da halsizlik değil ama ne bileyim ishal, terleme, kusma benzeri bir şey görürseniz, kapın evlâdınızı Üniversite Hastanesine, bakteriyel enfeksiyon testleri isteyin.
Bunları sadece temkinli olmak açısından söylüyorum, yoksa bir şey olacağı yok, anılardan bir anı olacak :KK200:

Yara bakımı yapılmadı ben yaptım ama yara yerinde iltihap filan yok. Cumartsei ikinci doz aşı için gidicez ama çok korktum.

Ayy bu hastane anıları. Çöle düşsem, kutup ayısı kovalıyor. o_O

Asilar ates ve vucut agrisi yapar. Atesinin olmasi ve keyifsiz olmasi normal.. Tetanos asisi buyuk insani bile cok etkiliyor.

Cocugunuzun lenf bezlerini onumuzdeki 10 gun boyunca ara ara Kontrol edin.. Lenf bezlerinde sisme varsa doktora goturursunuz. Antibiyotik tedavisi baslaniyor bildigim kadariyla boyle bir durumda.. Internete kedi tirmigi hastaligi yazarak belirtilerine bakabilirsiniz.

Asinin sebep oldugu ates 1 gune gecer muhtemelen. Ama kas agrisi yuzunden halsizligi 1 hafta kadar surebilir.

Gecmis olsun.

Yara bakımı yapılmadı ben yaptım ama yara yerinde iltihap filan yok. Cumartsei ikinci doz aşı için gidicez ama çok korktum.

Ayy bu hastane anıları. Çöle düşsem, kutup ayısı kovalıyor. o_O

İnanın, nadir iddialı olduğum konulardan biridir hastane anıları. Hatta, artırıyorum, hastaneden çıkma ile dahî sonlanmayan hastane anıları. Kapıma polisin dayanmışlığı var intihar vak'ası kaydı yapmış bir hastane yüzünden. Sonrası karakol, Ruh ve Sinir Hastanesine sevk için kola vurulan mühür vs... Koluna sevk için mühür vurulan intihar vak'ası da 2 yaşında bu arada. "Biz sevk edelim de onlar tespit etsin durumu" dediler. :KK70:

İnanın, nadir iddialı olduğum konulardan biridir hastane anıları. Hatta, arttırıyorum, hastaneden çıkma ile dahî sonlanmayan hastane anıları. Kapıma polisin dayanmışlığı var intihar vak'ası kaydı yapmış bir hastane yüzünden. Sonrası karakol, Ruh ve Sinir Hastanesine sevk için kola vurulan mühür vs... Koluna sevk için mühür vurulan intihar vak'ası da 2 yaşında bu arada. "Biz sevk edelim de onlar tespit etsin durumu" dediler. :KK70:

Ayyy kuzunun yaşadığı..... :skandal:

Beni geçemez kuzum. Ooooo bı anlatsam roman olur. :deli:

Teşekkür ederim. Kaç gün sürer m bir bilgin var mi
5 tane oluyordu galiba kuduz aşısı her vurulduğunda yaşayabilir. Ama kaç gün sürer bilmiyorum. Benim sadece ilk iğneden sonra bir kaç saat sürmüştü. O çocuk olduğu için uzun sürüyor olabilir .

çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan bir hastaneye götürün

zaten genelde kedi köpek ısırma vakalarını onlara götürüyorlar

hatta ev kedisinde bile onlara gidiyor aşılı mı vs kontrol ediyorlar

kuduz protokolleri var bakanlığın hastalık olmasa da aşı yapılıyor

geçmiş olsun ufaklığa

Back
X